Gå til innhold

beh

Medlemmer
  • Innlegg

    597
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av beh

  1. Det er jo helt utrolig at komplett faktiskt tok i bruk en løsning levert av norges desidert tregeste og mest inkompetente bedrift – Posten Norge AS. Hvorfor kunne de ikke laget en egen henteautomat med ingang bakfra slik at de slapp å gå ut i kulden med varene og kundene slapp å vente på at posten fikk sumlet seg til å sende koden for å låse opp døren?

  2. Jeg har også en LG T1 Express, og irriterer meg over 4200rpm disken. Den er en gedigen flaskehals. Ellers er det en genial PC. Jeg så en produsent som lanserte SSD-er i fjor høst en gang og de lagde også en i 1,8" PATA, men husker ikke hvem det var, men den har ikke kommet til norske butikker.

    Til gamle Macbook Air (den med Intel brikkesett og X3100) så var det PATA HDD/SSD. Tror det var denne fra samsung: 39984018_pata_zif_datasheet.pdf

     

    Er det ZIF sokkel på disken dere har?

  3. Finnes det noen spesielle filsystemer som er bedre egnet for SSD? Sånn som jeg har forstått det tuner de fleste produsentene sin firmware til å fungere bra med NTFS. Men det må gå å få bedre levetid med et filsystem som vet att det skriver på en SSD.

     

    Hvilke instillinger skal man f.eks. bruke for å få linux til å skrive så lite som mulig til SSD under bruk?

  4. Den største delen av utviklingen till Sony-Ericsson ligger i Lund, Sverige. Det er ikke bare elektronikken som lages der men også en del av designet. Det er derfor som SE er er ganske dårlig integrert med resten av fortføljen til Sony. Som jeg ser det er det veldig mye Ericsson i SE.

     

    Sony kunne gjort en masse smarte løsninger, der man legger sin MP3 på PS3 og kan styre alt med mobilen eller at mobilen kan brukes til å styre dvd opptakerene men det gjør de ikke. Sikkert fordi at Sony-Ericsson er et eget firma og for at det er veldig mye Ericsson.

  5. Vel, det er cygwin, så du booter en kernel i windows.

     

     

    Og dette er jo ikke noe nytt, cygwin har eksistert lenge, og det er ett par distibusjoner som er basert rundt det. Personelig er det eneste programmet jeg har kjørt sånn aktivt WINE, for å kunne kjøre en debugger i windows mens man ser på WINE resultatene, det er faktisk ganske praktisk ;)

     

    coLinux (som for ordens skyld også har eksistert lenger) er litt annerledes enn cygwin da cygwin krever at programmene rekompileres for cygwin (alle blir .exe filer som med cygwin bibliotekene fungerer i windows). CoLinux derimot gør det mulig å boote en modifisert linuxkernel som en prosess under Windows. Det er stor forskjell på dette. Den eneste måten man kan snakke med en coLinux maskin er via de virtuelle enhetene (nettverk, tastatur) som den bruker. På denne måten kan man som i cygwin starte en X-klient og logge inn på en X-Server som kjører under coLinux.

     

    Jeg ser coLinux som det beste alternativet til å få en så ren Linux opplevelse som mulig på veldig spesiell programvare som ikke booter linux idag.

     

    Jeg blei litt satt ut av artikkelens overskrift "Kjør Linux i Windows" mes i artikkelen står det "noen av linux programmene...". Poenget er at en ikke kjører Linux i windows (overskriften er feil), men derimot har støtte for enkelte linux programmer under windows.

     

    Siden Linux i seg selv og programmene er gratis er det jo enklere og sette opp en egen linux maskin (eller virtualisere) og heller kjøre RDP mot denne, da får en jo full støtte for alt.

    Saken er jo at man faktisk starter en Linux kernel under windows og da pr. definisjon kjører Linux i Windows. Om ikke annet så trekker dette mye mindre strøm enn å sette opp en egen maskin og kjøre X mot denne. Vi må jo spare på resursene.

  6. Jeg vet ikke hvordan det er nå. På den gamle gode PPC tiden måtte man flashe kortene med PPC boot kode för man kunne bruke de i en Mac. Men nå så burde det fungere hvis man bare får kjöpt samme kortet som Apple putter i maskinene selv. Gjerne fra en produsent som benytter refereanse designet (regner med at det er dette Apple bruker). Driveren som er med OSX må jo brukes.

     

    Jeg trodde att det skulle bli bedre grafikk på Apple maskiner siden de gikk over fra PPC til x86, men det virker ikke å ha gitt noe särlig utslag. Selv om de nå burde kunne skaffe billigere grafikkort. Å drive den 1680x1050 med GMA950 er ikke det morsomeste, men det går.

     

    Jeg lurer på hvor man får tak i Fulle Buffered (FB-DIMM) minnemoduler. Jeg finner det ikke noe sted. Å kjöpe minne hos Apple, er jo som å rive i stykker tusenlapper i kalddusjen.

  7. Ericsson T28 hadde ikke blåtann innebygget, den første telefonen fra Ericsson som hadde det var R520m. Men T28 hadde støtte for eksternt BT adapter som festet i den forferdelige tilbehørskontakten den hadde i bunnen:

    post-7917-1198365146.jpg

    Tror bare att det kunne brukes til lyd, men er ikke sikker. Typisk Ad-hoc-ericsson-løsning :-)

    Noen som husker Chatboard, en god ide som T9 knuste sønder og sammen.

  8. Mica spilleren (som var den eneste som ble frontet med "Norsk Design") ble designet av Norway Says en trio som har fått mye skryt bl. for sine möbler. De fikk den 5/11 et pris på en million svenske kr. for sine verk. De blir i svensk presse omtalt som "det bästa som hänt norsk design sedan andra världskriget" og det inkluderer DAB radioen DAB1 og musikkspilleren MICA begge to fra Asono.

     

    I mine öyne er Asono ikke bare noe "importer og kreng" firma. Jeg har jobbet i bransjen og det finnes generellt to typer firmaer:

    De förste

    1. Tar inn et produkt de kommer over fra Asia
    2. Presser prisen i bunn
    3. Selger til det ikke går lenger
    4. Går til punkt 1

    Den andre bryr seg om produktet de skal selge. Er med på å forandre det lille ekstra som de i kategori ett mener er for dyrt å kjöre noe med. For å kunne konkurrere på pris må oftest produksjonen legges til Asia uansett, det gjelder jo ikka bare små importörer men også de store brunevaremerkene. Asono var dyktige med å tilpasse produktene de importerte og blande rene OEM og ODM produkter. Man trenker ikke å kunne skrive en MPEG I layer III dekoder i assambler for å lage en god mp3 spiller!

     

    Det er trist at det ikke fungerte for Asono.

     

    EDIT: Skriveleifer

  9. Jeg er veldig spent på GR Digital II. Jeg så i sammenligningen deres at lengste lukkertid er 1 sek, dette er feil. Den er fortsatt 180 sek.

     

    Ellers så lurer jeg på hva de har fjernet for å kutte vekten med nesten 40 gram :-(

     

    Jeg funderer på å bytte ut mitt 350D med EF-S 10-22 USM til denne og vidvinkel konverteren. Det er nok et ganske sprekt street-kamera.

  10. Denne skjønte jeg ikke. Hvorfor er symbian makkverk fordi UIQ får flere partnere? Du vet vel at Symbian og UIQ ikke er det samme?

    Dessuten er dette et kvalitetsstempel for UIQ da flere tunge aktører ønsker å samarbeide. Det vitner om at dette er fremtidens brukergrensesnitt.

     

    Det ble nok som du sier litt feil å legge kritikk mot Symbian i en UIQ tråd, så jeg får ta det fra begynnelsen.

     

    Jeg mener at det begynner å bli panikk i UIQ leiren nå, konkurransen hardner. UIQ har värt uheldige med mange av modellene som de kjörer på, Sony Ericsson P990 og M600 ble jo i det store hele flopper og hadde ikke sjangse på S60, Windows Mobile, Palm og Blackberry. Alt dette var för iPhone kom.

     

    Sånn jeg ser det så blir Sony Ericssons UIQ telefoner av ingeiörer for ingeniörer (og selv med en bestått eksamen, er det mange som har problemer). De er rett og slett for vanskelige å bruke og for trege.

     

    Nå begynner alle aktörene å pushe Smart Phones på average Joe / Ola Norman:

    • Palm Centro
    • Apple iPhone
    • S60 begynner å dukke opp i skikkelig billige telefoner.

    Hvis UIQ skal väre med i denne runden så er det helt riktig at de må de hive mere penger på bålet, men holder det?

     

    För du svarer så tenk på fölgende: Nokia, Motorola og Ericsson gikk inn med like mye i Symbian for ca ni år siden, og kun en, Nokia, har idag et större antall / stor omsetning på telefoner basert på Symbian.

     

    Symbian er et makkverk fordi:

    • Det er veldig dårlig dokumentert (dokumentasjonen kommer fra så mange ulike kanter, Symbian, Nokia, Ericsson, Psion (Epoch 32 call som fortsatt er med)
    • Mange og kompliserte API'er
    • Forvirrende for brukeren, at man kjöper en Symbian telefon garanterer ikke att den i det heletatt er lik en annen symbian telefon (ta med seg gramle programmer man kjöpt etc.).

    Dette er jo noe av grunne til att Nokia skilter med S60 sistedet for Symbian for at S60 skiller dem ut i forhold til de andre "partnerene".

     

    Noe av grunnen til at Symbian markedet er en jungel er at det er total segmentering. På toppen har vi Symbian som kjörer på telefonene -> så har vi flere produsenter som implementerer sin egen "distribusjon" av symbian (S60 og UIQ, disse er ikke kompatible) -> så har vi ulike modeller med forskjellige opplösninger og nye versjoner av S60, UIQ etc.

     

    Pga. dette blir det fort veldig mange versjoner av programmene for en utvikler å holde styr på. De fleste programmene er kjöpeprogrammer som man som regel kjöper og bruker. Noen ganger får man ikke tillgang til en ny version for en annen enhet uten må kjöpe på nytt.

     

    Hvis det hadde värt enklere å utvikle for Symbian, ville det väre flere gratis programmer der de som har en telefon og kunnskapen selv kan kompilere og distribuere en binär versjon av programmet som er tilpasset et spesiellt håndsett. Det er ikke realistisk at en utvikler skal sitte med alle Symbian håndsett foran seg når han koder. Enten må man bli mer åpne og satse på at samfunnet gjör jobben (ala Linux) eller bli mye mer restriktive og enhetlige slik at et program kjörer bedre på flere enheter (ala Palm, Windows mobile, Ajax tingen til iPhone).

     

    Jeg liker ikke symbian! Gi meg en Java telefon, gi meg en iPhone (dyr html browser). Gi meg hva som helst som er så åpent at vanlige dödlige kan skrive for enheten.

  11. Ja, her i Sverige har Telenor opp till 24 mnd. binding, Telia og Tele2 har opp till 18 tror jeg. Det er uansett skekkelig mye. Det skjer såpass mye i mobilmarkedet att det er tåpelig å binde seg opp så lenge. Det er dumt att Apple kjører convention over configuration, de tar heletiden valgene for en. Hvilken operatør man skal ha, hvilken musikk man kan kjøpe som ringelyd, hvilke programmer som telefonen skal kunne kjøre etc. Det hele er for låst.

     

    Jeg har mange Apple produkter selv, og med en datamaskin har man så utrolig mange valgmuligheter uansett att det har stort sett gått greit om Apple har begrenset valgene en god del (ofte så har man fått knakende gode og stabile datamaskiner / OS som fungerer veldig bra i 99% av tillfellene). Men når det gjelder telefonen så blir det for dumt hvis man ikke kan markere og kopiere tekst, kjøre egne programmer eller bytte alarm / ringelyd som man selv ønsker.

     

    Står nå og velger mellom en iPod Touch og en Nokia n800, må si att forskjellen mellom de relativt like henhetene er som natt og dag.

×
×
  • Opprett ny...