Gå til innhold

Berntsen

Medlemmer
  • Innlegg

    98
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Berntsen

  1. Noe annet som jeg ikke kan se har blitt nevnt og som jeg antar vil være en svært negativ faktor for mange er bindingstiden i leiekontrakten. Man skriver kontrakt for et helt år, uten mulighet for oppsigelse før kontrakten har løpt ut. Om man skulle finne et annet sted man ville flytte til (f.eks nærmere sentrum) i løpet av semesteret måtte man i så fall ha funnet noen andre som kunne tatt over hybelen her fortløpende. Ser for meg at det kan være lettere å finne steder å bo midt i et semester og, når ikke pågangen er like stor som ved semesterstart, når en haug med nye studenter skal finne bosted osv.

  2. Skal flytte til Voll om et par dager, noen som kan fortelle meg litt om hvordan parkeringsmulighetene er? Ringte akkurat Frost og de fortalte at Voll studentbys eget parkeringsområde er regulert av EuroPark og at man må betale for å stå parkert, noe som høres helt hinsides idiotisk ut med tanke på at det allerede koster en del å bo der og om man skal ha bil fast kan man ikke akkurat betale 50kr daglig for å stå parkert, samt risikere bøter pga. udugelige parkeringsvakter. Er det noen områder i nærheten hvor det er mulig å stå gratis, eventuelt leie fast parkering?

  3. Hei, har noen ting liggende som jeg gjerne skulle solgt unna men som jeg ikke tror det er noe særlig marked for i Norge/får ikke like mye for det her til lands.

     

    Jeg har aldri solgt til noen i utlandet, så lurte på om noen her har erfaringer eller tips med dette? Tenker først og fremst på til USA. Hva er det beste alternativet for å sende pakker forsikret/med sporingsnummer? Posten, Fedex, UPS? Er Paypal den beste/sikreste måten å få betalt? Osv.

     

    Takker for svar.

  4. Hei.

     

    Fullførte førstegangstjenesten i august i fjor og begynte så på høyskole, hvor jeg bestod tre ut av fire eksamener før jul, fant ut at det ikke var noe for meg og droppa ut. Har i år fylt 21, og har søkt på andre studier.

     

    Det jeg lurer på er disse greiene med ekstrapoeng. Så vidt jeg forstår får man to ekstrapoeng fom. det året man fyller 20, så får jeg da to eller fire ekstrapoeng for studiene jeg søkte på i år? Må jeg sende noe dokumentasjon til saksbehandler for å få disse poengene, eller får jeg de automatisk?

     

    Og kan jeg få poeng både for de eksamene jeg bestod nå før jul og militærtjeneste, eller enten eller? Og er det noe problem om jeg ettersender attestert kopi av tjenestebevis til saksbehandler (da fristen for innsending av omslagsark var 12. mai)?

     

    Takker for svar. :)

  5. Er selv korporal i garden for øyeblikket, med stilling som nestlagfører og samme innrykk som deg, bare i år.

     

    Jeg skal inn i Oktober i år, og lurer litt på hva slags trening man får i gævertroppene?

     

    Grunnen til at jeg spør er at jeg har sykt høydeskrekk, og er ikke akkurat veldig keen på å rappellere ned vegger eller lignende.

  6. Jeg håper selv at Valve gir ut så lite informasjon som mulig om Episode Three, og i alle fall holder tett om hva som er det nye, "innovative" i denne episoden. En stor feil, etter min mening, med HL2 var at de viste så å si alt spillet hadde å by på i E3-visninger og diverse skjermbilder, og det var derfor veldig få overraskelser i spillet, med noen få unntak (Citadel f. eks, som var veldig kult).

  7. Jeg ble overhodet ikke imponert over hl2 episode 2, jeg liker i det hele tatt ikke hvordan half life har utviklet seg i det siste. Mens man i half-life 1 og 2 kunne holde sitt eget tempo, og ikke ble holdt tilbake av lange, kjedelige mellomsekvenser, ER det ikke annet i disse episodene, spesielt episode 2. Det går ikke et minutt uten at Alex ber meg gjøre noe innlysende, eller trøster og bærer seg.

     

    Må si meg enig i at retningen Half-Life-serien har tatt ikke er særlig positiv. Det originale Half-Life er etter min mening det beste spillet noensinne, med en veldig mørk og dyster setting, eksplosiv gameplay, spektakulære set-pieces, interessante våpen, god historie +++. Spilleren hadde som regel frie valg, og slapp som oftest å måtte sitte og høre på en NPC/ha den hengende rundt seg til enhver tid. Den intense følelsen av isolasjon bidro veldig til den gode stemningen i spillet.

     

    Jeg gledet meg sinnsykt til Half-Life 2, men her måtte jeg nok si meg skuffet. Føltes ikke som Half-Life i det hele tatt, nesten alt som gjorde eneren så bra var annerledes: spillet var ikke like mørkt (spillet var det originalt, men Valve kutta bort det meste av det dystre, blant annet "mørkere" omgivelser, City 17 var dystrere og mer nedslitt, barnearbeidere, m.m), mindre seriøst (Vortigaunts f.eks, "comic relief" min rævv), ALT for få (og samtidig kjedelige, med unntak av gravity gun) våpen, lange sekvenser hvor man enten hører på noen NPC-er konversere, eller er barrikadert og må nedslakte bølge etter bølge med soldater. Som bringer meg over til et annet problem: AI-en, spesielt til metrocoppene. Hvor om man i HL1 gjemte seg for noen marinesoldater bak et hjørne, og de ville enten vente til man tittet fram for å skyte eller de kastet noen granater rundt hjørnet, så løper metrocoppene rett mot spilleren, som om de har et dødsønske. Holder man en brusboks foran ansiktet, står de bare der. Ikke skyter de. Dette medvirket sterkt til å dra meg ut av spillet.

    Så kom Episode One. Omgivelsene var klin like, "beskytt-deg-mot-bølge-etter-bølge-mens-du-venter-på-noe"-sekvensene var tilbake, og man var for det meste sammen med NPC-er til enhver tid. Nye fiender? Minimalt. Nye våpen? Neida! Og gameplayet? Minimalt med forbedringer. Og gravity-gunnen som til å begynne med i HL2 var så fantastisk (og i alle fall så helt for jævlig morsom ut å bruke på E3-videoene fra før HL2 var sluppet) føles mer og mer som en gimmick. Det er ofte svært innlysende om Valve vil ha oss til å bruke det, f. eks mot en Ant Lion Guard. Eksplosive tønner er strødd ut over hele området, og man har nesten ikke noe valg: man må bruke de mens man løper og hopper febrilsk rundt. Man har nesten ingen valgfrihet, noe som gjorde det originale spillet så bra.

    Det kreves heller ikke mye tankegang av spilleren for å vite når det kan være lurt å dra fram GG-en enten for å bruke objekter som dekning eller for å skyte de mot fiender. Om man kommer til et spesielt vanskelig område er det gjerne strødd ovner, tønner osv. rundt omkring, og man skjønner svært raskt hva det kan være lurt å gjøre.

     

    Dette kommer fra en som er svært glad i Half-Life og som gledet seg til HL2 og etter det til EP1. Har enda ikke kjøpt EP2 og det er heller ingenting, fra det jeg har sett og hørt, som gir meg lyst til å gjøre det heller. Joda, spillet er blitt skrytt opp i skyene, men det samme ble HL2 og EP1. Det eneste som fremdeles interesserer meg er historien, som er knallbra. Men det er ikke det eneste jeg ser etter i et spill; det er hovedsakelig gameplayet som avgjør om jeg kjøper et spill eller ei.

    Portal ser kjempemorro ut, men når den gjennomsnittlige runne-hastigheten er på 2-3 timer føler jeg ikke at det alene er verdt 20$.

  8. Har spilt igjennom demoen to ganger nå. Skrekkelementet fungerer ikke i det hele tatt, leveldesignet er fremdeles platt og kjedelig og musikken gikk meg på nervene. Men forskjellen nå fra da jeg spilte demoen til FEAR er at jeg faktisk likte kampene. Kanskje var jeg egentlig ikke i humør til spilling da jeg prøvde ut demoen til originalen, syntes i alle fall det var kjedelig, men denne gang var det virkelig tilfredsstillende å pumpe jævlene fulle av bly. ;)

     

    Men de har tydeligvis ikke lært siden forrige demo, den er fremdeles like kort... tok meg ti minutter å spille gjennom den første gang, fem andre gang... flere utviklere burde følge eksemplet til Prey. Den demoen var akkurat så lang som en burde være.

  9. hadde vært litt lurere å lansere dette snart. grafikken blir jo ikke akkurat mer imponerende med tida. snart kommer jo unreal tournament 2007. da får vi vel en ny standard for grafikk motorer, før id software sikkert kommer med en enda råere en. hva med å drøye minst mulig?

    6745954[/snapback]

     

    Jeg skjønner meg ikke på folk som deg. Vil du virkelig heller ha et kort, bugget spill med forferdelig spillbarhet, men som slår de andre spillene på markedet akkurat nå grafisk, enn å vente et par måneder ekstra og få et lengre, godt gjennomtenkt, nærmest feilfritt spill som er fantastisk å spille?

     

    Og grafikken blir jo ikke akkurat dårligere med tiden den heller, kanskje det kommer andre spill som er mer imponerende å se på, ja, men hvem spiller spill bare for å sammenligne med andre uansett?

  10. Hmm, klarte bare å lage en inngangsportal og ikke en utgangsportal... hmm

    6537274[/snapback]

     

    Vær sikker på at når du skal spawne våpenet, spawn "Portal" og ikke "Portal- Hole". Sistnevnte kan bare lage inngangsportal, så vidt jeg vet, og jeg skjønner ikke hva dette våpenet er godt for.

     

    Hvis du prøver med førstnevnte bruker man venstre musklikk (primary fire) for å lage inngangsportal, og høyre musklikk (secondary fire) for å lage utgangsportal.

     

    Noe annet tøft som jeg prøvde i kveld var å lage en rad med zombier nær en vegg, plassere en utgangsportal mot veggen og en inngangsportal i en annen vegg et stykke unna, og skyte et sagblad gjennom inngangen. En haug med zombielik ventet meg da jeg returnerte. :p

  11. Dette var moro!

     

    Last banen: d1_trainstation_02

     

    Gå nær en av de combine-kontrollene (med kamera ovenfor) og plasser en inngangsportal rett ved energifeltet. Plasser en utgangsportal et stykke unna.

     

    Etter hvert vil det komme fler og fler innbyggere gående mot kontrollen, og scriptet deres vil bli ødelagt og de vil bevege seg mellom hver av disse portalene. Fikk tre stykker til å gå i en uendelig loop, og av en eller annen grunn begynte de å løpe i blant også! :D

  12. Jeg likte Episode One ganske så godt. Klarte til og med å få meg selv til å like Alyx, istedetfor å se på henne som en irriterende addisjon. Sikkert fordi hun ikke er så veldig passiv lenger.

    Den eneste delen hvor jeg strengt tatt ikke akkurat hadde det så veldig moro, var

     

    Skjult tekst: (Marker innholdet i feltet for å se teksten):

    Slutten, hvor man kjempet mot en strider i togstasjonen. Brettdesignet var platt og kjedelig, det samme var kampen.

     

    Men allikevel, en gjennomført god episode. Ser fram til neste.

  13. Derfor jeg synes enginen er så griseteit og last gen. Skal man ha en brettdesign som er bittelitt avansert må man ut i et annet program og lage det. Og displacements i source er jo milevis bak andre engines og så tungvint man kan få det når det gjelder terrenggenerering.

    Dette er jeg helt enig i. Syntes det var veldig lettvint å lage gode baner til det originale Half-Life, men hvis man skal lage noe som ser bra ut i Source så må man bruke forskjellige props og bla gjennom mangfoldige modellfoldre. Meget tungvint, og samtidig blir detaljene man kan putte inn veldig begrenset.

  14. Fy faen som jeg misunner deg. Du kan spille igjennom alle disse godbitene for første gang.

    6350909[/snapback]

     

    Ja... er liksom blitt litt utvannet for meg nå, i alle fall de originale spillene. Siden jeg kan alt i hodet får jeg heller nesten ingen nostalgisk følelse om jeg spiller de igjen, men Half-Life hører fremdeles til innerst i mitt hjerte.

     

    Så slik er det. ;)

×
×
  • Opprett ny...