Gå til innhold

tormoddf

Medlemmer
  • Innlegg

    836
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tormoddf

  1. Sant nok, men det blir faktisk er irrelevant problem for de aller fleste, for husk at folk flest oppdaterer aldri sine eldgamle routere, bruker standardpassord og har gjerne ett trådløst nett med potensielle sårbarheter. I de fleste tilfeller blir heartbleed-sårbarheten helt unødvendig når routeren har flere hull enn en sveitserost. Selv blant Tek-nettverkets medlemmer vil jeg anslå at en stor andel synder på de overnevnte punktene med hjemmesikkerhet. Dessverre er det også slik at produsentene typisk kun gir ut oppdateringer for svært alvorlige problemer, og at de unnlater dette for eldre produkter totalt. Det er ikke lenge siden jeg hørte om en stor sårbarhet for Linksys-routere hvor en god del modeller aldri blir fikset. Jeg tror ikke det er så stor andel av Internett-brukere som følger med på slike ting som meg fra uke til uke.

     

    Jeg vil forøvrig forslå at du snakker med dine kolleger om å skrive en artikkel som ser mer opp og fremover på sikkerhetsproblematikken. Heartbleed-feilen er riktig nok en alvorlig sårbarhet, men det er noe systemadministratorer skal ta seg av, det blir unødvendig å skremme alle brukere til å tro at passord er kompromittert. Jeg skulle ønske at Tek-nettverket kunne ta et steg bort fra tabloidpressen og lærer opp vanlige brukere i gode sikkerhetsrutiner de kan mestre. Tema som sikring av hjemmenettverk, PCer og passordbruk på nettjenester er noe de aller fleste synder mot, og unødvendig skremsel rundt heartbleed vil bare medføre mer forvirring og feil fokus. Det er solide artikler om slike tema som kan heve Tek-nettverket og skille det fra mengden.

    Har ikke vært skribent her på noen år. Får ikke bort den tittelen selv tror jeg. For øvrig er jeg enig i det meste du skriver, men synes direktøren for en ruterprodusent bør uttale seg mer presist om en sak som er mer kompleks enn det han gir inntrykk for. Får ikke veldig sterkt inntrykk av at de har kontroll over situasjonen.

    • Liker 1
  2. Ser det er flere som hevder at man ikke er påvirket om ikke har tjenester åpen mot Internett. Det er vel ikke helt riktig?

     

    Rett nok trenger de fleste ikke å bekymre seg for angrep innenfra, men det finnes scenarioer der dette kan være en sak, selv med rutere for hjemmemarkedet (og i høyeste grad med rutere for bedriftsmarkedet). Det avhenger av bruken, og hvem som har tilgang til det interne nettverket. Det er ikke gitt at alle som har tilgang til det interne nettverket skal kunne ha konfigurasjonstilgang til ruteren, men det kan de vel greit skaffe seg hvis ruteren har interne tjenester som benytter en sårbar OpenSSL-implementasjon. Temmelig uproft av en ruterprodusent å feie det under teppet, eller evt. ikke vite om det.

  3. ? Vi er 100 prosent sikre på at dette ikke påvirker våre rutere da vi ikke har noen tjenester til våre rutere på nettsider. Det sier Karsten Kjoss, administrerende direktør Jensen Scandinavia, til Hardware.no.

     

    Javel? Jensen-rutere bruker da webgrensesnitt som alle andre. Hvis disse krypterer webtrafikken, noe de forhåpentligvis gjør, så kan de vel være utsatt som alle andre forutsatt at de har benyttet seg av OpenSSL til det?

     

    Om de ikke eksponerer dette som en webside mot Internett kan de likevel være sårbare for angrep fra lokalnettverket.

    • Liker 2
  4. Vanskelig å mestre? Dette falt helt naturlig for meg, og så lenge du peker på spilleren du vil sentre til, så er det vel ikke noe spesielt annerledes enn før. Ingen av vennene mine (som ikke spiller spesielt mye fotballspill) hadde problemer med dette pasningssystemet. Intuitivt og greit, og gir mange nye muligheter.

     

    Det er vanskelig å mestre, ikke vanskelig å lære. At det er intuitivt betyr ikke at man mestrer alle nyansene fra første stund.

     

    Du vet at det finnes en knapp for å klarere ballen?

     

    Ja.

     

    Det virker rett og slett ikke som om anmelderen mestrer spillet godt nok. [...]

    Regel nr 1 for å bli god i PES er å legge fra seg hele FIFA-tankegangen, og heller begynne å tenke fotball ned til minste detalj. Greien med PES er at man plutselig ser lyset, og da innser man hvor genialt spillet egentlig er. Det er vanligvis et spill som blir bedre og bedre jo mer man spiller det. FIFA blir man bare mer og mer frustrert over, og går lei rimelig raskt.

     

    Jeg har spilt Konami sine fotballspill siden International Superstar Soccer, så jeg håper du stoler på meg når jeg sier jeg vet at det ligger ulik tankegang bak spillene. Jeg har også i perioder foretrukket PES-serien, men mener de ikke lever opp til sine glansdager nå. Jeg kan også forsikre om at dette ikke er et tilfelle av at jeg har spilt for lite PES, bare så det er sagt. Ellers er det bare fint at noen storkoser seg med det. :)

  5. Hva betyr dette?

    Hvordan lager man et spill hvor alle vil ta det imot likt?

    Jeg er så glad over at Goodrich ikke er pyse og lar seg knekke av kritikken over at man spiller mot taliban (som taliban i MP)...

    De som klager mot det vet tydligvis ikke hva de snakker om.

     

    Kontroversene? hehe, ja vel?

     

    wohoo! gleder meg :D

     

    Det betyr ikke at de skal lage noe som alle vil ta imot likt, men jeg prøvde å få ham til å fortelle litt om hvilke tanker de har gjort seg rundt at de lager et spill om en pågående konflikt. Om vi skal dømme etter svarene kan det jo virke som om de knapt har tenkt over det, selv om jeg er ganske overbevist om at de må ha overveid det ganske nøye på et eller annet tidspunkt.

     

    Personlig synes jeg det blir for enkelt å si at det automatisk er galt om man lager noe om Afghanistan-krigen, eller gjør det mulig å være Taliban-soldat, eller hva det måtte være. Alt kommer an på hvilken linje de legger seg på, og hvordan de gjør det. Utover at det ser ut som ganske patriotiske greier vet vi ikke så mye om det så lenge de ikke vil snakke om det.

×
×
  • Opprett ny...