Gå til innhold

silverhalide

Medlemmer
  • Innlegg

    996
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av silverhalide

  1. De fleste proffer vil vel uansett velge helt annet utstyr..

     

    Entusiastene, som det er mange av, derimot trenger overhode ikke ha noen rasjonelle begrunnelser for sitt utstyrsvalg- Og det har de sjelden heller.

     

    Mao. er det et solid marked for kamera som får entusiaster og amatører til å føle seg interessante, og som bedre fotografer enn de i virkeligheten er.

     

    (..og det er meningen at de aller fleste av oss skal føle seg truffet av siste setning)

  2. 17-35mm har fantastiske motlysegenskaper, og er eneste grunnen til at jeg fremdeles holder fast på den- Diger og kostbar som den er. Til mine nattlige motiver redder den motiver med mange sterke punktlyskilder. I forvirringa solgte jeg mitt første eksemplar på let etter noe bedre- Er glad for at jeg fikk fatt i en ny og i et serdeles godt eksemplar hva hjørneskarphet gjelder på siste tur i Asia.

     

    Jeg har flere andre faste vidvinkelobjektiver, men samtlige er plaget av flare- og det var grunnen til at jeg droppa 14-24mm i sin tid.

  3. Jeg kunne forstått poenget med en E440, med innebygget stabilisator, og en Olympus 25mm f2

     

    Men en E-3 (5) + 50mm Summilux koster og veier det samme som en Nikon D700 m 50mm f1.4. -Jeg vil så gjerne like Olympus, men de gjør det søren meg ikke lett for oss wannabefans (Som husker Olympus som innovatørene bak OM, Pen halfframe etc.)

  4. sveinmb -

    Takk, jeg ser at jeg gjordet det riktige valget i sin tid. Dette med bestandighet mot elementene er særdeles oppskrytt for Olympus E-3 (5). Hvor mange Olympuser ser du på sydpolen/i jungelen? Jeg vet du finner ganske mange Canon 1D og Nikon XD der- og aldri har jeg noen sinne opplevd at mine Nikon, være seg F3/FM3a/F100/F6/D2X/D700 noengang har streika pga vær.

     

    Jeg hadde forstått valget for Olympusentusiaster om de hadde tilgang til den helt FANTASTISKE fastoptikkparken fra OM-tiden. Men når Olympus valgte å kutte den tråden i sin tid, så oppleves FourThirds satsningen enda mer halvhjertet på en slik dag.

     

    Hvor er de lyssterke fastobjektivene? hvor? Såpass som FourThirds henger etter i ISOytelsen burde dette være et helt naturlig satsningsområdet for å kunne beholde de såkalte reportasjeentusiastene som måtte kunne velge Olympus som et kompakt (og sært) alternativ.

  5. Jeg skjønner ikke hvor alt dette maset om pris kommer fra.

     

    Folk aksepterer at et fotografi skal kunne koste mange hundre tusen, men et objektiv som kan ha tatt bilde skulle koste en fraksjon av en månedslønn er uhørt?

     

    Leica 35mm Summilux koster det dobbelte av Nikkor'en som er nevnt her, så det bør sette ting i perspektiv.

     

    Om man hevder det er sammenligningsgrunnlag mellom 35mm f1.8 AF-S DX og 35mm f1.4 AF-S, så er man uansett ikke i målgruppen, og burde kunne slappe av med det.

  6. Kan noen fortelle meg hvor mye lettere en E-3 med f.eks en Leica 25mm f1.4 er enn Nikon D700 + 50mm f1.4? Og hvor man i såfall velger Olympus når man ønsker seg bedre dynamikk/lysfølsomhet?

     

    Jeg bar Nikonkomboen nesten over halve asia (til fots), og opplevde det ikke som slitsomt en eneste gang. Sammen med en knøttliten 24mm f2.8 savnet jeg ikke noe annet, og kunne sikkert klart meg uten sistnevnte også.

     

    E-5 oppleves som et hvileskjær, et slags forsøk på å la den gode objektivserien til Olympus fremdeles ha et liv- Selv om jeg må si jeg SVÆRT sjelden ser gromoptikken til Olympus faktisk være festet på kamera til E brukere. Ikke rart med tanke på prislappen.

  7. Nikkor 18-35mm f3.5-4.5 AF-D (svært billig brukt)

    Nikkor 35mm f1.4 AIs

    Voigtlander 45mm f2 Ultron (alternativt Nikons 45mm f2.8p)

    Nikkor 105mm f2.5 AIs

    Nikkor 85mm f1.4 AF-D (kan sannsynligvis kjøpes svært rimelig brukt for tiden)

     

    --

     

    Nevnte 50mm f1.4 AF-S er forsåvidt helt grei, men den gir meg aldri noen god feeling kontra f.eks objektivene nevnt over. Den har litt mye tønnefortegning for min smak, og autofokusen er irriterende treg.

  8. Når det gjelder størrelse på brett handler det om to ting:

     

    -Personlig tegnestil; Hvor store armutslag bruker du, hvor stort presisjon har du?

    -Størrelse i forhold til din faste arbeidsskjerm; A5 fungerer helt fint opp til ca. 20"

     

    Intuos serien er har også sensorer for rotasjon og vinkel på pennen, noe som gjør den spesielt egnet til ILLUSTRASJON, og er kanskje litt mindre viktig for mennesker som først og fremst søker en erstatning for mus.

  9. Kjøper du Leica M9, får du tilgang til en digital plattform for Leicas M-mount objektiver med svært høy mekanisk kvalitet.

     

    En M9 med 50mm Summilux ASPH skulle gi D700 med 50mm f1.4 AFs en lekse og to om optiske kvaliteter.

     

    Ingen krever noen som helst rettferdiggjøring av prisen. Det er forøvrig et vel så interessant spm om det er "riktig" at en D700 m Nikkor 50mm "bare" skal koste 20.000 -> som sett i et lengre perspektiv er grisebillig i forhold til vårt inntektsnivå.

  10. Jaja- sånn kan det gå når man spørr på verdensveven.

     

    Jeg vil hevde de foregående prisforslagene mangler litt føling på bruktmarkedet og salgsobjektet.

    Nikon FM2n er en absolutt klassiker, både som sort og krom utførelse. Det er et en analogkamera som både brukes av fotostudenter og fotografer den dag i dag. Med en 100% mekanisk løsning (kun lysmåler krever batteri) og lukkertider opp til 1/4000, kompakt utførelse, nydelig søkerbilde og topp byggkvalitet så er det lite å utsette på dette som en ren bildetagningsmaskin den dag i dag.

     

    Med Nikon F mount og de fantastiske manuellfokusobjektivene som finnes på bruktmarkedet så er slike kamera langt mer ettertraktet enn man skulle tro.

     

    I mint condition vil jeg si du får langt mer for kamera enn nevnt her.

  11. Et lite tips: Jeg er purist når det gjelder å beskjære bilder. Det er viktig for meg å beholde 4:3 formatet på bildene, med tanke på videre bruk. Dersom du produserer bilder kun for skjerm, spiller det liten rolle hvilket størrelsesforhold bildene har, men tenker man videre på f.eks. trykk, så er det viktig at bildene har et format som kan printes.

     

    Hæ?

     

    --

     

    Bilde nr to var best i mine øyne- bra komposisjon, bra dynamikk.

    Det er en fin øyeblikksskildring, og akkurat her fungerer det ok fint at man ikke ser noe ansikt.

     

    De øvrige bærer mer preg av manglende kontakt / tilfeldighet, og faller således i kategorien- "kjeedeeliiig" for min del.

     

    --

     

    Forøvrig er det ikke helt uvanlig at mennesker i dette landet kan reagere om man sikter på dem med en kanon ala Canon 5D mkII + 24-70mm- spesielt om man er en fersking som står og fomler med instillinger, komposisjon og fokus en halv evighet før man får tatt bildet. En av de viktigste komponentene i å ta bilder av mennesker vil være å kjenne utstyret sitt 100% (og kunne stole på ferdighetene sine i håndtering av det), slik at man frigjør all energi til å møte motivet med den tilstedeværelsen det fortjener.

  12. Jeg ser ikke hvor AKAM vil med artikkelen,

    I beste fall er det drøvtygging på en tematikk som er like gammel som digitalfotografiet.

     

    Du sier det jo alt i starten av tredje avsnitt: samme kamera, SAMME FILM osv.

    Mannen har mao. hoppet direkte til trinnet hvor han har valgt utrykk- på samme måte som dagens stakkars digitale fotografer må til RAW konverteren for å gjøre det samme.

     

    Begge har de sannsynligvis foretatt både eksponeringsjustering, crop, dodge, burn og gudvethva etter at bildet ble tatt også.

     

    Jeg vil si den største utfordringen er at digitalfoto/software gir hobbyfotografene så innmari mange variabler, som bare forsterkes i dårlige sluttresultater når det avsløres at de faktisk ikke har kontroll.

  13.  

    Et paradoks for meg personlig, er vel at et av de beste bildene jeg har tatt av min sønn, er tatt med kit-objektiv og (ekstern)blitz selv om jeg har kamera-utstyr for flere titalls tusen kroner med lyssterk optikk, høy ISO-hus og fandens oldemor.

     

    Et annet paradoks, er at det eneste bildet jeg noengang har solgt til avis ble tatt med min mobiltelefon. Hendelsen ble også fotografert med D700++, men mobilbildet var teknisk mer enn godt nok for publisering og avisen ville heller ha bildet raskt enn med "en kvalitet som de uansett ikke kunne benytte".

     

    Dette kan knapt kalles paradoksalt, du snakker om unntak, tilfeldigheter.

     

    En av de viktigste årsakene til at "Pro"-grade utstyr finnes er for å minimere tilfeldighetene og risiko, samt og øke mulighetene til fotografen for å konsekvent, effektivt og sikkert levere bildene som man ønsker.

     

    For de færreste av oss amatører er dette behovet kritisk nok til å rasjonalisere den enorme premiumen man betaler for det beste utstyret, ingen av oss mister oppdraget, pengene eller helsa om vi misser et fotografisk øyeblikk. -Det er lov å late som om det finnes konkrete behov der, men det vil likefullt være med et snev av selvbedrag i mine øyne..

  14. Epson V700 er helt anstendig, og det er ganske kjapt mht til å kunne automatisere opp til 4 striper med 35mm film av gangen. Eneste aberet er om filmen ikke er 100% rett- Fokus er nemlig fryktelig vanskelig å justere, og en krøllete film kan gi deg ubrukelige scans.

     

    Nikon Coolscan har både autofokus, særdeles bra optikk, LED belysning og faktisk mulighet for lagring i RAW-format!

     

    Jeg har hatt begge, V700 er noe av det beste du får til mellom og storformat, men jeg angrer overhode ikke på Coolscan for 35mm!

×
×
  • Opprett ny...