Gå til innhold

Muda

Medlemmer
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Muda

  1. 35 minutes ago, Outlier616 said:

    Sansyneligvis ser vi her 1 stykk M109 mot mange russiske artilleristykker, kanskje dusinvis eller tom. et hundretalls i en brigade gitt antallet eksplosjoner.

    Sannsynligvis klaseammunisjon, altså ikke så mange skudd, men mange eksplosjoner. En kan også se minst 3 M109 i videoen, jeg gjetter på at de var i stilling klare for å skyte, men ble oppdaget av dronen og skutt mot før de kunne stikke av.

  2. 20 hours ago, Dubious said:

    Ikke spis eller drikk noe før du skal ta vaksinen.

    Du MÅ huske å spise og drikke før du tar vaksinen, noen skiver et par timer før er nok. Jeg antar at Dubious mener at du ikke skal spise og drikke masse rett før hvis du sliter med kvalme.

    • Liker 1
  3. 9 hours ago, Ketill Jacobsen said:

    Du får slå opp på geotermi og og bli litt mer opplyst. Varmepumper kan stort sett ikke brukes sammen med geotermi da inngangstemperaturen blir for høy. Uttemperatur fra varmepumpemediet er nesten alltid lavere! For å bruke bergvarme (misvisende ord) og jordvarme (også misvisende) borer en hull som er fra noen meter til maks hundre meter og støter på vann som knapt er mer enn ti grader varmt, altså fjernt hva man snakker om i forbindelse med geotermi.

    Har slått det opp, fra SGU (Sveriges Geologiske Undersøking, https://www.sgu.se/samhallsplanering/energi/fornybar-geoenergi-och-geotermi/

    Quote

    När värme utnyttjas från större djup än ca 400 m, används i stället begreppet geotermi.

    Geoenergi er all energi (dampturbin, fjernvarme og varmpepumpe) fra bakken, men geotermi er da ved høyere temperaturer(fjernvarme og dampturbin). Det blir litt som å snakke om en Golf (geotermi), når man egentlig mener Volkswagen (geoenergi). Enkel ting å blande.

  4. 12 hours ago, Ketill Jacobsen said:

    Her blander du kortene vilt! Artikkelen du refererer til gjelder bruk av grunnvann som holder en temperatur på rundt 6 grader og som kommer inn på den ene siden av en varmepumpe, mens geotermi er noe helt annet: Fra Wikipedia: "Geotermisk energi kan brukes til produksjon av elektrisitet eller til oppvarming (geotermisk fjernvarme). For å kunne produsere elektrisitet må temperaturen normalt være mer enn 150 grader celsius. Temperaturer over 40 grader celsius kan brukes i oppvarming".

    Borer man noen kilometer ned i jorden vil en finne svært høye temperaturer (mange hundre grader inn til flytende jern). Man kan da sende vann ned i hullet og få damp i retur til å drive dampturbiner eller varmeveksle dampen til fjernvarme.

    Varmepumper basert på bergvarme (grunnvann) er bare meningsløst dyrt og komplisert og vil etter hvert koste mye i vedlikehold.

    Geotermi er vel all varme som kommer fra bakken, uansett om man bruker det til å drive dampturbiner eller bruker det som et varmelager for å ha mer effektiv drift av varmepumper. Anders skrev om et innsparingspotensiale, ikke om energiproduksjon. Jeg tror du leste innlegget hans litt for raskt.

    Redigert: Geoenergi er all varme fra bakken, geotermi er høytemperaturvarme, se nytt innlegg lenger nede.

    • Liker 2
  5. Jeg sitter med en MX518 som synger på siste verset i disse tider. Den sliter med dårlig kontakt, og mister kontakten rett som det er med vanlig bruk. Nå har jeg den bare som backup i jobb-sekk, men jeg tester alltid dagsformen på MX518 før jeg eventuelt kobler tilt en av disse grusomme mikro-musene fra Dell og HP.

     

    Det høres ut som om du har brudd i kabelen. Jeg har selv hatt kabelbrudd i min MX518 og senere G400. Det er lett å fikse ved å kappe kabelen og koble til lederene igjen. Husk å sjekke hvor de forskjellige ledningene skal.

     

    Angående nyhetssaken. MX518 har blitt "relansert" minst to ganger tidligere som G400 og G400s. Disse har hatt samme formfaktor og fått en oppgradert innmat. Desverre har ikke den nye MX518 hullmønsteret som de har hatt tidligere.

  6. Det handler ikke om at det må privatiseres, det handler om monopol. Forsvaret nekter at andre aktører får prøve seg, og det synes jeg blir helt feil. Her burde markedet styre om det er plass til andre, ikke sosialistiske meninger.

     

    Det ser ut som om du har misforstått litt. Slik jeg ser det, så er det slik at Forsvaret ikke vil være en aktør i et marked hvor private kan drive fordi det er ikke de sin samfunnsoppgave. Folkene i Forsvaret driter i inntjening, det er ikke jobben de sin å tjene penger. Dette er noe sivile lett kan ta over ettersom det ikke er noe lovverk som regulerer bruken av hunder til dette. "La noen andre ta den jobben".

    • Liker 2
  7. Ganske grov feil i teksten:

    "De skriver også at de anser det som misbruk dersom du ber om pengene tilbake for en tittel kjøpt rett før et salg, og så umiddelbart kjøper den på nytt når salget har startet."

     

    Dere mangler en "ikke":

     

    "We do not consider it abuse to request a refund on a title that was purchased just before a sale and then immediately rebuying that title for the sale price."

    • Liker 1
  8.  

    Motargumentet til Gabe er jo noe kunstig, enn så lenge dette knapt har blitt satt i gang, og klagestormen antakelig dempes over tid. Mulighet for å ta betalt for mods har jeg ingenting prinsipielt i mot, men valves cut virker alt for stor.

     

    AtW

    Valve tar 30%, som de ellers tar i alle mikrotransaksjoner. Bethesda har bestemt at man kun skal få 25%

     

     

    Det er interresant at alle nevner 30% uten å faktisk vise til en pålitelig kilde for dette, for å så diskutere videre som om disse 30% var satt i stein.

    Jeg har ikke peiling på hva Valve tar, men hvis det er snakk om mikrotransaksjoner så tar de 5% hvis tallene herfra enda stemmer og er det samme for modifikasjoner (se under "What is the "Steam Transaction Fee"?")

    • Liker 1
  9. Var veldig fornøyd med seieren til førstelaget. Var sikker på at vi kom til å tape da jeg så Daniel mot Emil rett ut fra sistepost, Daniel så veldig sliten ut i forhold til Emil. Litt kjipt at Jørgen (Rostrup) har lagt opp og ikke løp.

     

    Personlig så slet jeg mest med forberedelsene, skulle på sjette etappe på tredjelaget, og estimerte å gå ut litt før sola sto opp. Endte opp med å gå ut ca 5:30. Merket at det jeg burde ha vært bedre forberedt, første Tiomila siden 2005, sist løp jeg ungdomsklassen. La meg for å sove tre ganger i løpet av døgnet, fikk sove en gang, husker det siden jeg hadde mareritt (om at jeg ikke rakk vekslinga). Men er vant med nattskift, så sliter ikke så mye på den tida av døgnet. Hadde også problemer med å finne ut hvordan en skal spise, småspiste hele tiden omtrent.

     

    Tredjelaget rakk å komme i mål med niende etappe før fellesstart, hadde ikke nok løpere til en tiendeetappe, var en ungdomsløper som kanskje kunne (tror ikke han var seriøs), men vi dro heller hjem. Endte opp med en ungdomsløper på en kort etappe, så vi ville ha blitt disket uansett.

     

    Andrelaget nådde også sitt mål med topp 50, nesten, 52.

     

    Damelagene gjorde det også godt.

     

    Ungdomslagene også, ei av løperne besvimte pga heten da, etter å ha kommet i mål.

     

    Mangel på pissoarer er jo kjipt, men det var et på restauranten. Om du er typen som liker å gå noen hundre meter for å komme til køfri regulær do.

  10. For det første, det kommer ann på hvilket metall du skal smelte.

    For det andre, så er forbrenning og smelting to forskjellige ting.

     

    For brennere så kommer det ann på hvordan du skal bruke det. Du greier ikke å smelte så alt for mye med en liten brenner, kun nok til å skjære eller lodde, anbefaler induksjonsovner til større mengder. Om du bare skal "lime" fast to biter, så anbefaler jeg sveising. Sveiseapparat bruker strøm, ikke gass, og er enkle i bruk, usikker på om du trenger noe kurs da. Men de koster vel litt.

     

    Ved større mengder flytende metall trenger du skinnfrakk, skinnbukser som dekker front (gjerne bak og), hjelm (glassfiber) med skjold mot varmestråling (og sprut), vernebriller, vernestøvler og skinnhansker. Alt tøy under må være av ikke brennbare materialer.

    Verd å merke at dette kun beskytter mot varme og metallsprut. Du kan ikke stappe hånda nedi et metallbad med en hanske. Og du kan bli brent selv med hanske på av stikkflammer.

  11. Haha patetisk at du lager tråd om det..

    Patetisk at du oppfører deg som en unge.

    Ingen kommentar til noen av dere.

     

    Er det juks at han spiller 5 spillere på en gang? Er det juks at han må kjøpe 5x kontoer med 5x TBC og betale for 5x kontoer i måneden?

    Ikke i utgangspunktet, men når disse brukes koordinert for å skaffe seg fordeler så er det juks ja.

    Hvilke fordeler? Det er samme som om han skulle vært i en 5-mans gruppe 24/7. Bare mindre effektivt, da han ikke kan gjøre like mye som 5 forskjellige spillere samtidig.

    Er det juks at han har brukt flere titalls timer på å lære å spille med det opsettet?

    De kan kontrolleres med voice eller på samme keyboard. Og selv om personen skulle bruke 999999 dager på å lære seg det, så rettferdiggjøres det ikke på noen måte.

    Ingenting å rettferdiggjøre.

     

    Er INGEN forskjell fra om du skulle blitt eid i PvP av 5 forskjellige spillere.

    Dette er ikke fem spilllere - det er forskjellen.

    Men det tar opp 5 spillerplasser i BG's, og 2-3 stk kan lett ta de 5 der, de er some ei gimpa 5-man gruppe.

    edit: Kan legge til at jeg hadde gjerne multi/trippelboxa selv om jeg hadde hatt nok penger.

    Det skulle ikke forundre meg om du kjøper gull i disse dager heller. Alt skal jo være så jævla enkelt.

    9422019[/snapback]

    Så slenger man vennligst ikke slike angrep i hytt på pine takk.

  12. Det er vel ikke så mye som blir gjort med det om folk ikke klager før etter spillet er ute?

     

    AtW

    9262269[/snapback]

     

    Helt enig, men så er det jo betatestere som faktisk har testet dette, de ser dette i praksis, slik at de kan komme med tilbakespill basert på erfaring. Folk ser for mye på teori og for lite på praksis. Det er nesten garantert at praksis blir forskjellig fra teori. :)

     

    La betatesterne gi de fleste inspill, de har sett det i praksis og vet hva de snakker om.

     

    -Muda

×
×
  • Opprett ny...