Gå til innhold

JEBauge

Medlemmer
  • Innlegg

    202
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JEBauge

  1. Ja, det var noe slikt jeg så for meg. :yes:

     

    Når det gjelder komposisjon, er det faktisk ganske mye en kan lese seg til. Se feks. denne om Rule of thirds, som er greit å ha i bakhodet når man holder på:

     

    Wikipedia | Rule of thirds

     

    Det dersom en lærer seg noen slike prinsipper, tar bildekvaliteten raskt et laaangt skritt i riktig retning! :thumbup:

     

    Mvh

    Jan Erik

  2. Velkommen til bildekritikken!

     

    Du har ikke noe å bekymre deg for med dette bildet. Etter min smak så er det et av de bedre solnedgangsbildene jeg har sett på lenge.

     

    Det som gjør bildet for meg er den rette horisonten, og de paralelle linjene som horisonten og skyene lager. Det er kanskje litt mye "tomrom" mellmo horisonten og solen, men det kan ikke du som fotograf gjøre så mye med.

     

    Bra jobbet!

     

    Mvh

    Jan Erik

  3. Jeg synes solnedgangbilder er vanskelig, og jeg tar ikke så mye av det selv. Det jeg synes er interessant i bildet ditt er gjennskinnet i snøen under solen. Jeg ville kanskje forsøkt å croppe bildet på sidene, altså i portrett, slik at du får fokus på den midterste tredjedelen av bildet. Kanskje du også kan forsøke å gjøre denne delen av bildet bittelitt lysere. (ikke mye, bare så kontrasten i snøen kommer litt bedre frem...

     

    Bare noen tanker.

     

    Jeg liker fargene, og at du ikke har "blåst" høylyset.

  4. Her er noen småkryp-bilder jeg jobber med for tiden. Er seriøst fornøyd med bildekvaliteten mitt nye D300s leverer. Litt verre med tid til å bruke det fantastiske kameraet... Heldigvis ferie snart!

     

    Mitt første flueportrett. Sigma 150 håndholdt.

    post-69665-1276380127,5196_thumb.jpg

     

    Edderkopp klar til fangst...

    post-69665-1276380679,9534_thumb.jpg

     

    Et sneglehus, med snegle viste det seg...

    post-69665-1276380177,18_thumb.jpg

     

    Edit: Glemte begrensningen på antall bilder, så jeg fjernet et par.

  5. Jeg lurer og. Har nå 5 stk i ikearammer, hvor jeg bare har fylt hele ramma med bildet, og ikke brukt pass partout eller hva det heter.. ser ok ut. Litt skjoldete, men det tror jeg er papiret sin feil.

     

    Jeg ser en del rammemakere rundt om, kanskje spørre dem? sikkert dyrt, men tror rammer er dyre.

     

    Neste bilde jeg skriver ut blir lerret. slipper ramme-styret..

     

    Kan det være at skjoldene skyldes at bildene ikke er 100% flate, og at papiret noen steder kommer borti glasset, mens det ikke gjør det andre steder? Har sett det mange ganger hvor det ikke er brukt passepartout.

  6. Har lagt merke til at IKEA (ganske nylig tror jeg) har fått inn sorte trerammer av forbausende god kvalitet. Er litt usikker på om de har de i A3, men de har de i alle fall i 20x30 (nesten A4). Disse selges med passepartout (det er slik det skrives:P) til 199, hvis jeg husker riktig.

     

    De har også en del ukurante størrelser som jeg synes var ganske bra, blant annet en på 50x50 cm.

     

    En "tips" ifht passepartout kan også være at IKEA har begynt å selge bilder og passepartout i ett, og det billigere enn jeg har sett slike passepartout andre steder. Jeg har kjøpt noen av disse og bare byttet ut bildene med mine egne...

     

    J

×
×
  • Opprett ny...