Gå til innhold

persandvik

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av persandvik

  1. Akkurat det med ansiktsgjenkjenning har jeg ikke helt forstått greia med. En funksjon som gjør at kameraet stiller inn diverse instillinger basert på tidligere fotografier av samme person? Skeptisk.

     

    Kommentar:

    He he, det er ikke snakk om å kjenne igjen personer, heldigvis. Det er snakk om å se at det er ansikter (et hvilket som helst ansikt) i fokusområdet og sørge for at disse er i fokus og eksponert riktig. Men slik det fungerer på F31 synes jeg ikke det har vært noe vits i å bruke det. Mulig jeg ikke har satt meg nok inn i det, så jeg skal være forsiktig med å slakte det. Uansett ser det ut som om dette har blitt mye bedre og kanskje nyttig på både F50, og i enda større grad på F100.

     

    Manskow nevnte jo tidligere at F40fd er i lillebrorserien. Stor forksjell på mulighetene av manuelle instillinger og annet? Ikke noe å tenke på hvis jeg vil ha noen muligheter der? Er F47fd noe bedre? Veldig billig i hvert fall...

     

     

    Kommentar:

    Det kan jeg bekrefte. Det er svært lite manuelle muligheter på F40. Men det er forsåvidt også styrken til kameraet. Det er bare å peke og klikke og så blir det ofte svært mye bedre enn med mange andre dyrere kompaktkameraer likevel. Hvis det er det du vil ha...

     

     

    Når det gjelder Fujifilm vs. Panasonic, er jeg litt usikker på hva jeg ville valgt. På den ene siden er F40fd (og F47fd, forsåvidt, som noen få kjeder i landet fører) et meget sikkert valg. På den andre siden er Panasonic FX33 også et svært spennende kamera, med svært god optikk. Den har 28mm vidvinkel, og den er skarp over hele bildesirkelen. Bildestabilisator som virker meget bra har den også. Samtidig er Panasonic ikke akkurat i toppen på støyhåndtering, selv om det er lov å håpe på at de har blitt litt bedre. For min del, ville den vært et godt valg, fordi jeg har speilrefleks til høy-ISO-bilder.

     

    FX35 har annen optikk, så den skal jeg ikke uttale meg om, men Panasonic har tradisjonelt hatt god optikk, også på vidvinkel. Ser ikke bort fra at den vil stå på min ønskeliste når den kommer i butikken og blir testet...

     

    FX33 ser veldig bra ut og har vidvinkel og god optikk og mye godsaker. Men i tester går det igjen at alt over 200ISO blir grøtete. Jeg synes i hvert fall det er veldig lavt. Hadde det ikke vært for det hadde jeg lett tatt et Panasonic. Men det ser ut som Fujufilm har et veldig overtak på den fronten. Derfor er Fujifilm også veldig interessant.

     

    Kommentar:

    Jeg må neste advare litt i forhold til Panasonic. De er dritbra på mange områder. Veldig bra på video, raske, bra optikk, pene, små, avanserte, mye instillinger, bra billedstabilisatorer. Men det skorter på lysfølsomheten. Det er kjempefrustrerende å ha en linse som tegner skarpt helt ut i hjørnene, men så får du aldri utnyttet deg pga. svakt lys og motiver som beveger seg. Du blir sittende å si til deg selv at du har et dritbra kamera, men så blir det ikke så mange bilder likevel.

     

    Her er det jo veldig avgjørende hva slags bilder du tar. Jeg tar mye bilder innendørs og på kvelden. Mest av mennesker, og mye av barn. Jeg er ikke glad i blitz, og bruker det kun hvis jeg må. Jeg orker ikke dra på speilrefleks, og må ha et lite kamera. Det må jo nesten bli Fujifilm...

    En som tar med seg kameraet på sydenturer og tar mest bilder om dagen utendørs vil kunne bli mer fornøyd med en Panasonic eller Canon.

     

    Det kan jo bedre seg med de nye modellene, men jeg synes ikke jeg har sett særlig stor bedring på det støyområdet hos Panasonic de siste årene. Hvis de får det til er det jo bare å juble, men jeg har større tro på at Fujifilm får til en bra vidvinkelzoom på F100 enn at Panasonic temmer støyen. Men det blir jo bare min subjektive mening.

     

    Det er lett å bli engasjert i disse dupedittene, men som man sa før: om hundre år er allting glemt. Bare at nå er det bare tre år til alt vi diskuterer her er glemt. For da er det bare snakk om Panasonic FXX3300 og Fujifilm F666fad som har 15-300 zoom, ISO 51 200 og innebygde projektorer. Gleder meg allerede.

  2. Det er en av ulempene man får om man velger å spare noen skarve kroner på en EU modell... dårligere support fra norsk importør. De har jo ikke tjent noe på at du kjøpte en EU modell, og da skjønner jeg at de ikke ønsker å bruke tid på det. Ikke sikkert at de har PDF fil liggende for norsk bruksanvisning heller, og det er grenser for hvor mye de skal jobbe for 0 kroner.

     

    De har den liggende, og kunne tjent på det hvis de hadde giddet å selge pdf-filen. Når de ikke engang gjør det er det bare dumt. Hvis du ikke har tenkt å hjelpe meg så trenger du ikke å skrive flere innlegg for min skyld... :-)

  3. Frem til og med F31fd har den øvre serien blitt skamrost for sine ISO-egenskaper og lite støy. Så også med den lave serien. Men med F50fd tok Fujigutta munnen litt for full og falt for fristelsen til å tekkes megapikseldårene og klemte inn 12 MP. Det straffet seg, og førte til dårligere ISO/støyegenskaper. Så ja, 12 MP er i høyeste grad urovekkende, selv for klassens beste, Fujifilm. Det er grenser for hvor langt strikken kan tøyes selv med deres supre brikkepatent. Hadde de i stedet gått ned igjen til 6-7 MP på nye modeller, og markedsført dem for alt det er verd med tidenes beste ISOegenskaper for lommekamera tror jeg faktisk det kunne ha gjort susen for dem.

     

    Så alt i alt så er F31fd det beste kameraet hvis jeg skulle gått for Fujifilm? Har lest en del tester om det nå også, og må si at det er fristende. Veldig hyggelig pris for tida også.

    ------------------------------

     

    Hvis mitt F31fd hadde blitt stjålet og jeg hadde fått valget mellom en ny F31 eller en F50 så ville jeg nok valgt F50. Billedstøyen har ikke blitt så mye verre. Du har mistet en fordel på ca. 1 blendertrinn og fått dårligere batteritid, men det er mange andre forbedringer. F31fd er et gammelt kamera. Det ser litt klumpete ut. F50 er mye, mye finere, og tynnere. Det støtter SD og SDHC-kort (i likhet med F40). Det har ny versjon av "face detection"(selv om den gamle på F31 ble rost opp i skyene gidder jeg rett og slett ikke bruke den), mye bedre billedvisningsmodus, billedstabilisering (selv om den ikke er veldig bra)og en masse andre små forbedringer som du i praksis vil sette pris på. Det tar bedre bilder enn F31 i godt lys.

     

    Men igjen, F100fd. I forhold til F50: ny generasjon CCD, ny prosessor, ny ansiktsgjenkjenning (som gjenkjenner ansikter i bevegelse og kanskje er brukandes), vidvinkel, m.m. De må jo ha jobbet med å forbedre støyprestasjonene i forhold til F50 (om de har lykkes gjenstår å se). De har hatt massive tilbakemeldinger på dette fra kundene. F50 droppet raskt i pris og har neppe solgt halvparten av F30/31 pga dette.

     

    Jeg har forøvrig ikke sett f31fd i salg på flere måneder. Hvor får du kjøpt det? Til hvilken pris? F40 fåes nå til 1470,- og F50 til 2150,-. Jeg ga til sammeligning 3000,- for F31 i desember 2007.

  4. Jeg trenger en norsk bruksanvisning i pdf-format for å forstørre den opp til noen besteforeldre som må ha STOR skrift. Fujifilm Norge gidder ikke å sende meg noen siden kameraet er kjøpt i en nettbutikk som tydeligvis importerer selv. Nettbutikken henviser bare til Fujifilms nettsider, og der har de ikke norsk bruksanvisning. Har fått forslag om å kjøpe en på Elite Foto, men da får jeg samme problem: ingen pdf-fil, men en trykt manual som er for liten.

     

    Blir helt oppgitt over dette tullet. Skulle tro jeg ba om arvesølvet deres. Det er jo bare snakk om en latterlig liten pdf-fil.

     

    Hvis noen har en slik liggende blir jeg veldig takknemlig hvis den kan sendes til meg på e-post:

     

    johnny.pampers(krøllalfa)gmail.com

  5. Hei!

     

    Forrige uke tok mitt Canon Ixus 450 kvelden. Det var for så vidt like greit siden jeg lenge har hatt lyst på noe mer. Lurte lenge på om jeg skulle gå til anskaffelse av speilrefleks (særlig siden moren min fikk Canon 40d...) eller holde meg til kompaktkamera.

     

    Har kommet fram til at jeg holder meg til kompaktkamera, eller semikompakt. Først og fremst på grunn av størrelse, men også grunnet pris. Går mye på tur, og vil derfor ha et hendig kamera som ikke tar for mye plass. Vil også helst ha mulighet til å putte det i bukse/dresslomma.

     

    Ønskede egenskaper

    - Raskt (Oppstart, zoom, autofokus)

    - God bildekvalitet (Også ved litt høyere ISO)

    - Minst 3x optisk zoom

    - Vidvinkel

    - Bildestabilisator

    - Lyssterkt

    - Mulighet for manuelle instillinger

     

    Har lest mye her på forumet og kikket på diverse fotosider og kommet fram til disse modellene som jeg synes er interessant:

     

    Fujufilm

    F40fd/F47fd

    F100fd

    - Fujufilm har jeg først og fremst sett på grunnet Super CCDen. Kameraene ser fine ut, og er veldig kompakte.

     

    Panasonic

    Lumix DMC-FX33 (35?)

    - Vidvinkel og lettvint og greit kamera.

    Lumix DMC-LX2

    - Ser veldig bra ut me tanke på manuelle innstillinger, vidvinkel, bildestabilisator osv. Eneste problemet med begge Panasonicene er at de sliter med litt høy ISO så vidt jeg har forstått. Er dette et stort problem, eller er det bare proffene som er for nøye i testene sine? Skal ikke skrive ut bilder i store formater, men de skal se gode ut på en PC-skjerm, også hvis man zoomer litt. Kameraet er litt stort også.

     

    Har også sett på Canon G9, men synes det blir for stort.

    Diverse Ricoh kameraer har jeg også sett på, men finner ikke noen ordentlige tester, og vet ikke om de er noe tess?

     

    Angående pris er jeg villig til å betale det som trengs hvis kameraet er deretter.

    Er det noen som kan hjelpe meg? Erfaringer med noen av kameraene? Andre kameraer som jeg burde se på?

    På forhånd takk! (Laaangt innlegg)

     

     

    Hei,

    Jeg har følgende kameraer til bruk via jobben og privat: Fujifilm F31fd, Fujifilm F40fd og Ricoh Caplio R7.

     

    Dessuten har jeg brukt en del andre kompaktkameraer innimellom. Min erfaring er at Fujifilmkameraene skiller seg vesentlig fra andre i forhold til billedkvalitet når lyset blir svakere enn sterkt dagslys. Hvis du vil kjøpe et kamera med en gang ville jeg anbefalt deg F40fd siden det koster bare 15-1600 kroner nå. Det er vanvittig mye kamera for pengene.

    Jeg har vurdert Panasonic og Ricohkameraene opp mot hverandre i et par år nå, og før jul kom jeg frem til at jeg ville ha et Ricoh R7 fordi det omsider så ut til å ha fått bra nok billedkvalitet. Det er vesentlig billigere enn Panasonics tilsvarende kameraer, og i tester virker det som Ricohen har tatt skrittet opp til og kanskje forbi Panasonic i billedkvalitet. Du finner en del tester av R7 på utenlandske nettsteder.

    Dessuten har Ricoh-en 7 ganger zoom, mens Panasonic-ene i samme størrelse har bare 3,6 ganger zoom. Du får en Panasonic med 28mm og 10x zoom, men da blir det mye større og mer klumpete.

     

    Ricoh-en har mer avanserte funksjoner enn F40 og F31 og er enklere å bruke. Problemet er bare at hvis det ikke er nok lys, så blir det for lang lukkertid og uskarphet. Og det er ikke fordi jeg er så jævla proff, bildene blir enten uskarpe på grunn av bevegelse eller så kornete at det ser teit ut. Fujifilm er i en egen klasse der. Billedstabilisator er fint, men kan ikke erstatte skikkelig lysfølsomhet. Det er ikke bare kameraet som kan bevege seg, motivet er ofte i bevegelse også.

     

    Jeg må innrømme at jeg elsker Ricohens muligheter, men den er ofte ikke i stand til å ta skikkelige bilder når lyset er litt svakere en sollys.

     

    Det kommer jo nye kameraer hele tiden, og det er jo bare et tidsspørsmål før du har et kamera med Panasonic/Ricohs zoom, vidvinkel, størrelse, funksjoner og med Fujifilms billedkvalitet. Kanskje allerede i april når Fujifilm F100fd skal ut på markedet. Den har 28mm vidvinkel, 5x zoom, billedstabilisering (ccd-en) og forhåpentligvis mindre støy enn f50fd. Panasonic kommer jo snart med FX500 med 25mm, 1280 x 720p video med 30 bilder pr. sek. Men billedkvaliteten er nok ikke en gang i nærheten av F40fd gjetter jeg på.

     

    Oppsummering:

    Vent til Fujifilm F100fd er på markedet og kjøp det hvis de har fått forbedret støynivå i forhold til F50fd. Hvis du ikke kan vente kjøp deg et rimelig F40d. Det er så billig at du har råd til å kjøpe et nytt igjen når de virkelige rå kompaktkameraene kommer på banen om ikke lenge. Bare forestill deg hva som blir spesifikasjonene til oppfølgeren til Fujifilm F100fd i 2009... Med Panasonic er jeg redd du kommer til å oppleve samme begrensning som jeg har med Ricoh R7: Det er det kameraet jeg helst vil ta med meg, men når det kommer til stykket ønsker jeg nesten alltid at jeg hadde tatt med meg et av fuji-kameraene i steden. Spør du en som har bare et Ricoh eller Panasonic vil de ikke skjønne dette fordi de aldri har hatt et fujikamera å sammenligne med.

  6. Jeg hører en del på musikk og kjøpte Logitech Z-2300. Det angret jeg litt på. De har alt for dårlig mellomtone til å brukes til musikk. Til film er de bra. Veldig bra trykk, spiller høyt og har bra dypbass. Men jeg hører mye på musikk og ergret meg grønn over at lyden er for dårlig. Til slutt kjøpte jeg et par Dynavoice Magic S-4 til ca. 500,- og monterte dem til forsterkeren på sub-en til Logitech-en. Det fungerte mye bedre, og nå er jeg fornøyd med lyden. Men det kostet alt i alt 1800 kroner, og jeg måtte lodde høytalerledningene til phonoplugger for å få koblet dem til sub-en.

     

    Jeg kjenner ikke Cervin Wega-høytalerne du vurderer, men siden jeg vet at Logitech Z-2300 er blant de aller beste PC-høytalerne - og at de likevel er for dårlige til musikk, så tror jeg kanskje at jeg hadde valgt Cervin Wega hadde jeg vært deg. Til film er Logitech sikkert bra nok.

     

    Endring: Jeg så kjapt på Cervin Wega-høytalerne du nevnte. De så ikke så veldig mye bedre ut enn Dynavoicene mine som kostet bare kr. 500. Se test på www.lydogbilde.no. Mulig du ikke får dem i Norge nå, men søk i svenske nettbutikker (svensk produsent). Kanskje du skal vurdere min løsning?

  7. Hei. Prøver med min n95. Får feilmeldingen "could not connect to veideo streaming server"

    Bruker hjemme w-lan nettverk

     

    Noen tips?

     

    Jeg fikk også denne feilmeldingen, men jeg husker ikke ordentlig hva jeg gjorde for å fikse det. Men du må kikke på oppsettet både for Youtube-programmet og RealPlayer og velge samme WLAN begge steder. Jeg gjorde en gigatabbe. Hadde satt opp min N95 for å bruke WLAN, men så viste det seg at RealPlayer brukte telefonnettet for å vise videoen. Da raste kronene ut. Heldigvis har jeg et nettpåfyllingsabonnement så det var bare tre hundre spenn som røk. Har bare hatt series 60 i tre uker så det er mye å sette seg inn i i forhold til den gamle 6230i...

    Det som er utrolig teit er at du tydeligvis må velge ny WLAN-kilde manuelt i RealPlayer hver eneste gang du bytter WLAN.

     

    Jeg fant forøvrig ut hvorfor jeg ikke fikk lyd (post lenger oppe). Det skyldtes det trådløse nettet på jobben. Vet ikke hva feilen var, men det funket på alle andre nett. Men så virket det igjen to dager senere på jobben også. IKT-teknologi har blitt like komplekst og uberegnelig som været.

     

    I likhet med Dr. Steen ovenfor blir jeg også mer og mer glad for å ha kjøpt denne telefonen (N95 8gb). Selv om det er masse idiotiske ting med telefonen (og alle andre telefoner i dag) så er det et jæ-ve-lig fint verktøy. Helt fucking fantastisk for en som har opplevd bærbare Simonsen mobiltelefoner som veide 5-6 kilo på 70-tallet (den gangen Norge hadde like mange mobiltelefonprodusenter som vi hadde langrennskimerker).

     

    Den er helt super for YouTube. LG Wiewty er sikker også dritbra, men du må ha en telefon med WLAN hvis du ikke får betalt mobilregningen din.

  8. Hm, hadde ikke tenkt på oppløsninga. Takk for tipset! :)

    9379809[/snapback]

     

    Jeg har en laptop på 15,4 tommer med vanlig oppløsning og en 14,1 tommer med 1440 * 900.

     

    Den høyoppløselige skjermen er desidert finest til alt som har med bilder, film og grafikk å gjøre, men jeg synes ofte den med lavere oppløsning er bedre når jeg skriver.

     

    Det er jo ikke så vanskelig å zoome i de fleste programmer, men jeg merker at det av og til oppleves som litt hassle. Opera er den desidert beste nettleseren i så måte, for den kan zoome ved bare å trykke pluss eller minustastene. Så lenge du er i stand til å forstørre tekst, zoome og på andre måter å forstørre tegn og tekst er jeg ikke i tvil om at en høyoppløselig 14-tommer er bra. Spesielt widescreen er bra for da kan du forstørre opp ytterligere når du jobber med tekst. Og så er det som tidligere sagt: du får med deg mange elementer på skjermen på en gang når det er nødvendig å ha litt oversikt.

     

    Jeg valgte 14,1-tommer fordi jeg ville ha en lett maskin. Min veier 1,9 kg. Hvis det ikke hadde vært så viktig med vekten ville jeg nok valgt en større skjerm.

     

    Men det som virkelig irriterer meg med 14-tommeren min er at den har blank skjerm. Det er noe fullstendig håpløst dritt når du skal jobbe, og spesielt hvis du sitter alle andre steder enn i en kjellerstue pga refleksene. Dette er imidlertid et spørsmål om smak eller behag. Du bør imidlertid ha tenkt gjennom på forhånd hva du vil ha, for du risikerer å bli skuffet hvis du velger feil. Dette er også grunnen til at jeg ofte foretrekker å jobbe på den gamle lavoppløste dritten av en PC som kostet en tredjedel av 14-tommeren.

     

    Per

  9. Leste en test på den der de mente fargene sugde. Kjøp Samsung 226BW(CW), BenQ eller HP sin 22". Jeg synes Benq og HP var best da jeg sammenlignet en hau på Siba.

    9332749[/snapback]

     

    Jeg kjøpte tre ulike 22-tommere, bla. Aceren og en Packard Bell til 3990,-. Jeg syntes faktisk Aceren var best til mitt bruk (kontor). Kjøpte en modell med digital inngang, men har bare brukt den analoge foreløpig. OBS: hvis du slår av skjermen må du autojustere den igjen hver gang ellers blir bildet litt uklart. Min har stått på siden jeg kjøpte den i desember 06 så jeg hadde nesten glemt det.

     

    Har nå tre 22" Acere på jobben og er meget fornøyd. Det eneste som irriterer meg (som er 191 høy) er at jeg ikke får justert den mer bakover. Har lagt en liten bok under foten for å løse det problemet. Tror ikke du får justert noen av de andre 22-tommerne noe mer bakover (sjekk specsene hvis du synes det er viktig).

     

    Fargene suger ikke, bare så det er sagt. Tror den testen som det er referert til suger litt i steden.

     

    OBS: AL2216WSD m/DVI = koster det sammen som AL22116WS med bare analog inngang.

     

    Konklusjon: fullstendig bra nok til kontorbruk. Tviler på at det er så stor forskjell i bildet på de ulike 22-tommerne. De har alle det samme panelet i bånn. Justeringsmuligheter er den viktigste forskjellen. Så at en av dem kunne dreies på høykant (husker ikke hvilken). Det er sikkert fett i noen sammenhenger.

  10. Batterilevetid er viktig. Test den gjerne. Spesielt taletiden. Veldig bra at dere lager oversikter over telefonene med de beste taletidene, ev at testet taletid legges inn i prisguiden.

     

    Lydkvaliteten som telefon, inkludert høytaleren

     

    kalenderen er viktig for mange. Hva slags avtaler kan man lage. Kan man bare lage en kort tekst for avtalen og stedet, eller kan man lese hele avtaleteksten som man skriver inn i f.eks outlook? Litt mer beskrivelse av nytteprogramvaren.

     

    Videokvalitet. Legg ut testopptak, og få med bilder pr. sekund i prisguiden. Det er stor forskjell på 15 og 30 bilder pr. sekund.

  11. Kan bekefte at Asus A8js er en strålende maskin.

    Portplassering etc er genialt. Skjermen er OK.

     

    MEN merk at FN og CTRL knappen har byttet plass. Ble så irriterende for meg at jeg kjøpte Asus G1 i tillegg for å spille på  :tease:

    8357666[/snapback]

     

    LG-en er meget bra. Den veier bare 1,8 kg og er drit lekker. Kjøpte min i desember og elsker den fremdeles. Batteritid er 5,5 timer med standardbatteri. I tillegg har jeg kjøpt et ekstra batteri med større kapasitet. Med det har jeg så lang batteritid at jeg bare kjører skjerm og all strøm på full guffe. Fremdeles holder den så lenge at jeg selv i dag ikke har anelse om hva batteritiden egentlig er. Den er lydløs, blir ikke varm, tynn og lett. Tviler på at de andre du nevner er i nærheten størrelsesmessig. Dette er en maskin som folk legger merke til, uten at den på noen måte er briefete. Den er diskret og elegant. Kan ikke uttale meg så mye om ytelsen fordi jeg stort sett bruker den til kontoroppgaver. Tastaturet er også meget bra. Det eneste jeg har reagert på er litt sus fra lydkortet når jeg kobler den til høytalere. Men det kan jo være at det bare er min modell som er sånn. Veldig greit at det er knapper for volumkontroll ovenfor tastaturet. Det savnet jeg på min gamle laptop.

     

    Per

     

    Så akkurat nå at de andre også veier 1,8kg. Men de er ikke like fine som LG-en.

  12. Skal kjøpe en bærbar (LG T1) med 1,8" HD med bare 4200 omdreininger. Omtaler av maskinen sier at dette er en flaskehals for systemet.

     

    Kan jeg speede det opp ved å sette inn et 4/8GB-flashminnekort i kortleseren, eller er HD-en raskere?

     

    Flashbrikken jeg vurderer å kjøpe er:

     

    Transcend CompactFlash 120X 8GB

    CompactFlash Type 1 (CFI), 8192MB, 18MByte/s

     

    Det koster 1149,- her:

    https://www.databutikken.com/no/Default.asp...ct=TSCF120X-8GB

     

    Takknemlig for raske svar, jeg klør etter å få bestillt maskinen.

     

    vh

     

    Per

  13. Noen som har en Linksys WRT54G ruter, og vil dele sin erfaring med den?

    6348516[/snapback]

     

     

    Hvis du ikke allerede hadde kjøpt ruteren, ville jeg i likhet med "la7dfa-com" anbefalt deg å kjøpe modellen WRT54GL-versjonen. L-en på slutten står for Linux, og betyr du kan oppgradere den med open source firmware. Disse driverne lar deg øke signalstyrke og masse annet snacks. WRT54GL og WRT54G versjon 1-4 har 4mb flashminne til firmwaren. Den modellen du har (og WRT54GS v5) har kun 2mb flashminne. Med 2mb flashminne kan du kun oppgradere med DD-WRT microversjon firmware. Det kan henne det kan hjelpe deg likevel. Jeg har imidlertid ikke prøvd microversjonen selv.

     

    Kanskje andre her har erfaringer med microversjonen?

     

    Hvis du skal oppgradere MÅ du få deg en skikkelig guide for hvordan du gjør det. Du kan starte her: http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/DD-WRT_Docu_%28EN%29

     

    Som du vil se, er det ikke lurt for folk med dårlig hjerte å begi seg ut på flashing av WRT54G v5-ruteren. Hvis du ser på guiden til WRT54GL er det adskillig lettere.

     

    Hvis du ikke kan kjøpe en ny ruter/få reklamert på den du har ville jeg satset på å disable Wireless Zero Config tjenesten til nettverkskortet.

     

    Hvis du skal ha ny ruter er det ikke tvil om at WRT54GL er det beste alternative blant billige rutere. Har du 1000-1300kr ville jeg kjøpt en MIMO-ruter. De knuser lett WRT54GL selv med ny firmware og full signalstyrke. D-Linken jeg prøvde gjorde ihvertfall det når jeg sammenlignet dem. Linksys mimo-ruter er enda bedre.

     

    Jeg har forøvrig selv en WRT54GL med DD-WRT std-versjon. Den funker supert, men jeg får stadig melding om at den trådløse forbindelsen er "klar". Dvs detter den sannsynligvis ut i et mikrosekund og kobler seg til igjen. Det kan nok skyldes klientkortet, men jeg har ikke giddet å sjekke, fordi det ikke forstyrrer nedlastinger eller annet jeg driver på med.

  14. Selv om man tar med feilmarginen tror jeg RIAA beregner helt feil. F.eks. når de skal beregne det økonomiske tapet går de nok utifra verdien av det som blir lastet ned og ikke hvor mye de faktisk hadde solgt vis ingen piratkopierte.

    6169906[/snapback]

     

    Jeg synes det er bra med en viss mengde piratkopiering. Siden Microsoft er så dominerende på programvare skal vi være sjeleglad for at kombinasjonen Open Source-programmer og piratkopiering tvinger dem til å holde prisene nede. Hvis vi ikke hadde hatt piratkopiering, hadde nok prisene økt. Som mange påpeker her, kan ikke tallene for piratkopiering regnes som et tap. De som piratkopierer hadde ikke hatt råd til å bruke så mye penger.

    Dessuten er piratkopieringen til en viss grad gratis markedsføring av programvaren.

     

    Dette markedet ligner mye på alkoholmarkedet. Hvis prisene blir for høye, så dukker det opp billig smuglersprit og dop. Kanskje litt urettferdig å sammenligne Open Source med dop, men i markedet har begge deler effekten at legal programvare/legale rusmidler ikke stiger for mye i pris.

     

    Er det så ikke negativt hvis all programvare til slutt hadde blitt piratkopiert? Ville det hindret utvikling av ny programvare? Til en viss grad, men det hadde også hatt den funksjonen at da ville all programvare blitt gratis/Open Source. Det hadde nok også hatt sine fordeler.

  15.  

    Mine grunner:

    Fordi jeg liker å fikse sånne ting selv.et batteri som er naturlig slitt.

    Fordi man får bedre batteritid enn originalbatteriet (i hvert fall i mitt tilfelle)

    Fordi det går mye raskere å fikse selv enn å vente på saksgang i en reklamasjonssak.

    Fordi jeg har så få prinsipper at jeg ikke gidder reklamere på en slik sak selv om jeg kanskje hadde hatt reklamasjonsrett.

    Fordi jeg har sympati for butikker som blir belastet av folk som har pugget forbrukerkjøpsloven, og presser den for det den er godt for. Batterier er forbruksvarer, punktum. Apple gjør det riktignok vanskelig for seg selv da forbrukere ikke uten videre kan bytte ut batteriene.

    5945226[/snapback]

     

     

    Jeg skjønner deg godt. Dette var ikke meningen å virke kritisk til de som vil fikse noe selv. Jeg liker også å fikse ting, men jeg er også dritt lei av butikker/produsenter som leverer varer som ikke holder det de lover. Kjøper jeg en skjorte og knapper faller av etter en måned er det ikke bønn. Det med batterier er kanskje i et grenseland, men selv om det er forbruksvare, punktum - som du sier, så må også forbruksvarer holde det produsenten lover. Hvis melken blir sur en uke før den har gått ut på datoen er ikke kunden "vanskelig" hvis han/hun klager.

     

    Jeg kjenner ingen iPod-eiere som har hatt den batteritiden som Apple har lovt i sin reklame. For de iPodene som selges nå oppgir de klokelig nok "inntil 20 timers batterilevetid". Men for en kunde er et slikt vagt utsagn ubrukelig hvis du skal sammenligne med andre spillere. Det kunne vært en idé å opprette en standard for batterilevetid á lá det de har for digitalkameraer. Hvis EU kan klare å lage standarder for hvor mye bøy en agurk har lov til å ha, burde de klare å lage en slik standard for mp3-spillere og.

  16. Jeg skjønner ikke helt vitsen med å skifte batteri på nyere spillere. Produkter som iPod har 3-5 års reklamasjonsrett i Norge. Min 4g iPod skulle ha 12 timers batterilevetid, men virket alltid som den gikk tom mye tidligere. Etter ca. ett år ble jeg lei, og tok tiden. Den holdt i 6-7 timer. Jeg reklamerte og fikk en ny iPod etter to-tre uker.

     

    Etter at du får en ny vare som erstatning for den gamle, starter reklamasjonstiden på nytt igjen. Garantitid spiller ingen rolle her. Hvis de selger et produkt som ikke holder det de lover, må de reparere det, gi deg et nytt eller pengene tilbake.

     

    Når du skal ta tiden må du ikke ha på lys, equalisere, miks sanger, etc. Du må tømme den fullstendig og bare la en sang kjøre om igjen til batteriet går tomt.

     

    Dette har vært en kjempesak i Sverige, med mange misfornøyde kunder som har klaget til Apple.

  17. Jeg skal kjøpe nytt digitalkamera. Har bestemt meg for Sony DSC-S600 eller Fujifilm F10.  Det er vel også litt prisforskjell på disse.

    Hva vil dere anbefale? Jeg har sett at DSC-S600 har meget kraftig blitz, og F10 høy ISO. Vil en "meget kraftig blitz" gi altfor mye lys på nærbilder/altfor mye lys på feks personer i forgrunnen kontra de lenger bak?

    5542018[/snapback]

     

    Jeg skal kjøpe Sony DSC-S600 på jobben fordi det er et rimelig kamera med kraftig blitz og vidvinkel på 31mm, mens Fujifilm F10 har kun 36mm. Vi har behov for litt bedre vidvinkelmuligheter for de bildene vi skal ta (grupper av personer innendørs). Sonyen har også en optisk søker hvis du bryr deg om sånt. Det har ikke F10. Dessutene kan Sonyen bruke vanlige AA-batterier.

    Ellers er nok F10 bedre på alle andre måter som noen andre her har påpekt.

     

    Hvis du virkelig vil ha et kamera som tar gode bilder bør du vente til sommeren når Fujifilm sin oppfølger til F10, Fujifilm F30 kommer i butikkene. Det har en mye bedre skjerm enn både F10 og den oppgraderte versjonen F11. Det kan ta bilder med ISO-verdier helt opp til 3200. Selv om det neppe blir god kvalitet med så høy isoverdi, kan den nok ta brukbare bilder fra 800-1600. Dette kameraet kommer til å koste ca. 3300 når det kommer i butikkene.

  18. Haha, denne tingen er like artig som kaktusen du kan henge på mobilen! Mulig jeg må ha en :cool:

    5494399[/snapback]

     

     

    Ikke akkurat en nyhet. Ikea har hatt spøkelseslamper til under hundringsen i over ett år. De er oppladbare og kobles til nettet med et strømadapter. Fåes i tre farger; blå, grønn og rød. Se i barneavdelingen. Datteren min på tre synes de funker helt fint. Ingen troll, spøkelser eller monstre å se lenger.

  19. Grunnen til at eg merker det er dårlig er at der andre kompiser får god kontakt sliter eg med å få noe som helst.  Dei har både interne og eksterne kort.

     

    Btw, Atheros? vilke kort er det?<

    5412884[/snapback]

     

     

    Jeg har en konkret anbefaling. Belkin Pre-N PCMCIA-kort. Det er dritbra. Kjøp det på Elkjøp og test om det gir noen forbedring. Hvis ikke kan du returnere det innen tredve dager. Jeg har litt dårlig signalstyrke i huset der jeg bor (tykke vegger, mange etasjer), og har testet 5-6 ulike løsninger. To Netgear-kort (3-450kr), et rimeligere Belkin kort (m 125mps), og et par jeg ikke husker hva het. Pluss to usb-plugger med ledning til ekstern antenne. Alle disse løsningene fungerte så som så. Det rimelige belkinkortet (ca. 400) fungerte ikke i det hele tatt. Det dyreste Netgear var OK, men Belkin Pre-N er i en klasse for seg. Det har full dekning overalt. Det koster rett under 700 i nettbutikkene, og fra 800-1100 på elkjøp (625 i Elkjøps nettbutikk).

    Jeg har en Netopia b-router fra Nextgentel.

×
×
  • Opprett ny...