Gå til innhold

furmyrm

Medlemmer
  • Innlegg

    82
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av furmyrm

  1. Prøv å sitt i baksetene på en Toyota Mirai. En Nissan Leaf er halv pris av Toyota Mirai og har mye bedre innvendig plass. Elbiler må lade i 8-10 timer? På en hurtiglader får du fort 25-30 mil på en halvtime. Det meste av tiden står drosjer og venter på en holdeplass. Det kommer snart vogntog som kan gå ganske langt på batteri. De må også stoppe etter 4 timer og ta en pause som kan brukes til lading.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  2. Prøvde en lang variant. Trodde den kanskje var mer personbil som den MB 220 V-klasse jeg kjørte for noen år siden. Styring var som på en buss. Lite regenerering. Ullen bremsepedal og gasspedal med liten motstand. Misliker å måtte sitte og holde igjen på gasspedal. Det skaper problem i høyrefoten når en kjører mange timer. Ellers var seter og plass inne bra. Klarte å få den ned i 2 kW per 10 km på småkjøring. 

  3. Hadde driften av drosjebilene vært mer organisert kunne Oslo gått over til elbiler for flere år siden. Forhåpentligvis vil den nye drosjelova inspirere noen til å drifte bilene mer effektivt.

    Ett eksempel fra Oslo Taxi som viser mangelen på effektiv drift av bilene. Jeg er drosjeeier i Oslo Taxi.

    Jeg kan stå på drosjeholdeplassen på Skøyen og jeg får tilbud om en henting i Schiøtts vei på Bygdøy. Det er 4 km og fort en 10-12 minutter å kjøre. 1 minutt etter at jeg har fått denne hentingen leverer en annen Oslo Taxi en kunde i Schiøtts Vei. Denne bilen kjører så tom tilbake til Skøyen.

    Ville det ikke ha vært smartere at den drosjen som leverte i Schiøtts Vei kunne blitt fortalt at han skulle hente en annen kunde i samme vei etter han hadde levert sin kunde?

    Dette har jeg prøvd å fortelle i Oslo Taxi i 16 år, men jeg har gitt opp.

    Om jeg hadde 100 biler i drift der jeg kunne ha full kontroll på kjøringen, så ville jeg ha driftet de mye mer effektivt.

    Jeg trodde kanskje at Norgestaxi ville ha egne biler og egne ansatte, men fremtiden er jo å ha en app og ingen ansatte. Hvem vil ha alt bryet med sykemeldinger, omsorgspermisjoner, bilforsikringer, pensjonsavtaler etc. Det overlates til det enkelte individ og staten.

     

    • Liker 1
  4. Fortum, Norgestaxi og Jaguar med trådløs taxi lading.

    Dette prosjektet startet med ett møte på drosjekafeen på Circkle K Bryn, (populært kalt Høyskolen på Bryn eller Seniorsenteret) i november 2018. Vi var da en gjeng drosjeeiere i Oslo Taxi, som ble forespeilet å delta på prosjektet. Fortum og Oslo kommune var initiativtakere, og Nissan skulle stille med bilene Nissan Leaf og eNV 200.

    Det ble så lenge stille om prosjektet til vi nå får høre at Fortum har gått i kompaniskap med Norgestaxi og Jaguar. Norgestaxi skal kjøpe inn 25 Jaguarer som skal lades trådløs på utvalgte drosjeholdeplasser. Hva har så skjedd i mellomtiden?

    I dette prosjektet ser vi fordelen ved å ha ett drosjeselskap der en eier kan være med på å utvikle ett produkt, uten å risikere å måtte ta hensyn til løyvehavere.

    Fra 1. november 2020 kommer en ny lov om transport utenfor rute, Yrkestransportlova, som gjør at sentralene selv kan bestemme antall løyver. I dag er det fylkeskommunene som bestemmer antall løyver. Det er nok dette som gjør at Norgestaxi kan ta ut 25 løyver uten å måtte henvende seg til løyvehavere. I Oslo Taxi, der jeg er løyvehaver, hadde nok ledelsen ikke klart å få dette gjennom og ville neppe fått 25 løyvehavere til å kjøpe en Jaguar elektrisk bil. I Oslo Taxi gjelder fortsatt Mercedes E-klasse disel som den eneste brukbare drosjebilen. For dem er elbiler og riskokere bare tull.

    All honnør til alle de som våger å tenke nytt i en bransje som er ekstremt konservativ og reaksjonær.

    Drosjeeier i Oslo Taxi som gikk elektrisk i 2017.

     

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 1
  5. Problemet med dagens drosjebransje er at løyvene er personlige og at hver enkelt løyvehaver bestemmer selv hvilken bil som går på løyvet. Etter 1.juli 2020 kommer en ny Yrkestransportlov som gjør at en sentral kan fungere som en enhet og der styret bestemmer hvilke biler som kan brukes. Da kan det komme en mer effektiv drift og elektriske biler i ulike størrelser og kjørelengde. Dessverre har jo drosjebransjen med Norges Taxiforbund i spissen, jobbet hardt mot reformering av Yrkestransportloven. NT gikk for gull, men sitter igjen med gråstein. Slik går det når en ikke vil gå i dialog med politikere og byråkrater, men står steinhardt på sine fossile monopol rettigheter.

  6. De fleste pasienter trenger kjøring mellom 08-09. Da skal alle andre også ha transport til skolekjøring, til lege, til tannlege, til møter, etc. Med Uber vil det da bli "surge" som betyr økte priser. Vil stat og kommune betale høyere pris i denne perioden? Om ikke, vil Uber-sjåførene prioritere dårlig betalte statlige dårlig betalte turer når de kan velge godt betalte turer? Det er jo det som skjer i dag med pasienttransporten. Sjåførene velger heller en full-pris-tur fremfor en dårlig betalt pasienttransport. Etter Andersen sine teorier vil det dukke opp masse Uber-sjåfører når det er stort behov, for at de så forsvinner når behovet er lite. Hvem er disse sjåførene som kan jobbe på denne måten? Andersen fremstår for meg som en pretensiøs besserwisser. Tåkefyrste som vi kalte slike på Blindern. Stappfull av seg selv.

  7. Dette er jo ikke en ren elbil. Burde jo ha vært testet litt i Oslo før en kjøper en slik bil. Ingen ville jo kjøre Black Cab i Oslo da kjøreegenskapene var mildt sagt dårlig. "Jessa" gav den terningkast 1. Med fornuftig drift av elbiler som drosje i Oslo, så er det fullt mulig å kjøre elektrisk. Men med sjåfører som ligger i 120 til og fra OSL, blir det bare tull. Oslo burde få en drosjesentral der sentralen har full kontroll på drift av bilene slik at det blir en effektiv drift, noe det ikke er i dag. Eier av Opel Ampera-e som taxi.

×
×
  • Opprett ny...