Gå til innhold

eivind lunder

Medlemmer
  • Innlegg

    220
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av eivind lunder

  1. Hei,

     

    Vi er tre gutter som i juni 2012 skal krysse Alaska på tvers til fots og ved hjelp av packraft. Vi kommer til å starte fra eskimolandsbyen Kaktovik på Alaskas nordøstkyst, og vil forflytte oss sørover langs Hula Hula River over tundraen. Vi kommer til å krysse vannskillet i Brooks Range ved Guilbeau Pass, og slippe oss ned til Sheenjek River, som vi vil padle til Fort Yukon. I Fort Yukon vil vi proviantere før vi fortsetter vestover på Yukon River, Alaskas største elv. Yukon følges helt til Kaltag, hvor vi igjen tar beina fatt og går "over åsen" til vi kommer til Unalakleet River. Den padles så helt ut til kysten og landsbyen Unalakleet, som er endepunktet for turen. Ruta kan ses her: Kart

     

    Totalt vil vi tilbakelegge ca. 1800 km, hvorav ca. 250 km er til fots. Turen er planlagt å gjennomføres på én måned, dvs. at vi i snitt må ha 60 km om dagen. Dette er langt, men siden mesteparten av turen foregår på forholdsvis raske elver, skal det gå greit.

     

    Vi arbeider for tiden med å skaffe sponsorer, og hjemmesiden vår vil komme nærmere desember, men enn så lenge går det an å "Like" og følge med på Facebook.

     

    Har dere spørsmål, fyr løs!

  2. Jeg har lyst til å gå til anskaffelse av ny sykkel - landeveissykkel.

     

    For det første har jeg tenkt å kjøpe brukt, men jeg vet ikke om jeg vil kjøpe ren landeveis- eller temposykkel. Tempo er jo en kraftanstrengelse, men det blir korte distanser, så hvis man trener hovedsaklig tempodistanser på 10-40 km, vil man da kunne henge med et lengre ritt på 100-200 km? Jeg vil jo da trene vanlig landevei også, selvfølgelig.

     

    Eller går det an å kjøpe en ren racersykkel og sette på tempo-"styre", eventuelt bruke platehjul?

  3. På hvor mange måter kan det vel ikke vises at sqrt(2) ikke er rasjonalt?

     

     

    Sommernøtter med stigende vanskelighetsgrad:

     

    Algebra:

     

    Lett: Hvis x=a/b, a /= 0, b /= 0, så er (a+b)/(a-b) lik...?

     

    Middels: Faktoriser a^3 + b^3 + c^3 - 3abc.

     

    Vanskelig: Vis at ethvert polynom på formen f(x) = ((x - a_0)(x - a_1)...(x - a_n))^2 + 1, hvor alle a_i er heltall, ikke kan faktoriseres ut i to ikke-trivielle polynomer, begge med heltallskoeffesienter.

     

    Tallteori:

     

    Lett: Finn det minste positive heltallet n slik at sqrt(184*n) er et helt tall.

     

    Middels: 1) Vis at likningen x^4 + 131 = 3y^4 ikke har noen heltalls-løsninger. 2) Tre frosker sitter på et gjerde. Hvert sekund hopper én frosk over de andre. Vis at etter 1985 sekunder kan de ikke være i startposisjonen.

     

    Vanskelig: Bestem alle positive heltallspar (m,n) slik at (n^3 + 1)/(mn-1) er et heltall.

     

    PS: De to vanskeligste oppgavene er hentet fra den internasjonale matematikk-olympiaden, så heder og ære til h*n som greier dem! :thumbup:

  4. I så fall hadde du nok husket det, ettersom det skal en solid klatretur til for å komme opp, og det regnes som en relativt utfordrende klatretur. Er nok en opplevelse man husker.  ;)

     

    Vil tro det er mest sannsynlig at du har vært på den nordre, det er den det er mest "naturlig" å gå opp på. (Det er den som er lengst til venstre når du ser dem fra Turtagrø (hotellet).)

    8885839[/snapback]

    Ah, da så. Da er det kanskje den nordre jeg har vært på. Har i hvert fall hørt mye snakk om den.

  5. Uff, blir ikke klok på denne oppgaven... :p

     

    Hvis jeg gjør om y^2 = x^3 + 1 til y^2-2 = (x-1)(x^2 + x + 1), kan jeg finne at (1) y^2 >= x+1 v (2) y^2 >= x^2 + x - 1. Setter jeg (1) og (2) lik y^2 og setter de inn for y^2 i originallikningen (y^2=x^3+1), får jeg tre løsninger, (0,1), (0,-1) og (-1,0).

     

    Men jeg vet jo at det er flere løsninger. Hvordan skal man gå fram for å finne de resterende løsningene?

  6. Var på Nordre Skagastølstind i fjor, har lagt ut noen bilder derfra på forrige side:cool:

    8880194[/snapback]

    Hm, lurer litt på om jeg har vært på Store Skagastølstind...kan ikke huske eksakt nå. :p

    Uansett, har lyst til å ta ei uke i Hurrungane, gå og klatre i fjellet dagen lang!

     

    Kyrkja har eg lyst på! Den ser spennande ut.

    8882539[/snapback]

    Den er spennende! Ganske bratt når man kommer litt oppi der, og et ganske så spennende utspring du må ut på for å komme opp! Du kan gå en annen vei, da, men det er ikke så spennende. ;) På toppen er det begrenset med plass, og har du med tau er det mulig å fire seg ned en liten vegg og gå litt lenger utpå en knaus.

    Er et lite vann like ved Kyrkja som heter Kyrkjeglupen. Fint fiskevann!

    _________

    Men Store Smørstabbstind anbefales virkelig, også! Man går og går i ura, og så plutselig er man på den lille toppen med stupbratte fjellsider! Fantastisk topp!

  7. Å gå i fjellet er skikkelig morsomt og spennende! Familien min har hytte på ei lita seter i Jotunheimen, nærmere bestemt Visdalen. Pleier å dra dit i ferier, og da blir det å gå 2000-meterstopper!

     

    Av de rundt 15 toppene til nå, er Kyrkja og Store Smørstabbstind favoritter. Begge er fine dagsturer, og litt luftige. Kyrkja krever litt småklatring noen steder, mens S.S. har masse løs stein som er litt ekkel å gå på.

     

    Noen som har gått i Hurrungane her?

×
×
  • Opprett ny...