Gå til innhold

Swirfin

Medlemmer
  • Innlegg

    71
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Swirfin

  1. Ok.

     

    Jeg klarte å løse et lignende problem tidligere. Problemet er at jeg ikke klarte å finne ut hva som faktisk løste problemet i ettertid.

     

    Hvis du ikke er interessert i å beholde dataen på USB-sticken, foreslår jeg at du bare prøver deg frem.

    Slett partisjon i disk management.

    Kjør "quick format"

    Kjør vanlig format

     

    Når du kjører vanlig formattering, vil du sannsynligvis få feilmelding om at disken er skrivebeskyttet. Da er det bare å ta den ut og sette den inn igjen.

     

    Som sagt så er jeg usikker på hva som faktisk var løsningen, men jeg prøvde bare disse tingene om hverandre helt til den begynte å fungere.

  2. Du kan jo starte disk management og se hva som står der.

     

    Er den markert som aktiv? Har du brukt den til å boote fra, laget skjulte partisjoner, grub eller lignende?

     

    Start diskpart

    velg disken

    attributes disk

     

    Hvis det står "Current read-only state: Yes", så er den skrivebeskyttet. Hvis ikke, har du et annet problem...

    Hvis det står "Read-only: Yes", så kan du prøve å sette denne til No.

  3. Jeg kommer borti to situasjoner nesten daglig, på to forskjellige steder.

     

    Det er en vei med to felt i samme retning. På disse to stedene er det kø i det ene feltet, mens det andre feltet er relativt tomt.

     

    1. Påkjøring E18 fra ring 3 i retning mot Sandvika

    Her er det kø i høyre felt fra tunnelene ved CC Vest. I venstre felt er det veldig få biler. Veldig mange av bilene som kjører i venstre felt, sniker seg inn i køen i høyre felt når det nærmer seg påkjøringen til E18 mot Sandvika.

     

    2. E16 fra avkjøringen fra E18 frem til Hamang i Sandvika

    Her er det kø i venstre felt. Bilene kjører i høyre felt, og sniker seg inn i venstre felt når det nærmer seg avkjøringen til Hamang.

     

     

    Jeg har prøvd å illustrere begge situasjonene i noen flotte paint-bilder.

     

    Det jeg synes er veldig interessant, er forskjellen på de grønne bilistene. I eksempel 1 (Oslo), ligger de grønne bilistene svært tett. Når en rød bil blinker inn, er det veldig ofte tuting. De gjør livet surt for køsnikerne. I eksempel 2 (Sandvika), kjører ofte bilistene med god avstand, og jeg hører veldig sjelden tuting når en rød bil kommer og fletter inn.

     

     

    Hvorfor velger noen mennesker å kjøre slik som den røde bilen? Det er etter min mening utrolig egoistisk. Er det i det hele tatt lovlig?

    post-69685-0-71600300-1407785726_thumb.jpg

    post-69685-0-98842300-1407785730_thumb.jpg

    • Liker 2
  4. Var ikke så mye svar her.

     

    Jeg kjøpte høytalerne, og koblet de på min Pioneer VSX-921-K. Jeg har da bi-ampet høytalerne, og har ingen andre høytalere tilkoblet. De spiller som en drøm, selv om Pioneeren kun er oppgitt til 80W per kanal.

     

    Ettersom den receiveren skal ned i kjelleren, ender jeg nok opp på å kjøpe en ny Pioneer med færre kanaler og litt mer effekt for å kjøre disse i fremtiden.

  5. Hei,

     

    Jeg tenkte jeg skulle kjøpe Dynavoice Challenger M-65 EX V.4.

    http://surround.no/Produkter/H%C3%B8yttalere/Gulvh%C3%B8yttalere/Dynavoice/Dynavoice-Challenger-M-65-EX-V4-Black-Oak-PAR-100974-p0000000985.aspx

     

    Spørsmålet er hvilken receiver jeg burde velge til disse høytalerne.

     

    Anlegget kommer til å bli brukt til å høre på musikk og se på TV. Jeg ønsker en receiver med 3-4 HDMI-innganger slik at det er mulig å koble på litt utstyr. Det er en fordel om forsterkeren har utgang til en sub, slik at vi kan legge på det i etterkant. Men det er kun behov for stereo akkurat nå.

     

    Helst under 5.000.

     

    Noen forslag? Alternativt så kan jeg fint gå for andre høytalere, hvis noen har gode tips til høytaler + receiver.

     

    Setter stor pris på hjelp. Er virkelig ute på dypt vann her...

     

  6. De aller fleste brukbare video redigerings software kan legge multiple tekster som overlay på en video stream hvor som helst i bildet med det utseende du ønsker.

    Premier Elements, Premiere Pro, After Effects, Sony Vegas, Resolve osv. osv.

     

    Hvordan du konverterer GPS fil osv. til grafisk tekst og video format som redigerings softwaren aksepterer på Timeline er et problem du må løse, som det er vanskelig å gi råd om siden vi ikke kjenner hvilken form filen befinner seg i.

     

    Takk for svar!

     

    Jeg er klar over at de fleste programmene kan legge tekst over video. Men kan de lese inn tekst fra en fil under avspilling som endres ved gitte tidspunkt?

     

    At jeg må lage en programsnutt for å konvertere GPS-filen til et format som er forståelig for andre, det er som forventet.

  7. Heisan.

     

    Jeg ser etter software for å legge inn tekst-"overlay" fra fil på en video.

     

    Jeg vet at det i ROV-bransjen brukes egne spesialbokser som man kobler på kamerasignalet for å vise dybde, heading osv.

     

    I TV-produksjon brukes kanskje noe lignende for å legge logo på video, eller kanskje til og med teksting?

     

    Spesifikt har jeg en video og en GPS-logg fra samme tidspunkt. Sammen med GPS-loggen er også hjertefrekvens og altimeter, som jeg ønsker å vise på videoen.

     

    En løsning jeg har vært inne på er å lage et lite program i C# som leser filen med informasjonen jeg vil ha på skjermen og legger den opp i et lite vindu med svart bakgrunn. Deretter tar jeg opp dette vinduet med f.eks. OBS (Open Broadcaster Software). Til slutt kan jeg ta den videoen jeg tok opp med OBS og blande den sammen med den aktuelle videoen for å få ønsket effekt. Produksjonstiden vil være like lang som selve videoen pluss litt mer.

     

    Noen der ute som har forslag til software som kan gjøre dette? :)

  8. Hei!

     

    Vi har nettopp kjøpt oss leilighet. Leiligheten hadde takst på 2.100.000, men vi fikk kjøpt den for 1.900.000.

     

    Hvor mye sikkerhet vi kan ta opp i leiligheten er bestemt av den laveste av de to, altså 1.900.000. Det er snakk om en fullfinansiering med tre-delt lån.

     

    Den dyreste delen av lånet har sikkerhet i min mors bolig. Dette lånet har løpetid på 10 år og er da på 280.000. Det vil være en stor fordel å bli kvitt lån med sikkerhet i min mors bolig.

     

    Så til sakens kjerne. Alle vet at takst ikke er noen eksakt vitenskap. Takstmennene gjør så godt de kan, men de kan jo ikke ta høyde for flaks/uflaks og svingninger i markedet. Jeg er dermed relativt sikker på at dersom vi tar ny takst, vil den vise 2.100.000 +/- 100.000. Spørsmålet er da, hvor tidlig kan vi ta ny takst? Vi overtok leiligheten 1. Februar.

     

    Dersom vi er heldig og får en takst på 2.200.000, så vil vi kunne refinansiere lånet og slippe sikkerhet i min mors bolig. En takst koster kanskje 4.000, men det vil definitivt spares inn i det lange løp.

     

    Vil banken godta en slik spekulering? Når kan vi tidligst ta ny takst? Burde vi vente til det skjer noe i nabolaget, eller til vi har gjort en vesentlig oppgradering i hjemmet?

  9. Da har jeg fått koblet den nye trafoen. Den gamle var merket på litt finurlig måte spør du meg. Det stod 2A ved 230VAC, 1,7A ved 11.7VAC. Her må jo strømmen ved 11.7VAC slå ihjel merkingen på 230VAC, men jeg vet ikke.

     

    Monterte hvertfall den nye trafoen. Den har merkestrøm 0.3A ved 230VAC, og 5,8A ved 12VAC. Dette henger mye mer på greip spør du meg. Kjøpte trafoen på Clas Ohlson for 90 kroner..

     

    Fikk brukt de gamle koblingene sammen med den nye trafoen, og det ser ut til å fungere fint. Skal la det stå åpent en stund med lyset på sånn at jeg kan sjekke innom at det ikke skjer noe galt.

    post-69685-0-30496100-1378554829_thumb.jpg

    post-69685-0-83068700-1378554836_thumb.jpg

    • Liker 1
  10. Etter veldig mye om og men i går kveld fikk jeg limt den på i en vinkel som gjorde at jeg fikk styrt den med fjernkontrollen.

     

    Leste gjennom manualen. Fant ikke noe om hvor IR-sensoren er plassert på fronten, og heller ikke noe særlig om de portene og hva som kan brukes der. Men det er ikke umulig at jeg ikke leste godt nok. Heldigvis fant jeg den ene lille vinkelen som fungerte for meg :)

     

    Takk for tips!

  11. Hei,

     

    Jeg har bygget inn alt utstyret i et lukket TV-bord og benytter meg av følgende produkt for at fjernkontrollen skal nå alle komponentene i TV-bordet:

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=649036

     

    Problemet er at TV-bordet er nøyaktig så stort som det må være, så jeg får ikke plassert IR-senderen på en slik måte at den når frem til forsterkeren (Pioneer VSX-921-K). Jeg ser at forsterkeren har en inn-/utgang bak for IR, så jeg går ut fra at det er mulig å kjøpe en IR-extender til forsterkeren. Men jeg klarer ikke helt å finne ut hvilken type jeg burde gå for.

     

    Noen tips? Helst noe som er å finne i norske nettbutikker... :)

  12. Kjøretøyforskriften sier riktignok noe om hvilke vinduer som ikke kan sotes; det gjelder frontrute og fremre sideruter, samt at det er et visst krav til sikt gjennom bakrute (blålys må kunne sees, mener jeg...)

     

    Dette er jeg også litt interessert i å vite mer om. I kretsen der jeg vokste opp var det litt forenklede regler som verserte på folkemunne. Da ble det sagt at du kan male bakruten og de bakre siderutene svart om du ville, sladrespeilet kunne du også kaste på dynga. Da er vel oppfatningen at det er de fremre rutene samt begge sidespeil som er påkrevd. Kan noen bekrefte/avkrefte dette?

  13. Ser på mange av de forskjellige postene du har på forumet at du skal gjøre mye rart med serveren din, og at du leter etter mange råd og tips. Min erfaring med denne typen prosjekter er at man fort opplever at det er utrolig mange detaljer du må tenke på. Mitt aller beste tips er dermed KISS(keep it simple, stupid). Dersom du biter over altfor mange nye konsepter og oppgaver vil du fort blir litt lei og utbrent når du støter på de utallige utfordringene du kommer til å møte. Hvertfall dersom du kun har begrenset antall timer på kveldstid å leke deg på.

  14. Har ikke så mye erfaring med hyper-v. Men jeg _antar_ at lisenskostnadene der er noe utover det mannen i gata er villig til å betale for å leke seg litt.

     

    Jeg kjører selv ESXi på min hjemmeserver. Du vil nok ikke få all funksjonaliteten du vil ha mtp. overvåkning dersom du kjører gratisversjonen, men hvis det ikke er for produksjonsmiljø så synes jeg det er veldig kurant. Hvis du i tillegg har brukt vmware-produkter fra før av, så er det også greit å fortsette i samme banene.

  15. Dette er veldig sant. Det blir ikke sikrere enn hva du gjør det til selv, og det er lite poeng i å stole på et RAID med mindre du faktisk overvåker det. Dette skjedde meg en bekjent av meg som hadde 8-9 disker i RAID5 uten overvåkning. Den ene disken hadde vært defekt i flere måneder uten at han var klar over det, og plutselig røk enda en harddisk. Alt innholdet gikk tapt.

     

    Kjip lærepenge, men han gjør neppe den feilen igjen.

     

    Det positive jeg ser nå er at NAS'ene som blir levert enkelt kan settes opp med e-post varsling dersom disker krasjer. Dette vil nok redde veldig mange som går for NAS-løsninger. I tillegg er nok sjansen for OS-krasj o.l. minimal ettersom man ikke er inne og fikler for mye.

     

    Når det kommer til å sette opp server på egen hånd, trenger man kompetanse. Har man kompetanse nok til å sette opp varslingen, så har man sannsynligvis nok kompetanse til å skjønne at RAID også kan feile.

     

    En annen side av saken for min del er spørsmålet om hvor lenge en disk egentlig varer. Istedenfor å sette opp og stole på et RAID for å beskytte din data, er det kanskje mer hensiktsmessig å ta backup og bytte ut disker med 2-3-4 års mellomrom. Disker koster jo ikke veldig mye penger. Du vil ikke få noe økt lese-/skrivehastighet, men det vil være veldig ryddig og enkelt. Så min mening er at dersom man ikke har spesifikke krav til å beskytte seg mot nedetid, så kan du likegodt ta backup av disken til en annen disk med jevne mellomrom, istedenfor å bruke speilefunksjon i RAID-kontrolleren. Da slipper du også unna billigere på hardwarefronten. Men det er bare min mening, det blir smak og behag. :)

  16. RAID er ikke backup. Min mening er at det er altfor mye fokus på RAID, og altfor lite fokus på backup. Det er nok veldig mange der ute som vil få seg en overraskelse dersom det faktisk går galt, og i mange tilfeller vil ikke RAID'et hjelpe.

     

    Pass på at du tar backup, og at den er lagret på et hensiktsmessig sted. Det finnes mange løsninger for skylagring osv som sikkert er fornuftig. Da er du sikret mot brann også. Hvor ofte du tar backup er avhengig av hvor viktig det er at du ikke mister data.

  17. Kva meiner du med kø? Kva er gjennomsnittstida på strekninga i rushtida kontra når det er lite trafikk?

     

    Dersom jeg kjører når det ikke er kø bruker jeg rundt 25 minutter på min strekning. I ettermiddagsrushen tar det på gode dager rundt 40 minutter, noen ganger opp mot 60 minutter.

     

    Det er nok ikke snakk om de verste køproblemene. Så poenget må være at problemene er økende. Så det vil jo i tilfelle være snakk om å sette inn tiltak før det blir altfor ille.

  18. Har kjørt bil Oslo -> Asker på morgenen, og Asker -> Oslo på ettermiddagen i tre år nå. Min opplevelse er at køproblemene har økt betydelig. Siden nyttår synes jeg nesten det er kø hver dag.

     

    Er det bare meg, eller er det flere der ute som opplever det samme?

     

    Hva er grunnen? Flere biler på veien? Veiombyggning noen steder som gjør at køen kommer ut på E18? Jeg har nesten ikke opplevd ulykker på strekningen, og jeg tror hvertfall ikke det har vært ulykker hver gang det har vært kø.

     

    Hva mener dere er løsningen på problemet?

    • Økt bruk av kollektivtrafikk
    • Flere filer
    • Holdningskampanjer
    • Senke fartsgrensen

    Alt er jo åpenbart avhengig av om køproblemene faktisk har blitt større i det siste. Mulig det bare er en subjektiv opplevelse som ikke kan tallfestes. Er det noen som analyserer trafikken i Norge for å finne frem tiltak for å minske trafikken?

     

    Jeg kan jo legge til at jeg tar av på ring3. Så jeg kjenner ikke så godt til forholdene videre inn mot Oslo på E18 fra avkjøringen.

  19. Tullete å gå for et Z68-hovedkort når du har Ivy Bridge prosessor. Da går du for Z77 type hovedkort. Ta en titt på ASUS P8Z77-serien.

     

    Ellers ser alt bra ut. Jeg orker for øyeblikket ikke å svare på de andre spørsmålene du hadde, men kan si at du ikke trenger noe annet nødvendig for å sette sammen PC'en. :)

     

    Takk for det. Akkurat denne typen input jeg vil ha :)

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=757188

    Dette hovedkortet er nesten identisk med det forrige, bare at det er Z77. Det burde vel gjøre susen?

  20. Hei,

     

    Det er en stund siden jeg så på hardware til hjemmebruk, så jeg hadde håpet at noen her inne kunne ha hjulpet meg med å sjekke litt kompatibilitet og eventuelt hvilket tilbehør jeg trenger.

     

    Jeg har prøvd å sette sammen noen deler som nok er i det nedre sjiktet hva gjelder ytelse nå til dags, men godt nok til mitt bruk. PC'en kommer til å bli brukt til kontorarbeid, surfing og muligens noe spilling. I kontorarbeid inngår bl.a. virtualisering av andre PC'er for utvikling.

     

    I tillegg på kompatibilitet lurer jeg også på et par andre ting:

    • For noen år siden var det L2 Cache som var det virkelig viktige. Mener å huske at enkelte CPU'er hadde opptil 8M cache. Nå ser det ut til at Intel bl.a. kun viser til L3 Cache. Er dette fordi de har så lav L2 cache, eller har L2 cache blitt mindre viktig i nyere CPU'er?
    • Skjermkortene i dag har vanligvis HDMI, DVI-D, DVI-I, VGA, Displayport i drøssevis. Dette er for meg kun en ulempe, fordi produsenten da har brukt penger på noe jeg absolutt ikke har bruk for. Noen tips til gode skjermkort som ikke tilbyr all denne valgfriheten?
    • Hva må man kjøpe av utstyr og kabler i tillegg til komponentene jeg har listet under for å bygge dette sammen? Verktøy har jeg.

    Her er den foreløpige komponentlisten jeg hadde sett for meg:

    Hovedkort: ASUS P8Z68-V PRO/GEN3, Socket-1155

    http://www.komplett....sku=650757#info

    Prosessor: Intel® Core i5-3470 Processor

    http://www.komplett....aspx?sku=748721

    RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB CL9

    http://www.komplett....aspx?sku=618010

    Grafikkkort: Sapphire Radeon HD 7770 GHz 1GB GDDR5

    http://www.komplett....=749445#reviews

    Chassis: Cooler Master Elite 430 Midi Tower Black

    http://www.komplett....ku=602546#extra

    PSU: Silver Power SP-SS500 500W PSU

    http://www.komplett....aspx?sku=376060

    Harddisk: Intel® SSD 330 Series 60GB 2.5", 25nm

    http://www.komplett....aspx?sku=749481

    Harddisk2: Seagate Barracuda® 500GB

    http://www.komplett....aspx?sku=646112

     

    EDIT: Glemte å si at jeg gjerne tar imot anbefalinter mtp. komponentvalg, eventuelt erfaringer. Men jeg vil gjerne holde meg i samme prissjikt.

×
×
  • Opprett ny...