Gå til innhold

vifteovn

Medlemmer
  • Innlegg

    1 160
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vifteovn

  1. Hei

     

    Problemet: Eg er ikkje nøgd med lydkvaliteten frå blant anna Netflix frå den bærbare pcen når den er kopla til stereoanlegget.

     

    Årsak: Eg nyttar lydsignalet frå headsettutgangen på min bærbare Dell XPS 1645 til stereoanlegget som er består av to psb-høgtalarar og ein HK 970 forsterkar. Å nytta lydsignal frå det interne lydkortet via headsettutgangen til stereoanlegget er ikkje optimalt lydmessig..

     

    Mogleg løysing: Ein måte å omgå det interne lydkortet er å nytta ein DAC via usb-porten såvidt eg har forstått. Viss det er mogleg hadde det vore kjekt om DAC også er trålaus. 

     

    Eg har funne fram til denne DACen, NAD DAC2: https://www.hifiklubben.no/stereo/da-konverter/nad-dac2-da-konverter/?utm_source=prisjakt.no&utm_medium=cpc&utm_campaign=alwayson&utm_content=NADDAC2GR

     

    Spørsmål:

    - Vil NAD DAC2 heva kvaliteten på lydavspelinga frå den bærbare pcen til eit høgare nivå enn eg har nå?

    - Er det andre DACar som gjer ein betre jobb til ein rimligare penge?

     

    Mvh

    Thomas

  2. Dette er kanskje blitt spurt om før, men eg veit ikkje om eg klare å gå gjennom 400postar..

     

    Batterilevetida på telefonen er jo så som så, får eg to dagar er det bra. Men når eg ser på kva som bruke straum så undre eg meg litt. Det står at 35% av straumen går til "celle-standby" og 35% går til "telefonen ikkje i bruk". Korleis kan desse prosessane bruka så mykje straum? Telefonering står kanskje for 1-3% og wi-fi for 2-5%...

     

    Og "r'en" over dekningssymbolet har eg lest at står for roaming. Får eg dette symbolet fordi eg bruke onecall som igjen bruke telenor sitt nett?

  3. Hm, eg kjøpte denne pcen for eit halvt år sidan, då med core i7 1.6ghz. Nå vil madammen kanskje også ha makan pc. Og sidan ho drive litt meir med bildebehandlig enn meg tenkte eg fleire kjernar er jo gøy.

     

    Men nå fints det bare core i5 i reportoaret til dell. Utan å ha googla så alt for mykje så skulle ein jo tru at i5 var litt dårligare enn i7.

     

    Er det nokon grunn til at den ikkje fints i i7versjon lengre?

  4. Hm, kva skal det stå når ein har oppdatert til 2.2? På miin programvareinformasjon står det 2.1-update1, det ser ikkje ut som 2.2 synes eg.

     

    Når eg velge oppdatering av systemprogrammer fortelle den meg at det ikkje fints noko nytt.

     

    Det er snakk om ein htc desire foresten.

  5. Eg la merke til at eg har fått støv bak skjermen, dvs, bak "frontskjermen", når eg var innom kvite nettsider her. Merke det ikkje når eg jobbe med mørke bakgrunnar, men nå la eg då merke til den.

     

    Andre som har fått støv bak der? Og korleis eventuelt kan få det vekk?

  6. Tar opp lydproblemet mitt igjen eg.

     

    Er det ingen andre som lar seg plaga av IDT audio kontrolleren som i mitt tilfellet har aktivert PREMIUM SOUND som standard. Eg like nøytral lyd og ikkje lyd med über maximega bass, så for kvar gang eg starte pcen må eg gå inn på programmet og haka av premium sound.

     

    Har andre det problemet?

     

    Kan ein fjerna programmet utan å fjerna lyddriverane?

  7. Litt småpirk til :)

     

    Det er jo fire lys i front, for hd, blåtann, wifi og wifistyrke. Lyse dykkar wifistyrke? Alle andre ser ut til å fungera greit, men wifistyrkelyset fungeret ikkje. IKKJE at dette er livsnødvendig for meg då, eg har jo ikonet på startbaren.

     

    Det tjukke batteriet som stikke bak er ikkje så veldig plagsomt og det hjelpe nok bra på batteritida, iallefall om du har tenkt å ha med pcen på forelesning og har planer om å kjøyra pcen i 3 timar ++.

  8. Hm, eg gjekk inn på lydinstillingar og stilte "standardformatet" til 24bit og 192000hz, nå er det lenge sidan eg var überaudiofil, men eg like jo å tru at det er betre :D

     

    Trayiconet til IDT forsvant foresten ved oppdateringa av lyddrivaren, ikkje at det var eit savn.

  9. Takker for svar! Jaja, sånn går det når ein bruke opera og firefox!

     

    Må bare sei at eg forsatt er veldig nøgd med pcen min. Fekk litt betre oversikt når eg stilte på "normal" visning i win7 slik at ikonene og alt det der ikkje blei så sabla store!

     

    Eg har forsten eit batteri som stikke ut bak, det har vist seg å vera greit og holda i når eg er ute og går i gangen, men kor trygt/bra er egentlig det? Batteriet blir jo bare "klipsa" på..

  10. Men det er ingen grunn til å kontakta dei såframt alt fungere som det skal? Eller er dette noko ein bør bytta ut om ein har i7?

     

    Eg har forsten litt problemer med å bruka dell sine driveroppdateringsgreier. Eg hadde lyst å instalera nye lyddriverar, men når eg trykke på nedlasting står det at eg ikkje har merka noko for nedlasting.

×
×
  • Opprett ny...