Gå til innhold

Rincewind76

Medlemmer
  • Innlegg

    385
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rincewind76

  1. Jeg tar av og til på meg ulike fotografoppdrag. Hittil har det stort sett vært for nært bekjente, men det har i den senere tid blitt mer aktuelt å ta oppdrag også for mer perifere, som det er naturlig å ta normalt betalt for.

     

    Dette er aktivitet som kommer i tillegg til full jobb, så det vil nok være forholdsvis beskjedne inntekter, og også veldig variabelt.

     

    Jeg har lest litt om enkeltpersonforetak, men finner mest om krav for å starte opp, og mindre om hvilke konsekvenser det vil medføre i form av regnskap, selvangivelse osv.

     

    Det jeg lurer på er om det vil være lurt å starte et enkeltpersonforetak for at driften skal være mest mulig ryddig, eller om jeg like godt kan fortsette som i dag og bare fakturere som privatperson. Hvordan blir det med selvangivelse, skjemaer som må fylles ut osv dersom jeg starter enkeltpersonforetak, i forhold til i dag da jeg bare kan klikke "levér" på altinn?

     

    Jeg lurer også på hva som er kravet for at innkjøp skal være fradragsberettiget. Kan jeg kjøpe inn utstyr på firmaet og føre dette til fradrag i inntekten uten videre, eller er det krav til omsetning e.l. først?

  2. Sikkert et dumt spørsmål, men jeg sliter litt her. Har et PDF-dokument som jeg skal lage noen endringer på, og må ha dette ferdig printet i en del eksemplarer om noen timer. Lastet ned trial av Acrobat, og åpnet dokumentet. Men, jeg skjønner ikke hvordan jeg kan endre noe i dokumentet, får bare merke tekst osv, ikke endre, akkurat som i Reader...

     

    Hva er det jeg ikke har skjønt, hjelp!?

  3. Jeg bruker en Lenovo L220x, som nå koster ca 5000,- (var vel en tusenlapp billigere da jeg kjøpte den i fjor), med 22" og 1920*1200 oppløsning.

     

    Dette er en skjerm egentlig laget for kontorbruk, men den har spva-panel som gir 93% av Adobe RGB fargerommet, og meget god innsynsvinkel med minimale fargeforskjeller ved ulike innsynsvinkler. Den har også pivot-funksjon, og medfølgende programvare der man kan lagre ulike fargeprofiler (f.eks. en kalibrert profil for bildebehandling, og en med mest mulig trøkk i fargene til f.eks. spilling). Matt overflate som gir lite refleksjon.

     

    Kalibrerer jevnlig (oppsettet skjermen kommer med er helt på bærtur for bildebehandling), og er alt i alt meget fornøyd. Denne skjermen blir vel et slags mellomvalg mellom å kjøpe en billig (dritt)skjerm, og å kjøpe en dyr skjerm spesiallaget for bildebehandling. For meg gir den kvaliteten jeg ønsker, men det er nok en grunn til at profesjonelle betaler 15k+ for sine skjermer...

     

    Her er en test for de som måtte være interesserte.

  4. Sjekk sikringen og innslaget (clutchen) til kompressoren. Hvis dette funker, kan det være feil på selve kompressoren, eller lekkasje.

     

    Fant ikke noen sikring som var gått (men sikringsboksen stemte ikke med instruksjonsboka av en eller annen grunn), skal kikke på kompressoren i morgen, takk for tips.

  5. Oppdaget i dag at aircondition ikke kjøler på min Ford Mondeo ´99 stv (1.8 bensin).

     

    Lyset på AC knappen virker når jeg slår den på, men jeg ser ingen endring i turtallet. Synes det virker som det er mindre trykk i luften fra viftene også, men dette kan være innbilning. Har AC på til vanlig, og tror det er ganske nylig den har sluttet å virke (men er selvfølgelig mulig det har vært slik en stund, siden jeg har begrenset behov for kjøling på vinteren).

     

    Noen opplagte ting jeg kan sjekke selv, eller er det bare å kjøre innom verksted?

  6. Jo, poenget mitt var at dersom barnet bare har hørt om Jesus f.eks. i påskefortellinger og har funnet ut at dette var noe koselig, så blir det jo unødvendig å lage noe stort spetakkel om det. Er enig i at det er annerledes dersom barnehageansatte bruker arbeidstiden sin til å fortelle hva barna skal tro på og driver målrettet undervisning i dette.

     

    Når de har lest en bok om Postmann Pat i barnehagen så kommer barnet hjem og forteller om historien. At barnet kommer hjem og sier "Jeg tror på Jesus" forteller meg at de ikke bare har blitt fortalt en historie...

  7. Er vel ikke noe ulovlig i å fortelle barn om Jesus.

     

    Har du tenkt å nekte barnet ditt å tro på Jesus?

     

    Nei, men barnet mitt har som nevnt av andre ikke en egen kritisk evne, men tror på det som blir fortalt av voksne. Vi er ikke religiøse, men lærer vårt barn våre og humanistiske verdier. At noen i barnehagen, som vi betaler for, skal prakke sin egen overtro på vårt barn er uakseptabelt.

  8. Blir ganske provosert når vår fireåring kommer hjem fra barnehagen og proklamerer at hun tror på Jesus. Etter formålsparagrafen skal barnehagen oppdra barna etter de det kaller kristne verdier (akkurat som om kristendommen var den første til å tenke at det var greit å være snille mot hverandre...), men barnehagene skal ikke oppdra barna i kristen tro. Greit nok at de får noe bakgrunnsinfo om hvorfor påsken feires, men her er det tydeligvis noen personlige kristne som har privatpraktisert. Fireåringen har aldri kommet hjem og sagt at hun tror på pulverheksa, eller at hun tror på postmann pat...

     

    Noen forslag på hva jeg kan/bør gjøre? Her driver faktisk barnehagen og lærer opp mine barn i overtro som jeg setter på lik linje med spøkelser, julenissen og tannfeen.

  9. Skulle gjerne hatt et sett med to trådløse hodetelefoner til bruk for å se på tv/film på senga. Er ute etter noe som er så rimelig som mulig. Setter ikke store krav til lydkvaliteten til denne bruken (det viktigste er at lyden er brukbar og det ikke er noe problem å oppfatte dialogen), men overføringen må være stabil. Rekkevidden trenger bare å være noen få meter.

     

    Kikket i prisguiden, men fant ingen som var doble, og så ikke noe i spesifikasjonene om det ville fungere å kjøpe to.

  10. Har en nyinnkjøpt Acer Aspire One A150 med WinXP, og er litt usikker på hva som er mest taktisk å legge inn av videokodeker og antivirus. Tenker da på antivirus som er minst mulig bloated og krever minst mulig ressurser, og det samme angående videokodeker. Trenger å kunne spille av de vanligste(divx/xvid). Noen gode forslag?

  11. Ved lekkasje i varmeregisteret vil du kjenne lukten av varm glykol (kjølevæske) i kupeen når du kjører, og kjølevæskenivået vil minke. Det kan også, avhengig av hvor varmeregisteret sitter i bilen din, bli vått på gulvet. Du har vel sjekket at dreneringen for kondensvannet fra A/C-kondensatoren ikke er gått tett?

     

    Hm, merker ikke noe til lukt eller mangel på kjølevæske.

     

    Har ikke sjekket kondensdreneringen nei, må jeg under bilen for å sjekke dette?

  12. Hm, etter det jeg finner om varmeregister ser det ut til å være en usaklig jobb å skifte (som jeg må få et verkested til å gjøre, dyrt...), så jeg håper det ikke er det. Varmeapparatet fungerer ellers fint, det blir fort varmt, og jeg har på ac så dugg forsvinner fort etter start (bortsett fra ved slike abnorme mengder som det har vært et par ganger nå).

     

    Andre muligheter jeg kan sjekke, eller er det noen måte jeg kan bekrefte eller avkrefte om varmeregisteret er problemet (uten å skru fra hverandre bilen)?

  13. Når jeg bruker Vista Media Center så har jeg problemer med å spille av videofiler. Den spiller av filer jeg har tatt opp selv, men spiller ikke av avi i divx-format eller .mkv-filer. Windows mediaplayer spiller fint av avi-filene, men ikke mkv-filene. Har installer cccp(codec pack), og alle formatene spilles av fint i mediaplayer classic.

     

    Skulle gjerne fått til å spille av alle filene i Media Center, noen muligheter for dette? Trodde det var mediaplayer som stod for avspillingen, og synes det er litt pussig at den ikke tar de vanlige avi-filene...?

  14. Hehe, dette var litt moro! Å prøve ut ulike taktikker gir mye til spillet!

     

     

    Skulle ta ut en convoy for våpenhandleren, men oppdaget at jeg visst hadde brukt opp rakettvåpenet mitt. Tok ut en leir på veien der de kjørte, sperret veien med to biler, og rullet to gule tønner bort til bilene. Sprang litt unna, og satte meg til å vente med sniperen. Da convoyen kom ventet jeg til den første jeepen drev og strevet med å komme seg forbi bilene, og så skjøt jeg tønna. BOOM! -> Mission accomplished.

    Moro... måtte bare snipe gutta i den siste jeepen før jeg stakk...

     

     

    Men jeg irriterer meg fortsatt over at folkene på vaktposter respawner, kjedelig å måtte ta ut 2-3 vaktposter hver gang jeg skal kjøre et sted...

  15. Min mening (PC):

    Rå grafikk når alt kjøres på high, men det "lugger" litt innimellom, regner med det fikses med en patch?

     

    Kontrollene er litt kinkige, av en eller annen grunn virker det litt unøyaktig.

     

    Selve spillet er rått, liker åpenheten og de ulike typene missions. Det negative for meg er at vaktposter jeg har tatt ut er oppe og går igjen neste gang jeg passerer, det blir litt i overkant mye slåssing med de vaktpostene.

     

    Alt i alt synes jeg dette er veldig bra, regner med at med et par patcher så blir dette topp! Håper de fjerner vakpost-respawn i en patch...

  16. Kan du ikke bare mappe opp en raw printer i cups, for så å dele denne via samba? Burde jo være mulig å bruke windows driver gjennom samba/cups da.

     

    Hm, jo, jeg kan sikkert bare gjøre det, men som helt grønn på linux skjønte jeg strengt tatt ikke mye av det der... Har prøvd å søke litt på nettet, men finner ingen forståelige guider for hvordan jeg kan sette opp en skriver som ikke er støttet i linux til å fungere på en linux-server med utskrift fra windows. Finner mye teknisk om den andre veien da.

  17. Linux virker å være litt trøblete i forhold til printserver siden det ikke er drivere til skriverene mine...

     

    Hvordan vil Windows Server 2003 være til dette formålet? Skriverdrivere til xp vil vel fungere også her, eller? Har kanskje mulighet til å overta en lisens (muligens også serveren den har vært på), ser det er en smule dyrt i innkjøp...

     

    Eller vil det til mitt bruk fungere like godt å bare bruke vanlig WinXP?

  18. Du oppgir litt lite informasjon, når du skriver "men innimellom får eg sterkt undereksponerte bilete", mener du da på samme motiv? Eller fungerer blitseksponeringen fint på noen motiver, mens du har problemer med undereksponering på andre?

     

    Jeg kjenner ikke kameraet eller blitsen din, men min umiddelbare tanke er at du har for kort tid mellom eksponeringer til at blitsen rekker å lade seg opp. Det typiske symptomet vil da være korrekte eksponeringer der blitsen har fyrt, mens du innimellom får sterkt undereksponerte bilder pga at blitsen ikke har fyrt.

     

    Løsningen blir i så fall enten/og/eller å vente lengre mellom hver eksponering, bruke bedre NiMH-batterier, ekstern batteripakke, velge høyere ISO (som vil kreve mindre blitsstyrker), eller "bedre" blitssystem.

  19. Jeg har et HIS HD4850 med IceQ4-kjøler, dvs av den type som tar to slotter og blåser luften ut bak. P182-kabinettet har åpninger i slottene slik at det dras inn luft i kabinettet bakfra. Denne luften går da utenom luftfilteret i front, og jeg er redd mye hybelkaniner og kattehår kan dras inn her og feste seg inni GPU-kjøleren. En annen ting er at siden mitt kabinett har bakparten ganske nært veggen kan kanskje en del varmluft bli sugd tilbake til kabinettet gjennom disse luftehullene?

     

    Er det dumt å tette igjen disse slik at luft kun dras inn gjennom luftfilterene i front?

     

    En annen ting er om det finnes 12cm kabinettvifter som er mer stillegående enn de som følger med kabinettet, som disse kan byttes ut med?

  20. Tenker på å bytte ut CPU-kjøleren fra standard boxed til noe litt mer stillegående og kjølende, og blant annet OCZ Vendetta 2 virker ok til en grei pris.

     

    Med mitt HK P5Q Deluxe fulgte det med en liten chipset-vifte (som sikkert bråker fælt), som manualen oppga skulle brukes ved passiv kjøling av CPU. Ved aktiv kjølig ville luftstrømmen fra CPU-kjøler ordne biffen.

     

    Spørsmålet mitt blir da om CPU-kjølere som blåser sideveis (i steden for mot HK) gir nok kjøling til chipset? Må/bør jeg velge en CPU-kjøler som blåser nedover?

×
×
  • Opprett ny...