Gå til innhold

sveibuen

Medlemmer
  • Innlegg

    8 788
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sveibuen

  1. Eg har alltid holdt meg til 3x inntekt når jeg kjøper, å allerede det syns jeg nå er stramt! 16k i bare lån og renter i mnd, 2000kr i ka, 2500kr i forsikring, 6000kr i mat(vi er 4 stk) 2000kr i strøm, 700kr i tlf, strømmetjenester til rundt 600kr mnd, internett 769kr? og så drivstoff til bilene, tipper vi havner rundt 1500kr mnd der(da den ene er elbil). Kan sikkert hive på 500kr mnd i vedlikehold på bilene og i snitt da jeg tar alt av service/vedlikehold selv. Så havne vel på ruundt 33000kr mnd i rene utgifter.

    Da har jeg ikke tatt med snus og alkohol og ferie i utrekningen!
    Vi hadde en samlet inntekt utbetalt på rundt 50k i mnd, men nå går fruen ulønnet til auagust, så vi går noen tusen lapper i minus pr mnd, men igjen, så får vi barnetrygd etc som sper på!

    Så går fint å gå i null pr mnd, blandt de største utgiftene viss man ser på det, er som regel mat, men der er vi blitt ekstremt flinke, går 9 av 10 ganger for billig merket på butikken når det gjelder mat!

  2. shockorshot skrev (1 minutt siden):

    En evig spiral av gjengjeldelse har da vært aldri ille.

    Som jeg skrev lengre opp, så legger Israel ballen død etter gjengjeldsen! Dette er noe som blir godtatt av verdens samfunnet, med unntak av enkelte muslimske land, men slik er nå det!

    Iran ønsker ingen storkrig, det gjør heller ikke de fleste landa i midtøsten!


     

    • Liker 2
  3. Svein M skrev (15 minutter siden):

    Nei jeg er ikke enig. Tenkte å begrunne det litt ut fra "Game Theory" og "tit for tat" som nevnes. Saken er at i valget er mellom å gjengjelde og ikke gjengjelde så er ofte å ikke gjengjelde best. Og grunnen er at det er bedre med ikke krig (mindre krig), enn å krige (mer krig). Om de ikke gjengjelder så vil de i dette tilfelle stå like bra som før, pluss at de får pluss poeng (goodwill) for å ikke gjengjelde. Om de derimot gjengjelder så vil de oppnå lite med det, og trolig lage mer krig. Og ha mindre goodwill.

    Alle forventer en gjengjeldelse, men ikke en opptrapping! Å svare med samme mynt, men at Israel tar ut 300 baser/våpen fabrikker i angrepet sitt(Israel sine missiler vil jo ikke bli skutt ned), vil jo bare være bra for verden! Å er heller ikke en opptrapping, rett å slett bare gjengjeldelse!

    • Liker 2
  4. Snowleopard skrev (4 timer siden):

    Sikkert billigere å gjøre noe med vogna, fremfor kjærra!

    :thumbs:

    Jupp! men du vett jo disse fruene, de vett hva de vil ha!

    Derfor det ble V70 på meg av dieselgnager ;)

    Passat ble akkurat for liten, E-klassen en smule for dyr 😮

  5. Håper det kommer stasjonsvogn eller "suv" til maks 650k kr som feks denna barnevogna passer i(langsgående) som har 45mil rekkevidde på vinter(-15*C)
    hengerfeste på 2000kg

    +++

     

    (kun V70 og e-klasse den vogna passer i forløpig av stajonsvogner, Sharan på multivan siden og ellers store americanere på suv siden)

     

    White-Leatherette-2-3-scaled.jpg

  6. Pop skrev (1 time siden):

    TikTok og Twit...X har utrolig mange klovner nå som for alt i verden prøver å være en smule relevant, eller bare tjene enkle penger på sensasjonsklikk. I tillegg har de ingen skrupler overhodet med å fortelle eventyr på høylys dag, bryr seg null om de blir busta med hele hånda i kakeboksen og fortsetter gladelig på samme måte dagen etter. Da kommer det meldinger som dette, på samme måte som Macron ble påstått for de ene og andre uttalelser i forrige uke (atomtrusler og mer).

    Stemmer det, derfor eg skrev lastebillass med salt 😅 greit å få det avkreftet! Var bare en god del kanaler på tikketokken som sendte dette:)

    • Liker 3
  7. Ka seie folket då, ska bitcoinen litt mer opp eller vil den stabilisere seg?

    Ka seie magefølelsen dokkes?

     

    Har litt Ethereum, ikkje av noe stor verdi, men ser den har økt i verdi og, så spm er om man skal ha litt mer is i magen eller selga og så kjøpa nytt igjen når verdien faller igjen 

  8. DrAlban3000 skrev (På 27.1.2024 den 2:42 PM):

    Hva er grunnen til at disse 5-10 år gamle dieselbilene holder seg så godt i pris? 

    Fantastiske biler! Som går og går, samt super kvalitet og comfort!

    Personlig skulle jeg ønske de datt i pris, slik at jeg kunne kjøpe meg en nyere ;)

    Å dette kommer fra en super BMW fan. Hadde E46 og E91 tidligere, å skulle egentlig aldri vekk i fra BMW, men etter jeg kjøpte min V70 2009 modell og fikk 2 unger, så endra jeg syn ganske så fort.

    Vurderte lenge Mercedes E-klasse også, men ble for dyrt.

    • Liker 1
  9. Sjørøver skrev (7 timer siden):

    Er 8 år gammelt? 

     

    Har vurdert xc70. Samboer liker Volvo, jeg er ikke super fan. 

    Det er forsåvidt ett godt poeng. Men folk flest har null interesse for bil, og går sikkert glipp av mange veldig gode biler for de følger strømmen. 

    Så lenge du kjøper 2.4D(D5) motoren å bilen er blitt servet hvert år, så er det nesten løp og kjøp!

    Har en fra 2009 å er storfornøyd!
    1800kg på kroken, bruker lite diesel, 0.6-0.9 på mila(alt etter om eg har campingvogna på kroken eller ei)
    Å går du får en eldre bil som meg å ikke har 10 tommeltotter, så tar du servicene selv! (storservice koster meg 1600kr og enkel service med olje, oljefilter, kupefilter og luft filter til rundt 1100kr)

    Kjøpte min for 3 år si nå, å var kun gått 170k km(nå 215k km) til 105k. Disse motorene går fint 1mill km. Husk å flush girkassen viss du går for automat hver 4år/60'000km.  Får vel ikke mer en 60k nå i dag, men bruksverdien er mye høyere.

    Gikk fra bmw til volvo pga familie ;) Angrer ikke ett sekund på det pga comforten! 

    Må jo legge til at vi kjøpte ny leaf i fjor som fruen bruker til butikken og jobb som bil nr 2, å volven er hovedbilen.

×
×
  • Opprett ny...