Gå til innhold

Det Skumle Fjellet

Medlemmer
  • Innlegg

    367
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Det Skumle Fjellet

  1. Jeg må igjen si at jeg FATTER ikke hva som er så inni hampen vanskelig og dårlig med menysystemet på NEX!

     

    Kona har et, og hun elsker kameraet. Jeg har prøvd det, og liker det svært godt.

     

    ENESTE grunnen til at folk ikke liker menyene er at de er annerledes enn slik menyene har vært i alle digitale kameraer siden tidenes morgen.

     

    Anmelderne som mener menysystemet er ubrukelig virker på meg å være elitister som ikke klarer å tenke utenfor den vesle boksen de sitter i.

  2. Du vet sannelig masse om reparasjon om Nikonobjektiver! Kanskje jeg neste gang skal prøve å mekke selv fremfor å levere det inn...

     

    Jeg sendte en mail til Interfoto og spurte, og fikk raskt et svar som forklarte at dette var gjort som et kompromiss fordi ellers fikk jeg ikke uendelig både på 70 og 210 mm. "Lineariteten var ikke 100% perfekt, men akseptabel".

     

    Det kunne visstnok i utgangspunktet gjøres perfekt, men da måtte man ha tak i noe "innvendig shims" som de ikke kunne skaffe.

     

    Jeg godtar objektivet som det er, for det virker jo egentlig helt fint (tidligere kunne det ikke fokusere lenger enn ca 20 meter). Skal sjekke det med nærgrensen, men objektivet har faktisk et slags ekstra makro-område som gir en nærgrense på 56 cm ved 70mm ihvertfall. Skal leke litt mer etter jobben, selv om drømmen om "sytalaus" månefotografering gikk i vasken.

     

    :thumbs: To tomler opp til den supre hjelpen du gav (og det er den høyest mulige karakteren!).

  3. Det er ikke snakk om å greie å fokusere, men det faktum at på alle manuelle objektiver jeg noensinne har prøvd, fokuserer objektivet korrekt på uendelig om du snurrer fokusringen helt til uendelig.

     

    Om jeg skrur fokusringen til uendelig på dette objektivet, fokuserer kameraet altså forbi uendelig. Jeg må altså snurre litt tilbake mot "20 meter"-merkingen for å få fokusert på uendelig.

  4. Jeg hadde nylig et gammelt manuellfokusobjektiv på service (en 70-210 telezoom), men oppdaget noe merkelig da jeg fikk det tilbake. Ulikt alle mine andre manuellfokusobjektiver, går det ikke an å bare skru fokusen til uendelig og ta bilde. Jeg må skru nesten 4 mm tilbake for å treffe uendelig. Objektivet har vært i ustand så lenge jeg har hatt det, så jeg har aldri fått prøvd det før nå.

     

    Dette er jo litt kjedelig, siden hele poenget med slike objektiver for meg er å ta bilder når det er for mørkt til å se skikkelig, og bare stille inn på uendelig når jeg vil ha bilder av for eksempel månen eller landskapet.

     

    Er dette normalt/akseptabelt? Bør verkstedet fikse det slik at objektivet fungerer slik som jeg trodde MF-objektiver skulle fungere? Eller er jeg for storforlangende her? Går slikt evt. an å justere selv når man har et D300 eller bedre (som jeg ikke har), eller gjelder det kun AF-objektiver?

  5. Eh, dette kameraet er for nok ment for dem som nesten aldri går ut av Auto, en point&shoot med stor bildebrikke og utskiftbar optikk.

     

    Tull. Hva vet du om det? Har du kameraet? Kameraet egner seg ikke for en nybegynner sånn som jeg ser det. Resultatene ut av boksen var ikke bra. Først da jeg skrudde opp sharpening et par hakk og unngikk største blender på 55mm ble det tilfredsstillende. Nybegynnere som bare bruker full auto vil rett og slett ikke bli fornøyde med mindre softe bilder er foretrukket.

  6. Jeg kjøpte NEX-5 til fruen den dagen det kom, og må si at det er helt strålende! Jeg gidder nesten aldri bruke min D80 lenger, jeg bare låner hennes kamera... Ikke så populært alltid...

     

    Jeg må si at skepsisen til menysystemet som alle har er totalt latterlig. Menysystemet er enkelt og bra, og kona elsker det! Det eneste nyttige som du må inn i en meny for å skifte er ISO (men det må jeg også på D80 om jeg er er i auto-ISO og vil skru det av!). I tillegg kunne den artige HDR-funksjonen godt vært en egen "Shooting Mode" og ikke inni en meny. Jeg tror at all surmulingen om menyen kommer fra gamle, tverre fotoelitister som vil at menyer skal være som på en Nikon D1 og ALDRI ENDRE SEG!

     

    Jeg vet ikke hvilke kameraer som har disse fantastiske menyene som folk savner, men det er pokkern ikke D80 eller Canon 1000D!

     

    Og jeg synes også det er nok knapper... Man har til enhver til 3 knapper pluss et rullehjul som også er fireveis piler med noen knapper der enkelte valg dukker opp (for eksempel "Exposure compensation" som finnes ved å trykke pil ned).

     

    Så langt har NEX vært er artig bekjentskap! For meg er faktisk batteritiden det største minuset (men nå har vi likevel aldri gått tom for batteri, selv på en lang og hektisk feriedag).

     

    EDIT: Pluss at kit-objektivet er ganske soft på 55mm/f/5.6. Det har blitt løst ved å bruke f/8.

  7. Bursdagspresang til fruen måtte skaffes, og jeg tok henne med til Lefdal (JP og FotoVideo har aldri saker og ting inne) for å kikke på speilløse kameraer.

     

    Det nye fra Samsung, samt Olympus E-PL1, Panasonic GF1 og G2 ble vurdert, men bortsett fra den silkemyke overflaten til G2 var det bare ett kamera som var interessant for henne, nemlig Sony NEX-5.

     

    Her er et kjapt førsteinntrykk siden jeg ikke har sett noe særlig diskusjon om dette kameraet i Norge ennå.

     

    Fordeler:

    - Veldig lite

    - Superduper byggekvalitet

    - Meget god (og tiltbar) skjerm

    - Kjapt (både AF, menyer og slikt)

    - Noen artige funksjoner, f.eks. Sweep Panorama

     

    Ulemper:

    - Spesialfunksjonene sluker batteri (Sweep Panorama virker å være en versting)

    - Blitsen er ikke integrert (men den følger med i pakken)

    - Må øke skarpheten litt i innstillingene for å få fine jpeg-bilder rett fra kameraet (konevennlig innstilling, dette)

    - Auto-ISO går bare fra 200-1600, uten mulighet for å stille inn at man vil bruke 3200, 6400 eller 12800

     

    Ingen EVF ser jeg ikke på som en ulempe for brukere som dette kameraet er ment for. Menysystemet synes jeg er bra (i motsetning i dpreview). Videofunksjonen har jeg ikke fått prøvd, men den virker svært bra (om man klarer seg uten manuell kontroll og bare vil være en "snapshot-videograf").

    • Liker 1
  8. Jeg har ikke testet videofunksjonen på kameraet selv, men utifra konas små videosnutter av noen fugler ved andedammen og slikt, ser det ut til å fungere akkurat som en forventer av en skikkelig autofokus, dvs kjapt og fint. Bildekvaliteten på videoene virker også meget bra, synes jeg.

     

    Skal heller legge ut litt info om jeg får lov til å leke litt mer med det, men å bøffe med konas elskede kamera vet jeg ikke om er lurt helt ennå! ;)

  9. Jeg har akkurat samme erfaring som Mr. Olsen. Jeg ser aldri noensinne noen forskjell på bilder tatt med og uten VR. Har nesten lurt på om jeg er totalt tilbakestående. Når jeg har tilstrekkelig kort lukkertid til å håndholde blir det bra, har jeg for lang lukkertid blir det alltid dårlig, VR eller ikke. (Jeg har kun prøvd Nikons 70-300 VR).

     

    Eneste forskjellen jeg ser er at søkerbildet står i ro når jeg bruker tele.

  10. Jeg har 70-300, men har ikke prøvd de andre to. Min mening er at 70-300 rett og slett er for lyssvakt til å bruke i noe annet enn strålende solskinn midt på sommeren (5.6 på 300 mm).

     

    Her om dagen skulle jeg ta bilde av andunger, som er små, mørke, og usannsynlig kjappe... Jeg fikk mye bedre resultater av å skifte til 35mm/1.8, lokke dem med å hive gress med den ene hånden, og knipse randomly med den andre, enn med 70-300... Det var til og med masse sol den dagen.

     

    Jeg har også en D80, og synes ikke bilder på høy ISO er noe særlig med det kameraet. Da er det bare lysstyrke som gjelder.

  11. Umulig for meg å forstå hvordan du kan klare å missforstå så hardt

     

    Det går ikke an å misforstå at du digger "digital zoom", mens jeg synes konseptet er teit. ;)

     

    Men dette er veldig OT. Lag en tråd på akam og diskuter "digital zoom" opp og i mente, du.

     

    EDIT: Feil smiley.

     

    EDIT2:

    @AtWindsor

    "Hvorfor er det negativt at telefonen her det? Man må jo ikke bruke det? Ikke gå i fella å tro at det er negativt at noe har en funskjon, bare fordi du ikke bruker akkurat den funksjonen.

     

    Digital zoom har sine brujsområder, utsnitt av bildet feks, sjelden man orker å shoppe mobilbilder."

     

    Det bør ihvertfall være deaktivert som standard for å beskytte folk mot seg selv slik at de ikke tar elendige bilder med 10x digital zoom, og så kommer de til meg og klager over at kvaliteten er dårlig. Tilsvarende bør 3G også være avskrudd som standard så ikke folk laster ned masse datatrafikk, og senere kommer til meg og klager over høy telefonregning.

×
×
  • Opprett ny...