Gå til innhold

here4areasonbutforgotit

Medlemmer
  • Innlegg

    75
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av here4areasonbutforgotit

  1. Har fått med mig at de interne diskene nå er nede i 4-500 kr. Det gjør det intressant å bruke diskene som langtidslagring (likt backup på DVD). Men hvordan lagrer man de interne diskene best? Jeg vet det finns eksterne bokser som man kan ha de interne diskene i, men det er ikke spesiellt aktuell løsning syns jeg. De koster flere hundre kroner og da er litt av vitsen borte.

     

    Jeg er ute etter en billig bra langtidslagringsløsning for interne disker. Når jeg vil lese diskene igjen så kan jeg tenke meg å plukke dem ut fra en boks eller liknende for så å sette de inn i en hot-swap krybbe eller inn i en ekstern HD boks.

     

    Jeg ser framfor meg en mulig løsning likt de boksene som man legger flere hundre CD/DVD-er i. Men da naturligtvis anpassed harddisker.

     

    Totalt antall disker kommer vel å bli 3-10 st innom det nærmeste. Kanskje så byggs det hele ut med 1-4 disker per år.

     

    Noen med erfarenhet og tips?

     

     

    Mvh

  2. Jeg er på jakt etter en ny harddisk og har vel egentlig funnet den jeg vil ha, men det er fortsatt et problem jeg behöver tips med!

     

    Disken jeg har valgt ut er en 250 GB SATA disk fra Seagate ES serien (5 års garanti).

     

    Da jeg i dag har en gammel PC som jeg ikke vil stappe in flere disker i pga varmen (og plassmangel) så er det tydelige alternativet ett eksternt chassis. Her er vel Cooler Master X Craft med USB2/SATA det beste valget for meg.

     

    Aller helst så vil jeg ikke legge penger på eksternt chassi, men kjöpe PC chassi isteden. Dvs det chassi som jeg vil ha når ny PC skal settes sammen. På det viset slenger jeg da ikke penger i sjöen på et eksternt HD chassi. MEN GÅR DET? :hmm:

     

    Kan jeg kun ha en HD i f.eks. et Chieftec Miditower LBX-02B ? Dvs HDn blir da eneste komponenten, men styres fra dagens PC mha E-SATA i min "gamle" PC? :hmm: Hva med ström til HDn?

     

    Takknemelig for alle tips og synpunkter!

     

    Mvh

  3. Jeg vet alldeles for lite om grafikkort, men håper ekspertisen her inne skal kunne hjelpe meg!

     

    Jeg er i behov av et skjermkort med fölgende specifikasjoner:

     

    1. Det skal klare MPEG2 konvertering fra digital video kamera i realtid. Gjerne via FW400 eller USB2 ingang på kortet.

    2. Om punkt 1 er umulig så skal kortet väre optimert eller gi bra ytelse ved konvertering til MPEG2 format fra PC (F.eks. Adobe Premiere (AVI/DV) til harddisk (MPEG2/DVD).

    3. Det behöver ikke väre det aller beste for spill.

     

    Jeg blir glad om noen i det minste kan gi tips om noe lignende som ovenfor. "Näre" kanskje rekker?? :yes:

     

     

     

    PS! De fleste DVD innspillere med harddisk idag klarer jo å konvertere filmer direkte fra DV-in (FireWire) til MPEG2 format. Det burde vel også finnes grafikkort til PC som kan klare dette også ?? :hmm:

     

     

    Mvh

  4. Hej,

     

    jeg trenger i motsatsen til de fleste her inne et stabilt og bra hovedkort på en PC som kommer til å surre 24/7 uten å kjöre spill.

     

    Dvs. närmest en server PC uten å väre server PC.

     

    Har tenkt på dette kortet:

     

    http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=323531

     

    Först og fremst tar det de nye Core2Duo prosessorene, men det har også mange SATA II muligheter, hele 9 tilkoplinger.

     

    Jeg önsker å höre om synpunkter på dette kortet. Spesielt kanskje det å kjöre RAID 5 fra hovedkort. Men også synpunkter på stabilitet, m.m. :dontgetit:

     

    ---

    Billigste Core2Duo CPUn og minst 6 disker skall kjöres og grafikkkortet blir nok et ASUS GeForce 7600 GS 256 MB. Ingen krav på overklokking o.liknende. Men STABILITET!!

     

     

     

    Mvh

  5. OK, men hvis jeg kjøper en SATA harddisk må jeg vel koble den til inni PCen? Det blir tungvint hvis jeg skal flytte den mellom flere PCer.

     

    Lurer på om jeg skal kjøpe en harddisk på 200-500GB med nettverkstilkobling istedenfor og koble den til hubben så alle på nettverket har tilgang til den. Det er mulig, ikke sant? Har dere noen harddisk å anbefale?

    6667747[/snapback]

     

    USB er mye mer utbredt og er derfor enklere å plugge inn når du farer rundt. SATA begynner å komme også som eksterne enheter, samt eksterne porter (normaltvis bak PCn). Om det er dine egne PCer du skal plugge den til så er det rimelig lett å fixe SATA på disse, men er det andres PCer eller jobbet så kan det väre litt mere klönete. Det finns dog kabinett/disker som har kombinert SATA og USB grensesnitt. Kommer ikke på hvor jeg så det nå i farten, men det finns.

     

    Ellers så sitter jeg med nesten eksakt fundering som du. Dvs. nettverksdisk som kan stå på 24/7 i motsettning til min PC. Nettverksdisker popper opp litt overallt nå. Bl.a. så har både Lacie, Maxtor, Wester Digital m.fl. slike produkter. Selv har jeg ikke prövd noen av dem, og kan derfor ikke anbefale noen heller. Men håper på at du får bra svar her!

  6. Har kanskje tenkt til å kjøpe meg en ekstern harddisk til bilder, musikk og video. Begynner å bli trangt på harddiskene mine, og det kan være greit å kunne ha med seg bildene, musikken og videoene.

     

    Hvordan er ekstern harddisk i forhold til vanlig? Vil jeg merke noe forskjell i hastigheten og lignende?

     

    Den bør ikke bråke noe særlig og være bra nok til vanlig bruk. USB 2.0 og ca. 250 GB. Hvilken harddisk anbefaler dere?

    6666506[/snapback]

     

    Har selv 2 st LACIE PORSCHE DESKTOP 250GB EXTERN USB 2.0, og er meget fornöyd. Om önskemålet er ren backup så syns jeg disse er topp. Om du har tenkt å arbeide direkte fra diskene så bör du kanskje kike litt på lösninger med eSATA. De er raskere. Om jeg skulle kjöpe ny disk idag så skulle jeg nok valgt SATA300 disk også for eksternt bruk. Enten en eSATA disk eller en vanlig SATA300 disk med passende boks å ha den/de i.

  7. Edit: tok vekk et tullete svar..  :blush:

    6654139[/snapback]

     

    Om man vil lese en del mere om RAID så kan jeg vise til Wikipedia,

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/Redundant_arr...dependent_disks

     

    Det finns mange forskjellige former for RAID. Alldeles for mange for at man skal kunne legge inn dem i denne posten. De vanligste for oss vanlige :) er RAID 0, 1 og 5, samt 01 og 10. Dessuten så finns nå også RAID 6 for de med ekstrem kritisk data. Dvs som RAID 5, men där man kan tape 2 disker uten at hele arrayet slettes.

     

    Personlig har jeg nok tenkt lenge på RAID 5 for å få bra sikkerhet. Men etter å ha lest en del om problematikken om noe hender så ser det ut til at det blir den relativt enkle RAID 1 for de mest kritiske dataene, dvs digitalfoto.

     

    Med RAID 1 så speiler man 2 eller flere disker. Fordelen som jeg ser det framfor RAID 5 er enkeltheten. Man kan anvende den ene disken som en form av backup og bytte denne relativt enkelt. Med RAID 5 så kan man risikere å tape all data også om RAID kontrollern gir opp. Dvs de relativt avanserte beregningene og hantering av data som gjörs for å holde et RAID 5 array levende er ikke nödvendigvis samme på forskjellige kontrollere. Så hva hender om 10 år når kontrollern gir opp?? Et RAID 1 skal også väre raskere enn RAID 5, men pris per GB er höyere om man bortser fra at RAID kontrollern som kreves er enklere og billigere.

  8. Scaleo 800 S , chipset 845PE , da kan du iallefall glemme pci express .

    6662079[/snapback]

     

    Ja, det var det jeg misstenkte. Lite vits til å forsöke å gjöre så mye med denne PCn. Går nok sannsynligvis for en ny PC med Intel Core2Duo og Asus P5W DH, samt en 2 el. 4 GB minne og 3-5 st WD Caviar SE16 250 GB disker. Tenkte å stappe allt i Chieftecs nye WH-01.

     

    Kul å bygge noe man kan vokse i. Iallfall en stund...

  9. 4 x sata kan du sette opp som f.eks raid 0+1 .

    Du får da samme ytelse som 2 disker i raid-0 men med fordelen at du har redundancy iom at stripeA er mirrored til stripe B .

     

    Eller raid-5 hvis du skaffer et SATA Raid kort med onboard prossesering og minne .

     

    Det vil nok øke hastigheten på backup betraktlig forutsatt at det er pci-e , eller pci-X kort da (ikke 32bits kort på vanlig pci bus , da er total båndbredde i praksis 128 MB/s som også deles med andre pci enheter)

    6661268[/snapback]

     

    Da jeg ikke spiller noe så har jeg ikke så stor nytte av "extrem hastighet" som RAID 0 kan gi. Jeg er ute etter "extrem" sikkerhet (vel kanskje ikke så langt som RAID 6... eller bandstasjon). :)

     

    Tanken er/var å sette opp 4 disker (WD Caviar SE16 250 GB) i RAID5 med Highpoint RocketRAID 2310 for alle foto og videofilmer, samt annen viktig data. Samt kjöre jevnlig backup av kritiske foldrer/partisjoner på RAID diskene til min interne SATA150 disk (har idag). Desverre så tror jeg at mitt hovedkort ikke gir support til PCIe eller PCIx. Noe som sannsynligvis betyr at jeg nok kjöper meg en ny PC eller billig server PC istedenfor lösningen med "kassa" ovenfor.

     

    Valg ... valg ... ikke lett dette :hmm:

     

    Noen som har noe å si om Highpoint kortet ovenfor ?

    6661374[/snapback]

     

     

    Hva slags system og hovedkort er det du har p.t da ..

     

    Highpoint Rocket raid 2310 er såvidt jeg har sett ett

    PCI Express X4 kort , mao nok båndbredde til 4 disker i raid hvis du har hk med pci-e slot som kan kjøre X4 .

    6661411[/snapback]

     

    Jeg har en Fujitsu Siemens Scaleo 800S. Ca 4 år gammel. Ikke så mye å gjöre med den om man ikke bygger om den til en billig server da. Vet ikke hva det er for hovedkort på den, har ikke tid til å åpne å kikke idag.

  10. 4 x sata kan du sette opp som f.eks raid 0+1 .

    Du får da samme ytelse som 2 disker i raid-0 men med fordelen at du har redundancy iom at stripeA er mirrored til stripe B .

     

    Eller raid-5 hvis du skaffer et SATA Raid kort med onboard prossesering og minne .

     

    Det vil nok øke hastigheten på backup betraktlig forutsatt at det er pci-e , eller pci-X kort da (ikke 32bits kort på vanlig pci bus , da er total båndbredde i praksis 128 MB/s som også deles med andre pci enheter)

    6661268[/snapback]

     

    Da jeg ikke spiller noe så har jeg ikke så stor nytte av "extrem hastighet" som RAID 0 kan gi. Jeg er ute etter "extrem" sikkerhet (vel kanskje ikke så langt som RAID 6... eller bandstasjon). :)

     

    Tanken er/var å sette opp 4 disker (WD Caviar SE16 250 GB) i RAID5 med Highpoint RocketRAID 2310 for alle foto og videofilmer, samt annen viktig data. Samt kjöre jevnlig backup av kritiske foldrer/partisjoner på RAID diskene til min interne SATA150 disk (har idag). Desverre så tror jeg at mitt hovedkort ikke gir support til PCIe eller PCIx. Noe som sannsynligvis betyr at jeg nok kjöper meg en ny PC eller billig server PC istedenfor lösningen med "kassa" ovenfor.

     

    Valg ... valg ... ikke lett dette :hmm:

     

    Noen som har noe å si om Highpoint kortet ovenfor ?

  11. BTW ... kan noen enkelt sette opp overföringshastigheten (i praksis) mellom USB2, FW800 og SATA300

     

    USB2 ekstern disk med innebygget IDE/USB kontroller i externkabinettet gir i praksis rundt 30MB/s .

     

    E-sata gir samme hastighet som intern sata ( ingen forskjell om extern eller intern).

     

    FW800 husker jeg ikke faktisk MB/s på i farten , men FW400 ligger vanligvis litt over ekstern USB2.0 .

     

    Så extern e-sata 300 er milevis over i ytelse sammenliknet med eksterne bokser

    med FW-IDE eller USB2.0-IDE kontroller.

    6661154[/snapback]

     

    Takk, misstenkte at ytelsen med SATA skulle väre en del bedre enn USB/FW. Har 3 st eksterne USB disker idag og det tar alldeles for lang tid å gjöre backup ... ca 1 1/2 time (50 GB). Håper vel på en ytelseforbedring på minst 45 min.

  12. I specen til kabinettet så står det at man kan kopple til hvilket SATA kort som helst, også RAID. Problemet er bare at jeg ikke kan finne et RAID kort som kan ta 4 eSATA disker som også har RAID 0, 1, 5, JBOD. Det finns mange kort som har intern SATA, men jeg söker et som har 4 eksterna utganger.

    6659581[/snapback]

    I specen (accessories) til kabinettet står det også at det følger med to SATA brackets (med to kontakter på hver) slik at du faktisk kan koble det til, ja nettop hvilket SATA kort som helst. Så jeg mistenker at problemet ditt er at du ikke har sett nøye nok på produktet? ;)

    6660315[/snapback]

     

    Oopps :blush: Bare bedre og bedre ... Ser også for meg spagetti på innsiden av PCn ... gjelder nok å holde SATA kablene veldig korte...

     

     

    BTW ... kan noen enkelt sette opp overföringshastigheten (i praksis) mellom USB2, FW800 og SATA300.

     

     

    Mvh

  13. Esata er kun annerledes/forsterket connector .

     

    Du kan benytte hvilketsomhelst sata300 kort med interne sata connectorer og i tillegg bruke to Esata braketter .

    Som denne

    dual-esata-bracket.jpg

     

    Eller en av denne

     

    R10A05.GIF

    6659615[/snapback]

     

    Det var faktiskt et meget bra tips. Stort takk!

     

     

    Mvh

  14. Da jeg fant RAIDON SOHOTANK ST5610 4-bay SATA JBOD, eSATA (300 Mbps),

     

    http://www.raidon.com.tw/web/pro-st5610.htm

     

    som selges av bl.a. Komplett.se for ca 2900 kr så har jeg nesten sett lys i tunneln.

     

    I specen til kabinettet så står det at man kan kopple til hvilket SATA kort som helst, også RAID. Problemet er bare at jeg ikke kan finne et RAID kort som kan ta 4 eSATA disker som også har RAID 0, 1, 5, JBOD. Det finns mange kort som har intern SATA, men jeg söker et som har 4 eksterna utganger.

     

    Kan noen tipse om sånt kort? SATA 300 är også et krav.

     

     

    Mvh

  15. Ser ut til at du er "inni" det med video redigering osv, du har ikke tenkt på de kommende mac'ene? Hvis ikke, så vil jeg bare foreslå å gå for en Intel Core 2 Duo, burde gi skikkelig med kraft til det du ønsker å oppnå.

     

    Ikke ha mindre enn 2GB med minne.

     

    Jeg vet det en en gammel artikel, men kan det hende at du må bruke dedikerte kort for den oppgaven du vil gjøre? Tenker mer på kort av denne type her: http://www.videoguys.com/RT3.html

     

    Frankie

    6623098[/snapback]

     

    Takk for lenken. Intressant å se testen, selv om den har noen år på nakken. Fortsatt er kortene i testen dyre, og jeg er dessuten usikker på om de tillater annen programvare, f.eks. Adobe Premiere Elements.

     

    Jeg er ute etter et kort som kan bruke uavhengig av programvaren, eller iallefall kompatibelt med Adobe Premiere Elements. Kan sikkert finne knallsystem om man går over 10-15000 kr, men så dyr får ikke video hobbyen väre ;-)

     

    Mulig at en raskere CPU og mye minne gjör vei i vellinga... Noen med erfaring med dagens kjappere processorer og mye minne som kan si noe generelt om hvor lang tid det tar å rendere en AVI fil i f.eks. Elements til MPEG2 ??

     

     

    Mvh

  16. Så vidt jeg kan huske er det MPEG2 som kreves for DVD og det du da skal trenge er ett MPEG2 hardware kort, feks dette fra Terratec.

     

    Alternativt kan du lete hos Pinnacle eller Happauge etter andre kort med tilsvarende egenskaper.

     

    Hvilket program bruker du for å rendre til DVD? Det kan ha litt å si det også.

     

    Mathan

    6622857[/snapback]

     

    Hei og takk for lenk.

     

    Jeg bruker Adobe Preimere Elements for videoredigering. Har testet flere andre program, men det er ingen som har noe ytelseovertak på andre. Alle krever lang tid for rendering. Flere timer for en 30 minutter lang film.

     

    PCn jeg har er en Fujitsu Siemens Scaleo 800S med 512 MB intern minne. Jeg har tankene på en oppgradering til ny PC med Core2Duo og 2 GB, men uansett så er jeg på jakt etter hardvare acellerator for video redering.

     

    Så vidt jeg vet så har ikke Pinacle kort som jeg behöver, skal titte litt på Terratec. Jeg vet at Canopus og Matrox har noen kort som klarer dette, men de er i prisklassen 10000 kr og oppover. Jeg vil gjerne holde meg under 3000 kr.

     

     

    Mvh

  17. Heisann,

     

    jeg har blitt lei av å la PCn stå på over natta for å rendere digitalkamerafilm til DVD format og söker derfor en hardwarelösning som löser dette i realtid.

     

    Prisen må väre i vanlig konsumentklasse, iallefall ikke särlig dyrere enn et bra grafikkort.

     

    Filene som skal renderes er AVI filer importert til PC og litt redigert, bl.a. litt lyd, subtekster og div 3-D effekter. Utfilen skal väre MPEG2 (eller lemplig fil som kan föres over til DVD).

     

    Håper noen her inne kan gi meg tips på hardvare for dette bruk!

     

     

     

    Mvh

    6620256[/snapback]

     

    Håper noen som har erfaring med annet enn spillkort kan hjelpe meg!! :hmm:

  18. Heisann,

     

    jeg har blitt lei av å la PCn stå på over natta for å rendere digitalkamerafilm til DVD format og söker derfor en hardwarelösning som löser dette i realtid.

     

    Prisen må väre i vanlig konsumentklasse, iallefall ikke särlig dyrere enn et bra grafikkort.

     

    Filene som skal renderes er AVI filer importert til PC og litt redigert, bl.a. litt lyd, subtekster og div 3-D effekter. Utfilen skal väre MPEG2 (eller lemplig fil som kan föres over til DVD).

     

    Håper noen her inne kan gi meg tips på hardvare for dette bruk!

     

     

     

    Mvh

  19. TV-opptak med ny Mac mini?:

    http://mediacenterpc.no/index.php?showtopic=82

    5229982[/snapback]

     

    Ja det blir nok til å vente til etter jul iallefall.

     

    Derimot med tanke på lagringsplass så har dagene mini MAC full stötte for ekstern disk så akkurat det er ikke no problem... dessuten så finns eksterne disker i samme format/design som miniMACen.

     

    Den nye miniMACen skal visst ha vanlig 3.5" HD, i så fall så er det knappt noen begrensninger lenger...

     

    Appropå TV tuner så kanskje denne mojengen er passende...

    http://store.apple.com/Apple/WebObjects/sw...0.8.25.7.11.2.3

  20. Siden dette forumet handler om stue PC så burde vel også MAC mini passe inn.

     

    Har en lengre tid spekulert på hvoran man på beste vis kan spille opp sine filmer og bilder på TVn.

     

    Heromdagen ble jeg varse MAC mini, en liten nett sak på 16 x 16 x 5 cm. Jeg undrer om noen har erfaring av MAC mini som mediacenter og kan dele med seg av sine synpunkter :hmm: .

     

    Har også fått med meg at nytt program som er mer anpasset mediespilling er på vei for mac, "Frontrow" eller "Frontseat" heter det visstnok, på skjermdumper jeg har sett så ser det alldeles fortreffelig ut!

     

    Siden Mac mini har blitt hele 1 år gammel eller noe slikt så er ny Mac mini på vei (hemmelig prosjekt Kaleidoskop :innocent: ) ?? Ryktene sier at denne er kanon for mediacenter bruk, men om noen tillfeldigvis har mer info å dele med seg så värsågo'....

  21. Ser at Promise begyner å stötte hardware RAID 6 med sin controller SuperTrak EX8350. Dette setter de små grå i gang ... igjen. RAID 6 er som jeg har forstått det for de med sövnvansker. Dvs poenget er vel visavi RAID 5 at selv om man får problemer med 1 disk så kan man väre mye sikkrere på at ny disk bygges opp uten at ev. ekstra driftfeil setter stopp, da RAID 6 stötter dobbel paritet (bruker 2 disker istedenfor 1). Mao så bruker også RAID 6 en ekstra disk for paritetsinfo. Kanskje en pris man er villig til å betale for å sikkre sine 10-tusentalls "familiebilder" for framtiden.

     

    Promise SuperTrak EX8350 i kombinasjon med Promise Superswap 4100 så bör dette bli en uslåelig kombinasjon for de med sövnproblemer ...

     

    Men SuperTrak EX8350 oppdateres sent i år med stötte for RAID 6, så nå har det kun stötte for vanlige RAID array. Om man bygger opp RAID 5, kan man enkelt gå over til RAID 6 etter at oppdateringen er kommet ut? :hmm:

     

    Btw ... kan SuperSwap 4100 anvendes externt eller må den stå i PC kabinettet? :hmm:

×
×
  • Opprett ny...