Gå til innhold

Håkki

Medlemmer
  • Innlegg

    1 560
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Håkki

  1. Hei. Skal sette opp nytt trådløst nettverk hjemme hos foreldrene mine.

     

    Huset er en stor enebolig og har komt fram til at vi trenger minst tre AP. Har hørt mye godt om Ubiquiti, men nå begynner det å komme mange nye mesh nettverksløsninger på markedet som konkurrerer. Det er kablet med cat5e til alle planlagte AP. Linje inn i huset er fiber 100/100.

    Hvilken løsning vil være enklest og mest stabil på lang sikt?


    Nettverksbruk: Daglig normal nettaktivitet (youtube, mail, fb, nyheter) samt streaming en gang i blandt. Altså ikke veldig krevende bruk. Stabilitet er det viktigste siden dagens løsning (ett AP sentralt i huset) har mange dead spots.

    Budsjett: Det som må til for å få en god langvarig og stabil løsning. 

    Takk :)

  2. Hei

     

    Problem:

    Det er på tide å oppgradere harddiskene mine ettersom de begynner å bli gamle og har lite plass igjen. 1TB diskene er fem år gamle, snart seks. De begynner å trekke på årene.

     

    Er usikker på hvilket oppsett som vil være mest optimalt.

     

    Dagens oppsett:

    Koblet til HK:

    2x 240GB SSD RAID 0 (OS og programmer)

    1x WD RED 4TB (Lite viktig data)

     

    Koblet til HighPoint Tech RocketRAID 2720 raid kontroller:

    6x Samsung F3 1TB i RAID 5

    1x SSD 120GB for katalogfiler og previews

     

    Er klar over at dette er en low end software-raid kort. Har fungert greit i RAID5. Har ikke prøvd RAID6.

     

    Backup:

    Flere gamle harddisker offline

     

    Bruk:

    Foto og videoredigering.

    Fotoredigering trenger ikke mye båndbredde, men det gjør derimot video. Mange store filer som skal kunne flyttes effektivt. Har kommende prosjekter i høy bit-rate 4K. Regner med at jeg også må oppgradere CPU og RAM for dette, men det er en annen historie.

     

    Maskinen brukes ellers til alt annet. Spesifikasjoner i signaturen min. Oppsettet jeg har nå har levd i mange år. RAIDen som jeg har idag er 5-6 år gammelt, og det nye vil ideelt leve så lenge også.

     

    Budsjett:

    Det som er strengt tatt nødvendig for et bra oppsett som skal holde et par år fremover.

     

    Forslag til løsning:

    1

    Ideelt 6x4TB WD RED RAID6, men dette blir noe dyrt og jeg er ikke fan av URE på 1x10^14.

    Løsning to er å bruke 4TB WD RED PRO da disse har URE på 1x10^15, men koster betydelig mer. Er tross alt student også.

     

    Siden diskene er så store har jeg lyst til å bruke RAID6. Har også offline backup selvfølgelig, men liker den ekstra tryggheten av RAID6.

     

     

    2

    En annen løsning er å ha 4x4TB RAID10 og resten (gamle filer) på disker offline.

     

    Altså:

    Noen innspill på hvilken løsning som er best? Annet bedre enn WD RED? Vil jeg ha utbytte av en skikkelig RAID kontroller?

     

    Håkki

  3. God dag godtfolk!

     

    Nettverket i huset er begrenset til 100Mbps, uten at jeg ser noen grunn til det. Alle enheter i nettverket støtter 1Gbps. Hadde regnet med at dette hadde vært automatisk). All overføring mellom alle clienter begrenset.

     

    Oppsett:

    *Router ASUS RT-AC66U

    *Repeater: ASUS RT-AC66U

    *Kabler: Cat 5e til maskiner, cat 6 mellom router og repeater.

    *Klienter: Windows 7 og 8.1 med 1Gbps NIC (bekreftet i OS) + MacBookPro på AC trådløst + mobiler

     

    Har prøvd å feilsøke nettverket, men har ikke funnet noen svake ledd.

    *Router og maskiner har siste firmware

    *Prøvd forskjellige kabler

     

    Noen ide hva som kan være grunnen?

  4. Hvordan føler du det er nå kontra da du var "new in town"? Har hørt at det kan dabbe av litt for de som er fastboende etter hvert som tiden går?

     

    Og, er det ikke noe med at sjekking ikke egentlig fungerer der fordi kvinnfolka helst ikke vil bli sett med deg ute blant vennene sine?

    Har lært å lese personer bedre hvertfall. Islendinger kan være veldig på, selv om de har kjæreste og barn. Klarte å redde meg unna en gang da jeg la merke til bakgrunnsbilde på telefonen hennes. Mange interessesignaler så jeg ble veldig forvirret. Har lært mer å ta signalene deres. Ellers har jeg ikke merket så mye. Åpner med engelsk uansett så får oppmerksomheten deres fort nå som da. Når de får vite at jeg har vært en stund på Island kan man enkelt flørte litt med Islandsken. Standard lekse.

     

    Selv om jeg bor her så stiller jeg som puss siden jeg er Norsk. Og alle islendinger ser på Norge som penger. Nå kjøper jeg aldri drinker til jenter uansett, men jeg får interessen deres uansett. Mer å snakke om også.

     

    I det daglige/edru kan jentene være slik, men når de får litt innabords så gir de fort litt f.

     

    @R3pulsive:

    Alt er som regel 30% billigere på Island, så man får mye mer igjen når man kommer med Norsk sommerjobb og studielån. Nå kjøper jeg lite klær her, har en brukbar garderobe så har ikke sett rundt så veldig mye. Øl er 40kr uten rabatt. Som student får jeg øl for 20kr på enkelte steder.

  5.  

    Siste historie herfra:

     

    Hadde en sommerflørt i sommer, som ikke ble til mye mer enn 2nd base. Hun var jomfru og ville vente til noe som var mer seriøst. Ettersom jeg bor på Island resten av året, så ble det for usikkert for henne, forståelig.

     

    Uten at foreldrene hennes viste om oss, så hadde de bestilt billetter til Island som ferie. Lang historie kort. Vi dro vekk fra foreldrene for å se på nordlyset. Det ble det beste vi begge har sett før. Endte med at vi begge koste oss i jerven duk under nordlyset. Hun innrømte etterpå at det var en ganske artig sted å ha sin første gang, til tross for at det ikke blir noe fast mellom oss enda.

    Hørt det er kjekt å bo på island, at det er så mye mer jenter der enn gutter så man blir nesten sjekket opp på utesteder?

     

     

     

    Var på Island i desember for noen år siden. Kan ikke si det var slik at man ble regelrett jaktet på, men islendingene, både kvinner og menn, var usedvanlig hyggelige og enkle å komme i kontakt med. Vi var ute to kvelder (den første var jeg skikkelig full, husker ikke så mye) og den siste var jeg sånn passe i siget hele natta. Det første jeg la merke til var at jeg følte meg tidvis underdressed. Nesten alle, både kvinner og menn, gikk veldig classy og pent kledt. Det ironiske med akkurat det, var at når klokka nærmet seg 2-3 var de fleste totalt shitfaced. Kvinnfolk rava rundt med helflasker sprit i hånda og drakk av flaska og ja... Værre enn Norge, definitivt!

     

    Ang sjekking der, så er det et kapittel for seg selv. Står masse om det på google, men i korte trekk kan det sammenlignes med en middels norsk bygd. Alle kjenner alle, og de utfordringene det byr på. For oss nordmenn, så er jo problemet at det er vanskelig å sjekke jenter på små plasser, og sånn er det der også. Det er riktignok ikke vanskelig å få seg noe der så lenge man er kjekk og pen i tøyet (og bor/overnatter VELDIG nærme byen/utestedene), men det er ikke bare å dra på seg gameface og inn på et utested liksom.

     

    Mener å huske at de lokale sa det var mest liv om sommeren, men da var det også dyrest der, og man måtte booke lang tid i forveien pluss at det kunne være dyrt. Vil anta at mai/juni er en perfekt tid å dra på.

    Har bodd her i nesten 1,5 år nå og kan bekrefte alt dette. I ukedager er det litt sakte, og alt stenger kl01. I helgene derimot er mye åpent til kl5/6. De lokale drikker hardt når de først drikker også, hardere enn Norge.

     

    Islendingene er generelt enkle å snakke med, og å komme i kontakt med. Spesielt på byn. Nå er jeg typisk nordisk, høy og blond, så jeg skiller meg ikke ut blant andre islendinger. Men er man utlending har man automatisk et pluss siden det er et så lite samfunn. Taper ikke på å ha britisk engelsk også. Og begynner å lære meg islandsk ettervert. Vinner fint på noen gloser der.

     

    Når man går ut på Island kler man seg finere enn man ville gjort i Norge. Man kan fort finne folk i skjorte og blazer. Men så lenge man unngår en enkel t-skjorte er man safe som regel.

     

    Selv islendinger sier at det er veldig lett å få seg noe på byn, med veldig høy andel av pene jenter overalt.

     

    Hvordan forhold funger på Islands:

    Man treffer noen på byn, har sex, og så blir de kjent etterpå. Går man på date, er man sammen. Det er enten eller. Jentene er så vant til dette at de ikke nødvendig vis forventer at du kontakter de etterpå. Litt sprøtt nesten.

    • Liker 1
  6. Siste historie herfra:

    Hadde en sommerflørt i sommer, som ikke ble til mye mer enn 2nd base. Hun var jomfru og ville vente til noe som var mer seriøst. Ettersom jeg bor på Island resten av året, så ble det for usikkert for henne, forståelig.

    Uten at foreldrene hennes viste om oss, så hadde de bestilt billetter til Island som ferie. Lang historie kort. Vi dro vekk fra foreldrene for å se på nordlyset. Det ble det beste vi begge har sett før. Endte med at vi begge koste oss i jerven duk under nordlyset. Hun innrømte etterpå at det var en ganske artig sted å ha sin første gang, til tross for at det ikke blir noe fast mellom oss enda.

    • Liker 8
×
×
  • Opprett ny...