Gå til innhold

EC

Medlemmer
  • Innlegg

    4 074
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EC

  1. Ser jo bra ut så langt! :)

     

    Her har du forresten litt motivasjon / misunnelses-emne:

    http://www.fagerjord.org/index.php/737-home-cockpit

     

    Holder for tiden på med overhead-panelene (de instrumentpanelene som henger i taket i cockpit for dere som ikke snakker flyg33k):

     

    overhead_gauges_mounted.jpg

     

    Lykke til! 10 laken er forresten ALT for lite. Du kommer til å bruke MYE mer enn det. Tro du meg... :dremel:

  2. Hei. Du har rett på å heve kjøpet etter samme feil 3 ganger, men pcen må inn for at verksted skal se om det er samme feil 3 gang.

     

    Du har rett på å heve kjøpet etter feil 4 ganger på pcen :)

     

    Feil. Selger har lov til å foreta inntil 2 avhjelpsforsøk (reparasjon). Om SAMME FEIL konstateres for 3. gang, har du anledning til å kreve heving av kjøpet.

     

    Her er det viktig å få med seg at vi snakker om eksakt samme feil. Det må altså være feil på samme del 3 ganger; feilsymptomene spiller ingen rolle dersom de forårsakes av flere forskjellige feiler.

    Eks. Bytte av harddisk 2 ganger før, så ryker skjermkortet: du har ikke krav på heving av kjøp siden det ikke er samme feil.

    Bytte av harddisk 2 ganger før, harddisken er ødelagt for 3. gang: du har krav på heving av kjøp.

     

    Dette står rimelig klart og tydelig i forbrukerkjøpsloven, som du finner på www.lovdata.no.

     

    good luck! :)

     

     

     

    EDIT: §30: http://www.lovdata.no/all/hl-20020621-034.html#30

  3. Nei, det betyr at dersom du trykker på senderens knapp med fingeren (manuelt), er det ingen merkbar forsinkelse. Om du bruker senderen i blits-skoen på kamera 1, tar det ca. 1/13 sekund fra du trykker på utløseren på kamera 1 til kamera 2 fyrer. Merk: Dette var en høyst "by the seat of your pants" type test, så forsinkelsestiden er neppe 100% korrekt.

  4. Jeg er sikkert bare veldig sløv, men jeg finner ingen steder at jeg kan trigge kamera B med en reciever og kabel tilkoblet remote fra kamera a. Som i at jeg tar bilder med kamera a og b ved å ta bilder med kamera A :-p Finner bare at jeg kan trigge ved å trykke på test knappen :-(

    Det kan du gjøre - du setter remote i blitz-skoen på kamera A og kobler kabel+remote til kamera B. Les her:

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1217260&view=findpost&p=15441321

    (innlegg 5 i denne tråden)

  5. Jeg har tatt noen tusen bilder i studioet, og har ikke opplevd at lampene ikke fyrer av en eneste gang - så det kan jeg ikke bekrefte eller avkrefte.

     

    Spesifikasjonene tilsier at 1/180 er raskeste lukkertid du kan bruke. Jeg har ikke forsøkt med kortere lukkertider enn 1/200 - og resultatet ser dere jo i testen. Jeg kan uansett ikke se for meg at man har behov for kortere lukkertider i et normalt studio-oppsett. For mer spesielle behov må man nok satse på andre løsninger. Og da er kanskje sync-kabel like greit. :) KISS, vet dere. :)

  6. Men det som er dårlig forklart i artikkelen, er om jeg kan trigge kamera 1 med kamera 2.

    http://www.akam.no/artikler/tamrac_microsync/75624/3

     

    "På denne måten er det mulig å skyte med to kameraer samtidig. "...

     

    Avsnitt 2 etter det andre bildet fra toppen. :)

     

    Tilgjengelighet:

    http://www.datakjeden.no/SearchResult.aspx?q=kw:microsync;r:pg

    http://www.fotovideo.no/

     

    Muligens flere, men disse to var de første to jeg fant. Fotosentralen.no kan også skaffe, men jeg vet ikke om de selger til privatpersoner.

  7. Kan jo skyte inn her at 24-105 f/4 L IS USM er et meget bra standardobjektiv på ff (bruker det på en 1Ds MkII). 17-40 er knallbra på crop som normalzoom (bruker den på en 30D). Jeg synes 17mm på ff blir såpass bredt at det holder i lange baner. Det er nemlig en grense for hvor brei vidvinkel kan bli før bildene blir mer show enn noe annet. I så måte er panoramafoto en bedre idé. Men - det er nå MIN mening. :)

     

    På telesiden er 100-400 et rått objektiv, men jeg akter å skifte det ut med en 70-200 f/2.8 IS pluss evt. en 1.4x extender. De 16 megapixlene på mark II'en gjør at jeg kan croppe temmelig bra uten å tape for mye av bildet. Og så skal jeg ikke akkurat ta nærbilder av fugleøyne heller, da...

     

    Uansett er kombinasjonen crop + ff helt genial. Jeg bruker for det meste 100-400'en på 30D'en; da har jeg en 160-640 (effektivt), og fuglefoto tas som regel med god belysning. Ulempen med 100-400 er vekt (blir nesetung på 400mm), liten lysstyrke og at den er vanskeligere å bruke enn 70-200 (skyvezoom vs. vri-zoom).

     

    Gratulerer med nytt kamera, dette angrer du ikke på! :) Anbefaler deg å satse på kvalitetsoptikk når du finner ut hvilken brennvidde du trenger mest. Jeg har nå (nesten) bare L-optikk, og jeg ser meg IKKE tilbake. Har hatt Sigma og Tamron før, begge av grei kvalitet. L-optikken, derimot, er i en helt egen klasse...

  8. Tja, de to siste sakene jeg har hatt hvor kunde ønsker å kjøpe ut disk, har det kostet i overkant av tusenlappen. Om du har recoverymedia (cd/dvd -plater) kan du jo kjøpe en ny disk og installere den selv på maskinen ved retur. Så gir du bare Infocare beskjed om å ikke røre disken din.

    Uansett er det som nevnt (og som du jo vet selv) ditt ansvar å ta vare på egne data, og Infocare kan ta den prisen de vil for å ta backup for deg. Ingen grunn til å lage sak av det, spør du meg. Om du ber om backup av dokumenter, og disse ligger på et kjent sted, holder det med 1 DVD-plate i de fleste tilfellene. Man trenger ikke ta backup av c:/windows, vet du. :)

     

    Kan også nevne at reklamasjonstid for bedriftskjøp er 2 år jfr. kjøpsloven (forbrukerkjøpsloven gjelder ikke bedriftskjøp), ettersom det var nevnt i starten her at det bare var 1 år.

  9. I forbrukerkjøpslovens § 16, ledd b, står følgende:

    "Tingen har en mangel dersom (...) b) selgeren ved kjøpet har forsømt å opplyse om forhold ved tingen eller dens bruk som han eller hun burde kjenne til, og som forbrukeren hadde grunn til å regne med å få, dersom unnlatelsen kan antas å ha virket inn på kjøpet"

     

    I utgangspunktet er det ingenting som tilsier at man skal selge en vare billigere dersom den er i "ny-stand". Imidlertid kan man man, dersom man ønsker å være vanskelig, si at en mangel forefinnes jfr. § 16 ledd b ettersom man kanskje ikke ville kjøpt objektivet til full pris når det har vært "brukt".

     

    Når det er sagt - jeg ser ikke problemet her. Om et objektiv har gått 50 eller 100 eksponeringer, er det ingen reell slitasje på det. Og om det er i 100% stand, er det godt som nytt.

     

    Man har ikke krav på prisavslag på såkalte b-varer (byttevarer), men man kan naturligvis velge om man vil kjøpe varen eller ikke. Om man i ettertid oppdager at det var en b-vare, kan § 16, ledd b, komme inn i bildet og man kan kreve omlevering, heving eller prisavslag jfr. § 26.

     

    Men igjen: hvor vanskelig skal man egentlig være? I dette tilfellet ser jeg som sagt ikke problemet. Dog synes jeg at det burde opplyses om en vare er en B-vare eller ikke, så får folk velgte om de vil kjøpe den eller ikke.

  10. Et enkelt eksempel: Dersom du skal ta et fullfigursbilde av en person, velger du et fokuspunkt på siden for enklere å fokusere på øynene. Eller om du tar bilder av et brudepar; da velger du fokuspunkt på "brudesiden" for lettere å fokusere korrekt (bruden er viktigst).

     

    Det er naturligvis mange andre årsaker til at kameraer har mange fokuspunkter, men der har du et praktisk eksempel.

     

    Edit: Spook var kjappere på utløserknappen. :)

  11. Kjøpte meg en 1Ds mkII i julegave til meg selv, og lurer på om noen har erfaring med kameraet, evt. gode råd til innstillinger og etterbehandling av bildene? Jeg er ingen fersking på foto / DSLR, men har ikke jobbet med annet enn 400D og 30D til nå. Var jo en behagelig overgang fra 1.6 crop til FF, i tillegg til at optikken min nå får vist hva den virkelig er god for! Jeg er nemlig av den rasen som liker litt vignettering... :)

  12. Om du ikke er blendet av megapixelracet, kan du finne en del pent brukte 30D på foto.no. Har kameraet selv, og har ingen intensjoner om å bytte det ut med 40 eller 50D (det blir nok en 5D MKII eller 1Ds mark II).

     

    Om du er villig til å spytte godt i potten, kan jeg anbefale EF 24-105 f/4 L IS USM. Det står mer eller mindre konstant på kameraet mitt! L-glass er deilig, men det koster... :)

  13. NB: Dersom verkstedet ikke har kunnet framkalle feilen før, spørs det litt om du kan kreve heving av kjøp pga. 3. gang samme feil. Saken er nemlig den at det må være SAMME FEIL som er KONSTATERT 3 ganger om denne regelen skal kunne anvendes. Nå er vel de fleste seriøse forhandlere fleksible nok til å forsøke å få ordnet saken selv om verkstedet ikke har kunnet framkalle feilen.

     

    Har du sendt inn kameraet med objektiv og minnekort noen ganger? Kan være en ide.

     

    Ut over det er Canon temmelig firkanta og ha med å gjøre i forbindelse med service... Jobber som servicemanager på en Elkjøp-butikk, og kjenner derfor til slike ting nokså godt.

    Håper du får erstattet kameraet. Det har jo ikke fungert slik det skal siden dag 1. Om du møter motstand noe sted, kan du jo forsøke å kontakte Canon Norge direkte og forklare situasjonen.

    Det KAN jo hende det hjelper. :)

×
×
  • Opprett ny...