Gå til innhold

ChallengerV8

Medlemmer
  • Innlegg

    182
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ChallengerV8

  1.  

    Jeg fikk Note 4 tidligere denne uka, og har et problem med å få sendt sms til 1960 (skal hente spill-appen til Norsk Tipping). Jeg får sendt sms til dette nummeret med samme sim kort i S3. Jeg får også sendt til dette nummeret med et tvilling kort i S3, men i Note 4 får jeg ikke sendt verken med hoved sim eller tvilling sim.

    "Vanlig" sms meldinger får jeg derimot sendt uten problem.

    Siden jeg får sendt med samme kort i en annen telefon, er det sannsynligvis innstillingen på telefonen som er problemet. Er det noen som har forslag til hva dette kan være?

    Jeg lasta den ned på mobilen fra: http://mobil.norsk-tipping.no/spill

    Funker fint, der står hva du skal gjøre, kan hende det funker bedre?

     

    Tusen takk. Da fikk jeg hentet den.

    Men, det er fortsatt problemet med hvorfor jeg ikke får sendt melding til 4-siffrede mottakere fra Note 4 mens samme sim-kort i en annen telefon fungerer.

  2. Jeg fikk Note 4 tidligere denne uka, og har et problem med å få sendt sms til 1960 (skal hente spill-appen til Norsk Tipping). Jeg får sendt sms til dette nummeret med samme sim kort i S3. Jeg får også sendt til dette nummeret med et tvilling kort i S3, men i Note 4 får jeg ikke sendt verken med hoved sim eller tvilling sim.

    "Vanlig" sms meldinger får jeg derimot sendt uten problem.

    Siden jeg får sendt med samme kort i en annen telefon, er det sannsynligvis innstillingen på telefonen som er problemet. Er det noen som har forslag til hva dette kan være?

  3. Joda, jeg har selv 15 GB per måned og sliter med å bruke opp mer enn 1 GB, men dette handler da virkelig ikke om det er nok eller ikke. 5 GB er ikke fri bruk av data. Jeg syns ikke det er ok at teleselskapene får lov å ture frem med noe som i mine øyne er et soleklart eksempel på villedende markedsføring.

    Her snakker du om to forskjellige ting.

    Det ene er datamengde mens det andre er datahastighet.

    Teleoperatørene lover ubegrenset datamengde. Ingen lover "ubegrenset" datahastighet.

    De kunne faktisk ha levert ALL data med 128kbit/s og sagt at du kan laste ned så mye du bare orker 24/7, og fortsatt hatt sitt på det tørre.

    • Liker 2
  4. De eksemplene der er jo fantastisk dårlige, og beviser iallfall ikke det du påstår, heller tvert imot!

    Det er jo bare grøt i disse bildene. Selv et 10MP digitalt kamera med god optikk tar bedre, mer detaljerte bilder enn dette.

    Dessuten er det vanskelig å sammenligne oppløsning på film vs digitalt, fordi når man velger medium man skal sammenligne på, så må minst en av kildene konverteres. F.eks så film scannes hvis bildene skal sammelignes digitalt, og da er kvaliteten på scanneren veldig viktig. Sammenligner man et fysisk bilde, så er kvaliteten til printeren av betydelig viktighet.

    Det er ingen problemer å finne eksempler som underbygger hvilken som helst påstand.

  5. Det er faktisk ikke journalistens rolle å stille kritiske spørsmål til en "pressemelding" (faktum her er at de viser dette på messen, og det er DET som formidles).
    Så pressens jobb er å ukritisk videreformidle reklamemateriell?

    Hvis de velger å omtale pressemeldingen, så skal den videreformidles ukritisk ja. De kan derimot velge å ikke omtale den.

     

  6. En nærmest avskrift av en pressemelding er ganske uinteressant, og en god journalist bør i tillegg stille kritiske spørsmål til det som legges frem. Eksempler på slikt er hva teknologien betyr for brukere. Hvis produsenten legger frem påstander for å lokke kunder og/eller investorer så bør det analyseres. Det er gjennom slike grep Amobil og resten av HW-nettverket kan skille seg ut fra mengden av medier som bare gulper opp informasjon fra andre nettsider, og det vil utvilsomt lønne seg på sikt.

     

    Nå snakker du om semantikk.

    Det er misledende.

     

    Det er faktisk ikke journalistens rolle å stille kritiske spørsmål til en "pressemelding" (faktum her er at de viser dette på messen, og det er DET som formidles).

    Sematikk er det heller ikke. Hadde DU stilt kritiske spørsmål til det DU leser, så hadde du tatt poenget med at de ikke referer til ytelse. De (ST Ericsson) har derimot ikke noe imot at leserne tror at det er ytelse det er snakk om.

  7. Da burde de også sagt at beskjæringsfunksjonen er 2,0x ikke 1,3x og at D7100 uten beskjæring er 1,5x slik at 300mm tilsvarer 450mm i vanlig modus og 585mm i ekstrabeskjæringsmodus.

    Det er 1,3x beskjæring av DX-sensoren, så det er vel ganske riktig fremstilt. Samme med ekvivalent fullstørelse FOV på 300 linsa, den blir 585mm (eller faktisk noe nærmere 600, da en DX sensor har crop-faktor noe større enn 1,5)

     

     

  8. Lover PC-fart i mobilen
    Enten er overskriften bevisst misledende eller så mangler artikkelforfatter kjennskap til artikkelens innhold. En "gammel" Cortex A9 på 3 GHz vil ikke gi ytelsen til f.eks. en Ivy Bridge på 3 GHz, den vil ikke være i nærheten en gang. ...

     

    De påstår ikke samme ytelse som en PC, men samme fart.

    3GHz ER 3GHz enten det er på en pc eller en telefon.

    Så dersom brikken kjører på 3GHz, så har de faktisk sine ord i behold. Det er du som trekker feilaktig konklusjon om at de snakker om ytelse.

     

     

  9. Det ser ut som om jeg må kjøpe meg et par Nexus-enheter. Nexus 4 og 7, eventuelt vente på 10.Vet vi når Nexus 10 blir tilgjengelig?Ubuntu ser veldig bra ut på tvers av disse enhetene og bare det at de har brukerkontoer er en virkelig game changer i mine øyne.

     

    Multicom selger Nexus 10 allerede idag.

    Lagersaldo er 0 pr idag, men de har hatt de på lager.

    http://www.multicom.no/Samsung-Nexus-10-32GB-Nettbrett-fra-Google-Med-ladere-Micro-USB-GOOGLE/cat-p/c101241/p10622460

     

  10. Jeg vet ikke hva NRK har av tilbud jeg, har ikke vært interressert før og blir det ikke nå heller. Skulle helst ønske det ble en betal-kanal man måtte velge inn i kanalpakkene sine, så kunne jeg ignorert den uten å tenke på lisens.

    Lisensen er ikke en NRK-lisens. Det er en krinkastningslisens. Så lenge politikerne har bestemt at vi skal ha allmen-krinkastning så må man betale for å kunne motta fjernsynskanaler. Dette er uavhengig av hvilke kanaler du mottar/ønsker å motta.

  11. Jeg håper innstendig Samsung revurderer besluttningen om å ikke ta inn versjoner uten touch.

    Har i lang lang tid ventet på 13" laptop hvor skjerm/skjermkort er et prioritert område.

    For meg er dette et verktøy i jobbsammenheng hvor ytelse på skjermkort spiller en vesentlig rolle.

    Pr idag finnes det ikke 13" med skjermkort som har bra ytelse (Asus Zenbook er vel det nærmeste, men selv denne er bare "litt bedre enn HD4000"-dritten ytelse).

    Hvis det nye AMD-kortet yter bedre OG de det starter å selge versjoner med matt skjerm (versjonen uten touch), så kjøper jeg. Blank skjerm - No deal.

  12. Synes det later til at flere sliter med å se at det er to forskjellige nyheter her - at Hasselblad:

    1) Skal lage en fullframe speilrefleks

    og

    2) Hasselblad skal komme med speilløse systemkameraer til Sonys NEX-system

     

    To forskjellige nyheter. To. Ikke blande, nå.

    Neida, nyheten er at Sony skal levere kamera med Hasselblad-logo.

    Etterhvert også i DSLR-hus. Da i form av en utspjåka SLT-a99.

  13. Det ville vært fint om journalistene her slutter å bruke betegnelsen "brikke" og "CMOS-brikke" når de omtaler kamera sensorer. Det er andre gangen denne uka. Det gir et uprofesjonelt inntrykk av journalistens teknologiske kunnskap.

     

    Riktig betegnelse bør være CMOS sensor, kamera sensor eller bilde sensor.

     

    Beklager, men her tar du nok feil.

     

    En sensor er en lyssensitiv enhet som det finnes millioner av på en enkelt brikke, og en bildebrikke eller sensorbrikke er dermed mer fornuftige termer å bruke.

     

    Akam bruker i likhet med andre fagsider disse termene, etter diskusjoner innad i bransjen hvor man ble enige om å i størst mulig grad benytte disse termene.

     

    Her tror jeg det er du som tar feil.

    Det du refererer til er et sensel (ett piksel). En sensor er en samling av flere sensels, altså flertallsformen av navnet på et lyssensitivt element.

    • Liker 1
  14. Dette skulle vært utgangspunktet for Nikon 1-serien!

    F.eks kunne de tatt dette kameraet (edit: mener da huset, ikke elektronikk/sensor), og løftet blitskontakten noe slik at man fikk plass til søkeren under.

    Handgrepet kunne blitt økt noe i størrelse slik at de fikk plass til batteriet fra V1. Kameraet blir ikke tykkere av den grunn, da linsen vil være større enn dette, og størrelsen på et kamera uten linse er ikke mye å skryte av (ja jeg tenker på dere Sony, og det kommende kameraet fra Canon).

    Bingo - da hadde Nikon 1-serien blitt slik jeg (og trolig mange med meg) ønsker det.

  15. Da er det vel flott at man ikke utleverer nordmenn til USA.
    Kanskje de burde utlevert folk som drev med internasjonal kriminalitet.

     

    Hvorfor skal de bures inn i USA hvis de driver med internasjonal kriminalitet?

    Det er ikke internasjonale lover de dømmes etter. De kan dømmes for brudd på hvert enkelt lands lover. Har de gjort seg skyldig i lovbrudd i USA, kan de dømmes etter brudd på amerikanske lover.

    Og, jo utlevering er en mulighet. Det er bare dersom strafferammen inkluderer dødsstraff at utlevering ikke kan skje.

    • Liker 2
  16. En av de store nyhetene skal være nedlasting av kart for så å bruke de offline, men dette er da allerede mulig?Du kan laste ned et kartområde på ca 16km rundt et punkt du definerer, om jeg ikke husker feil.
    Dette var en del av google labs som er alpha/beta funksjoner til maps og ikke vurdert som standard features.

    Google labs...who cares... Hvis du har installert Google Maps og denne har vært oppdatert, så har du idag også kunnet laste ned kart for off-line bruk. Du trenger ingen "add-ons" fra 3. part. Det ligger i programmet fra før, så dette er ingen nyhet. Det er bare noe markedsavd har tatt med for å få ett punkt til på lista over nyheter.

     

  17. Pluss at en svært stor andel av postene omhandlende DOA og defekte eksemplarer kommer fra de samme brukerne.

     

     

    En annen ting jeg tenkte på er muligens forskjell på batchene siden brukere får flere telefoner med feil etter hverandre fra samme sted. Kan kanskje være en idè å være selektiv ved kjøp hos SIBA eller hvor enn andre måtte fått DOA?

     

    Ikke hørt om noen med DOA fra cdon (inkl meg). Correct me if i'm wrong..

    At det er noen som har byttet MANGE ganger, og fått "problem-telefoner hver gang forteller meg at det er ikke telefonene som det er problem på.

    Jeg garanterer at de samme personene har "problemer" med alt av utstyr de kjøper. De finner uansett problem på hver bidige ting, og tilslutt ender de opp med å fortelle seg selv (og andre på diverse forum) at de må bare finne seg i dette, siden "problemene" blir større og større for hver gang de bytter.

    At det finnes en og annen med feil, må man kanskje regne med, men at det er feil på hver eneste en etter at man har byttet 3-4 ganger, det tror jeg ikke ett sekund på.

    det er ikke personen (meg) støv under skjer skal ikke eksistere.. nå har jeg min 4 telefon og den er bedre en alle de 3 første

    Et spørsmål til deg: Hvor mange av dine tidligere telefoner har du hatt "problemer" med?

  18. Pluss at en svært stor andel av postene omhandlende DOA og defekte eksemplarer kommer fra de samme brukerne.

     

     

    En annen ting jeg tenkte på er muligens forskjell på batchene siden brukere får flere telefoner med feil etter hverandre fra samme sted. Kan kanskje være en idè å være selektiv ved kjøp hos SIBA eller hvor enn andre måtte fått DOA?

     

    Ikke hørt om noen med DOA fra cdon (inkl meg). Correct me if i'm wrong..

    At det er noen som har byttet MANGE ganger, og fått "problem-telefoner hver gang forteller meg at det er ikke telefonene som det er problem på.

    Jeg garanterer at de samme personene har "problemer" med alt av utstyr de kjøper. De finner uansett problem på hver bidige ting, og tilslutt ender de opp med å fortelle seg selv (og andre på diverse forum) at de må bare finne seg i dette, siden "problemene" blir større og større for hver gang de bytter.

    At det finnes en og annen med feil, må man kanskje regne med, men at det er feil på hver eneste en etter at man har byttet 3-4 ganger, det tror jeg ikke ett sekund på.

    • Liker 6
  19. Skammelig dårlig på SKJERMEN! ikke på kameraet, så tenk deg om før du sier jeg "biter på markedsføringstriks", som JEG SELV snakket om i mitt innlegg. Da har jeg misforstått opplegget deres, og jeg har nå lest meg opp på det. Vil vel ikke akkurat si at det er fremtiden for for kamerasensorer i telefoner. De burde heller lage større brikker og holde seg under 10 megapixler enn så lenge spør du meg, da det så og si alltid er støy som er største svakheten til telefonkameraer.

     

    Det er nettopp pga støy at det faktisk er mange pixler og pixel-binning som er løsningen for små sensorer. Støy fra bildesensorer er uregelmessige, så ved å lage et bildepunkt som er gjennomsnittet av mange pixler så fjerner man støyen. Det samme fenomenet kan sjekkes på et vanlig kamera ved at man tar flere bilder av samme motiv (må være et stasjonært motiv), og legge de sammen i et bildebehandlingsprogram. Selv om hvert enkelt bilde har mye støy vil det bli betraktelig bedre etter bare 2-3 bilder som legges sammen.

     

    Større sensorer kunne vært en løsning, men dette er en bransje hvor pris er alfa & omega, og pris på sensorer er direkte relatert til størrelse (med en logaritmisk tilnærmelse), så større sensorer er ikke fremtiden.

    Jeg håper fremtiden er Nokia sin tilnærming, men jeg tror det blir mer av det som vi ser idag, mer pixler på samme sensor og så la markedsføringsavd gjøre resten. Ankepunktet mot Nokia sin løsning er at en større sensor krever større optikk, og dette er uforenlig med lav pris eller tynn mobil.

     

    Beklager, men dette blir etterhvert veldig OT...

  20. For meg, som prioriterer kamera veldig høyt....

    Så er vel konklusjonen at kvalitetsmessig, så er det ingen bedring i SIII kontra SII?

    jeg ser da bort fra nye fiffige funksjoner, som å ta seriebilder, som velger det beste...osv.

    Spørs om jeg da venter noen få uker på Nokia 808 Pure view.

    Litt synd å miste mulighetene ved android, men symbian dekker jo det meste jeg trenger.

    Vil gjerne ha flere tilb.meldinger hva gjelder kvalitet på bilder/video.

    Konklusjonen er jo at S3 har bedre kamera en S2.

    Er det ikke akkurat det samme kameraet i SII og SIII?

     

    Og til personen som nevner Nokia 808, du vet at den bruker en brikke med 5 megapixler? Men bruker noen virkelig heftige algoritmer for å simulere 41 mp. Skal sies at brikken er vanvittig stor til å være i en telefon, så ingen tvil om at bildene blir bra, men den 41mp-greia er bare et marketing-stunt.

     

    Det mest negative med 808 er jo en skammelig dårlig oppløsning og at den kjører Symbian. Og ikke et fryktelig imponerende batteri, hvertfall ikke på papiret.

     

    Nei, dette er feil. Det ER en 41MP sensor på 808. Standard lager den derimot et 5MP bilde ved å ta gjennomsnitt av 7 pixler. 41MP er antallet pixeler på hele sensoren. Denne sensoren har akkurat samme pixel-størrelse som en "vanlig" mobil-kamera sensor, og derav størrelsen pga mange flere pixler.

    Og 5MP er skammerlig dårlig? Javel, da er du en person som har slukt markedsføringen rått. Hvilket du også innrømmer da du henviser til papir-tall.

    Min tilnærming til mobilkamera er: I valget mellom 8millioner dårlige pixler og 5 millioner dårlige, så velger jeg 5 millioner. Kameraene hadde blitt enda bedre hadde de f.eks bare brukt 2MP på samme sensorstørrelse, eller 50MP på en noe større sensor (men mindre pixler), og benytte pixel-binning for å å lage f.eks 2MP bilder.

    808 sin tilnærmingsmåte er fremtiden for små bildesensorer.

×
×
  • Opprett ny...