Gå til innhold

axelh

Medlemmer
  • Innlegg

    446
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av axelh

  1. Kunne fått det cash ja, men bruker ikke så mye hver måned hvis man ser vekk fra det som står på konto.

     

    Leste på det nå og ser ut som jeg helt fint kan få det beløpet uten at det blir avgifter. Da blir det sett på som gave.

     

    Så da regner jeg med at det er greit at han leier ut til noen uavhengig av at jeg får gave.

     

    Takk for svar.

  2. Det er selvfølgelig en mulighet . Vil jo at det skal være lovlig, har skattet av utleie tidligere osv.

     

    Hvis vi gjør litt om på spørsmålet og sier at min far leier ut til min kompis fullt lovlig og skattefritt.

     

    Så vil min far gi meg 7000 hver måned for å hjelpe meg med studier osv. Det er vel ingen regler for hvor mye en far kan gi sin sønn for å hjelpe han for eksempel.

  3. Hei, har en liten problemstilling ved utleie av leilighet og prøver på om noen her vet noe om dette:)

     

    Jeg skulle leie ut min egen leilighet til en kompis, men da er det selvfølgelig skattepliktig i og med at jeg bor hjemme hos min familie.

    Så tenkte vi at jeg kanskje skulle bo der selv og så kan kompisen min bo i leiligheten under min far. Den leiligheten er skattefri fordi min far bor i større del osv.

     

    Så kommer spørsmålet: hvis leien betales til meg istedenfor til min far, er det da fremdeles skattefritt? Eller bør det betales til min far og så til meg? Min far må jo ha lov til å "gi" meg 7000 i måneden?

     

    Håper noen har kloke svar:)

  4. Om du bestrider kravet er det jo som overnevnt veldig dårlig skikk å senda innkasso-krav. :p

     

    Brev er bra, men du kan alltids bare ta opp telefon-samtalen forsåvidt? Det er ingenting eg er klar over som skal forhindre deg frå å gjøra det. :p

     

    Men dårlig skikk er ikke det samme som at han ikke kan?:p

     

    Forresten kan jo nevnes at måten han har laget giroen på er å bruke et giro ark. a4 ark som har den gule delen i bunnen. Brukes til å printe ut giroer på. Her har han bare skrevet inn for hånd sitt eget kontonr. osv. Bare 300 kroner timen for 22 timer. Eneste som står er elektrisk arbeid kjøkken...

     

    Jeg må egentlig bare le når jeg leser et sånt tullete krav, men må jo se alvoret i det.

  5. Takk for svar!

     

    Tror jeg får prøve å ta en telefon og få en forklaring på hva han mener dette er for noe.

     

    Men spørsmålet da er jo om han lar kravet stå og mener han skal ha de pengene.

     

    Kan han kreve det inn gjennom inkasso? Er det egentlig mulig å bare sende ut en giro på denne måten?

     

    Vi vil jo gjerne ordne opp i dette, men er veldig skuffet over måten han plutselig sender en giro etter to års stillhet. Jobben han gjorde var heller ikke god da diverse kontakter har løsnet, noen ting virker ikke osv.

     

    Det er også helt uklart hvordan han har kommet frem til at vi skylder så mange timer.

     

    Usikker på om jeg skal ringe eller sende et brev isteden. Med brev har vi alt skriftlig.

  6. Hei, har hatt en elektriker hjemme til aa utfore diverse arbeid. Vi ble kjent med han gjennom faren som jobber for oss (alltid hvitt arbeid). Elektrikerarbeidet ble derimot betalt kontant. Han kom innom etter jobb naar han hadde tid og gjorde litt forskjellig arbeid. Dette er to aar siden.

     

    I dag fikk vi et brev fra han, veldig overrasket, der det laa en regning paa 22 timer a 300,- som han mener vi ikke har betalt.

     

    Sporsmaalet blir da, kan han gjore dette? Plutselig sende en regning med 5 dagers betalingsfrist og kreve over 6000 kroner? Har alltid betalt kontant det han skulle ha naar han var hos oss. Naa finner han plutselig ut at han mener vi skylder penger.

     

    Hva gjor man i slike situasjoner? Kan vi faa inkassokrav hvis vi ignorerer kravet?

    Eller bor vi kreve for eksempel dokumentasjon eller lignende?

     

    Haaper noen kan lyse opp saken litt, setter veldig stor pris paa svar!

  7. Ja, dessverre. Jeg bare ga opp og ordnet meg en ny mailkonto :(

     

    fikk faktisk løst dette her! ville ikke gi opp med en gang.

     

    Det jeg gjorde var å kopiere avsender og legge i blokk liste/junk. Det jeg så var at etter @ var det sanne avsende, men foran endret det seg hele tiden. Legger du @(....) i blokkeringslisten vil du blokke alt fra den adressen. Dette gjorde jeg på en del adresser og la en god del i junk kan du si... Litt jobb, men nå er det helt slutt på det:D Får faktisk ikke mer i junk heller.

     

    Så til informasjon hvis noen andre opplever dette, det kan fikses, men tar litt tid...

  8. da holder AMD oppsett bra for deg, siden du ikke er en heftig gamer så, 8GB med ram skal holde i masse vis, litt overkill da, men minne er billi, så det oppsettet du har lagt fram så langt er bra, har du noe skjermkort da?

     

    Men det holder vel til litt enkel gaming?

     

    Skjermkortet er er x800xl hehe:P gammelt kort, men fungerer veldig bra til mitt bruk;)

    Blir nok oppgradert ettehvert det og, men foreløpig skal bare pcen fungere:P

  9. Høres ut som om sjefen din har pugget "Sjefsunnskyldningsbibelen", og tatt eksamen i "2. Kontrakter og arbeidsforhold" og "7. Lønn og tillegg".

     

    Du har tilgang til tariffen dere skal følge, og du har en signert kontrakt som viser at dere skal følge den. Dersom dine tall da er feil så bør det være en smal sak for sjefen din å vise til de korrekte tallene. Med mindre han ikke kan.

     

    Men, eg ville og utøvd litt forsiktighet her. Vurder økonomien til butikken før alle legger frem større lønnskrav. Husk at om kravet er stort nok(noe det kan bli om dere er mange) så kan det føre til at butikken mister sin lønnsomhet og må stenge. Og da går dere fra feil utbetalt lønn til ingen utbetalt lønn.

     

    Når det er snakk om så mye penger så lønner det seg også å melde seg inn i et fagforbund for å få juridisk veiledning samt faglig(og moralsk) støtte i møter med sjefen. Seriøsiteten til arbeidsgiver øker som regel et par hakk når du sier "og eg vil ha med meg mr Advo Kat som representant fra fagforbundet". Av erfaring.

     

    Er bare to som ber om etterbetaling så skal gå greit. Vi har også sagt at vi kan få litt ekstra i måneden fremover isteden for alt med en gang.

     

    Angående dette med utregningene så står det i landsoverenskomsten at vi har de tillegene jeg har regnet med hele tiden. MEN, bakerst i overenskomsten står det egne satser for kiosker og sjefen regner ut hva vi mangler med disse satsene.

    Hvis vi skal følge kiosk satsene er det jo helt greit, men jeg kan ikke forstå at en dagligvarebutikk skal gå som kiosk:S (navnet på butikken har også daglivarer i seg). Dette er altså det store spørsmålet.

     

    Kan de forresten kreve at jeg skriver under på en ny kontrakt? Jeg vil jo si at jeg ikke gjør det fordi de prøver å unngå UB tillegg med å bruke en egen type kontrakt. Kan de prøve å sparke meg eller noe da?

  10. Lenge siden jeg har sett her nå, opptatt me å få til dette her:P

     

    Nå har vi hatt møte og vi skal få pengene, men de sier fremdeles satsene er feil. Altså at butikken går under kiosk og da er satsene annerledes. Men dette kan jo ikke stemme?

     

    I Brønnøysundregistrene står butikken oppført med følgende næringskode:

     

    47.111 Butikkhandel med bredt vareutvalg med hovedvekt på nærings- og nytelsesmidler

     

    For meg ser dette ut som det er en butikk.

     

    Så har sjefen sagt at de har brukt feil kontrakt og vi egentlig ikke skal ha tillegg. Nå skal vi snart skifte navn og da vil de at vi skal signere en ny kontrakt der vi ikke har rett på tillegg... Dette vil jeg selvfølgelig ikke signere. Er det i det hele tatt lovlig å drive på sånn som dette?:S

     

    Er avhengig av fast inntekt da jeg nettopp har kjøpt leilighet, men er utrolig kjipt å drive på med dette her...

  11. Brev er levert og de skal finne en løsning, men sier utregningene våre er feil. Har brukt følgende satser:

     

    UB-tillegg

    (gjelder også deltidsansatte som jobber mer enn 12 timer pr uke)

     

    Man-fre fra kl 18 +21,-

    Man.fre fra kl 21 +42,-

    Lørdag fra kl 13 +42,-

    Lørdag fra kl 16 +84,-

    Søndag hele døgnet +84,-

     

    Jobber i en dagligvarebutikk/søndagsåpen og de sier dette går under kiosk og det da er andre satser. Noen som vet hvordan de satsene er?

  12. Ja, han kollegaen min har fått etterbetalt store summer han også. Så umulig skal det ikke være. Tidsrom og sum er ikke noe man tar stilling til, rett skal være rett.

     

    Men: De kan faktisk nekte deg, om det ikke var avtalt slik ved ansettelse. Viktig at slike ting ikke faller ut av kontrakten din.

     

    Som sagt, se over dette igjen, så har du noe håndfast å vise til. Nå som en av dere faktisk får utbetaling, vil jeg si at sjansene dine er gode for at dere finner løsning med sjefen. Ta eventuelt kontakt med ledelsen i trinnet over.

     

    Helt glemt denne tråden:P

     

    Står tydelig i kontrakten at vi følger landsoverenskomstem HSH/HK og der står det at vi skal ha UB tillegg. Så rett er det hvertfall.

     

    Skal legge frem alle papirer for sjefen på mandag:D

  13. Microsoft var veldig vanskelig ja, og det er veldig synd. MEN til syvende og sist er det elkjøp sitt ansvar i og med at jeg har kjøpt varen av de. At microsoft ikke tar ansvar må da elkjøp eventuelt ta videre med de selv.

     

    Som en av norges største el kjeder kan de ikke tillate seg å fraskrive seg ansvaret sånn som de prøvde å gjøre med meg. For all del, det er veldig dumt for elkjøp å bare måtte kaste den fordi microsoft er vanskelig, men det har absolutt ingenting med meg som kunde å gjøre.

     

    Er utrolig trist at dette er veldig vanlig hos elkjøp. Har hørt om veldig mange som må betale for reperasjon av xbox selv eller rett og slett kjøpe ny fordi de ikke orker å gå videre med saken eller faktisk ikke vet hva de har rett på.

  14. Hvorfor ikke? Om det første og beste er noe du kan tenke deg, på sted som passer deg og du har råd så ser jeg ikke problemet.

     

    Det kan lønne seg å vente, men du kan også bli gående lenge å vente på en like god bolig igjen og prisene går ikke nedover :)

     

     

    Nei, er mer fordi jeg skal på ferie om to uker og sånn. Da kan jeg ikke ordne med utleie og sånn før etter ferien.

     

    Men tenkte meg på visning i morgen kanskje så får se:D

  15. Da har jeg fått inviglet lån på 1,4 i dnb nor og 1,5 hos fana sparebank:D

     

    Da får jeg bare regne masse på alt og se etter noe jeg kan kjøpe:D

     

    Må prate litt mer med banken, de vil jo at jeg skal flytte alt av kontoer over.

     

    Høres jo bra ut. Har tenkt å få kjøpt leilighet iløpet av studietiden selv, er derfor litt interessant og vite hvilke betingelser dette lånet har. Hvor mye må du ha i inntekt utover studielånet? EK? Og ikke minst, er det kun som framleie-objekt du får lånet?

     

    Bra det er flere som tenker litt sånn;) vanligvis skal man bo i boligen selv når man bruker BLU/førstehjemslån (renten er lavere her). Hvis ikke må man ta opp vanlig lån, som jeg må nå. Det hjelper veldig at jeg skal leie ut, men det er ikke alle banker som tar det med i beregning da det er mye usikkerhet med utleie. Anbefaler å ta med i egne beregninger at det kan være vanskelig å leie ut.

     

    Jeg har en EK på 250k og sparer 15k i måneden grunnet veldig lave utgifter (bor hjemme og er veldig sparsommelig). Har 300k fast + litt ekstra for ekstravakter i året. Dette vil vanligvis kunne betjene et lån på maks 900k så her må du være veldig flink til å legge frem budsjett og vise til veldig god spareevne, veldig god evne til å minimere utgifter osv.

     

    Så det er jo helt klart mulig å få et lån, men hvis du skal studere og har bare en deltidsjobb + skal bo der selv så må du isåfall være veldig flink å spare og ha en del i EK. Bare å spørre hvis du lurer på noe mer;)

     

    Må prate litt mer med banken, de vil jo at jeg skal flytte alt av kontoer over.

    Og flytte pengene over fra en bank til en annen bank er da ingen problem, sålenge den banken Du har hatt frem til nå ikke gir Deg tilstrekkelig med lån så hadde jeg ikke hatt noen betenkligheter med og gjøre dette. Så trofast skal man ikke være med en bank.

     

    Du trenger jo heller ikke avslutte Ditt kundeforrhold hos Din gamle bank.

     

    Jeg har kundeforrhold hos både min gamle og min bank som gav med lån.

    BSU, brukskonto og sparekonto ble overført men alt er fortsatt i min gamle bank, bare med ett par kroner stående.

     

    Selvfølgelig ikke, men har veldig mye rabatt på bilforsikring siden jeg har er helkunde. Men må jo gjøre det for å få lånet så... Kan jo også ha alt i den gamle fremdeles ja. Løser seg nok:)

     

    Gleder meg veldig til å få kjøpt noe, men må bare være forsiktig med å ikke falle for det første og beste:P

  16. minner meg om en sak jeg hadde med et bilverksted. Leverte inn bilen for å sette inn en frostplugg på motorblokken. Avtaler alltid pris på forhånd og gjorde det her og. Skulle bli 1000 kroner for jobben. Noen dager etter ringer de og sier bilen er ferdig. Kommer for å hente bilen og får en regning på det dobbelte. Grunn: Var mer demontering enn forventet og frostpluggen de hadde passet ikke så de skrudde på en plate isteden.

     

    I og med at vi avtalte 1000 kroner ville jeg ikke betale mer enn dette. I tillegg hadde de ikke utført jobben som den skulle være. Endte opp med å ikke betale noe som helst med full støtte fra naf advokat.

     

    Uansett, har din kompis bedt om bare en pris på reparasjon og de så har gjort jobben, kan de ikke forvente at han skal betale for det uten at han hadde fått beskjed om dette tidligere. Enkelt og greit;)

×
×
  • Opprett ny...