Gå til innhold

LightSabre

Medlemmer
  • Innlegg

    404
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LightSabre

  1. Den som rygger har vikeplikt, uavhengig av om andre bryt trafikkreglane.

     

    Eit typisk eksempel er dei som blir dømt for brudd på vikeplikta når dei kjøyrer ut på ein forkjørsveg med 80 sone når det kjem ein råkjøyrer i 160 som ikkje klarer å stoppe i tide. Sjølv om den andre parten kjøyrer for fort så fritar ikkje det deg for vikeplikta.

    De sakene ender vel motsatt? Ihvertfall de sakene jeg har lest om er råkjøreren gjerne dømt for uaktsomt drap pga at den som kommer ut på veien ikke har noen grunn til å forvente at det kommer noen i 160, samtidig er det gjerne ikke oversikt nok til å overholde en vikeplikt mot biler i denne hastigheten.

    • Liker 2
  2. Hei LightSabre og takk for svaret!

     

     

    Vil det si jeg kan koble den til 230V (etter kontaktor-bytte) uten å kable om tilkoblingen på motoren og la den stå koblet i delta/trekant?

    Kommer motoren til å miste effekt? Vil kompressoren yte omtrent like mye som om den var koblet til 400V ?

    Nei, det vil si at den sannsynligvis bare kan benyttes for 380 eller 400V. jeg vil tro at du opplever redusert effekt og varmgang med mulighet for havari/brann om ikke vernet løser ut og redder dagen...

    Du skrev to motsatte ting... At jeg kan og at jeg ikke kan.

    Kan jeg koble den til 230V ved å bytte ut kontaktoren og la tilkoblingen stå i delta?

     

     

     

    Det finnes dessverre ingen. Det finnes kun en slags intetsigende tegning på innsiden av lokket til kontaktoren. Skal for ordens skyld ta bilde av denne i kveld.

    Beklager om det ble litt utydelig, du kan bytte kontaktoren, men konklusjonen var ment for hele kompressoren.

     

    En ting til, merk at så og si alle kommentarene her forutsetter en 3-fase asynkron motor, skiltet sier single phase så det kan endre seg litt om det er en annen type motor.

  3. Enda en missforståelse av Jesus Kristus hos deg, LightSabre

     

    Jesus Kristus gikk frivilig inn i døden fordi han hadde et høyere mål med det hele, ikke fordi han mente man ikke skal forsvare seg, når noen forsøker å ta ditt liv.

    Spørsmålet var jo om du eller jeg har rett til å ta et annet menneskes liv, jeg forstår fremdeles ikke hvorfor du mener jeg misforstår og hvilken relevans dette har til spørsmålet.
  4. Så du makter ikke å holde deg til sak altså?!

    Det er ikke så lett i denne tråden, men skal gjøre et forsøk til:

    Kristendommen oppstod etter Kristus (derav navnet) og de kristne følger hans formaninger og bud. Der disse motsier eldre regler otc i GT følger de kristne Kristus.

     

    Dette kan sammenlignes med at de fleste i Norge følger Den gjeldene versjon av Norges lover, selv om disse motsier eldre versjoner eller til og med etablerte tradisjoner fra Vikingtiden. Derfor er det relevant å spørre om du mener Blodhenvnen står sterkere enn dagens norske lover siden det virker som om du mener at GT står over NT for de kristne. For Jøder er det selvfølgelig en annen sak da de bare forholder seg til GT og ikke NT.

     

    Spørsmålet står fortsatt ubesvart: Praktiserer dere blodhevn i familien din?

  5. Her var det mye rart, men skal prøve å lage en liten oppsummering av info, korriger meg om noe er feil.

     

    Kompressormotor er merket 380V.

    380V og 400V brukes stort sett som det samme og har vært og er vanlig både i USA, Norge og mange andre steder i verden, ihvertfall i industrien.

     

    Motoren er på bildet ditt koblet i trekant. Hvis den er koblet slik for 380V, vil den for omkobling til stjerne kreve 660V og da gi samme effekt, men det er uvisst om isolasjonen tåler så høy spenning. 230V, 400V og 690V er vanlige spenninger (kan også være definert som 220V, 380V, 660V) og mange motorer er koblet for enten 230V/400V eller 400V/690V.

     

    Kontaktoren er merket 380V og tilkoblingsklemmer har 3 tilkoblinger for strøm og en for jord. Dette indikerer at kontaktor er koblet mellom to faseledere, f.eks L1 og L2. Du må bytte hele kontaktoren eller bare spolen hvis du vil ha denne til å gå på 230V.

     

    Kontaktoren ser ut til å være en kina-PIRATKOPI av en telemecanique kontaktor og er isåfall ikke lov å importere eller bruke. Mulig denne er produsert på lisens eller noe slik, men lukter litt monkey-business.

     

    Konklusjonen er isåfall at denne kan du ikke bruke på 230V, og at svarene du har fått er helt bak mål og tyder på at de ikke aner hva de prater om.

     

    For bedre svar kunne du lagt ut veiledningen.

    • Liker 2
  6. De kan ikke det hvis forkjøpsretten er forhåndsavklart. -Da starter megler (?) ringerunden med den som har lengst ansiennitet når bud er akseptert, ringer denne og han får spørsmål om han ønsker å tre inn eller ikke - hvis ikke fortsetter man nedover en evt liste.

    Hvis det fungerer slik så er jeg enig i at det er en brukbar løsninng, fungerer ihvertfall mye bedre enn i de rundene jeg har vært involvert i.
  7. Det er jeg ikke enig i.

     

    Nå sørger velde fleste selgere i borettslag der megleren er noenlunde oppegående for forhåndsavklaring av forkjøpsretten. - Budgiver vet da før han byr om noen har meldt bruk av forkjøpsrett, og kan velge selv hvor mye de vil by for evt å minske risikoen for at den blir tatt på forkjøpsrett - noe som ofte presser prisen opp over det man vanligvis ville bydd hvis man ikke er i en heftig budrunde.

     

    -I tillegg til at budgiver da heller ikke er ute av markedet for en lang avklaring. (Denne er uansett sjelden mer enn 30 dager)

    Det hjelper vel lite, hvor høyt er nok for enb leilighet? 2 mill? 3 mill? og de som har forkjøpsrett gjør ofte som mange andre budgivere, de sitter og venter til 10 min flr fristen går ut før de slenger seg inn og tar den. Dette for at andre ikke skal få for mye tid til å reagere.

     

    Man kan gjerne true med at andre har forkjøpsrett, men i de budrundene jeg har vært borti har det vel heller skremt bort budgivere.

  8. Forøvrig tviler jeg på at forkjøpsrett bidrar nevneverdig til å redusere prisen. For det første er det kun 1 interessent som står øverst på annsenitets-listen som kan være sikker på å kunne benytte forkjøpsretten. Alle andre må i praksis delta på budrunden på vanlig måte. For det andre kan budgivere uten (god) forkjøpsrett velge å by ekstra for å sikre seg mot at noen benytter forkjøpsretten - jeg vet om et tilfelle der en budgiver la på 200 000 etter å ha vunnet budrunden.

    Det er vel ingen tvil om at forkjøpsretten er med å redusere prisen, en av hovedegrunnene til forkjøpsretten er vel nettopp det å holde prisen nede. Mange dropper å legge inn bud på slike leiligheter fordi selv om man vinner runden så vet man ikke om man får leiligheten, og i tillegg er man utestengt fra boligmarkedet så lenge forkjøpsfristen går. Har selv bydd på leilighet med 3-4 uker frist, men det er helt i grenseland mener jeg. Leiligheter med flere måneders frist var helt uaktuelt for meg.
  9. Det er ikke slik at en 1-fas motor må ha en trekant-tilkobling for å kunne kjøre på 3-fas 400V ?

     

    Hvorfor er det bare plass til 3 ledninger i tilkoblingsboksen (L1, L2, L3) pluss evt. jord som kan kobles til motorhuset hvis den skal gå på 3-fas 400V med 3 faser + null-leder og jordleder?

    3-fas motorer trenger normalt ikke N-leder, og her er kontaktoren koblet mellom to faseledere (feks, L1 og L2) og da trenger heller ikke den N-leder, mao det er ok med bare tre ledere + jord.
  10. Hvis den er merket "Volt: 230V/400V 3 fase" så vil det normalt tilsi at den kan kjøre på enten 230V eller 400V. Utfra bildet ser det ut sopm den allerede er koblet om til 230V (trekant-kobling).

     

    Jeg antar at kontaktoren er 230V og koblet mellom en faseleder og N-leder og at du kan løse problemet med at den ikke slår inn med å koble den mellom to faseledere. Om den har 400V spole må den nok byttes, eller du kan muligens bytte spole på den.

     

    Verne må antakeligvis også stilles inn til ny verdi, denne bør/skal stå på selve motoren.

  11. Jeg har en Plasma som er rundt 4 år nå og erfarer at "innbrenning" er noe som kommer og går, men det er ikke noe stort problem. Det som typiisk sitter igjen er kanal-logo, merke etter de sorte stripene på siden om man har sett film/program i 4:3 format samt menyer eller stillbilde om det har stått på lenge. Nyere elektronikk flytter gjerne rundt på menyer ol eller slår på skjermbeskytter, men typisk eldre DVD-spillere kan gjerne stå med meny eller stillbilde uavbrutt til du selv gjør noe.

     

    Men jeg har ennå ikke erfart at det har blitt noe varig innbrenning, og da har jeg heller ikke kjørt noe "rensevideo", bare brukt den vanlig. De eneste merkene som kan være plagsomme er fingermerker med fett eller syltetøy, men har en plan om å fjerne de også en dag...

  12. Beste måten å finne det ut på ville vært å finne to passe store øyer, den ene kan bli en sosialistisk miniputtstat, den andre en liberalistisk sone, så får vi se hvilken av modellene som fungerer best.

     

    Synd at ingen ønsker å gjennomføre et slikt prosjekt, jeg husker det var snakk om noe liknende i honduras for noen år tilbake, men jeg kan ikke huske å ha hørt noe mer om det.

    Dette har nok ikke vært gjennomført helt 100%, men vi har da en del gode forsøk med forholdsvis like parter:

    Nord-Korea VS Sør-Korea

    Øst-Tyskland VS Vest-Tyskland

    Sovjet VS USA

     

    Resultatene her taler vel egentlig for seg selv...

    • Liker 3
  13. Man blir ikke kvitt kjøperne heller, eller selgerne, eller produsentene. - Og jo mer makt man bruker på å forhindre det, jo dyrere og mer attraktivt blir produktet.

     

    En ting jeg tror ville fungert, var om vi lot disse neshorn sankerne avle sine egne neshorn, og tillot dem å drepe dem. - Er det lite igjen i verden, vil dette lønne seg for dem. :)

    Dette er vel fullt lovlig idag? Det finnes jo mange farmer i Afrika der du kan jakte afrikanske dyr fullt lovlig, også truede dyrearter som da er avlet opp. Der kan du bl.a. skyte dyr som nesehorn ol, men du må selvfølgelig bla opp en stor mengde dollars. Det som ikke er lov er vel å eksportere deler av dyret, men mulig du kan få et sertifikat på dette.

  14. Som jeg skrev i en annen tråd:

     

    Da jeg pusset opp la jeg Tehalit SL gulvkanaler og anbefaler de sterkt til slike formål. Jeg brukte kun selve kanalen og monterte vanlige stikkontakter og datauttak ovenfor lista på vanlig måte. Jeg brukte heller ikke spesielle hjørner eller skjøter, jeg bare skråkuttet kanalene i hjørnene på samme måte som man gjør med vanlige lister. Disse er også nesten samme dimensjon som de andre listene i huset vårt, samme høyde, men litt tykkere.

     

    L2250_7030_002_120x100.png

     

     

    http://www.hager.no/kabelforinger/minikanaler/tehalit.sl-gulvistkanaler/2224.htm

    I tillegg kan det nevnes at denne lista har en myk fleksibel kant i toppen som ligger inn mot veggen, på den måten vil den så og si alltid tette mot veggen på samme måte som om du fuger listene. At man også slipper å male den er en fin bonus.

    • Liker 1
  15. Et par tips:

     

    På strekket mellom Stavanger og Kristiansand så anbefaler jeg deg å kjøre innom "gamleveien over tronåsen". Denne ligger langs E39 ca på fylkesgrensa mellom Rogaland og Vest-Agder.

     

    I Kristiansand kan du bo rimeligt og bra på Yess hotel, nytt og enkelt hotellkonsept, eventuelt Abra Havn hos Sabeltann om du vil innom dyreparken samtidig.

  16. Wikipedia:

    Ogge er en innsjø som ligger i kommunene Birkenes og Iveland i Aust-Agder, Norge. Innsjøen ligger om lag 40 km nord for Kristiansand og har 360 holmer og skjær. Det er 17 km fra Sirekilen i sør til Lølandsfjorden i nord. Det har vært planer om å bygge hyttefelt nær innsjøen, men de stoppet, det samme gjorde planene om å regulere vassdraget. Området ved Ogge er også brukt til arrangementet Ogge Triathlon.

     

    Padling

    Ogge er et eldorado for padling, og det er tilrettelagt med mange leirplasser med utedo og grill på holmene i innsjøen. Svært lite av strandsonen er privatisert. På en padletur kan man se elg og bever, det er et rikt fugleliv ved innsjøen, og man har fått aure på over to kilo i vannet. På Ogge Gjesteheim kan man leie kanoer.

    Dette er kanskje litt lenger unna enn du hadde tenkt, og det er et vann, ikke en elv, men veldig bra for padleturer. Det er mye små øyer og smale sund du padler mellom, og også flere små jernbanebroer du må padle under. Kan anbefales.

  17. Kan du definere rasist og nasjonalist Skatteflykning? Og finnes det noen mulighet for å hate folk som dette uten og bli stemplet rasist eller nasjonalist av deg?

    Man kan vel hate rasister uten å være rasist selv? Altså, det er vel fullt legitimt å kritisere Khalid Haji Ahmed fordi han er rasist og ikke nødvendigvis fordi han har en mørkere hudfarge?

     

    Hadde Arbeiderpartiet hatt like strenge krav til sine egne partifeller som andre politikere når det gjelder rasisme så hadde denne mannen vært kastet ut av Ap for lenge siden.

     

    Melder seg ut av Ap etter å ha blitt siktet for falsk asyl-forklaring

    http://www.tv2.no/ny...ng-4003518.html

     

    Etterforsker jødehetsende AUF-ere

    http://www.tv2.no/ny...re-3940999.html

     

    Ap-profil sparkes ut av partiet etter sjokkuttalelser om jøder

    http://www.tv2.no/ny...er-3934860.html

     

    Ap-politiker får fortsette etter jøde-utsagn

    http://www.tv2.no/ny...gn-3936588.html

×
×
  • Opprett ny...