Gå til innhold

Movieheart

Medlemmer
  • Innlegg

    4 380
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Movieheart

  1. Når jeg caster til Chromecasten så ser jeg at recieveren skrur seg på og velger riktig HDMI input. Jeg ser at Spotify spiller av på mobilen, men det kommer ingen lyd.

    Projektoren skrur seg ikke på, men hvis jeg skrur på denne manuelt, så hører jeg at lyden kommer fra de interne høyttalerne på den. 

    EDIT: Forsøkte nå å skru på recieveren før jeg castet til Chromecasten. Da kom lyden ut fra høyttalerne slik den skal. Så det virker som om at recieveren får et signal fra Chromecasten om å sende lyd til HDMI output når den vekker recieveren. Mens hvis recieveren allerede står på så sendes lyden via de analoge utgangene. 

  2. Jeg har en hjemmekino i stuen med projektor, reciever og 2 stk. front høyttalere innfelt i vegg som er koblet til recieveren. Recieveren er av typen Yamaha HTR2071. Tilkoblet denne har jeg hatt en Apple TV og projektor. 

    Oppsettet har fungert optimalt lenge nå. Lyden har gått til høyttalerne og bildet her gått til projektoren. Slik det skal fungere. 

    Men så har jeg nå fått en Chromecast hvor tanken er at denne skal gjøre recieveren "smart" slik at jeg kan sende lyd og musikk til høyttalerne uten å måtte starte hele systemet med projektor og alt. 

    Problemet er at når jeg caster lyd til Chromecasten så sender recieveren lyden til projektoren istedet for til høyttalerne. For å få fikset det må jeg restarte recieveren. 

    Jeg har testet dette når recieveren er avslått. Hele poenget er at jeg skal kunne sende musikk til høyttalerne fra mobilen eller google assistent uten å måtte frem med fjernkontroller for å starte reciever og stille inn denne. 

    Noen som har vært borti samme problem? 

  3. Jeg holder for tiden på å snuse på multiroom oppsett i boligen vår. Og i den forbindelse ønsker jeg å få noen tips og triks til å sette opp dette slik at det fungerer slik jeg ønsker det skal. 
    Generelt ønsker jeg at alt skal kunne styres via Google Assistant ved hjelp av en Google Nest Hub på kjøkkenet, Nest wifi punkter i huset samt evt. høyttalere med innebygget taleassistent. 

    Jeg ønsker høyttalere i følgende rom, der jeg i noen rom allerede har et oppsett som jeg håper kan integreres brukes i systemet.

    Hovedstue/kjøkken
    I stuen har vi et hjemmekino anlegg med høyttalere koblet til en reciever. Disse ønsker jeg at skal kobles opp i systemet. Hvordan er dette enklest? Er det med en Bluetooth adapter til recieveren eller en type Chromecast audio? Eller finnes det andre løsninger?

    TV-stue
    Her har vi en lydplanke med Bluetooth tilkobling, så denne regner jeg med skal gå greit å få koblet til systemet. 

    Bad
    Her trenger jeg tips til en enkel høyttaler med stemmeassistent da det ikke er noen enheter i nærheten som kan styre den. 

     

  4. Hei,

    Jeg holder på med å rippe en større samling DVDer med hjemmevideoer.
    Dette har gått uten problemer på 32 disker, men den siste jeg holder på med nå så får jeg ikke til å rippe hele videoen som ligger på DVDen.

    Etter å ha jobbet en stund og Handbrake påstår at den er ferdig med DVDen, så får jeg bare ut en videofil på ca. 5 minutter. DVDen er ca. 1 time lang.

    Jeg har forsøkt å åpne DVDen og velge de enkelte filmfilene som ligger der inne.

    • VTS_01_1.VOB
    • VTS_01_2.VOB
    • VTS_01_3.VOB

    Av disse får jeg ut en film på ca. 5 minutter av den første filen, ca. 30 minutter av fil nr. 2 og noen få minutter av den siste filen.
    De to siste henger sammen, og de får jeg ut alt fra. Så det ser ut til at det er den første filen som er problemet.

    69696146_Skjermbilde2020-09-24kl_19_35_43.png.9e7f304a87585cd10a667cdc1ab256a3.png

    Her er et utklipp fra loggen i det den stopper rippingen. Ser ut til at den feiler å lese DVDen.

     1777617410_Skjermbilde2020-09-24kl_19_37_48.png.6a3788426ff3ad1dcb9117090f71f7df.png

    Jeg har ingen problemer med å spille av filen i DVD-spilleren, så det virker som om det er et eller annet Handbrake sliter med.

    Noen som har vært borti lingenden og har en eventuell fix på dette?

  5. Jeg har et Excel ark jeg bruker til økonomioppfølging av privatøkonomien. I arket har jeg laget meg en tabell der jeg limer inn alle transaksjoner som blir utført på en konto. Hver transaksjon knyttes opp mot en kategori, for eksempel alle transaksjoner gjort på Rema 1000 får kategorien Mat.

    Jeg ønsker å lage et søylediagram der man kan se hvor mye man bruker på de ulike kategoriene.

    Hvordan lager jeg enklest mulig dette?

     

    Diagrammet må altså summere alle kostnader fra alle rader som har en gitt verdi i kolonnen for kategori.

     

  6. Ingen av de der har 16x lesehastighet. De har 8x og 12x. Skal du rippe, er det veldig ålreit med så høy hastighet som mulig.

     

    Se der ja. Da så jeg feil på lese- og skrivehastigheten.

     

    Er det så enkelt å si at å rippe en Blu-ray med 12x lesehastighet tar 1,5 raskere enn en med 8x lesehastighet?

  7. Hei,

     

    Jeg har planer om å rippe filmsamlingen min for å få den tilgjengelig på Apple TVen.

    Da jeg har en iMac uten Blu-Ray leser trenger jeg da å skaffe en ekstern en.

    Har sett på disse to:

    https://www.prisjakt.no/product.php?j=1082427,3222478

     

    Hvor mye har jeg å tjene på å velge den med 16x lesehastighet på Blu-Ray kontra den med 8x hastighet?

    Antallet filmer som skal rippes er vell rundt en 150 stykker, der ca. halvparten er DVD og resten Blu-Ray.

  8. Hei,

     

    Har sett litt diskusjoner her inne angående 4G-versjonen og mulighetene for å benytte den her til lands.

    Jeg skal nemlig til USA neste uke, og vurderer å plukke opp en Series 3 Watch.

    Valget står da mellom å skaffe en med 4G eller en uten.

     

    Noen som vet om 4G-versjonen vil fungere her til lands når mobiloperatørene her ordner med støtte for dette.

    Eller må man skaffe en norsk Apple Watch da?

  9. Hei,

     

    Vi har en Blaupunkt Arizona platespiller og radio stående hjemme som vi gjerne skulle ha fikset.

     

    post-87995-0-51233300-1463406752_thumb.jpeg

     

    Radioen fungerer helt fint, men platespilleren spiller veldig svak lyd. Tror kanskje det er noe galt med forsterkeren.

     

    I tillegg ønsker vi å modernisere spilleren, ved å legge til en DAB-adapter (slik at radioen fungerer lengre enn til 2017) og AUX tilkobling slik at en kan spille fra mobilen også.

     

    Hadde også vært kjekt å fikset de 2 "pinnene" som er knekt i fronten.

     

    Noen som vet om verksted/butikker som kan utføre dette i Bergens-området?

  10. Vi har en hjemmesentral fra Altibox hjemme i huset. På den sentralen er det 4 porter som går ut, der en port er for internett, mens 3 porter er for TV. Jeg trenger 2 porter for internett da jeg skal koble til 2 enheter til hjemmesentralen (en Apple TV, og en trådløs router). Kan ikke trekke en kabel fra den trådløse routeren til Apple TVen da disse står på 2 forskjellige plasser i huset.

     

    Det jeg lurer på er om det finnes noe slags switch løsning jeg kan koble til hjemmesentralen? Helst bør det være i form av en kabel og en liten boks. Hjemmesentralen står i et skap på vaskerommet med svært liten plass, og ingen ekstra strømtilførsel, så en vanlig switch er ikke veldig aktuelt.

     

    Videre lurer jeg på hva som er best mulig oppsett for den ekstra trådløse routeren. Hjemmesentralen sender ut trådløse signaler, men den når ikke ut til hele huset. Jeg har derfor plassert ut en ekstra trådløs router som skal fungere som en forsterker. Jeg har gitt den ekstra routeren samme nettverksnavn og passord som hjemmesentralen. Føler likevel at det ikke er helt optimalt, og at enhetene som kobler seg på routerne gjerne velger feil punkt slik at signalet ikke blir optimalt. Noen som kan komme med tips til hvordan sette opp dette best mulig.

  11.  

    Prøver å sette opp viewmode slik at jeg kun bruker EVF ved å ta bilder, og at den aktiveres ved hjelp av øyesensoren. Videre vil jeg at menyer og forhåndsvisning av bilder som blir tatt, kommer opp på LCD-skjermen. Noen som vet om dette er mulig?

     

    Hvis jeg velger viewmode til kun EVF + øyesensor kommer alt opp (menyer og forhåndsvisning) i EVFen.

    Du sparer ikke så mye strøm ved å velge bort skjermen. 

    Jeg synes det er mest hensiktsmessig å ha både skjerm og EVF ved komponering av bilde. 

     

     

    Er du sikker på det?

    Tenker på når jeg er ute og tar bilder, så vil jeg ikke skru av kameraet mellom hver gang jeg tar bilder. Når jeg da går med kameraet i hånden, er fortsatt skjermen på (hvis jeg har valgt både evf og skjerm). Den trekker jo en del strøm mens jeg går rundt.

  12. Prøver å sette opp viewmode slik at jeg kun bruker EVF ved å ta bilder, og at den aktiveres ved hjelp av øyesensoren. Videre vil jeg at menyer og forhåndsvisning av bilder som blir tatt, kommer opp på LCD-skjermen. Noen som vet om dette er mulig?

     

    Hvis jeg velger viewmode til kun EVF + øyesensor kommer alt opp (menyer og forhåndsvisning) i EVFen.

  13. Da ble det Fujifilm X-T1 på meg i dag, med XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS. 

     

    Førsteinntrykket er godt. God byggekvalitet, kameraet ligger godt i hendene. Elsker betjeningen, og at man ikke trenger å gå inn i noen menyer for å stille inn kameraet slik man vil ha det. Får samme gode følelse ved å bruke dette som X100T som jeg allerede har hatt en liten stund. Kvaliteten på bildene virker også god, selv om jeg ikke har fått testet det skikkelig enda.

     

    Gleder meg til å ta en runde med det i morgen!

    • Liker 2
  14.  

    Hei,

     

     

     

    Går for tiden rundt og tenker på om jeg skal selge mitt Canon 7D, med 3 objektiver og gå over til et nytt kamerasystem.

     

    Bakgrunnen for dette er at for et halvt år siden fikk jeg et Fujifilm X100T, som et ekstra kamera jeg kunne ta med de gangene 7Den ble for stor å drasse på. Det hele endte med at 7Den har blitt liggende, og X100Ten har blitt brukt til det aller meste. Med unntak av noen situasjoner der jeg var fotograf i bryllup. Var da avhengig av å ha litt mer å spille på, enn hva Fujien kunne.

     

    Ut i fra de bildene jeg fikk med 7Den var jeg ikke fornøyd i det hele tatt. Jeg synes Fujien leverte mye skarpere bilder, og bedre bildekvalitet (dette gjelder på bilder inne i et rom med veldig dårlig belysning). Objektiver jeg har er 24-105mm f/4.0L, 17-40mm f/4.0L og 50mm f/1.8. Skal altså ikke stå på kvaliteten på disse.

     

    Så derfor vil jeg kvitte meg med 7Den og heller gå over til noe annet. Kanskje speilløst? Ikke vet jeg. Har ikke fulgt så mye med i fotojungelen i det siste og lurer derfor på om noen kan komme med noen anbefalinger på hva jeg bør gå for.

     

    Jeg trenger da å dekke de behovene der X100T ikke helt strekker til. Følgende er kriterier jeg ser etter:

     

    • Utskiftbar opptikk for å få mer å spille på hva gjelder brennvidder
    • Søker er obligatorisk
    • Kameraet bør takle sportsfotografering på en god måte
    • Bør takle innendørs fotografering i dårlig belysning
    • En brukbar filmfunksjon er også greit å ha
    Har sett litt på Olympus OM-D E-M5 II og Fujifilm X-T1/X-T10. Kan dette være gode alternativer?

     

    Ønsker ikke å bruke noe særlig penger på byttet, så prisklasse bør ligge på rundt hva jeg kan få for Canon-utstyret (ca. 15.000,-)

     

    Det er ikke så enkelt å komme med en "fasit" for andre enn seg selv, men jeg kan jo skrive om mine egne valg, så kanskje det kan hjelpe deg litt videre.

    Jeg har hatt de fleste kameraene fra Canon deriblandt 7D, 5D l, ll og lll, og samtlige L objektiver fra 24mm - 200mm og 24-70/2,8 og 70-200/2,8. Så tok jeg skrittet og nedgraderte fra alt dette, og gikk over til Fuji systemet med Fuji X-E2 som for en mnd siden ble byttet ut med Fuji X-T1 i stedet.

     

    Dette Fuji systemet får jeg ikke fullrost nok, det gir meg alt jeg har behov for og er lite/kompakt nok til at jeg faktisk tar det med meg ut.

    Den 29.06.2015 så kommer det en meget stor firmware oppdatering som gir Fuji X-T1 store utvidede muligheter, denne oppdateringen gir bl.a. mye raskere og mer avansert AF. Følgefokus er blandt tingene som virkelig blir forbedret, og så kommer det i tillegg enda flere fokusvalg.

    Det eneste jeg har savnet litt fra Canon 7D og 5D lll har jo vært nettopp følgefokus, men det blir som sagt nå utbedret.

     

    Nå mener jeg selvfølgelig ikke at Fuji er svaret for alt og alle personer, men jeg synes absolutt at dette systemet bør være med videre i din vurdering.

    Sammen med Fuji X-T1 Graphite Silver Edition kameraet så har jeg kjøpt,

     

    • Fuji XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS
    • Fuji XF 23mm f/1.4 R
    • Fuji XF 35mm f/1.4 R
    • Fuji XF 56mm f/1.2 R
     

    Det eneste jeg savner så langt er en skikkelig blits og et dedikert makroobjektiv med 1:1 gjengivelse, men i løpet av 2016 så kommer Fuji 120mm f/2.8 makro, så da er det muligheter for at jeg får det jeg ønsker meg der.

    Når det gjelder blits, så følger det en ekstern blits med kameraet, men jeg vil ha en som har et høyere ledetall. Det finnes tilgjengelig

    fra både Fuji og flere andre produsenter, jeg har bare ikke prioritert det så langt.

     

    Lykke til med ditt valg :)

    Takk, er ikke på jakt etter noe fasitsvar, men mere tips og erfaringer. Så ditt svar hjelper i massevis.

     

    Leker litt med tanken på å selge X100T også hvis jeg ender opp med å gå for X-T1. Ser at de er ca. samme størrelse, og med et pannekake objektiv på X-T1 vil det vell bli litt av samme opplevelsen hva gjelder størrelse.

     

    Hvordan er de objektivene du har kjøpt? Hvilke vil du anbefale å gå for i første omgang?

  15. Sportsfoto er ikke det jeg bruker mest tid på. Det er noe jeg synes er kjekt å ha i tilfelle jeg vil fange noen øyeblikk der det er litt fart i bildet. Så det du beskriver med litt bedagelig sport tror jeg kan passe mitt bruk.

     

    Jeg tok de fleste bildene med 50mm objektivet, så rent innstillingsmessig er det nok greit å sammenligne, dog hvis vi ser bort i fra forskjellen i brennviddene. 

  16. Tar bilder i RAW, og pleier å justere skarpheten i lightroom. Resultatet blir greit nok da synes jeg, men det blir liksom ikke helt crispy hvis jeg kan kalle det det.

     

    Har sett litt på noen youtube filmer og lest litt om Fujifilm kameraene, og de frister veldig. Også med tanke på at jeg liker X100T så godt, så tror jeg disse kan falle i smak. Klarer dog ikke å bestemme meg for X-T1 eller X-T10...

×
×
  • Opprett ny...