Jump to content

jim_smyth

Medlemmer
 • Content Count

  229
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 :)
 1. Kjent problem. Hadde engang en dumper som fylte grus på en 750kg henger jeg lånte. Subbet i plasthjulbuene på vei til vekta. Fikk han til å hjelpe med å losse av med spade:) Blir kanskje sånn når man er vant til å laste 10t om gangen hele dagen...
 2. Pga festepunkter i karmen og ikke i bunnplata på den brendrup hengeren ble det en brukt Tysse 6207 istedenfor. Ordentlig festepunkter der. Om noen lurte.
 3. Jeg får sette på moppen og se. S5Max skal ha dette som funksjon iallefall. Støvsugeren er iallefall himmelsk. Med 2 hunder og lav terskel for å gå inn med sko når man "skal bare" så har en roborock i hovedetasjen gjort underverker for hår og sand i resten av huset. Lar den støvsuge om natta 3-4 ganger i uka.
 4. Har nå landet på en Brenderup 3251stb 1300kg. Noen innvendinger mot et slikt kjøp som kan få meg til å endre mening? Kan få hengeren til ca 18000kr Grinder til ca 3100kr Kan ta av alle karmer separat 1300kg er nok, bil kan trekke 1350kg (har BE lappen) Hengeren er lett med sine ca 250kg som gir høyere nyttelast Innvendig lengde 250cm (mot gaupen som har 242cm, som er nok for mange produkter og veggplater, men allikevel ikke nok for de på 2440mm lengde som også finnes eller IKEA PAX pakker (245cm)) Kraftige (?) innvendige kroker Hvordan er hjørnestolpene på denne? Gode? Leser om andre hengere som har dårlige hjørnestolper, hva enn dette betyr. Innvendige kroker, er det god patent mtp rusting? Utvendige kroker mangler, men er det vanskelig å sette på? Draget, er det "langt nok"? Noen typiske svakheter med Brenderup hengere jeg bør vite om? -Daniel
 5. Har virkelig roborock s5 en no-mop funksjon? Den finner jeg ikke. Eller kommer den på når moppen brukes? Har ikke kommet dit ennå.
 6. Og hva må man gjøre for å sette saken som løst, Moderator?
 7. Kjekt du har inside info! Bra deal for oss. Men nå er det noen andre som er billigere så får se hva det blir til.
 8. Ok takk. Så no-mop i tillegg til no-go soner da. Flott. Er det noe tilbud for tiden du kjenner til? Har bare sett den til ca 3600kr i det siste.
 9. Ang godterilogikken bør man kanskje også legge til at det tapte godteriet er tilbakebetaling for å ha blitt kjørt til butikken og å ha tak over hodet, tannlege og helsetjenester. Alle barn skjønner det om det blir forklart på den måten. Og angående bil sammenlikningen så må vi tenke på at vi i snitt har dobbelt så høye lønninger som amerikanerne (ca 45000 vs under 20000). Googlet litt og ser at en amerikaner gjerne også har 2200 arbeidstimer i året mot våre 1850/1950 og lite rett til ferie. Prisen på amerikansk mustang nærmer seg da 7-800000 kr (uten finregning). Antar 7-800000 kr er akseptabelt å betale for muskelbilen? Det er uansett mer enn jeg gidder betale for en sånn bil. Angiveligvis (Netflix dokumentar jeg så?) er bilindustrien i USA historisk sett også kraftig subsidiert til en slik grad at det massive jernbanenettet har lidt. Lave skatter på biler er en form for subsidiering. Nå innser de problemene med 12 felts motorvei som fortsatt ikke løser køproblemene og må se på bedre alternativer, men det er vanskelig å snu amerikansk bilkultur. Man kan tenke at "de skulle gjort noe før det ble for sent" <- kjent påstand?? Og angående Norges aldrende bilpark så er den fortsatt 1år bedre enn i USA, 10,5år mot 11,5år. Motsi meg gjerne for jeg fant dette ved å bare google litt innimellom husarbeidet og søndagsbesøk.
 10. Hei! Jeg kommer til å kjøpe meg roborock s5 eller bedre (s5 max eller s6) men lurer på dette med no-mop sone og om dette finnes på s5? Ser at funksjonen framheves i tester av s5 max men er ikke nevnt i tester av s5. Er dette funksjonalitet som følger appen eller maskinen? Det styres jo fra appen og virker som det er samme all for alle maskinene, men de kan jo ha lagt inn begrensninger for å styre salget det de vil. Og er s5 max til salgs i Norge? Sliter med å finne den. Noen som vet?
 11. Mener å ha lest at noen gopro har digital zoom. På narrow er det brukt noe zoom. Har du prøvd å lese deg opp på nett?
 12. Det er ei glødepære. Hvis det er for stor motstand i pæra, lyser den da ikke, eller lyser den svakt?
 13. Fint med oppfriskning. Det jeg prøver å oppnå med lyspæra for testformål er dette: http://www.youtube.com/watch?v=CaWJrbfHxuo. Jeg ser først nå at han bruker ei 12V 100mA pære som krever 1,2W. Jeg håper på noe liknende men har ei 10W pære. Testen jeg har gjort med 3 AAA gir meg følgende regnestykke: ca 1000mA x 4,5V yter 4,5W. Det lyser relativt svakt i forhold til hvordan de lyser hjemme i stua. Dynamoen yter med håndkraft max 10V og det lyser ikke. Å koble sykkellykta til 3 AAA batterier gir den endel lys. Ved å koble på alle mulige måter får jeg derimot ikke lys med dynamoen selv når den yter opptil 10 volt. Hva kan være årsaken?
 14. OK, takk for den. Får håpe sykkellykta fungerer til slutt. nå vil jeg først få liv i ei glødepære for å sjekke at dynamoen fungerer. Så langt inget hell... Har noen svar på om man kan ha volt, men ingen strøm? Og hva som evnt er feil om det ikke er strøm?
 15. Vel, derfor jeg spør her:) Tar jeg ikke helt feil er det vekselsstrømdynamo. Det er også mest vanlig ser jeg. Shimano 3N31 heter den. Måling av vekselspenning gir 6-7V med håndkraft før den daler nedover. Måling av likespenning blir bare tull i størrelsesorden pluss/minus 1,5V. Så da er det vel vekselstrøm?
×
×
 • Create New...