Gå til innhold

autmek

Medlemmer
  • Innlegg

    153
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av autmek

  1. 11 hours ago, NERVI said:

    .... Fundamentet for et velfungerende marked er jo at både tilgangen og etterspørselen skal balanseres av prisen. Denne forutsetningen er ikke tilstede. Det er ikke noe nytt at myndighetene må ta roret i slike situasjoner. Skal man nå redusere presset i økonomien, så må man begynne der man har stimulert mest frem til nå, det være seg skattepakker, skattereduksjoner eller sløsing.

    Markede fungerer slik det skal. Mangel på energi fører til høy pris. Høye priser tvinger bedrifter til å stenge ned da det ikke lengre blir lønsomt å drive videre. Etterhvert vil prisen også gå ned på gas når etterspørselen går ned, men det skjer bare ikke over natten. Høyere energipriser vil også fører til at energisparende tiltak blir mer lønsomme.

    Har aldri hørt om EU land som krever en minimum pris på gas fra Norge. At et gasskutt sjokk som EU nå blir utsatt for er smertefult er forståligt.

    • Liker 1
  2. De fleste av dere mener sikkert at jeg bør være ærlig å si det til henne. Det er ikke et tema. Det at jeg ikke kommer til å si det er ikke for å skjerme meg for ubehag. For min del kunne jeg gjerne blitt flådd levende for dette. Det er rett og slett for å skjerme henne.

    Nå må du velge å håndtere situasjonen du er i riktig. Det blir for dumt å gjøre henne potensielt steril bare fordi du ikke ønsker å risikere at forholdet ryker.

  3. Jo jeg vil nå tro at boligbransjen er villige til å bygge, hvordan greier du å tolke det jeg skriver som om de ikke er villige til å bygge?

     

    Det finnes de som er bekymret for en slik teknologi og er redde at de vil skape en enorm arbeidsledighet i verden, men firmaer som arbeider med boligbygging er ikke de som arbeider mot teknologi som er både er tryggere mer effektiv og billigere en dagens byggemetoder, de vil jo tjene enormt på et slikt teknologi forsprang.

  4. Og de som har fått lån i Husbanken gjennom tidene skujlle ikke hatt lån der?

    Det er ikke bra slik det er i dag, DN har en artikel om startlån ifra husbanken.

    Husbanken: Vi gjør det politikerne ber oss om

    Administrerende direktør i Husbanken, Bård Øistensen, gir boligmeglerne rett i at Startlån bidrar til å øke boligprisene generelt i Norge.

    - At det medvirker til økte boligpriser, er hevet over tvil. Hver eneste ekstra krone inn i boligmarkedet gjør jo det, påpeker Øistensen overfor DN.no.

    - Per i dag er det ikke Husbankens rolle å styrke tilbudssiden i boligmarkedet (gjennom subsidier til husbygging, red.anm.).

    Mer penger burde gå til nybygg og mindre til bruktboliger.

     

    Behrokh Khoshnevis forsker på å 3d printe hus på 20 timer. Interessant teknologi, men hovedproblemet i dag er nok mangel på boligtomter som igjen skyldes høy innvandring.

  5. Stat og kommune bør kun konsentrere seg om 1 ting i boligpolitikken og det er å produsere mest mulig tomter med infrastruktur (vei, vann...). Med krav om at kjøper må bygge bolig innen en gitt tid etter kjøp av tomten vil det bli unngått at noen kjøper tomt uten å bygge noe. Tomten bør auksjoneres ut til høystbydende fortløpende. Private bedrifter og privatpersoner tar jobben med å bygge boligene, ikke staten fordi den må bruke alle ressursene på å få ut mest mulig tomter på makede.

     

    Når en liten tomt koster 1,5 mill++ så er kampen om «billige» boliger allerede tapt. Kvalitet på bolig er viktig, men det er bedre å ha bolig enn å ikke ha bolig i det hele tatt.

  6. Det hun hos Skatteetaten sa, var at foreldrene mine ikke lenger var pliktige til å forsørge meg, at dette var nye regler for 2013 og at man måtte ta opp studielån. Noen som har hørt noe om dette?

     

    Kan ikke mye om trygder og sånt, men er det kanskje det nye særfradraget som erstatter skatteklasse 2 for enslige forsørgere?

    Personer som tidligere ble lignet i klasse 2, men som ikke får det nye særfradraget, vil få en skatteøkning. Dette gjelder i første omgang tidligere enslige forsørgere som har fått samboer på varig basis, men også enkelte personer som forsørger barn over 18 år.

  7. Du får ikke mer kjøpekraft av å dele ut trygd. Enten så er trygdepengene tatt fra noen i form av skatt og dermed har skattebetaleren som betalte skatten mistet kjøpekraft eller så har Norges bank produsert penger og lånt til staten og dermed skapt litt inflasjon som rammer kjøpekraften til alle som på ærlig vis har spart penger i bank. Den totale kjøpekraften vil være den samme fordi den som mottok trygd ikke har skapt nye verdier i samfunnet, men fått kjøpekraften fra noen andre som har mistet den.

    • Liker 2
  8. Boliglånet ditt er sikkert det lånet med lavest rente. Snakk med banken og se om det går å bake inn alle lånene som har høyere rente enn boliglånet, også billånet så lenge det har høyere rente på det enn boliglånet. Viss det ikke er mulig så vil det uansett være best å betale ned på lånet med høyest rente selvfølgelig. Det går også an å snakke med flere banker viss banken din er vanskelige med å bake inn låna. Ramme lån er heller ingen dum ide, men da må du kjenne deg sjøl og vite at du er disiplinerte til å betale det ned på det.

×
×
  • Opprett ny...