Gå til innhold

Crowly

Medlemmer
  • Innlegg

    4 370
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Crowly

  1. De driver også med A/B testing. Er bare å være inne på f.eks. Nrk flere ganger i løpet av dagen, så ser man at overskrifter (eller kanskje "overskrifter") kan endre seg på samme artikkel. Da ser de fort hvilke overskrifter som fungerer bedre enn andre. Måler antagelig antall klikk pr time eller noe slikt.

  2. Ett klassisk tips er å bruke mindre tallerkener. Hjernen bedømmer størrelsen på ting i forhold til andre ting rundt. Legger man samme mengde mat på en stor tallerken som en liten, så vil det se ut som det er mindre mat på den store. Da kan det fort bli til at man fyller (den store) tallerkenen til den ser pass full ut og spiser mer enn man har behov for.

    Å telle kalorier handler mest om bevisstgjøring om hvor energirik/tett maten er. Etter hva jeg husker så er en potet ca 80 pr 100g, mens en gulrot er rundt 35. Olivenolje o.l. er 9000 pr liter. Selv om man spiser lite, kan man få i seg mange kalorier / mye energi hvis man spiser feil ting. Når man vet mer om hva forskjellige ting inneholder blir det lettere å vite hva man kan spise mer av og hva man bør ha lite/ingenting av.

  3. Pedro16 skrev (21 timer siden):

    ...  er nå godt over 4000 kr. På Amazon koster den 314 USD. Ja sikkert 7% sales tax ...

    Skal man sammenligne mot amerikanske priser må man legge på 25% mva, eller trekke fra mva fra Norske priser så man får lik sammenligning. I skrivende stund er 1 USD = 11,04. 314 usd * 11,04 * 1,25 = 4333 kr. Eller 4163 / 1,25 / 11,04 = 301,67 usd. Så ca samme pris.

  4. Ikke noe fan av den korken selv, men den er jo festet med en ring, så er bare å rotere den i en annen posisjon før man heller. Av og til så tar jeg bare å virer den av, er bare å sette den på i riktig posisjon igjen så blir det tett. Da er man mer eller mindre tilbake til "slik det var før"

  5. Sjekk hvilken ohm høyttalerne dine har. F.eks. Yamaha RX-V6A støtter kun ned til 4 ohm på front kanalene, resten er minimum 6 ohm (https://manual.yamaha.com/av/20/rxv6a/en-US/3627532555.html). Hva konsekvensen av å koble høyttalere med lavere ohm enn hva recieveren er spesifisert for vet jeg ikke, men er vel tryggest å holde seg til spesifikasjonene.

    Jeg har kun 4 ohms høyttalere, så jeg endt nylig opp med en Denon AVR-X2800H, da Denon støtter 4-16 ohm på alle kanaler. Den var veldig enkelt å sette opp, gode menyer. En liten ting er at den står i 8 ohm "modus" som standard, trenger man noe annet enn dette må den først skrus på, før høyttalerne er koblet til, og endret det. Når man skrur den på første gang så starter oppsett veiviseren, så en del steg om "hører du lyd" måtte bare hoppes over når jeg satt den opp. Fiksa resten i menyen etter at ohmen var satt riktig og alt koblet til. 

  6. En ting som kan være lurt å notere bak øret er at Windows kan endre på boot rekkefølgen i bios etter en Windows oppdatering, skjedde med meg i går. Kjører UEFI på både Mint og Windows 11 (og 10 før det). Mener jeg hadde dual boot med Windows UEFI og linux legacy tidligere, kommer an på hva hovedkortet støtter.

    Det sikreste er nok å ta ut linux disken mens man installerer Windows, lenge siden jeg har gjort det. Mine siste linux installasjoner har vært at jeg klonet partisjonen(e) fra en annen disk til en ny, og satt den nye disken inn i en annen maskin (bl.a. for å flytte hjemmekontor oppsettet til ny kontor maskin). Da ble alt gjort med en live usb (rescuezilla) og det var aldri noen ny installsjon av Windows involvert.

    Hvis du kun skal sjekke blekk-nivå hadde jeg vurdert å bare sette opp en VM i linux og installert windows der

    Edit: Overså behovet for gamle spill, da er ikke vm så lurt.

  7. Til dette så bruker man ett CMS (content management system),  er ingen grunn til å finne opp hjulet på nytt, da legger kunden legger inn innhold selv. Finnes mange forskjellige cms, i forskjellige språk. F.eks. Wordpress (Php), Umbraco (.Net/C#)

    Skal man ha utviklet en side av ett byrå ligger timesprisen fort på 1200 - 1400 kr eksl. mva (kanskje mer for større firma). Siden du mangler utdanning og er fersk, bør du nok legge deg en del under dette. Enkle wordpress sider får man ganske rimelig (til nettsider å være, tipper rundt 20 000 kr), så du vil nok konkurrere mot det.

    • Liker 3
  8. En bufferkonto er hvilken som helst konto hvor pengene er raskt/enkelt tilgjengelig, kan være en spare/høyrentekonto. Setter man penger i fond, kan det ta opptil fem dager (sist jeg sjekket, som er en stund siden) å få pengene tilgjengelig på konto etter at man har tatt ut ett beløp, derfor greit å ha noe ett annet sted som man har tilgjengelig med en gang hvis det skulle bli nødvendig.
     

    • Liker 2
  9. Curuion skrev (15 timer siden):

    Numenor folka klager over Galadriel som om hun skal ta over byen, men hun skal jo bli eskortert vekk. Men så er plutselig alle med uten protest når de skal sende hæren med henne?

    Her er det flere ting du ikke har fått med deg. De sier bl.a. at the Valar "is always watching and always judging". Når bladene fra det hvite treet faller, er det flere i Numenor som tror at det er Valar sine tårer og/eller at når bladene faller så varsler det katastrofe (ref flodbølge synet). Siden de bladene faller i det de sender Galadriel bort, ser de på det som ett tegn fra the Valar om at de gjør noe galt og bestemmer seg så får å hjelpe henne i stedet for.

    I forhold til tid så er det tydelig at det kan gå en del tid i mellom hver scene. F.eks. er ikke gitt at Galadriel kun har vært i Numenor i noen få dager. Hvis historielinjene vi ser foregår sånn ca i parallell så har hun vært der lenge, basert på hvor langt de har kommet med tåret.  Når vi ser en rollefigur på forskjellige steder i løpet av en episode, så er det underforstått at h*n har reist og tid har gått. Det er unødvendig å vise de reisene hvis ingenting skjer underveis. 

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 2
  10. Sandman ble middels for min del. Lenge siden jeg har lest serien, av det jeg husker så ser det ut til å følge den greit. For min del varierte det hvor godt forskjellige ting fungerte, fra svakt til bra. Litt redd for at denne serien fungerer best for de som allerede har lest tegneserien, hadde ikke jeg gjort det hadde jeg nok ikke fullført.

    Death og Desire likte jeg godt, treffer bra i forhold til personlighetene fra tegneserien. Despair var litt så som så, men må vel gå full cgi hvis man skal være tro mot tegneserien her, og cgi er ikke der de brukte mest penger. Morpheus var stort sett greit, men varierende hvordan det fungerte for min del. Likte ikke stemmen til Mathew, var noe der som gjorde at det fremstod "unaturlig", virket som stemmen var ett annet sted. Likte godt Stephen Fry som Fiddlers Green.

     

  11. LTS oppgradering pleier å bli tilgjengelig når x.04.1 utgaven er lansert. Som pleier å være rundt slutten av juli eller i august. 

    Er en måte å tvinge igjennom å oppgradere til x.04 med do-release-upgrade. Er flere guider, stort sett bare å søke på ubuntu upgrade 20.04 to 22.04. Må muligens legge til lts og evt. do-release-upgrade

     

  12. Har vært noen oppdateringer av update manager i det siste, ikke noe galt på din maskin. Kan ikke huske at det har vært så mange oppdateringer av update manager så tett oppi hverandre tidligere. Ny Mint versjon bør komme i nær fremtid, mulig det er noen forberedelser til det. Men varsel om nye Mint versjoner har tidligere kommet via system reports og den oppdateringen ser ut til å være sin egen greie.

     

  13. Omnia vincit amor skrev (11 timer siden):

     Er det fordi de har et helsesystem som overhode ikke fungerer? 

    Etter hva jeg har fått med meg handler det nok mer om hva man har råd til å betale for og hvor god helseforsikring man har, noe ikke alle har. Noen av prisene jeg har fått med meg: en lege time, f.eks. for å få en sykemelding, kan koste 100-300 dollar, ambulanse 3000-5000, sykehus flere titalls tusen dollar og oppover. Har ikke fått med meg priser på psykologer / mental helse, men tviler på at det er billigere. Har man ikke (god nok) helseforsikring eller tilgang på rimelige helsetjenester faller man nok fort utenfor når man skulle ha hatt hjelp.
    I tillegg må man se på arbeidsgivere og hva de gir av sykedager, mulighet til fri fra jobb å gå til lege osv. Der er det også elementer som gjør at noen folk ikke har mulighet til eller tar seg råd til å få hjelp, da de kan minste jobben eller tape inntekt som gjør at de får økonomiske problemer andre steder. Det man ser en del av pga dette er at de utsetter å gå til legen lengst mulig, og da har ting blitt verre og blir dyrere å behandle/fikse.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  14. Greit å ikke like The Boys, smaken er som baken. Men The Boys hadde neppe fungert uten volden og alt det andre, den snur superhelt konseptet på hodet. Hva skjer når mennesker får overnaturlige evner og ikke bruker det til noe godt, men kun gjør som de vil og tenker bare på seg selv, penger, image osv. Mulig den kunne vært litt mindre visuell/grafisk og fremdeles formidlet det samme. Usikker på om det egentlig vil endre noe.

    Tegneserie spoiler

    Spoiler

    Homelander er jo faktisk snill, alt faenskapet vi ser "han" gjør er det jo Black Noir som står bak. Blir spennende å se hva de gjør med Black Noir i tv serien siden Homelander her er jævlig (hvis ikke jeg har bommet på noe).

     

    • Liker 2
  15. DukeRichelieu skrev (2 timer siden):

    Dark har vel blitt omtalt flere ganger her. Jeg synes sesong 1 var fantastisk. Sesong 2 holdt fortsatt et høyt nivå og kanskje like høyt som sesong 1. Men starten av sesong 3 synes jeg det var et makkverk og med den nye dimensjonen som ble introdusert synes jeg det ble litt i overkant. Så jeg så ikke mer enn rundt 3 episoder av sesong 3.

    Burde jeg se ferdig? 

    Ja. Jeg også hadde problemer med den nye dimensjonen. Fikk inntrykket av at nå "starter de det på nytt for å holde det i gang", og jeg tok feil. Alt blir forklart og har en grei sammenheng.

    • Liker 1
  16. Sitat

    Hvilken karakter gir folket wheel of time?

    4/6. Meningen har ikke endret seg i løpet av sesongen. Tror sesongen hadde hatt godt av å ha noen flere episoder, noen ting gikk litt for fort. En del av kulissene så for mye "klussis-aktig" ut og ikke som en del av helheten, det samme gjelder noen kostyme valg, det reduserer innlevelsesevnen for min del. Ringenes herre inspirasjonen er veldig tydelig, uten at det bryr meg noe.

    Så langt ganske A4 fantasy, men har potensialet til å bli noe mer.

    Edit: Har ikke lest bøkene.

  17. Har sett de 3 episodene av WoT. Ikke dårlig og ikke wow, men helt greit. Ganske A4/klassisk fantasy så langt for min del, men begrenset hva jeg kan forvente etter kun noen få episoder (som virker å være i intro fasen). 

    Om man ikke må ha en ny fantasy serie å se på med en gang og ikke allerede har ett prime abo., kan man fint vente til hele sesongen er ute.

    Edit: 

    Produksjon og skuespiller messig syntes jeg det ligger på nivå med f.eks. The Witcher, His Dark Materials og The Nevers.

×
×
  • Opprett ny...