Gå til innhold

Månebaronen

Medlemmer
  • Innlegg

    122
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Månebaronen

  1. Jeg har byttet ut den medfølgende standard harddisken i min HP Elitebook 8440p med en 64 GB Kingston V-series SSD-disk.

    Under installasjonen formaterte jeg den partisjonen jeg hadde en tidligere installasjon av Windows 7 på, men systempartisjonen på 100MB turte jeg ikke slette eller formatere da jeg er usikker på om diskens "firmware" ligger her?

    Etter vellykket installasjon av Windows 7 Ultimate er maskinen latterlig treg! Jeg installerte også alle medfølgende drivere fra HP, samt alle windowsoppdateringer uten at dette har gjort noen forskjell. Noen som vil gjette hvor ting kan ha gått galt?

     

    SSD-disken benyttet jeg frem til nå i min forrige HP Pavilion laptop uten problemer.

     

    Har det noe for seg å formatere harddisken via et eksternt USB-kabinett før jeg starter installasjonen på nytt? Og evt hvilket filsystem skal benyttes?

  2. Kiwi ;)

    Ikke helt hva jeg så for meg, men "bra" forslag.. ;)

     

    On topic:

    Går det å "fylle på" et gammelt artium med noen relevante eksamener kanskje? Men aner ikke hva "relevant" ville vært om jeg skulle satset på å jobbe for en produsent/ importør/ forhandler av f.eks. elektriske biler/ båter/ sykler da.. Med ren teknisk utdannelse (og noen års erfaring fra fotobutikk..) er det kanskje noe innen markedsføring/ økonomi jeg burde spedd på med?

     

    Eller er det vel så fornuftig å "markedsføre seg" ved å holde liv i noen gamle blogger på temaet kanskje?

  3. Jeg har et dilemma da jeg er meget interessert i og inspirert av grønn teknologi, men jobber idag i en næring i andre enden av skalaen..

    Med andre ord har jeg lyst til å "skifte beite", men hvordan går man frem for å finne drømmejobben innen denne nye næringen? Jeg ser at bedrifter som f.eks. Th!nk søker etter folk, men det er selvsagt bare ingeniørstillinger. Hvordan kan folk som meg som innehar mer entusiasme enn relevant formell utdannelse finne seg jobb innen dette fagfeltet?

    Jeg er ikke i en posisjon hvor jeg kan tillate meg noen år på skolebenken, men finnes det kurs som kan være nyttige for å spe på min mekaniske bakgrunn (flymekaniker)?

    Først og fremst drømmer jeg om å jobbe med salg/ markedsføring/ produktansvar/ support, eller med miljøstrategier for selskaper med miljøutfordringer. Jeg har selv vært inne på tanken om å starte egen virksomhet, men har ikke "guts" nok til å kaste meg ut i det. Jeg mener selv jeg har noen gode forretningsidéer, men uten kapital eller "overmot" strander det selvsagt.

     

    Det hadde vært spennende å hørt litt om andres erfaringer med å finne seg en "grønn jobb".

  4. Hei.

    Jeg har nå alltid drømt om å blåse litt støv av meg, men kommer liksom aldri igang.. Har blitt 37 og tobarnsfar, så nå er det vel på tide å få opp farten..

    Jeg har prøvd litt MotoCross men jeg trives visst ikke så godt oppi lufta.. og heller ikke i steinrøysa inni skogen.., og liker nok at det er asfalt og ikke jord på veien. GoKart har jeg også prøvd såvidt, men mest sånne leiekarter innendørs. Hadde en dag på Vålerbanen i fjor med litt heftigere leiekarter og det var veldig artig! :) Satt også på noen runder i en "Tiger" der (type "Super Seven"). Heftig, men kostbart..

     

    Spørsmålet er egentlig: Hva gir meg mest moro for penga? Antar GoKart utmerker seg greit der, men hva med Supermotard, eller Road Racing? (kun erfaring fra moped i gamledager.. ja og så litt crosser i sommer da) Vi snakker selvsagt ikke om ambisjoner om mesterskap og greier, men mer sånn "Old Boys" stil..

     

    Holder til i Drammen, og egnede anlegg bør finnes ikke så mange halvtimene unna..

  5. Jeg kom tilfeldigvis over et kurs som hørtes spennende ut ifm. at jeg søkte etter et grunnleggende nettverkskurs for flere av oss på jobben.

    Sonans Utdanning har et kurs i Digital Markedsføring og det hørtes litt spennende ut.

     

    Jeg har i perioder i mange år hatt lyst til å bytte beite totalt, og da fundert på noe i denne retningen. Hvilke muligheter har man idag for å få jobb med kun et kurs av denne typen? (Skjønner jo at dette høres litt optimistisk ut, men er ikke arbeidsmarkedet ganske stramt for tiden? ...) Jeg har i tillegg del-artium (... var ikke helt på nett på gymnaset gitt..), men jeg har i etterkant videregående utdannelse innen flytekniske fag (gode karakterer :) ) med fagbrev som flymekaniker (jeg sa jo at jeg ville en helt annen retning ;) ), så da har jeg vel ihvertfall generell studiekompetanse om det betyr noe.

     

    Jeg ser ikke at jeg har økonomi eller tid til et eller flere år på skolebenken, men noen kveldskurs kan jeg nok klare økonomisk og administrativt med tanke på barn og jobb ved siden av.

     

    Noen som har erfaring med kurs av denne typen som har gitt jobbmuligheter etterpå? Og hvilke forhåpninger til lønn kan man tillate seg å ha?

     

    (Kun Drammensområdet som er aktuelt å søke jobb i forresten... Skjønner at dette blir sært, men jeg kan jo drømme! :) )

     

    Evt. hvilke andre kurs må man ta i tillegg før man kan ha noen forhåpninger om jobb innen dette feltet?

  6. Jeg har opprettet en blogg hos blogspot/ blogger, men det må være noe innstillinger jeg har oversett.

    Jeg har publisert en post, men den kommer ikke frem. Hvis jeg trykker på customize og så preview, kommer posten opp. Men hvis jeg ser på bloggen (innlogget eller utlogget) så kommer det opp: "No posts match your query. Show all posts". Hvis jeg trykker på "show all posts" så kommer det ikke opp noe da heller.

     

    Forslag?

  7. Har du sjekket hvorfor du ikke kan få bredbånd?

     

    --

     

    Netcom har jo et trådløst abbonement også. "Netcom Connect Premium" til 500,- i måneden.

    Det er ikke tilstrekkelig kapasitet på linjenettet. Noen må si opp sitt abonnement før jeg kan få .. Men jeg kan visst ikke sette meg på venteliste .. :( Får ringe de hver dag da!.. ;)

     

    Skal sjekke NetCom også jeg! Takk!

     

    EDIT: Finner kun NetCom sitt mobile bredbånd under "bedrift"!?.. :dontgetit:

  8. Finnes det en oversikt der ute et sted over alle ISP'ene man har å velge i?

     

    Jeg har nettopp funnet ut at den nye leiligheten min ikke kan få ADSL, og har derfor satt igang å lete etter alternativer.. Hvis noen har en oversikt over de alternativene som finnes ville dette gjort jobben mye enklere :-)

     

    [Hva om det ble opprettet en "sticky"-tråd i dette forumet som listet opp 'faste' og trådløse alternativer? Noen som føler seg kallet?]

     

    For mitt tilfelle er jeg ute etter en løsning i Drammen sentrum.

    De alternativene jeg har kommet over foreløpig er:

    Telenor Mobilt Internett

    ICE - Mobilt bredbånd

     

    Ehh.. det var ikke stort å velge mellom!?.. Noen flere? :roll:

     

    EDIT: Har ikke behov for voldsomme nedhastigheter da jeg ikke ser for meg streaming i stor stil eller fildeling, men jeg må ha mulighet til å spille litt PC og xbox over nettet uten å bli kastet ut grunnet en ustabil linje..

     

    BTW: Snakket med Telenor Mobil om mobilt bredbånd og fikk først oppgitt hastighetene i megabyte pr sekund, men jeg syntes det hørtes litt for imponerende ut, og måtte spørre et par ganger før damen ombestemte seg og sa at det var megabit per sekund isteden.. Videre spurte jeg om opphastigheten var den samme, og det var den! Altså teoretisk opptil 3,6Mb/s! :dribble: (Modig å gi oss forhåpninger om teoretiske hastigheter!!..) Jeg spurte om dette et par ganger også, men hun forsikret meg til slutt om at det var helt sikkert at det var samme hastighet begge veier!! Jeg sa at det høres jo helt fantastisk ut, og det var hun helt enig i!... :hmm:

  9. Kjenner til 4 stykker som har vaskemaskin på kjøkkenet som har hatt lekarsje av de 24 leilighetene i blokka

    Rive ned noen lettvegger, nytt gulv i flere rom osv

    og alle tok det på hjemmeforsikkringen.

     

    Vaskemaskin, varmtvannstank, oppvaskmaskin osv blir det samme.

    Vannskade blir det uansett og det er ikke store forskjeller i oppvaskmaskin og vaskemaskin.

     

    Det kan jo hende at forsikkringsselskapene har forskjellige regler, men det finnes vel ikke en blokkleilighet fta 1960 som har plass til vaskepaskin på badet.

    Jeg måtte rive ned en vegg for å få plass.

    Takk. Da ordner det seg sikkert på et vis da ..

    Snodig at det var så små bad før i tiden.. Det var vel ingen som hadde råd til egen vaskemaskin, så da var det jo mer naturlig å ha vaskerom i kjeller'n. BTW: Jeg så for noen år siden på en nesten ny leilighet og den var bare på litt over 30 kvm og kun med sovealkove, men med et bad på sikkert 10 kvm!.. Tidene har endret seg litt ja. :cool:

  10. Jeg skal på visning av en leilighet imorgen, og på bildene i prospektet kommer det frem at det ikke er plass til vaskemaskin på badet. De har derfor idag vaskemaskinen på kjøkkenet.

     

    Hvordan stiller dette seg i forhold til forsikring? De krever jo i utgangspunktet sluk i gulvet i samme rom. Oppvaskmaskin stiller seg litt annerledes da de er utstyrt med "aqua stop" eller tilsvarende innretning. Hvilke tiltak må gjøres for å få godkjennelse av forsikringsselskapet til å ha vaskemaskinen på kjøkkenet?

     

    (Ringte if.. nå, men de kunne ikke svare. Jeg måtte snakke med skadeavdelingen, men de var gått for dagen. Kunne tenkt meg svar på dette før jeg eventuelt legger inn bud..)

  11. EDIT: Flyttet til Hifisentralen.no

     

    I min ungdom hørte jeg veldig mye på musikk på mitt Philips "plastikkanlegg" og hadde stor glede av det selv om lydkvaliteten nok var langt fra god, men i de senere år (har blitt 35 nå) så hører jeg nesten ikke på musikk lenger..

    Jeg ønsker å finne tilbake til gleden ved å høre på musikk, og tenker at jeg ønsker å finne et anlegg som klarer å formidle hele lydbildet uten å måtte spille høyt.. Jeg tenker at ideelt sett burde det også være mulig å høre på musikk og samtidig kunne føre en samtale, uten at man mister opplevelsen av musikken fordi man spiller lavt.

    Er dette mulig?

     

    Hver gang jeg har fått demonstrert stereoanlegg i diverse butikker, eller hjemme hos noen, så blir jeg slått over ende av et anlegg som spiller så høyt at jeg tenker at dette orker jeg ikke mer enn i noen sekunder til.. Jeg merker egentlig at jeg har litt aversjon mot høye lydtrykk, men samtidig vil jeg ha "punch".. men jeg vil ikke at jeg skal bli sliten i ørene/ hodet etter å ha hørt noen få sanger.

     

    Finnes det noe slikt der ute? Antar at jeg som alltid ender opp i det øvre prisleiet når jeg skal kjøpe meg noe hvor jeg har satt noen kriterier på forhånd.. Må det bli veldig dyrt? I min verden er 20-30.000 for et anlegg mye penger, men jeg må sikkert strekke meg opp mot det..

     

    Jeg husker fra mange år tilbake at Yamaha hadde noen "studiomonitorer" som fikk mye skryt. Jeg vet ikke egentlig hva som skiller en studiomonitor fra en annen høyttaler, men jeg forestiller meg at disse må være konstruert for bruk av profesjonelle som sitter i studio og hører på musikk hele dagen. Da må man jo kunne få servert perfekt lyd uten å være utslitt etter en dag på jobben?

     

    Altså prøver jeg å finne et stereoanlegg som formidler perfekt lyd ved lavt volum til en fornuftig pris.. Forslag mottas med takk!

     

    EDIT: Og så var det kona da.. Blir ikke aktuelt med noen pyramider av noen høyttalere, eller en rørforsterker som kona vil tro jeg har stjålet på teknisk museum.. Rent og pent og smått er vel stikkordene..

  12. Hei.

     

    Jeg er helt grønn.., men har en plan om å opprette en nettside som i utgangspunktet skal inneholde nyheter/ redaksjonelt innhold innenfor et gitt tema, samt mulighet for leserne å kommentere og diskutere sakene i forumet.

    Jeg vet ingenting om det tekniske i denne forbindelse, men kommer til å få hjelp til å sette opp og hoste siden av noen som driver en nettportal fra før. Jeg har fått beskjed om at tjenesten/ softwaren jeg benytter må tilfredstille følgende kriterier: (i stikkordsform da jeg egentlig ikke vet hva de forskjellige tingene innebærer.. :blush: ): .net, Microsoft SQL server og Visual Studio.

     

    Noen som skjønner hvor jeg vil?.. Noen som har tips om software som er egnet?

     

    Siden skal altså bestå av en forside med nyheter og artikler, mulighet for kjøpt reklameplass, tab'er med linker til forskjellige kategorier, samt link til diskusjonsforum.

     

    Alle sakene på forsiden ser jeg i tillegg for meg at skal være første post i en tråd i forumet slik at det legges opp til kommentarer og diskusjon rundt emnet.

     

    Noen av brukernes tråder bør også enkelt kunne publiseres på forsiden.

     

    Siden skal være kommersiell, men i utgangspunktet uten webshop. Driften skal være finansiert av salg av tema-relatert reklame på siden.

  13. Hei

     

    Vi har forsøkt å få til en "sydenferie" i november, men det har vist seg veldig vanskelig å få til da det nesten ikke finnes ledige plasser. De plassene som er ledige koster usannsynlig mye penger. F.eks. en uke til Kapp Verde for oss; to voksne og to barn på 2 og fem år, kommer på 35.000kr.

     

    Vi tenker derfor på å vurdere alternativer her hjemme som ikke krever dyre flybilletter. Det viktigste er egentlig mulighetene for bading og lek for barna.

     

    Har noen tips om steder som tilbyr slikt i Norge (eller evt Sverige/ Danmark). Ser for meg et hotell med fancy badeland og lekepark og fine turmuligheter f.eks.

     

    Må vel være mulig å storkose seg en uke i Norge for mindre enn 35.000kr også?!

     

     

    (Noen som har vært på "Barnas paradis Langesund"?)

  14. NBC har samme opplegget på sin nettside hvor kun amerikanske borgere får streame TV-serier. Er sikkert et år siden jeg testet det ut, men jeg satte bare opp nettleseren til å gå via en amerikansk proxyserver og da fikk jeg streame så mye jeg ville.

     

    Jeg må evt teste dette med Pandora etterhvert også, men det kan hende de har løst dette på en annen måte enn NBC?

  15. Litt OT, men det er jo noen med litt verktøykjennskap her:

    Jeg er på utkikk etter utstyr for å merke slanger med krympestrømper. Ønsker å merke krympestrømpene med tekst. Vet fra tidligere arbeidsplass at det fantes utstyr for dette.

    Dymo har noen krympestrømper som passer rett i Labelmakerne deres, men de blir litt for små. Trenger ca 25mm diameter.

     

    Må tåle olje!

  16. Har søkt litt etter rimeligste måten for nevøen min å skaffe seg en DS Lite og et spill på. Finner ikke noe pakke med DS Lite og spill.. Vet noen om det finnes slike bundles? Evt hvor handler man DS billigst?

     

    Kjøpte tidligere den første DS'en med Mario Kart til sønnen min, og det var da fornuftig priset. Må vel finnes tilsvarende med Lite'n?

  17. Er det bare meg, eller forsto jeg ingenting av denne teksten? :dontgetit:

    7410393[/snapback]

    Kanskje ikke så rart, han er på fest. Ikke post i fylla, unger.

    7410457[/snapback]

     

    Jeg trodde vi hadde lært dette nå.

    7410467[/snapback]

    Det skal sitte godt om man skal være klar over dette i fylla.

    7411106[/snapback]

    for en gjeng.. tilgi en sliten sjel og søk opp denne filmen fo rmeg 'a!!

×
×
  • Opprett ny...