Gå til innhold

ludvigb

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ludvigb

  1. Kjøpte nylig en Lenovo G550 med Windows Vista Home Premuim. Skal bestille oppgradering til win7, men når jeg kommer så langt som til å velge språk for original Vista mangler norsk i oversikten.

    Ringte support om dette nå, jeg var visst den første som rapporterte problemet. Det er ikke mulig å bestille oppgradering til Windows 7 for Lenovo levert med norsk Vista før de fikser tabellen på websiden...

  2. Kjøpte nylig en Lenovo G550 med Windows Vista Home Premuim. Skal bestille oppgradering til win7, men når jeg kommer så langt som til å velge språk for original Vista mangler norsk i oversikten. Tidligere i prosedyren har jeg kunnet velge at jeg bor i Norge. Noen som har erfaring med dette? Får man en ny lisenskode i tillegg til media, eller bruker man den fra Vista (antar ikke, siden oppgradering er avhengig av kjøpsdato).

     

    Har forgjeves prøvd å finne måte å kontakte support på, ender bare opp på side som bare er for USA. Lenovo lager gode maskiner, kan det da være nødvendig å gjøre det umulig å kontakte support?

  3. Squeezebox Radio er en annen nyhet fra Logitech. Dette er rett og slett en nettradio som også kan spille av innhold fra PC-en, via trådløst nettverk. Dessverre ser verken FM- eller DAB-støtte ut til å være på plass, slik at f.eks. Pinells Supersound Iradio umiddelbart virker å være et bedre kjøp.

     

    Det er ikke bare "rett og slett en nettradio", det er en fullverdig Squeezebox for de steder hvor man ønsker en kompakt alt-i-en-løsning. Den kan styres fra PC, fra Squeezebox Controller eller iPenq på iPhone/iPod Touch. Den kan synkroniseres med andre Squeezeboxer i huset hvis man vil at de skal spille det samme. Mye av programvaren er Open Source og systemet har en svært aktiv brukergruppe.

     

    Logitech sliter nok litt med å få ut til folk flest hvor geniale Squeezeboxene er. Med full Spotify-støtte hadde det nok tatt av her til lands også (foreløpig må man kjøre Spotify via en PC).

  4. Er på jakt etter bærbar hovedsaklig til bruk hjemme. Har følgende krav:

    - 15-17 tommer

    - lavt støynivå

    - HDMI-utgang

    - kraft nok til å vise HD-video

    - gjerne støtte for n-type trådløst

    - pris rundt 5000+

     

    Har god erfaring med Lenovo, men dessverre mangler G530/G550 HDMI. Skeptisk til Acer...

     

    Hva med denne? Fujitsu AMILO Pa 3553-B03 - RM-70

    Strekker jeg meg til 6000 ser det ut som jeg får ganske mye mer i denne? ASUS X70IO 17.3" WXGA HD+ LED

     

    Ikke enkelt å orientere seg i markedet for billige bærbare, så er takkenemlig for tips.

  5. Gjorde den store tabben å oppdatere programvaren på en SE W760i. Oppdaget etterpå at sikkerhetskopien som blir tatt ikke tar med SMS/MMS. I følge SE support var det ikke stort jeg kunne gjort anderledes bortsett fra å kopiere det det var plass til SIM-kortet før oppdateringen.

    Finnes det noen triks for å finne igjen meldinger fra telefonminnet?

     

    Dette må jeg si virket adskillig bedre på min Nokia E60, her var det bare å dumpe full sikkerhetskopi til minnekortet før oppdatering.

  6. Har kikket på nytt objektiv, nå har jeg kit objektivet som fulgte med d50'n(18-55) Har kikket på Nikon18-70mm f/3.5-4.5. Hvor store forbedringer vil jeg se på bildekvaliteten, er det så mye bedre i forhold fra den jeg har. Har også kikket på den tamron 17-50mm 2.8 som det skrives mye om. Hvor mye bedre er den igjen over 18-70mm til nikon? Er den fra tamron værdt de 1100 kr mer? Er ute etter et objektiv som jeg skal ha en stund, og det skal brukes til det meste(mye lanskap)

    Har sikkert blitt spurt om 1000 ganger dette. men jo mer jeg leser, mer usikker blir jeg. Håper på mange meninger om dette, da jeg skal handle denne uken...

     

    Når det gjelder Nikon 18-55 kontra 18-70 så ta en titt på Bjørn Rørsletts objektivtester, her finner du begge disse:

     

    http://www.naturfotograf.com/index2.html

     

    Den optiske forskjellen er antakelig ikke dramatisk. Jeg har 18-70 som fulgte med min D70, og har i alle fall observert følgende fordeler i forhold til 18-55:

    - fronten roterer ikke ved fokusering/zooming

    - god assymetrisk solblender følger med (første punkt en forutsetning for dette)

    - rask, stillegående autofokus, god å bruke manuell

    - føles solid mekanisk

     

    Merk at det ofte er gode brukte 18-70er til salgs bla. på foto.no, gjerne fra folk som bytter til 18-200 VR.

    Kjenner ikke Tamronen, lysstyrke 2.8 virker fristende, men kanskje ikke så viktig for landskap? For en billig vei til lysstyrke og skarpe bilder kan ikke en Nikon 50mm 1.8 AF-D anbefales nok. Et kupp til en tusenlapp, men blir vel for mye tele til landskap, men fint supplement til 18-70 (eller 18-55?)

  7. Har også vurdert å bare kjøpe D80 hus og bruke den 28-80 linsa(blir ca 18-55 på D80) jeg har...

    Her har du nok misforstått hva 1.5 cropfaktor betyr. 28-80 objektivet er 28-80 også på D80, men montert på et slikt kamera ved den gi en billedvinkel som tilsvarer ca 42-120mm på ditt gamle kamera. Skal du beholde vidvinkel tilsvarende 28 mm trenger du ca 18mm på D40/D80.

     

    En viktig ting med D40: har ikke støtte for autofokus på objektiver uten innebygget fokusmotor, derfor får du kun manuell fokus med ditt gamle 28-80, det samme gjelder f.eks. for "kuppobjektivet" 50mm 1.8.

  8. Jeg kjøpte et Canon MV-30 i 2001 som har fungert suverent de siste årene. Er på min 4 batteripakke.. Men nå har det seg sånn at jeg plutselig ikke ser noe i okularet, det er helt mørkt. Når jeg legger inn skjermen så slår den heller seg ikke av.

     

    Er dette et "kjent" problem? Noen som vet noe om dette?

    9381172[/snapback]

    Jeg har hatt nøyaktig samme problem på mitt MV-30, så det må være et kjent problem. Problematisk å være tvunget til å bruke skjermen (skjønner ikke de som greier å leve med kompaktkameraer uten søker). Virker som det er dårlig kontakt i en bryter. Mitt har faktisk begynt å virke igjen av seg selv nå, men det varer vel ikke lenge. Vil gjerne høre hvordan det går dersom du velger å reparere.

  9. Jeg har hatt begge, og det er svært liten forskjell i billedkvalitet. Jeg vil tippe at du må opp over A3-størrelse for å se noen nevneverdig forskjell. Som nevnt ser bildene fra D50 faktisk bedre ut rett fra kamera (skarpere ved standardinnstillinger). Når det er nevnt, så er D200 et verktøy av en helt annen klasse. Å se inn i søkeren på en D50 etter å ha brukt en D200 er et skikkelig antiklimaks!

    8113741[/snapback]

     

    Er søkeren til D200 virkelig så mye bedre? Jeg har hørt det, aldri sett det selv.

    8118445[/snapback]

     

    Det er stor forskjell, i praksis det som skal til for å kunne bruke manuell fokus uten problemer. Men så vidt jeg vet har D80 nesten like god søker som D200, og er adskillig mer kompakt, hvis dette har betydning.

  10. Jeg har en AF 28-80 1:3.3-5.6 på F80en. Vet du om hvordan kvaliteten er i forhold til de som selges som kit objektiver til f.eks D70 (18-70)?

    6649258[/snapback]

     

    I følge Bjørn Rørsletts grundige vurderinger av Nikon-optikk så er 28-80 et av de dårligere mekanisk. Prøv 18-70 selv og føl forskjellen.

     

    Ellers var det gode nyheter at D80 har fått søkeren fra D200. Har selv D70, og hadde ikke trodd at det gikk an å få til en så bra søker som D200 har med DX-formatet. Antar den er bedre enn den på Canon 30D.

     

    Det eneste jeg tror jeg vil savne fra D200 på D80 er indikering av ISO-verdi i søkeren. Har flere ganger glemt å stille tilbake fra ISO 1600 med D70 og det ser ikke ut til at D80 har noen bedre indikering hveren i displayet oppå eller i søkeren, kun indikering hvis ISO Auto er aktiv.

  11. Elkjøp har nok rett. De leverer 10 cm høye bilder, og så er det forholdet mellom antall punkter i høyde og bredde som avgjør bredden. Mitt Nikon D70 lager bilder med 2000x3008 punkter, som gir 10x15. Typisk for kompaktkameraer er nærmere 4/3 forhold.

    Du kan påvirke hva du får ved å lage utsnitt ("crop") i f.eks. Photoshop eller Picasa. Her angir man gjerne hva slags høyde/breddeforhold man ønsker, så får man hjelp når man lager utsnittet.

  12. Merker meg at programmet Home Photo Service som benyttes for overføring har en fase først hvor den "Optimerer bildene". Den lager da forminskede kopier på katalogen image med navn <orignalt navn>.opti.jpg. Disse kopiene er 1500x1000 pixler, og har størrelse på ca 130-230 KB, noe som tyder på ganske agressiv jpeg-komprimering. 1500x1000 er jo også litt under 300 dpi for 10x15cm kopier. Vil dette ha noe å si for kvaliteten i praksis?

    Merket meg at noen bilder som jeg hadde croppet til ca 1500x1000 ble ikke "optimert" til tross for at filstørrelsen var over 1MB. Kanskje det lønner seg å skalere ned bildene i høyere jpeg-kvalitet på forhånd?

  13. Jeg sverger til Adobe-produkter, og jeg mener absolutt du får mye for pengene når du kjøper Adobe Premiere Elements.

     

    Lykke til.

    Pass bare på å få de nye versjonene som nettopp er lansert (Photoshop Elements 4.0 og Premiere Elements 2.0). Disse skal komme i samlepakke til 1000-1300 kr, men vet ikke om noen har fått dem inn ennå. Ser ut til å være en del interessant nytt i Premere Elements 2.0, se her.

     

    F.eks. "Burn DVDs in a snap. Reliably go from camcorder to disc in a few clicks."

  14. Rent praktisk vil D si at du har blenderring på objektivet, noe som er nødvendig på hel analoge kameraer ala Fm og F3.

    Ingen sammenheng mellom D og blenderring. D betyr at avstandsinformasjon overføres, noe som benyttes for 3D matrix lysmåling.

    G er objektiver uten blenderring, men disse har tilsvarende overføring av avstandsinformasjon som D.

  15. Med fare for å få kjeft her: Personlig vil jeg anbefale Nikon D50 med 18-70 om du ikke får tak i D70 med 18-70. Objektivet er av en meget god kvalitet, og sammenlignet med 18-55 objektivene til Canon og Nikon, så yter det meget bra. Har ikke sett noen inngående test av Nikon sin 18-55

    Jeg har Nikon 18-70, og har også sett litt på 18-55. En åpenbar forskjell er størrelse/vekt, utgjør jo mer enn forskjellen på D50/D70.

    En annen viktig forskjell er at fronten på 18-70 ikke roterer ved fokus/zoom, slik at det kan brukes asymmetrisk solblender (som fulgte med i D70-kit, sammen med pose til objektivet, begge deler manglet i D50/18-55 kit).

    Lite tester av 18-55, men den svært påståelige (og lite etterrettelige?) Ken Rockwell mener at 18-55 har mindre tønneforvrengning ved 18 mm enn storebror, og at zoom-ringen er mer lineær i oppførsel på 18-55.

  16. Jeg kjøpte i forrige uke på JP (før kampanjen startet)og fikk svensk alt sammen. Kamerahus fra Nikon Svenska AB og Objektiv fra Nikon Europe bv Netherlands. På kameraseddelen er det Nikon Eurpean Service warranty.

    Jeg kjøpte også svensk utgave på JP da det så ut som alle de norske utgavene til OK pris var utsolgt da jeg endelig fikk bestemt meg for D70 kontra D50. JP hevdet også at når Nikon selv overtar fra Interfoto til høsten så blir Norge håndtert fra Nikon Svenska uansett.

    Er i alle fall veldig fornøyd med kameraet så langt, og har lært masse og forhåpentlig fått tatt noen gode bilder i perioden før prisen gikk med 1000 kr til.

    Var veldig opptatt av kit-objektivet da jeg gikk for D70 fremfor D50. Nå viser det seg at mitt "gamle" 28-105 3,5-4,5D har blitt mest brukt så langt, glimrede til barnefoto, da blir både 18-55 og 18-70 i minste laget.

×
×
  • Opprett ny...