Gå til innhold

Chub

Medlemmer
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Chub

  1. Skriver her ikke for at jeg tror noen kan løse problemet, men for å se om det kanskje er noen andre som opplever det samme.

    -Bruker lite handlelistene, men laget meg to handlelister for noen uker siden.

    -Opplever nå ofte at når jeg logger meg inn, står der "Lister(0)", og jeg finner ingen av listene.

    -Av og til når jeg logger inn, er begge listene der som om alt er vanlig.

    -Akkurat nå, står der "Lister(1)", hvor den har lett frem en gammel liste jeg laget for mange år siden, mens de to nye ikke er tilgjengelige.

    -Forholdsvis irriterende når man har satt sammen en god og lang handleliste med utvalgte komponenter, og når man skal legge inn bestilling, når man ikke tak i den.

    -De ligger heller ikke inne i profilen, når de først finner ut at de skal være borte.

     

    Noen som har forslag til hva som kan være galt? Har sendt mail til prisguide, men ikke fått svar.

  2. Sitter å sliter med å bruke fancyhdr-pakken i LaTeX, hver gang jeg prøver å bruke den, får jeg 0 sider som output. Har akkurat installert Win7, med nye versjoner av MiKTeX og TeXnicCenter. Aldri hatt dette problemet før formateringen, det samme skjer når jeg prøver å bruke pakken a4wide.

     

    Et kodeeksempel som gir meg 0 sider output, men 3 sider dersom jeg fjerner 2. linjen. Outputen er vedlagt i jpg-format.

    \documentclass[11pt]{article}
    \usepackage{fancyhdr}
    
    \begin{document}
    First page
    
    \pagebreak
    
    Second page
    
    \pagebreak
    
    Third page
    \end{document}

     

    LØST: Google løste selvfølgelig alle problemer, i MiKTeX Settings måttte jeg velge at den automatisk skulle installere nye pakker, fremfor å prøve å få opp en dialogboks hvor jeg kunne velge.

    post-86742-1268211650,5638_thumb.jpg

  3. Tenkte å endelig investere i en server som skal brukes til sentrallagring og streaming til TV og andre PC'er, og tenkte å lære litt Ubuntu i samme slengen. Vil bygge selv, og håpte noen kunne godkjenne/underkjenne oppsettet. Klar over at det nok er overkill, men har ingen eldre stasjonær stående og foretrekker da å kjøpe nytt.

     

    Hovedkort: Asus M4A785TD

    Prosessor: AMD Athlon II X2 240

    Minne: Crucial DDR3 1333 2Gb Kit

    Kabinett: Cooler Master Sileo 500W

    Harddisk: 2x WD Caviar Green 2TB

     

    Dette blir ca. 6k. Tar da gjerne imot tips til endringer, noen komponenter som burde legges litt mer penger i når de først kjøpes nye? Erstatte CPU-vifte? PSU? Eller er hele oppsettet i seg selv latterlig?

  4. Sitter med et latterlig problem. Har et prosjekt på 50 sider som er jobbet jevnt og trutt med, skrevet i latex, splittet opp i seksjoner som blir komplimert i et hovuddokument med en rekke \include{...}-kommandoer. I siste kapittel er der lagt med et par MatLab-script, som er skrevet i verbatim-miljø, type \begin{verbatim} ... \end{verbatim}, samt der er et par \verb@...@-kommandoer brukt gjennom prosjektet. Det som nå viser seg å være et problem, er at når det komplimeres (bruker TeXnicCenter) til Latex => PS => PDF, vil alt som er skrevet i verbatim-miljø bli blanke felt, slik at der kommer en del hulrom i teksten, og mange blanke ark med noen overskrifter i slutten. Hvorfor i all verden skjer dette?

     

    Har komplimert en masse ganger tidligere uten problemer, og har ikke gjort noen endringer i strukturen av programmet, så skjønner ikke hva som har skjedd. Når jeg komplimerer til DVI kommer all tekst med, men ikke til PDF.

     

    Hjelp?

     

    EDIT: Løst, når jeg fjernet \usepackage[T1]{fontenc} og komplimerte kom alt på plass igjen, og funket når jeg satt den på plass igjen.

  5. Kjørte en runde med Tune Up Utilities, og noen av endringene utført (vet ikke hvilken) kan se ut til å ha påvirket utseende til utvalgte sider drastisk. Dette gjelder bl.a. hw.no (vedlagt bilde), facebook.com og db.no. Sidene er helt normale i IE8, jeg bruker Mozilla Firefox 3.0.10. Noen som har tips til hva som er gått galt, og hva som eventuellt kan gjøres for å rette på dette?

    post-86742-1244813938_thumb.jpg

  6. Takk for svar, men det var nok ikke så enkelt. Simplifiserte litt der jeg bruker kun "latexmalen", der jeg kun vil lage contents og inkludere to filer:

     

    \documentclass[11pt,norsk,a4paper]{article}
    \usepackage[latin1]{inputenc}
    \usepackage[T1]{fontenc}
    \usepackage{ulem,a4wide,babel,graphicx,mathpple,textcomp,varioref,multirow}
    
    \title{}
    \author{}
    
    \begin{document}
    \tableofcontents{}
    \newpage{}
    
    \include{task1}
    \include{task3}
    \end{document}

     

    Som gir samme problemet, null innhold, og bare task1 i filen, uavhengig av hvor mange ganger jeg kjører komplimeringen. Funker heller ikke om jeg komplimerer til .pdf. Snodig, noen pakker man må importere?

  7. Sliter med \include-pakken og contents. Har delt opp et prosjekt i flere .tex-filer, og skal bruke \include{filnavn} i et hovuddokument for å komplimere. Men når jeg komplimerer, vil bare den første filen som er \includa bli skrevet ut til .dvi-filen, mens resten ikke kommer med. Samtidig vil Contents komme opp tomt uten noen ting. Koden ser slik ut:

    \documentclass[11pt,english,a4paper]{article}
    \usepackage[latin1]{inputenc}
    \usepackage[T1]{fontenc}
    \usepackage{ulem,a4wide,babel,graphicx,mathpple,textcomp,varioref,fancyhdr,multirow}
    
    \title{Energy system development planning\\ \texttt{ } \\ TET4135 \\ Energy System Planning and Operation}
    \author{}
    
    \pagestyle{fancy}
    \lhead{}
    \chead{}
    \rhead{}
    \lfoot{}
    \cfoot{}
    \rfoot{\thepage}
    \renewcommand{\headrulewidth}{0.4pt}
    \renewcommand{\footrulewidth}{0.4pt}
    
    \begin{document}
    \include{Introduction}
    \include{task1}
    \include{task3}
    
    \end{document}

     

    Her kommer bare task1.tex med, mens contents er tom. task1 og task3 begynner med \section{...} og er skrevet som vanlige kapittler. Noen som spotter umiddelbare feil?

  8. Fikk lyst til å kaste bort litt tid, så er ute etter et FPS-spill som fyller desse krav:

    -Rett-frem-skytespill, trenger ikke noe stor handling, noe ala RTCW var i sin tid.

    -God grafikk, men ikke veldig systemkrevende (Dell M1530 laptop Geforce 8600M).

    -Har prøvt Far Cry 2, men det falt ikke i smak, ble litt vél systemkrevende og lange uinteressante sekvenser og ikke helt pek-skyt-drep som jeg er ute etter.:)

    -MOHAA var også digg når det kom ut, er de "nyeste" versjonene noe bedre grafikk på? Trenger ikke være helt up-to-date, men gjerne etter -07.

     

    Setter pris på alle svar, også forslag til andre generellt fengende spill som man "må" ha i samlingen (HOMM3 var konge f.eks.).

     

    EDIT: Og jeg likte veldig godt Delta Force-serien. Ikke noe team-work-tullball eller tacticsopplegg, bare rett frem solo killing-spree.

  9. Dama har fallt for Nokia N85 (typisk når jeg akkurat har bestillt N79), og vil gjerne kjøpe den med abonnement en plass. Men finner ikke helt et bra sted å kjøpe der abonnement ikke koster 400 kr. i måneden eller mobilen er svindyr. Verken tele2 eller netcom ser ut til å selge den, noen som har et godt tips til salgssted? Prisguiden søker ikke gjennom alle mobilleverandører, har prøvt der.

  10. Etter å ha sovet på det fikk jeg to nye ideer.

    Er det mulig å installere XP innpå minnepinnen fra en annen bærbar, og plugge den i å starte maskinen derifra?

    Eller er det mulig å åpne opp bærbaren, plugge ut cd-romen å plugge i en annen cd-rom fra en stasjonær? Maskinen er 3 år gammel, så garantien er ikke så nøye med, er det vanlige IDE-kontakter?

  11. Lang historie kort:

    Dama har bærbar med to partisjoner på en harddisk, skulle formatere og reinstallere XP SP3 på C:. CD-romen fungerer ikke og får ikke boote opp XP-cd. Installerer da XP på D:. Vil formatere C: hvor gamle XP ligger, det tillater ikke XP (selv om jeg kjører fra D:), så sletter alt på C: manuellt. Når jeg starter på nytt får jeg "NTLDR is missing" og kommer ingen vei, burde sikkert ikke slettet C:.

     

    Siden CD-romen ikke vil lese cd-ene mine, klarer jeg ikke boote med cd. Klarer lese originale DVD'er (har ikke prøvt original XP-cd, den er borte vekk), kanskje jeg kan brenne en bootable XP-dvd av et iso-bilde? (Og ja, er korrekt innstillt i BIOS).

    Så jeg vil prøve å lage en bootable USB-pinne, men det viser seg å ikke være en dans på roser. Har en 8gb Transcend pinne. Har googla det en del, og alt jeg har funnet av guider er komplisert og tids- og arbeidskrevende. Noen som kan hjelpe meg med en kort og enkel guide til hvordan lage en bootable usb-pinne, så jeg kan få maskina på rett kjøl? Eller tips til andre ting jeg kan gjøre?

  12. Har en 250Gb Seagate S-ATA stasjon med musikk og diverse anna moro fra en XP-maskin som har tatt kvelden, så sitter på en Vista-maskin og skal hente ut ting fra denne. Har koblet den til som secondary S-ATA (er bare en HD her fra før), BIOS finner den, og Vista har funnet og installert den under Enhetsbehandling, men den har ikke fått tilegnet en stasjonsbokstav. Forslag til hvordan jeg kan huke tak i det som ligger på HD'en uten å formatere? Er nå usikker på om det var FAT32 eller NTFS filsystem som er på den, er løpet kjørt dersom det er FAT32?

     

    Klarer forøvrig ikke å få fyllt ut volumene på disken når jeg går på egenskapene til disken under "Enhetsbehandling" (Under taben "Volumer" og knappen "Fyll ut").

  13. Sitter på en WinXP-maskin og har ingen drivere til Zen V-spilleren min. Innpå ligger en del sanger jeg vil ha tak i, men finner ingen måte å nå de på. Har lastet ned MeidaMonkey, men den finner den heller ikke. Drivere er heller ikke å oppdrive fra creative, sitter forøvrig på en ISDN-linje, :), så å laste ned en >10mb fil er uaktuellet. Takker for all hjelp.

  14. Ser at ved grunnkonfigurasjonene er XPS'en et mye bedre valg, men når man begynner å oppgradere, blir XPS'en fort veldig dyr.

     

    F.eks.

    T8300 prosessor +420 kr. (Multicom +279)

    1680x1050 skjerm +1080 kr. (Multicom +674)

    4Gb minne +920 kr. (Multicom +460)

    9cellers batteri +1200 kr. (Multicom -25 kr.)

     

    Dessuten har ikke jeg rabattkupong, er det noe man kan få tak i?

    Så slik jeg ser det blir fort XPS'en 2000 kr. dyrere enn JFL92+, når spesifikasjonene er identiske, eneste forskjell er design, samt kanskje kvalitet på skjerm/minne og ddr2 vs. ddr3 på grafikkort. Er "det lille ekstra" hos XPS'en verdt 2000 kr?

  15. Lurer igrunnen på det samme som trådstarter. Ser det er svært mange som anbefaler XPSM1530, men kommer ikke utenom at JFL92+ blir en del billigere enn XPSM1530 med nogenlunde samme specs (jeg vil kjøpe uten OS). Er virkelig Multicom SÅ ille på kundeservice, noen som vet om JFL+ har dårlig holdbarhet ved normal bruk?

  16. Skal skrive en metematisk formel f(x) som skal være definert ulikt på to ulike områder, at f(x) = {%her skal stå to rader med de to formelene. Klarer ikke å skrive en \left{ uten å måtte ha en \right}, samtidig som jeg ikke får linjeskift inn i equation-miljøet. Sjekk første formelen på denne obligen.

     

    EDIT:

    Også generellt, for eksempel når jeg skal evaluere ett integral mellom to grenser, og vil ha en \right|_0^K i slutten av uttrykket, hvordan får jeg skrive det uten å også måtte ha en \left|?

×
×
  • Opprett ny...