Gå til innhold

nietsrot

Medlemmer
  • Innlegg

    97
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nietsrot

  1. Første bildet likte jeg, selv om jeg skulle ønske det var mer luft over han, i det minste så staven ble med.

     

    Det andre bildet var også klart og fint, men da jeg er telemark kjører selv, skulle ønske du kanskje fikk bilde der han ligger lavere og mer inn i en sving. For meg hadde det nok skapt mer bevegelse i bildet. Men bildet i seg selv er etter min mening bra.

     

     

    Dette bilde da? Her er det litt mer av den farten du etterlyser i bilde nr 2, men ikke like fin snø..

    post-80821-1231691048_thumb.jpg

  2. Hmm. Jeg tror kanskje et Pentax K200D er et bedre valg for deg, for det høres ut som om det kan gå hardt for seg. Det er begrenset hvor mye snø og vær og slag du bør utsette et Oly E-420 for (eller E-520, for den saks skyld).

     

     

    Ja, det er jo en åpenbar fordel at K200D har såpas mange tetninger mot vær og vind. Men hvor mye tåler egentlig et Dslr? Er det noen tester hvor man faktisk har prøvd utsette et speilrefeleks kamera for noen tøffe påkjennelser? Og hva er det som er mest sårbart på et Dslr?

  3. Disse to kameraene som blir nevnt er faktisk noen av de jeg har vurdert. Det skal vel komme et E-520 om ikke alt forlenge? Det er sikkert en del forbedret fra E-510. Jeg kjøpte et fotoblad for ikke så lenge siden(husker ikke hva det heter), men der kom ikke E-510 så godt ut som konkurrentene i en test. Det er en stund siden det ble langsert, så det er kanskje litt "gammeldags" iforhold til andre kameraer?

     

    Hvor viktig er det med bildestabilisator? Når jeg tar bilder av folk på ski så stiller jeg meg opp slik at de kjører forbi meg, altså er jeg ganske nærme motivet(?), da vil jeg sannsynligvis bruke de korte brennviddene. Men samtidig så må jeg bruke litt raskere lukkertid for å "fryse" bildet, da kan kanskje bildestabilisator komme godt med?

     

    K200D koster som du sier litt mer, men er det verdt å utsette kjøpet og spare(er en fattig student) opp til K200D isteden for E-420?

  4. Hei,

    Jeg har tenkt å bevege meg inn i den digitale speilrefleks verden. Så langt har jeg brukt div. kompakt-kamera(HP og Casio).

    Grunnen til at jeg vil gå over til dslr, er at jeg tar bilder først og fremst når jeg er på ski(tur). Da blir det både landskapsbilder(på vei opp) og actionbilder(på vei ned,)et kompaktkamera føler jeg ikke er rask nok til å fange disse øyeblikkene + at jeg har lyst på bedre bildekvalitet.

     

    Så da blir spørsmålet, hvilket kamera skal jeg kjøpe? Siden dette blir mitt første dslr så har jeg ikke tenkt å bruke mye penger på kameraet, så jeg ser på "entry-level" kameraene. Jeg har også lyst på et kamera som er enkelt i bruk. Siden jeg skal bære det med meg så spiller også vekt og størrelse en rolle. Det kameraet jeg tror passer best for mitt bruk er Olympus E-420. Hva tror dere, er det noen andre som passer meg bedre?

     

    Takker for alle svar og meninger:)

  5. Hei

     

    Jeg leste et sted at man på sub-sea instalasjoner pumper oljen til land. Men jeg trodde det var overtrykk i brønnene slik at den kom seg til land av seg selv.

     

    Noen som kan utdype litt rundt dette?

    8151918[/snapback]

     

    Jeg tror at de må pumpe oljen til land fordi, overtrykket i brønnen brukes bare til å presse ojen opp på platformen e.l. På platformen går oljen gjenom et rensingsanlegg, her må trykket reduseres. Så kan den sendes gjenom rør til land

  6. Hei!

     

    Som overskriften sier skal jeg formatere min Hp Pavilion dv6000, denne har jeg byttet en gang før og jeg trodde at CD`ene(recovery) som jeg hadde brennt den gangen fungerte på denne pcen siden det er samme modell. Men det gjør det ikke.

     

    Men denne modellen har en egen del av harddisken som innheolder det samme som recovery cdene. Jeg har kjørt gjennopprettningsprogramet som er innstallert på pcen men dette sletter ikke alt som jeg har lagret fra før og pcen er fortsatt stapp full av ting jeg ikke trenger.

     

    Jeg lurer derfor på om det går annt å slette alt på hardisken å legge in windows på nytt ved hjelp av denne recovery delen på harddisken.? og evt hvordan jeg gjøre det?

     

    jeg har prøvd å starte maskinen å trykke F10, men får ikke startet noe derifra.

     

    takker for all hjelp.

  7. Det er snakk om relativitetsteori i dette tankeeksperimentet. Jeg ser at det er en del som sier at det er logisk at lyset har bilens fart pluss den hastigheten som lyset blir "slengt" ut med. Men når det gjelder relativitetsteori så er det ikke så mye som er logisk før du har lært det. Jeg er selv ingen ekspert på området, men jeg kan litt. Jeg ser også at det er noen som har peilling her også. Siden det er relativitetsteori, så vil det si at vi oppfatter det forskjelligt(relativt) utifra hvor vi observerer hendelsen, som er nevnt tideliger.

  8. Atomkjernen består av nøytoner og protoner og den modellen er helt feil. Elektronet er mer enn 1000 ganger mindre enn nøytronene og protonene.

    Alle elementer er bygget opp av atomer. Mennesket har celler/organismer.

    6832690[/snapback]

     

     

    elektonet er faktisk 1⁄1836 av nøytronets/protones masse. elektonet er en fundamentale partiklel, dvs. at det TROLIG ikke kan deles opp i minder partikle.

  9. Kan noen forklare meg dette med matte gradene?

    Noen som vet hvilken matte grad VG1 Elektro har?

     

    Skjønner ingen ting av alle disse "gradene" :hmm:

    6759588[/snapback]

     

    jeg vet ikke helt hva du mener med matte grader men jeg kan prøve:

     

    for de som går Vg heter det nå T og P, der P er en praktisk retning(som de har på elektro), og T er en teoretisk retning, som man må ha viss man skal gå vidre med matte. Hvis du går Vk: så er det mx eller mz, der mx tilsvarer T og mz tilsvarer P.

    Disse deles inn igjen 1 2 og 3. Feks: 1T=1mx, 1P=1mz.

  10. Jeg trenger litt hjelp med no matte lekser. Potenser med negative eksponenter;

    Her er regnestykke;

     

    "2" og "-2" betyr opphøyd i..

     

    12"2" x 3"-2" x 4"-2" =

     

     

     

     

    Takker for all hjelp og forklaringer;)

    6791118[/snapback]

  11. Det kan jo være at det går an å reise i tid med sorte hull som dere sier, men jeg tviler sterkt på at noen hadde overlevd en slik reise... hehe. Romskipet eller hva det skulle vært hadde nok blitt knust av meteoritter og asteorider osv.., og så skal det visst være med en helt enorm fart at ting blir dratt mot sorte hull.

    6705968[/snapback]

     

    og med et ENORMT trykk.

  12. er det noen her med erfaringer/meninger om HP Pavilion dv6060ea(/Turion 64 X2 TL-52),mpx.no, jeg vurderer å kjøpe denne pc`en, til bruk på skolen, men jeg ønsker også en pc som kan brukes hjemme siden jeg ikke har en stasjonær pc på rommet mitt. Hvis du mener at dennen HPen ikke er noen godt kjøp, si hvilken annen pc jeg bør\kan kjøpe. Jeg stiller litt krav til pcen:

    min: 512 mb ram

    min:80g harddisk

    en bra prossesor

    helst widescreen,helst brightview

    et OK grafikkkort

  13. Er dessverre veldig usikker på hvor mye jeg tjente totalt, men jeg kan love deg at det var ganske mye! De er snakk om flere hundre tusen kroner. Kanskje det ikke høres så fantastisk ut i løpet av 4 år, men så må du tenke på at du går på jobb istedenfor skolen, i tillegg til at du sannsynligvis bor hjemme og har nærmest 0 utgifter.

     

    Nå siste halvår tjente jeg litt over 100.000 kroner før skatt, da timesbetalingen var på topp.

    6614821[/snapback]

     

     

     

    Jeg fikk beskjed om at lønnen var 20% første året 40% 2. 60% 3. og 80% 4. året men er det % av fagarbeiderlønn eller % av en lærlinglønn?

     

    takk for alle svar, har fått trua på at det kan gå bra :D

  14. Jeg fullførte selv akkurat 4 årig TAF videregående, ved Haram Videregående Skole. Jeg hadde innen mekaniske fag.

     

    I begynnelsen så svir det litt med tanke på at du har mindre ferie, spesielt når de andre elevene på skolen har fri. Heldigvis blir du mer vandt med dette etterhvert som årene går. I tillegg har du jo sikret deg sommerjobb :) Men tro meg, etter de fire årene så vil du så absolutt føle at det var verdt det. Den praksiserfaringen du får med deg fra arbeidslivet er gull verdt. For ikke å snakke om alle pengene du tjener, og fra 3. året tjener du også penger når du er på skolen.

     

    Du slipper jo også unna med 2-3 skoledager i uken, og det hjelper mye på motivasjonen! Du må ha full fordypning i matte og fysikk ja, men med tanke på at du har så fag fag per år, så er det ingen problemer med å finne tid på lekser. Selv brukte jeg vel nærmest ingen tid på lekser, og gikk likevel ut med 55,5 poeng fra videregående.

     

    TAF er definitivt verdt de 4 årene!

    6611432[/snapback]

     

    det beroliget meg litt, hvor mye tjente du til sammen på de 4 år.??

×
×
  • Opprett ny...