Gå til innhold

jangul

Medlemmer
  • Innlegg

    201
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jangul

  1. Et utgangspunkt i f.eks bøker eller utdannelse er verdifullt.

     

    Et enkelt tips er å se gjennom hva du synes fungerer i ukeblader/reklame, og så ha det som utgangspunkt. Jeg synes det er en naturlig del av forbredelsene å tenke gjennom hvilke poseringer jeg tror passer, og så improvisere ut fra det.

     

    Jeg synes boken "Posing Techniques" av Billy Pegram var ok, men har ikke funnet noen bøker som er så bra at jeg vil anbefale dem videre.

  2. Jeg har brukt Dakine Sequence et par sesonger nå. Den er passelig stor for normal bruk, og er brukbar å ha på seg. Den ser også ok ut. Innervesken er kjekk å kunne ta ut, men med kamera+et par objektiver i, blir den ganske ukomfortabel å bære. Det hjelper med en bredere, polstret, bærerem.

     

    Mitt standarpakning, med grei plass, blir da:

     

    Hus,

     

    70-200 2.8, montert, eller liggende i høyre felt.

     

    2-3 kortere objektiver stående i venstre felt.

     

    Blitzer i topplokket+filter o.l. i lommene på lokket.

     

    Det er plass til mer, men ettersom jeg bytter ofte mellom 70-200 og de kortere, liker jeg å ha en hel plass reservert for telen, og midtraden åpen helt ned. Slik at jeg slipper å omrokkere paddingen når jeg bytter objektiv.

     

    Minuser:

     

    Ikke så dyp, dvs ikke plass til 1d, eller kamera med batterigrep. (De får plass, men da blir det bulk i ryggen.

     

    Ikke veldig god å bære, sammenlignet med ordinære ryggsekker. Greie bærestropper, men kunne/burde hatt bedre polstring. Ikke mye plass til klær, thermos osv.

     

     

    Så jeg driver å titter på F-stop Satori. Er det noen som vet hvordan man får tak i denne i Norge, og eventuelt hvor mye den koster hit?

  3. Til objektivet bruker du best en nogenlunde ren mikrofiber klut. Samme som du bruker på briller, bare litt større. Koster ca 100 kr i butikk.

     

    Du må gjerne kjøpe en lenspen også, men jeg synes ikke disse er like bra. Jeg synes i alle fall det bittelille stykket med pusseskinn fort ble skittent, og da var litt av poenget borte.

     

    For støv inne i kamerahuset benytter du primært en blåser, f.eks Giottos, slik som beskrevet i et annet innlegg.

     

    Dersom dette ikke tar bort alt på sensoren bruker du sensor swabs, men disse er litt mer risikable, og ikke minst svært dyre.

     

     

    Støv inne i kamera får man før eller siden. Men du kan minimere sjansene ved noen enkle grep: Ikke bytte objektiv i støvete omgivelser, ikke i vind. Bytte raskt, og huske å vende kamerahuset nedover når du bytter.

  4. Slenger meg med på denne tråden. Blir gjerne med på fototreff om det er plass til flere :)

     

    Ser at en del av dere ønsker modellshoot. Hva med å booke noen modeller som har litt erfaring? Har kontakt med en makeup-artist som kan sminke for en billig penge om vi ønsker.

    Selv har jeg litt erfaring med studioshoot og tfp shoots. Hvis dere er interessert kan jeg ta initiativ til flere modellshoots utover høsten.

    DET er jeg med på!

    Count me in!

    Me four!

    Eg au!

  5. Jeg har shoppet litt rundt på ebay, men jeg tror prisen på dette settet ikke ligger mye tilbake for det jeg har betalt:

     

    http://www.scandinavianphoto.no/product/it...spx?iID=3145470

     

    De har også et enda enklere sett. Nå ser det ikke ut til at det følger med paraplyholder her, men det er lett og rimelig å finne på ebay.

     

    Softboks med studioblits er bedre.

     

    Men som du sier er de langt dyrere, tar mer plass, og det er ikke så enkelt å rigge opp. I tillegg krever softbox mer lys, så jeg har aldri sett noen bruke stor softboks på vanlige blitzer.

     

    Det finnes også paraplyer med softbokseffekt, men det blir ikke like bra som softboks. Sjekk kaffebrus.com, så har de noen der.

     

    Selv bruker jeg hvite paraplyer, der jeg kan ta av et svart yttertrekk (med blank innside) og skyte blitzen gjennom paraplyen.

  6. Ja det er mange som blir med på det. Men det hjelper å ha noe å vise til fra før, f.eks hjemmesider eller gjerne en portfolio på FB. Slik at jentene forstår at det de vil ende opp med bilder de kan bruke senere.

     

    Om dere skulle gå videre med dette: Husk modellkontrakt, og at dere organisere en måte å sende bildene tilbake til modellene på. (De fleste aksepterer jpeg filer, men noen vil ha print. Avklar dette på forhånd.

  7. Jeg kommer neppe til å rekke å være med denne gangen, selv om jeg har lyst. Men om dere har tenkt dere bort mot Akerselva bør dere kanskeje vurdere å ta turen rundt Hausmania ved Blå. Mye flott grafitti som gir morsomme bakgrunner.

     

    Ellers er det flere facebook-grupper som har tema modeller/fotografer der man kan legge ut en forespørsel om TFP'er.

     

    JF

  8. Ikke helt fornøyd jeg heller. Er ikke dreven nok til å komponere bildene raskt nok, dessverre. I tillegg var de fleste av bildene ganske så uskarpe. Må sjekke litt om det var uskarpt pga for liten blender, eller om det rett og slett ikke holdt med 1/400 på lukkertid, som jeg hadde på det meste.

    post-71208-1208027599_thumb.jpg

    post-71208-1208027613_thumb.jpg

  9. Enig. Her er det en fin dynamikk i poseringen. Ellers synes jeg det er lov å forvente mer en ren situasjonsbeskrivelse med bildene her.

     

    Som de andre sier mangler det en nærhet til motivene, som hadde kommet bedre fram om personene fylte bildene mer. Fått frem ansiktsutrykk osv.

  10. Jeg blir også gjerne med, selv om jeg tror jeg er et par år eldre enn de fleste her. Bor 500 meter unna, så det hadde vært litt dumt å ikke bruke sjansen.

     

    Jeg håpet kanskje det var mulig å teste ut litt forskjellige lyssettinger med billigblitzene mine. Ellers tar jeg vel med Canon 1D mk2, 24-105 og 70-200. Men har dessverre ikke noen skikkelg vidvinkel til dette kamera.

  11. Jeg har bestillt fra HKsupplies før, via Ebay, og det har gått fint. Imidlertid er de dyrere enn det du får det for i seriøse butikker på gata i HK. Jeg har ikke vært der selv, men jeg fikk svigers til å kjøpe objektiver der, og brukte HKsuppliesprisene som referanse.

     

    Iflg ham er det en egen gate med seriøse butikker, og som da holder omtrent samme, lave priser. Dersom du tør finnes det også enda rimeligere, butikker i smågatene, men han mente at de så mer useriøse ut.

     

    Han skulle kjøpe en canon 70-200 2.8 IS, og det var mange som prøvde å lure ham til å kjøpe ikke-IS versjonen i smågatene, men i de seriøse butikkene var det ikke noe tull.

     

    Om man kjøper på ebay via HKsupplies kan du selv angi hva du vil de skal skrive som verdi. Men om du skal ned dit, så skulle jeg mene det er like greit å vente. Husk også at det ofte er enda mer å spare på tilleggsutstyr som er uoriginalt, som f.eks bagger, blitz, stativer osv.

     

    Ellers kom vel min 70-200 på ca 9500, så det kan jo være litt å hente.

  12. Lite tilleggstips: Grunnen til at jeg fikk med ansiktene til førerne er at jeg brukte et polariserende filter, som fjerner refleksene fra vinduet. Ellers ville det bare blitt et speilbilde i glasset.

     

    Men det er mørkt, og stjeler lys. Men om du har lys nok, så kan det være lurt å ha. Selges også billig på ebay.

     

    Ellers synes jeg blidet ditt var kult. Om jeg skulle foreslå en forbedring, så ville det kanskje vært å kompensere ett trinn opp på eksponeringen, slik at bildene blir lysere, og sneen nesten hvit. Om ikke jobbskjermen min her er altfor ille, så er bildet litt for mørkt. Jeg vet ikke om exlimen kan vise histogram, men speilrefleksen din kan det helt sikkert. Bruk dette for å kontrollere, siden det kan være litt vanskelig å se slikt på LCD skjermen.

  13. Med fare for å forvirre trådstarter, så er det såpass mye jeg er uenig i her at jeg likevel veger å kommentere

     

     

    Noen viktige punkter:

    Du har relativt lyssvakt objektiv, som er dårlig egnet til sportsbilder der du må ha kort eksponering. Dette MÅ du kompansere med å sette følsomhet/ISO relativt høyt, 400 til 800 minst.

    Det blir fort mørkt også, så en kraftig blitz kan bli viktig.

     

    Nei. Du MÅ ikke det. Det kommer helt an på hvor lyst det er. Men prøv deg fram.

     

     

    Det er viktig å sette kamera til kontinuerlig opptak, slik at du kan holde utløseren inne og kameraet skyter så raskt den klarer. Da bør du også unngå Raw-formatet, som er tyngre/tregere å jobbe med (men da mister du en del muligheter til korrigering senere også) Bufferet går da mye fortere fullt.

     

    Uenig: Du mister så mye ved å ikke bruke råformat at jeg mener du bør gjøre det selv om du mister buffer og hastighet. Spesielt hvis du skal holde på med dette ett år, og blir flinkere til å redigere bilder etterhvert.

     

    Du må også sette autofokus i Continous-modus, slik at den følger motivet. Det er mulig den ikke klarer å følge motivet likevel i del situasjoner, så du må kanskje fokusere manuellt, eller mitt tips:

    Disse bilene kommer j**** fort, du ser de som regel bare i et kort glimt!!

     

    *Neida. Det gjør de ikke. Du hører dem i god tid før de kommer. Og autofokusen burde ikke ha noen problemer med å følge.

     

    Det desidert mest fornuftige er å forhåndsinstille på et interessant punkt (hopp/sving etc), låse fokus/eksponering og så begynne skyte et par sekunder FØR bilen suser forbi...

    Da bør du sitte igjen med noe brukbart etterpå.

     

    Ikke enig. Da mister du uansett all panoreringsffekt, og all eventuell uskarphet kommer på bilen.

     

    Men om du begynner å skyte noen sekunder før, så har du nok rett i at bufferet blir fullt, ja.

     

    Ellers er det vel et møst å prøve litt panorering, dvs en litt lengre lukkertid (1/30-1/60) mens du prøver å følge bilen fra siden. Da blir en del av bilen skarp, mens bakgrunnen blir horisontale striper som gir bra inntrykk av fart.

     

    Jepp

     

     

    Du får mye av dette gratis hvis du bruker sportsprogrammet, da får du AF-C og så raske lukkeretider som mulig.

    I stedet for S er det også fint å bruke A og velge største blenderåpning, da er du også sikret korteste lukkertid. Det er kjipt hvis du har valgt for kort lukkertid i S, og kameraet ikke klarer å finne stor nok blenderåpning...

     

    Smaken er som baken. Når du har gjort dette et par ganger skjønner du uansett hva du må justere. Ganske kjapt blir det slik at det ikke er så vanskelig å ta bildet. Det vanskelige er å plassere deg på de kule stedene, og komponere bildet. Ble kastet ut selv på Svenskerally, etter at jeg hadde ventet på Petter i tre timer, fordi jeg stod innenfor markeringene, uten pressekort.

     

     

     

     

     

    Lykke til fra meg også. Og et par gamle:

    rally1.jpg

     

    rally2.jpg

     

    rally3.jpg

     

     

    Canon 20D med 70-200 F4. Blender 4, Lukker 1/800 og ISO 400

×
×
  • Opprett ny...