Gå til innhold

Axel``

Medlemmer
  • Innlegg

    71
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Axel``

  1. Stortingsgruppen til de forskjellige partiene får tildelt en gitt sum, hva de ønsker å bruke det på er da deres sak.

    Hva gjør de andre partiene med pengene de får allokert? Ansetter en ny partisekritær som kan sitte å klø seg i rassen? Hvis FRP bruker mindre penger på andre ting (f.eks. ved å ha en mer effektiv organisasjonsstruktur) og mer på fest og morro, så ser jeg ikke noe problem i det.. Det er ikke som om skattebetalernes penger kastes bort - de har allerede forsvunnet fra statskassen før partiene tar dem i bruk.

     

    Forsøkene på å unnskylde pengebruken er patetiske, alle kan se hva formålet med disse "studieturene" er. Kall en spade for en spade! Men det er allikvel partiets sak hva de ønsker å bruke de pengene de har fått allokert til: sosiale aktiviteter, propagandaplakater eller en ny partisekritær; pengene har runnet ut i ingenting uansett. Det eneste som kommer ut av denne saken er at partiene tvinges til å bruke pengene på ting som ser mer fornuftige ut på papir, men ikke nødvendigvis er det - som en ny partisekritær de ikke trenger. Det man heller burde diskutert er mengden som tildeles stortingsgruppen.

     

    Hvorfor skattemyndighetene nektes innsyn er dog noget skremmende, med forbehold om at dette faktisk stemmer..

  2. Kanskje blanke stemmer burde telle...

     

    For eksempel slik at de gikk til fratrekk på antall mandater. Så om det er 16 representanter fra Akershus, og det var 10-15% som møtte opp og stemte blankt, ville de to mandatene med færrest stemmer bak seg miste plassen, og Akershusbenken ville bare få 14 representanter den perioden.

     

    Noen tomme seterader på Stortinget ville kanskje gi politikerne litt mere incentiv til å få opp valgdeltagelsen, i motsetning til idag hvor det bare utgjør en teoretisk problemstilling.

     

    Geir :)

    6344345[/snapback]

    Tja.. Det er viktig for en region å ha mange representanter på stortingen - uansett hvilket parti de representerer. En stortingsrepresentant jobber aktivt for å gi sin region fordeler. Hvis forslaget ditt trer i kraft Geir vil det være direkte ødeleggende for min region å stemme blankt fremfor å ikke møte opp på valgkontoret, hva oppnår vi med det? Hvis jeg har valget mellom å ødelegge for meg selv og min region ved å møte opp på valgkontoret og stemme blankt, eller å sitte hjemme og ikke ødelegge for meg selv - gjett hva jeg velger.

    Hvis du omformer ideen din til å inkludere alle som ikke avgir gyldig stemme (inklusiv de som ikke avgir stemme i det hele tatt), kan jeg være enig :)

     

    ---------

     

    En stemme kan ta bety ganske så masse. I USA hadde de valg om hvilket språk som skulle bli hovedspråket i landet, Engelsk vant med en stemme over Tysk.

    6324054[/snapback]

    For det første er påstanden din er feil, noe andre i tråden har påvist. For det andre har den, IMO, liten relevans til denne tråden da marginene i [sett inn lovgivende organ her] er langt langt mindre enn i en folkeavstemning.

  3. Hvis du greier å navigere Amazon.de så har de fem igjen...

     

    Men mener at Amazon sender fra det lageret som er nærmest deg, med varen på lager... Ganske sikker på at jeg har fått varer fra Europa når jeg bestillte fra USA.. Men tør ikke banne på det...

    5861015[/snapback]

    Har blitt tilsendt pakker med tysk påskrift når jeg har bestilt fra amazon.com. Det du sier stemmer nok...

     

    --Axel.

  4. Ang. C. Til dere som linker til tilfeldige nettleksikon: Hva artikkelforfatteren av et nettneksikon måtte mene er irrelevant, hans ytringer er da vitterlig like subjektive som mine.

     

    Den definitive autoritet på spørsmålet er vel Dennis M. Ritchie, og han sier følgende:

    "C is a relativeley 'low level' language." -- Dennis M. Ritchie, The C programming language second edition.

    Og dermed burde vi kunne legge den diskusjonen død.

     

    edit: Merk at sitatet ovenfor er fra 1988, i dag har definisjonen av hva som er lavnivå flyttet seg videre, noe som forsterker poenget mitt ytterligere.

     

    --Axel.

  5. Ikke et tema jeg brenner for akkurat, men hvis det er slik at C plutselig har blitt et lavnivåspråk vil jeg anta at Java også vil være det samme om 15 år...

    5848788[/snapback]

     

     

    Nei... ...........

    5850297[/snapback]

    Tja. Situasjonen er ikke sammenliknbar. Java har meget kraftige abstraksjoner som OO og garbage collection, og befinner seg utrolig langt fra ASM. Men dog, det kan tenkes at automatisk kodegenerering, LISP, og andre abstrakte løsninger vi ikke har hørt om enda er langt mer utbredt om 15-20 år, og da blir Java litt lavnivå i forhold. Man vet aldri; definisjonen av hva som er lavnivå kontra høynivå er flytende, og bestemmes av folks synspunkt -- diskusjoner som denne med andre ord.

     

    --Axel.

  6. Fin begynnelse. God flyt og få skrivefeil.

     

    ze5400:

    Under Unix-liknende operativsystem benytter man interrupt 80 for å få tilgang til operativsystemets basisfunksjoner [Eng. 'System calls.'] Funksjonsnummeret plasseres i %eax, mens funksjonens parametre plasseres på stakken.

    Linux er dog et unntak, da den benytter samme 'system call'-konvensjon som MS-DOS, dvs. parametrene plasseres i registrene fremfor på stakken.

     

    En liste over 'system calls' i GNU/Linux, og hvilke parametre de trenger:

    http://www.lxhp.in-berlin.de/lhpsysc0.html

     

    Under FreeBSD finner du listen over 'system calls' i /usr/src/sys/kern/syscalls.master.

     

    Mer informasjon: FreeBSD Developers' Handbook kap. 11.3.

     

    --Axel.

  7. Kurdere er som du kanskje vet muslimer, for det meste?

    5556760[/snapback]

    "Kurdiske organisasjoner oppfordrer til manifestasjon til forsvar av ytringsfriheten utenfor Stortinget mandag ettermiddag."

    Vel, det ser ut som om disse kurdiske organisasjonene forsvarer pressens rett til å trykke Muhammed-kariktaturene.. De ser altså ikke ut til å dele resten av den musimske verdens oppfattning i denne saken..

     

    --Axel.

  8. Hadde dette vært det amerikanske flagget så hadde du jo for pokker meg ikke funnet noe under Frankrike. Alt annet hadde bare vært borte..

    5553949[/snapback]

    uh? Det amerikanske/britiske/israelske flagget brennes jo både støtte og stadig..

     

    Muslimene må komme seg inn i det 20 århundre og slutte med ritualer og handlinger som hører det forrige århundre til.

    5554127[/snapback]

    Vi befinner oss forresten i det 21. århundre.. :p

     

     

    --Axel.

  9. At muslimer er nødt til å ty til terror når man blir krenket er et problem. Dette må det taes tak i.

    5553230[/snapback]

     

    Du nevner stikkordet selv; "krenket"

    Er det da ikke mye bedre å la være å krenke noen i utgangspunktet? Selv om man kaller det ytringsfrihet?

     

    Denne måten å tviholde på begrepet ytringsfrihet minner meg om unger som dytter fingeren opp i ansiktet på hverandre; ædda bædda lufta er for alle

     

    Ja- men blir fort spetakkel av sånt

    5553323[/snapback]

    Krenket? Enkeltpersoner og grupper sjikaneres i avisene hver eneste dag. Det er resultatet av pressefrihet. Hvorfor skal skal Islam plent være fritatt? De som føler et trykkende behov for å gå til angrep på politi og rasere forretninger på grunn av et par små tegninger i en lokalavis kan flytte til et sted hvor de slipper slike 'grusomheter', evt. ikke benytte det frie media.

     

    --Axel.

  10. Vi har aldri vist respekt for muslimene, det vet vi alle.

    Ser vi på dagens handlinger har de iallefall ikke gjort seg fortjent til noen respekt.

     

    Ikke mot Jesus ;) .

    Fordi muslimene også regner han som en hellig person.

     

    Hvor mange kunne ha drept seg selv for sin egen religion? I Norge omtrent ingen, i midtøsten, mange.

    Så det er altså positivt at man vil gå i døden for to tusen år gammelt vissvass?

     

    Det at Islam er en middelalderreligion gjør det at de fortsatt tror på det de fikk sagt, i motsetning til oss her i nord. Vi driter i. Det at man tar til seg kritikk er det første tegnet på svakhet.

    5552541[/snapback]

    Nei, at man tåler kritikk er et tegn på styrke. En konstruksjon må tåle en uværsdag.

     

    Så hvorfor i helvete skal de publisere tegninger av en profet, som ifølge Koranen IKKE skal illustreres?

    Det står ikke eksplisitt i koranen at Muhammed ikke skal avbildes. Det står derimot at dyr og mennesker generelt ikke bør avbildes, noe de fleste muslimer gir blanke faen i. Det er derimot i flere områder tradisjon for at man ikke skal avbilde mohammed. Det er altså en tradisjon uten særlig religiøs forankring, på lik linje med at jeg insisterer på å spise pinnekjøtt på julaften.

    Nå bør det også nevnes at Mohammed har blitt avbildet gjentatte ganger oppgjennom historien uten at dette har ført til krigstilstander av den grunn.

     

    Var det ikke slik at imamer redigerte litt og viste mye mer krenkende bilder enn det Danmark/Norge viste ?

    Nei

    5552812[/snapback]

    Jo.

    http://www.jp.dk/indland/artikel:aid=3527718:fid=11146/

    http://web3.aftenbladet.no/utenriks/article253680.ece

     

    Desverre blir de moderate kreftene som finnes blandt muslimer totalt overkjørt av fanatikerne (som faktisk er ut til å være i overtall, iallefall hvis man ser på valget i palistina.) Islam fremstår derfor som en oldtidsreligion som ikke tåler kritikk av noe slag, noe som har kommet til uttrykk ved flere anledninger f.eks. fatwa mot Rushdie, mordet på Theo van Gogh og nå ambassade brenning.

     

    Det er idiotisk at man skal la fanatikere på andre siden av kloden diktere våre borgerrettigheter.

     

    --Axel.

  11. Jeg erklerer meg selv fra og med i dag, rasist mot muslimer....

    5551983[/snapback]

    Rasist? Islam er en religion, og dets tilhengere består av flere 'raser', folk med europeisk såvell som afrikansk og asiatisk opphav. Beklager å måtte skuffe deg, men jeg tror ikke du kvalifiserer som rasist ettersom du ikke gjør forskjell mellom 'rasene'. :p

     

    --Axel.

  12. Ingen her inne kan noe for at du tar dem for å være fjortiser pga. alderen. Fjortis er ingen alder, det er en tilstand.

     

    Så, like greit du holder deg borte fra treffet viss du forhåndsdømmer det slik.

    5442193[/snapback]

    En tilstand som svært ofte er avhengig av alder, vel å merke.

     

    --Axel.

  13. Regnet med at det er en selvfølge. Brukerene her inne er om ellers på internett mer høyreorientert enn hva man er på landsbasis.

    Mulig, men de er iallefall mer radikale enn den øvrige befolkningen, uavhengig av hvilken politisk retning de tilhører. RV er her oppe på 12% og FRP over 30% :ohmy:

     

    Edit: Valgte blankt.

     

    --Axel.

  14. Er det mulig å kjøre diverse spill som HL2 (CSS), NFS MW osv på en enkel måte uten feks bruk av Vmware osv... 

    Nei, men du kan bruke cedega http://www.transgaming.com/

    Er alle komponentene på min datamaskin støttet som i windows? 

    Sannsynligvis, med mindre du har utrolig sær maskinvare..

     

    Kan jeg se alle filmene jeg laster ned mpg avi divx xvid osv?

    Ja.

     

    Og det jeg lurer mest på er hvilken linux jeg burde kjøre? hva er mest "windowsaktig" og brukervennlig?

    Jeg ser ingen korrelasjon mellom 'brukervennlig' og 'windowsaktig', men Ubuntu skal visstnok være fin for folk som kommer rett fra windows. Du kan laste ned og brenne ut selv, eller bestille en ferdig trykket CD fra ubuntu.com. :)

     

    --Axel.

  15. MRN: Poenget med pant på plastflasker, glassflasker og bokser er at folk som er flinke til å returnere de skal bli "belønnet". Det er altså en belønning for ønskelig oppførsel.

     

    Det som innføres på drikkekartonger nå er ikke en slik løsning. Alle må betale "panten" uten å få penger igjen ved levering. Det er altså ingen premiering for god oppførsel, men rettere en straff som er like streng for god og dårlig oppførsel. Motivasjonsfaktoren for å gjøre det miljøriktige er ikke til stede.

    5363777[/snapback]

     

    Motivasjonsfaktoren forsvinner jo ikke, det miljømessige aspektet er jo like sterkt som før..

     

     

    ang. nettside, ville det ikke være enklere å bare poste ett opprop på opprop.no eller noe? Der ville kanskje saken fått større eksponering, hvis den kom opp på hovedsiden, ettersom opprop.no mest sannsynlig har større besøkstall enn denne tråden. :)

     

    --Axel.

  16. Men, så bare dette innleggget og ble litt frustrert. Som om ikke staten har dyr avgift på luksusbiler? Er du helt tullerusk? Staten har jo en helt syyk avgift på biler  :mad:

     

    :p  :)

    5433591[/snapback]

     

    Det er jo bedre å heve avgiften på luksusbiler, som er et unødvendig gode forbeholdt den rikeste delen av befolkningen, enn på melk, som sammen med brød kanskje er den mest brukte forbruksvaren.

     

     

     

    Å heve prisen på sunne matvarer som melk kræsjer dessuten med helseministerens tiltak for redusere overvekt blandt befolkningen.

     

    --Axel.

  17. En kamerat leverte en hjemmeoppgave OpenOffice.org-format nylig. Norsk-læreren strøk ham, hun klarte visstnok ikke å åpne filen. Hun tok seg ikke brydderiet med å be om hjelp, hun bare strøk ham. Naturlig nok godtok han ikke dette, og klagde sin nød til skoleledelsen. Her ble han møtt med en kald skulder og kommentaren 'skolen skal ikke måtte rette seg etter det fåtall som bruker underlegen programvare'. Begrepene 'skolen er for alle' og 'skolen skal være gratis', var åpenbart ukjente for dem. Etter flere dager med mye krangling gikk skolen med på å la ham få levere oppgaven på ny i stedet for å stryke -- gitt at han denne gangen leverte oppgaven i .doc-format.

     

    Det virker ikke som folk er i stand til å se programvarenæringen på samme måte som andre næringer. Ingen ville vel godtatt om VIGO (søkeprotalen til de offentlige utdanningsinstitusjonene) kun godtok Telenor-kunder, og nektet alle andre tilgang; som f.eks. brukere av NetCom (SMS-registrering) og Nextgentel (Internett-basert registrering).

     

    Denne praksisen er klart konkurransehemmende, og vi vurderer derfor å klage forholdet inn for forbrukerombudet.

     

    --Axel.

×
×
  • Opprett ny...