Gå til innhold

janingar

Medlemmer
  • Innlegg

    668
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av janingar

  1. Kom over denne tråden etter at jeg leste en artikkel på TV2.no om at han fyren her. Ble litt nysgjerrig og søkte opp navnet. 
     

    Han har tydeligvis har gjort det til levebrød å trusselfakturere folk som uheldigvis bruker bildene han legger ut for at folk skal «stjele». Godt at folk blir bevisste på opphavsrett og styre unna bildene til den fyren her.

    Legger ved link til artikkelen 🙂

    https://www.tv2.no/underholdning/14785378/

    • Liker 1
  2. I forhold til å være drikkbare har de ingen verdi 😂

    Jeg tenkte mest i forhold til at de er fra den tiden flaskene fortsatt ble gjenbrukt og kommer i den originale papp-holderen.

    Er veldig usikker på om noen samler på slike. Er nok verdt å legge ut en gratis annonse på Finn, og heller sende dem i glasskonteineren hvis ingen viser interesse 🙂

  3. Hei. 
    Jeg har en gammel 6-pack med Coca-cola på 0,35l. flasker av den typen som gikk ut av pant i 2015. Kjøpte den med tanke på å kose meg med de ved en spesiell anledning i etterkant av at flaskene ikke lenger var å finne i butikken, men den anledningen kom jo aldri 🙄

    Siden den gang har den stått bakerst i kjøleskapet urørt. Så lurer på, er det noen som vet om det finnes noe marked for folk som samler på slike? Vil gjerne kvitte meg med den i forbindelse med flytting. Vurderer å dumpe de, men hadde vært gøy om noen ville ha de 😁

    Jan Ingar. 

    C9696E6D-59DA-4FFE-8478-0A3E2F0D2592.jpeg

    241DF988-E942-4161-B42C-59EF76B91A61.jpeg

    F6B922F5-C610-4B0F-8B3B-2409D0647B80.jpeg

  4. Blir ikke helt svaret på spørsmålet ditt, men jeg visste ikke at noen fortsatt brukte CDRW eller DVDRW. For min den tok minnepenner over for godt å vel 15 år siden, eneste jeg har brukt av plater siden var vel å brenne noen DVD-plater for backup av gamle disker. 
     

    ikke mulig å bare bruke minnepenn og omgå hele problemet? 🙂

  5. Kikket litt rundt og fant et par alternativer. Har hørt at Seagate sin Ironwolf-serie skal være brukbar for NAS. Ellers fant jeg vel også en Toshiba disk, men er usikker på hvor gode de er? Husker ikke at de lå i toppen for noen år tilbake 🤔

    Seagate IronWolf 4 TB: https://www.netonnet.no/art/datakomponenter/harddisk/sata3a5/seagate-ironwolf-st4000vn008-4tb/239533.11113/

    Toshiba N300 NAS: https://www.netonnet.no/art/datakomponenter/harddisk/sata3a5/toshiba-n300-nas-35-bulk-4tb/1008052.11113/

    Verdt å merke at den Toshiba-disken har 7200 RPM, men er vel kanskje ikke verdt den ekstra 100-lappen.

  6. Just now, Lugmeister said:

    Vær også obs og kjøp en disk med CMR teknologi og ikke SMR. forskjellen er hvordan de skriver til disken og i raid og nas bruk så vil SMR diskene ikke være optimale.

    WD fikk mye pes for sine red disker med SMR en periode fordi de solgte de som NAS drives og fikk man feil så kunne NAS boksen bruke over en uke på gjenoppbygging. Så prisen på en noe nyere disk kan være verdt det.

    Ligger en del youtube videoer og tester rundt dette.

    Sjekk også om du fortsatt har garanti på de ndisken som røk muligens du har 5 års fabrikk garanti på den.

    Har akkurat satt meg inn i den problematikken 🙂 Så ny disk bør være en CMR-disk.

    Produktkoden for disken er H3IKNAS30003272SE, har dobbeltsjekket at den dessverre bare har 3 års garanti.

  7. 1 minute ago, NULL said:

    Kommer vel litt an på bruksområdet. Hvis det bare er for lagring av filer, og at det gjerne er litt store filer også (bilder på flere megabyte, video etc), vil det gjerne være I/O-ytelsen ellers for NAS-en eller nettverksgrensesnittet som etter begrensningen. Her er det kanskje i tillegg snakk om en bruker mot NAS-en samtidig, og er det evt. spesielle tjenester ("apper") som brukes på NAS-en ut over bare fillagring?

    Slik jeg ser for meg at de flestes bruk av NAS er i hjemmesammenheng, vil det ikke så ofte være at 5400/5900 er noe flaskehals kontra 7200.

    Kjører du RAID 0, RAID 1 eller JBoD?

    Er i grunn bare snakk om ren lagring/backup av PC. Så litt tekstdokumenter, men mest bilder som du sier på 3-4 MB. Noe video. Så per nå bruker jeg ikke noen andre spesielle apper på NAS'et. NAS'et kjører Synology sitt hybrid-raid SHR med speiling av diskene. Tilsvarer vel i praksis RAID1.

  8. Hei.

    For kort tid siden tok selvfølgelig den ene harddisken i Synology-NAS'et mitt kvelden. NAS'et er av typen 2-disk og satt opp med Synology SHR hvor diskene speiler hverandre, så ingen data har gått tapt (enda) heldigvis. Diskene som sitter i NAS'et i dag er av typen HGST Deskstar NAS 7200 RPM 3TB. Kjøpt for 4 år siden.

    Så lurer på om noen har en grei anbefaling til en erstatningsdisk. Har undersøkt litt rundt og ser jo at disker på 5400 RPM er gjerne noe rimeligere enn disker som spinner på 7200 RPM. Jeg husker ikke hvorfor jeg vakgte en 7200 RPM-disk den gang, men kom muligens rimelig ut.

    Så litt av spm. blir. Skal jeg likegjerne gå for en 5400 RPM-disk i stedet om dette er billigere, eller bør ny disk ha samme hastighet? Noen erfaring? (Har lest at NAS'et trolig skal takle det fint).

    Tenkte litt at jeg gjerne kunne gå for 4TB denne gangen, slik at den dagen den andre HSGT-disken må byttes, så kan jeg totalt sett få oppgradert lagringskapasiteten med en annen 4TB-disk 🙂

    Setter pris på råd.

  9. Hei.

    Jeg skal snart på et jobb-intervju og har i den anledning fått en oppgave jeg må løse fram til intervju ? Kunne trenge litt hjelp på veien.

    Litt enkelt forklart så er oppgaven som følger:
    En 230VAC (6kW) UPS (med innebygd batteri) har per nå strømforsyning fra en kilde. Oppgaven går ut på lage en løsning som lar denne UPS'en kunne bli forsynt fra en alternativ 230VAC-kilde dersom hoved-kilden faller ut.

    Selv har jeg mest kompetanse innen automasjon og ikke med strømforsynings-systemer. Så jeg tenker da enkelt og greit noen relé mellom linjene som sørger for å koble ut/inn hoved- eller alternativ spenningskilde etter hvilken som har strøm, men har på følelsen av at dette blir altfor enkelt i forhold til hva den potensielle arbeidsgiveren forventer ? Er ellers utdannet elektro-ingeniør.

    Har lagt ved et utsnitt av el-skjema under. Rød pil markerer rekke-klemme for nåværende strømforsyning. Tenker å legge til et par til ved siden av og deretter noen reléer. Har undersøkt litt på nett allerede og har vel skjønt at UPS'er er nærmest et eget fagfelt å regne. Nærmere bestemt elkraft ?

    UPS-case.png.39a74fd679000b0f6b8978ef1fa72d11.png

  10. Hei.

    Jeg kjøpte nylig litt mer RAM til PC'en min og da oppstod det et lite problem. Raskt om PC'en. Den er 5 år gammel og utstyrt med et Gigabyte hovedkort (produktinfo), og hadde opprinnelig 2x4 GB Crucial Ballistix DDR3 RAM installert (produktinfo).

    I dag forsøkte jeg å installere 2x8 GB RAM av typen Corsair Vengeance (produktinfo). Det likte åpenbart ikke PC'en som da ikke lenger ville slå seg på. Derimot når jeg tok ut de opprinnelige Crucial RAM-brikkene så fungerte alt fint igjen.

    Spørsmålet er: Kan noen andre her se noen grunn til hvorfor de ikke skulle fungere sammen?

    Alle 4 brikkene skal ha nøyaktig samme CL-timing, minnehastighet og spenning ? Så det burde ikke være noen grunn til at de ikke fungerer sammen, utover at det er to ulike merker og kjøpt med 5 års mellomrom.

  11. Hei.

    Jeg foretok et søk selv og fant både NRK-artikkelen, men fant også denne i fra VG:

    https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/BJEaOe/professor-om-usa-gaar-mot-aa-bli-et-u-land

    Denne tar for seg de enorme forskjellene og blant annet hvordan USA bruker ekstreme summer på det millitæret i forhold til det meste av verden. På slutten av artikkelen finner man dette sitatet:

    "På den andre siden – et stort våpenlager, små muligheter for å ende opp i bedre kår enn de du ble født inn i, og et politisk system der pengene rår og presidenten ansetter sine egne slektninger som rådgivere."

  12. Hei.

    Jeg må bytte bremseskiver og klosser foran på BMW'en (2012 mod.) min før neste års EU-kontrol (januar). Vet at det viktigste er bremseskiver og klosser, men i dag er det jo alltid noen smådeler i tillegg som må med. Er litt usikker på om jeg har fått med alt i denne handlelista (fra GS bildeler):

    654638080_Screenshot_2019-12-10EditTopic-Diskusjonno.png.676a493f2d44ac20987556c4dcaa777c.png

    Er den lista komplett? Eller er det noe som også er overflødig? ?

    Den siste "delen" som GS mener er nødvendig her er "bremsepasta" (ikke på lista), men er ikke det i praksis vanlig kobberfett? :glare:

    Takk for alle svar.

  13. Det står litt om gruven i denne artikkelen hos NRK: https://www.nrk.no/trondelag/bautaer-over-ei-naer-fortid-1.6595998

    Det jeg derimot er nysgjerrig på er, finnes det fortsatt drivverdig malm igjen i bunnen? Eller ble den lagt ned i 1997 pga. av at den var tømt? Vet at mange norske gruver strøk med ikke pga. av at de var tomme, men fordi vi ble utkonkurrert av lave råvare-priser. Noe som til dels har blitt langt bedre igjen i dag. Noe som burde reise spørsmålet om det finnes flere norske gruver som potensielt kunne bli gjenåpnet.

  14. Mange flotte ord om Møreaksen, bare så synd at det er underlegent Romsdalsaksen.

     

    Når vi skal flytte folk og biler fortest mulig, så burde vi ha en strekning som er rettest mulig. Det gjør Romsdalsaksen og spesielt i kombinasjon med Storfjordsambandet.

     

    Ja for Romsdalsaksen fjerner jo 4 ferge-strekninger (har også regnet med Brattvåg-Dryna) og gir flere tusen mennesker fastlandsforbindelse med på kjøpet. Selv om en mer rett vei kanskje tar en litt raskere i retning Trondheim så skal gjerne veiene gi nytte for folk flest. En vei som faktisk binder sammen både Molde, Midsund og Aukra bedre sammen med hverandre og Møre gir langt mer nytteverdi enn for noen hundre innbyggere på Sekken og Sunnmøringer som tydeligvis hater Molde og derfor vil unngå byen for alt i verden.

     

    Hele Romsdalsaksen oser mest av et hat mot Molde og alle som bor utenfor de største byene i landet. Det hevdes at den skal være billigere, men vil innebære en bruk av flytebruer i mye større skala enn noengang forsøkt før. Det er slettes ikke gitt at det er noe billigere. Dessuten kan det neppe bli spesielt billig å vedlikeholde de enorme flytestrukturene som vil være konstant utsatt for korrosjon i fra saltvannet.

×
×
  • Opprett ny...