Jump to content

Muda

Medlemmer
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

24 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

3176 profile views
 1. Har slått det opp, fra SGU (Sveriges Geologiske Undersøking, https://www.sgu.se/samhallsplanering/energi/fornybar-geoenergi-och-geotermi/ Geoenergi er all energi (dampturbin, fjernvarme og varmpepumpe) fra bakken, men geotermi er da ved høyere temperaturer(fjernvarme og dampturbin). Det blir litt som å snakke om en Golf (geotermi), når man egentlig mener Volkswagen (geoenergi). Enkel ting å blande.
 2. Geotermi er vel all varme som kommer fra bakken, uansett om man bruker det til å drive dampturbiner eller bruker det som et varmelager for å ha mer effektiv drift av varmepumper. Anders skrev om et innsparingspotensiale, ikke om energiproduksjon. Jeg tror du leste innlegget hans litt for raskt. Redigert: Geoenergi er all varme fra bakken, geotermi er høytemperaturvarme, se nytt innlegg lenger nede.
 3. Noen som noe om lovligheten til dette? Med tanke på at de ikke betaler MVA for sluttsummen og at det ikke er lov å gjøre det samme med f.eks. konsertbilletter (hvis jeg husker riktig.)
 4. Norge kan ikke utlevere anbudsdokumentene hvis Orano har valgt å hemmeligholde de. At myndighetene ikke leverer ut den informasjonen er riktig gjort av de. Men, Norge har også rett til å velge leverandør av tjenestene. Om Orano ikke vil eller kan gi offentligheten gode nok svar, så bør de regnes som ukvalifiserte til anbudet.
×
×
 • Create New...