Gå til innhold

bushnut

Medlemmer
  • Innlegg

    106
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bushnut

  1. Hvis du lurer på hvordan kabler kan ha fått så stor plass i audioindustrien: Åpne opp et vanlig audioblad, hvilket som helst egentlig. Se etter hvem som kjøper annonseplats i bladene.

     

    Ellers må jeg si meg uenig i multikanals argumentet. Jeg har hatt flere stereo og multikanals oppsett, med mulighet for å høre på sacd, dvd-audio, dts og dolby innspillinger med musikk. Selvom de nye formatene tjener på bedre oppløsning i.e 192/24 og 96/24 istedenfor cd's 44,1/16, så synes jeg musikk i stereo er helt overlegent multikanal. Multikanal gir ofte et grumsete lydbilde og man må ofte justere forsterkeren fra plate til plate. Systemer som omkoder stereo til multikanal i.e dolby pro logic music og DTS's tilsvarende har ofte overdrevent mye vekt på senterkanalen.

     

    Om digitalt, analogt, transistor eller rør høres bedre ut? Jeg veit ikke. Etter min erfaring er analogt og rør fint til spesielt vokal, enklere "kammer" musikk, jazz etc. "Rør" lyden sletter ut mye av "kantetheten" som enkelte og spesielt billigere transistor konstruksjoner sliter med. Uansett finnes det ingenting som rør kan gjøre som transistorer ikke klarer bedre, men da snakker vi om ganske dyre transistor forsterkere. Jeg ville aldri anbefale rør til folk som mest pumper ut metal, techno eller trance gjennom høytalerne.

     

    Morsomt å sammenligne høytalere med hd-tv. Man kan spørre seg hvordan man ville plassert en tv hjemme. Kanskje helst ikke foran et vindu med sterkt motlys halve døgnet. Lyd oppfører seg da anderledes enn lys, og høytalere må plaseres etter hensikt. Vil man ha enda bedre lyd må rommets utforming, refleksive og absorberende egenskaper taes i betraktning. Dette vil bli enda vanskeligere hvis man har 7 kanaler og to subwoofere å ta hensyn til.

     

    Min påstand er at et vanlig stereo-oppsett med en god forsterker er overlegsent alle slags multikanaloppsett. Og hvis du skal handle idag er dette tingen, og vil sannsynligvis være det i minst ti år til.

  2. Jeg hadde tenkt å bygge et nytt system, men jeg har plutselig blitt litt usikker. Jeg ønsker to HD 1080p skjermer. Enten én 22" + en 37 - 42" eller bare doble 22 tommere. Uansett, greier et vanlig skjermkort å strekke desktop over dette til totalt (1920 x 2) x 1080 = 3840 x 1080 piksler. Det meste jeg har funnet av oppløsning på "vanlige" skjermkort er 2560 x 1600.

     

    Stemmer dette, eller er det for hver av skjermene? Har idag en laptop med gf9600, denne kjører en ekstra skjerm på 1280 x 800. Poenget er å strekke desktop over to skjermer. NB! ikke klone skjermen.

     

    Vil ha et slikt setup på min nye maskin, men nå med doble hdskjermer.

     

    Noen som har erfaringer, eller en mening om dette?

  3. Systemdisken som jeg skal bruke i multimediamaskinen som nå er under bygging blir en Seagate Cheetah 15K.5 73 GB. Denne disken kostet faktisk bare 1300 kr, et par hundrelapper mer enn en WD Raptor av samme størrelse. Prisnivået på diskene går neppe over det tilsvarende eksisterende disker ligger på, kanskje litt under.

     

    Jeg ønsker meg en slik systemdisk.. har en raptor nå, men har sikla på en 15k SAS disk siden jeg hørte om den første gangen. Må du ha et spesielt hovedkort eller er det sata2 kompatibelt.

     

    Personlig har jeg liten lyst til å sette opp windows over en pci eller pciekspress controller :hmm: Skal jeg ha en slik disk må den kjøre native

     

    Hva slags hovedkort skal du bruke i den multimediemaskinen??

  4. Er det 2 år siden idéen ble lansert? Jeg ser ikke for meg at de klarer å overholde fristen sin. Jeg tipper at ikke bare kapital holder de tilbake men også problemer med å skalere opp produksjonen.

     

    Jeg får bare håpe at noen etablerte tastaturprodusenter lar seg inspirere og kommer med luksus-tastaturer som er bygget på annen og lettere gjennomførbar måte. F.eks med en stor avlang skjerm i bunnen og gjennomsiktige taster. Jeg tror det kan bli mye enklere og billigere å produsere og få til å fungere sammen.

    _________________

     

    Selv om jeg synes det ser veldig flott ut så tror jeg ikke det tastaturet er noe for meg. Selv til en tiendel av prisen. Grunnen er at jeg likevel ikke ser på tastaturet når jeg skriver (med unntak av spesialtaster og tastekombinasjoner for å få frem dollartegn, hatt og sånt)

    9218562[/snapback]

     

    Det er et poeng, hele ideen er nesten bortkastet hvis du skriver touch. Det er vel mest for exhibitionister dette er laget.

     

    Eller oss som er vokst opp med de lysende panelene fra starwars :)

  5. Synd dette er et design tastatur, da vil nok prisen ikke falle. Får bare håpe et par china fabrikanter også hopper på ideen og lager noe som koster et par hundre dollar mindre ;)

    9218467[/snapback]

     

    Konseptet er nydelig.. Enig med noen av nissene ovenfor. Hvis samsung eller noen annen av de kjente Hw produsentene kan selge meg dette tastaturet for en høvding, da skal jeg trekke opp VISA kortet mitt.

  6. Kanskje denne fantastiske teknologien skulle vært overtatt av et annet folkeslag. Eks. Taiwan eller no sånt. Å lasse ut ti lapper for et russisk dataprodukt er nok å skyte seg selv i lommeboka.

     

    Det beste med mus og tastatur er at du har råd å dra det i søppla når det er slitt ut.

     

    Kommer dette tastaturet med reserve taster, eller må du sende det i retur til Sovjet når tastene blir slitt ut.

     

    :tease:

  7. Hmm. Jeg får presisere det en gang til: 1920 er horisontal (side til side), 1080 er vertikalt (ovenfra og ned).

     

    Det er da altså 1920 piksler på en horisontal LINJE og 1080 av disse linjene over hverandre på en native 1080p skjerm. I tilfellet over kan en da si at det "mangler" 30 slike horisontale linjer på skjermen. De horisontale linjene ligger altså i vertikal retning.

    9010213[/snapback]

     

    Det er 1080 horisontale linjer som hver har 1920 piksler og det er 1920 vertikale linjer som hver har 1080 piksler. ergo mangler en 1680*1050 skjerm 30 horisontale linjer og 240 vertikale linjer for å vise full 1080i/1080p.. Tadaaa.

     

    Poenget mitt, bortsett fra denne kjebblinga her.. Hvorfor brukes et format som 1680*1050, som absolutt er en forbedring fra 1280*1024/1600*1200 og dessuten implementerer Widescreen format, men ikke strekker helt opp til full HD. Dem burde laget skjermer som har enten native HD/16:9/1920*1080 eller 1920*1200/16:10 som klarer full HD uten omskalering, men med en svart lapp oppe og nede.

     

    Nå finnes jo 1920*1200 skjermer, men dem er ganske dyre. Det ville dem ikke vært nå, hvis leverandørene satsa på slike skjermer med en gang og rett og slett driti i å lage et format som var 1680*1050. HD standarden har jo ikke akkurat kommet som en bombe på skjermprodusentene, dem har jo vært med å finne den opp, lenge før dem begynte å selge 1680*1050 skjermer. Dem vil jo selge oss en skjerm til om et år, da alle har bluray og eller hddvd spillere i pc'en.

     

    Kanskje jeg høres ut som en kommunist, men selv om jeg har penger kanskje jeg vil bruke dem på horer og sprit istedenfor å sende dem til sandefjord og fjerne østen, når den den skjermen jeg kjøpte for et år siden, er avlegs om et år når jeg vil se en HD-film native på en skjerm som BURDE være helt kul!

     

    Folk bytter vel TV i gjennomsnitt hvert 5 år? hvorfor faen skal man bytte pcskjerm annethvert år??

  8. Mangler 30 vertikalt. Den mangler 280 horisontalt.

    Der tar du feil, det er omvendt.. Hvis du ikke har vridd skjermen 90 grader dah.

    9009488[/snapback]

     

    Nei, det er ikke omvendt.

     

    Men jeg skrev feil, det er 240 horisontalt, og 30 vertikalt som mangler mellom 1680x1050 og 1920x1080.

    9009692[/snapback]

     

    Jeg svarer med et spørsmål: Hva betyr ordene horisontalt og vertikalt?

     

    De tallene du refererer til 1680 og 1920 er de vertikale linjene, ovenfra og ned. 1050 og 1080 er de horisontale linjene, fra side til side.

  9. Sitter her å lurer på om jeg skal invistere i et lian li cube case.

     

    Men har sett en del folk som har hatt det, men har blitt forklart at di ikke i det hele tatt trenger det.

     

    Så derfår spør jeg dere om det er nødvendig får meg, eller om det bare er bortkasta å bruke pengene på det.

     

    Det jeg skal putte i som tar plass:

     

    Dvd brenner: Nec

     

    en harddisk forløping

     

    Hovedkort: evga 680i

     

    Skjermkort: xfx 8800 gtx, Men ny kjøler

     

    Fasekjøler ( ss )

     

    Psu: Corsair 620, skal muligens kjøpe meg en til psu, hvor stor er enda ukjent.

     

    Vannkjøling er heller ikke uaktuelt.

     

    sløser jeg vekk pengene mine på et slik kabinett? Jeg har nå  Chieftec Fulltower som jeg hadde planer om å ha fasekjøleren på toppen av kabinettet, men komm framm til det at å flytte et 50 Kg kabinett 2 ganger er ikke noe jeg ønsker.

    9009022[/snapback]

     

    Jeg kunne tenkt meg en Cube case, jeg har hverken fase eller vannkjøling. Et stort kabinett er uansett bra i forhold til varmeutvikling. Er mere interresert i hvor mange harddisker jeg kunne putta i et slikt kabinett.

     

    LØP OG KJØP

  10. Fjern høytalerne og jeg er fornøyd :p

    Men komponent? Er det de 3 ledningene, grønn, blå og rød? Så står det opptil 1080i/p, så hvis du kobler til blu-ray/hd-dvd spiller med komponent så får du 1080p på skjermen? eller er jeg HELT på bærtur?

    9008882[/snapback]

     

    Skjermen klarer ikke 1080p uten skalering... mangler 30 horisontale linjer.

    9009111[/snapback]

     

    Mangler 30 vertikalt. Den mangler 280 horisontalt.

    9009275[/snapback]

     

    Der tar du feil, det er omvendt.. Hvis du ikke har vridd skjermen 90 grader dah.

  11. skjermen støtter full hd, men full hd er jo 1920 x 1080

    og skjermen her støtter vanlig 22" størrelse. rart

     

    jeg har en 22" BenKU  , den støtter bare 60hz på 1680x1050 :(

     

    har så lyst på mer hz.

    9007603[/snapback]

     

    Du får ikke mer enn 60hz på lcd, siden LCD-teknologien ikke støtter mer enn dette. Skjermer som søtter 85hz mer inn kan fortsatt ikke vise mer enn 60hz på selve displayet.

    9007623[/snapback]

     

    En LCD trenger vel strengt tatt ikke mer en 60Hz siden den kun oppdaterer de pikslene som forandrer seg istedenfor hele skjermen, som en CRT gjør. Gå fra LCD'en rett til en CRT som er innstilt på 60Hz så skjønner du hva jeg mener. Ta med deg en pakke Dispril. Hehe

    9009189[/snapback]

     

    Strengt tatt så er vel hz en måte å regne hvor mange bilder du klarer pr sekund med en CRT, men siden LCDen fungerer anderledes så er ikke Hz like aktuell målemetode

    9009263[/snapback]

     

    Leste du innlegget du svarte på? Du har rett i at en CRT med 60Hz kun klarer å vise 60 bilder pr/sek, men en LCD oppdaterer seg ikke i det heletatt hvis den ikke får innstruks om det, og da oppdaterer den kun de pikslene som er forskjellige fra den forrige oppdateringen. Med 60Hz på en LCD klarer den maks 60 slike oppdaterineger pr/sek.

    Altså LCD tegner kun om de PIKSLENE som trengs(med et tak på 60 forandringer pr/sek), imens en CRT(stilt inn på 60Hz) tegner opp HELE BILDET 60 ggr pr/sek. Dette gir den flimringen som mange er plaget av. Å kjøre en CRT med 85Hz eller helst 100Hz løser noe av dette problemet, men ikke helt.

     

    Uten noen gang å ha sett en LCD med 100Hz(er ikke sikker på om det finnes engang) trur jeg ikke det er nødvendig eller gir noen som helst subjektiv forbedring. Noen som veit noe om dette?

     

    Det største problemet med LCD er jo tiden hver piksel bruker å slukke og tendes på: responstid. her kan man måle tiden ulikt. Fra en piksel går fra grå til grå, eller svart til hvit feks. De fleste nye kvalitets skjermer har vel en responstid de fleste kan leve med.

     

    responstiden kan sammenlignes med at man slår en lampe av og på. Blir det umiddelbart svart i rommet eller tones lyset gradvis ned i løpet av et kvart sekund.

  12. skjermen støtter full hd, men full hd er jo 1920 x 1080

    og skjermen her støtter vanlig 22" størrelse. rart

     

    jeg har en 22" BenKU  , den støtter bare 60hz på 1680x1050 :(

     

    har så lyst på mer hz.

    9007603[/snapback]

     

    Du får ikke mer enn 60hz på lcd, siden LCD-teknologien ikke støtter mer enn dette. Skjermer som søtter 85hz mer inn kan fortsatt ikke vise mer enn 60hz på selve displayet.

    9007623[/snapback]

     

    En LCD trenger vel strengt tatt ikke mer en 60Hz siden den kun oppdaterer de pikslene som forandrer seg istedenfor hele skjermen, som en CRT gjør. Gå fra LCD'en rett til en CRT som er innstilt på 60Hz så skjønner du hva jeg mener. Ta med deg en pakke Dispril. Hehe

  13. Fjern høytalerne og jeg er fornøyd :p

    Men komponent? Er det de 3 ledningene, grønn, blå og rød? Så står det opptil 1080i/p, så hvis du kobler til blu-ray/hd-dvd spiller med komponent så får du 1080p på skjermen? eller er jeg HELT på bærtur?

    9008882[/snapback]

     

    Skjermen klarer ikke 1080p uten skalering... mangler 30 horisontale linjer.

  14. Jeg har hatt tre NEC og en samsung.. Bruker NECWGX2 nå og er meget fornøyd med den, -MEN- alle disse ulike oppløsnings formatene er noe skikkelig drit.. NEC skjermen min har 1050 linjer, hvor faen har dem fått det tallet ifra?? Jeg vil ha en LCD som kjører 1080 linjer, så jeg kan se HD filmer i NATIVE 1080p!

     

    Det er ikke AL-QUEDA og trea verdenskrig som kommer å ødelegge våres lille databoble, det er alle disse formatkrigene og kverulanter som RIAA, Steve (blow)Jobs og Alle andre HW fabrikanter som legger seg flate for innholdsleverandørenes sære krav.

     

    Den ultimate PC opplevelsen har lenge vært innenfor rekkevidde. Hvem og hva er det egentlig som står iveien burde folk spørre seg??

     

    Et ganske godt eksempel er GPU'er. Hvorfor lanserer dem(nv og ati) en serie på 4-5 ulike chips hver, når alle egentlig trenger kun en modell som klarer jobben. Altså kjøre et spill i maks oppløsning 60fps uten hakking med alle effekter skrudd på fullt eller gjøre realtime justeringer på en HD film.

    SLI og Crossfire er det råeste forsøket på å robbe til seg folks penger, NV og ATI oppfører seg som narkolangere mot fps avhengige ungdommer.

     

     

    Watch where the huskys go, don't eat the yellow snow.

  15. En ting med onboard lyd er at det stjeler endel cpu-cykler, mens et pci kort tar seg av, det meste av prosesseringen selv. Anbefaler alle som spiller å bruke et skikkelig lydkort. Ellers trur jeg ikke det gjør noen forskjell, lydkvaliteten er nok den samme.

     

    Hvis du skal koble til et surround anlegg eller et stereoanlegg ville jeg brukt s-pdif utgangen. Hk mitt har slik og alle lydkort kan stilles om til digital output.

    De fleste surround recievere slike innganger(coaxial eller optisk digital).

    Til et stereoanlegg trenger du en DA-omvandler hvis det ikke er innebygd.

     

    Hvis du vil ha nærfeltsmonitorer sjekk dissa sidene http://www.dynaudioacoustics.com/Default.asp?Id=321

     

    Allgrunn til å bli skeptisk når dem skriver "det beste du kan få for..."

×
×
  • Opprett ny...