Gå til innhold

Woods

Medlemmer
  • Innlegg

    1 663
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Woods

  1. plankeby skrev (3 timer siden):

    Tullete og usaklig artikkel fra digi.no. Dette hadde vært greit fra en blogger, men jeg forventer mer saklighet fra et nettsted. Desperat klikkagn dette her. 

    Artikkelen har lite/ingen relevans. Hadde det dreid seg om at at Høyskoler eller universitet generelt ikke støttet flere plattformer/maskinvare, kunne det vært relevant. 

    Man søker linje med spesifikt programmering og databruk som verktøy til oppgaver, da sjekker man hva som kreves av utstyr.

    "Jeg har kommet inn på arkitektlinjen og kjøpe bøker jeg likte om arkitektur, skolen krever jeg må ha andre bøker".

    Noen ganger må man bite i det sure eplet, dersom det er spesielle linjevalg som krevet egen spesifikk plattform og maskin. 

    Generelt er jeg selvsagt for plattformfrihet. 

    Jeg vil påstå dette er relevant. Eksamensløsningen som kjøres på de nevnte universitetene støtter kun Windows/macOS. Dette er ikke linjespesifikt.

    • Liker 1
  2. Stexilia skrev (9 timer siden):

    Er nok sinnsykt frustrerende både for kundene å ikke minst sony og microsoft at store antall konsoller blir kjøpt opp av boter/scalpers for videresalg. Eneste måten å stoppe dette sånn som jeg ser det per nå er:

    - Nettbutikkene går sammen om å lage et system for ID godkjenning. Evt bank ID godkjenning.

    - Maks 1 konsoll per kunde, er kortet brukt på en nettbutikk får man ikke kjøpe i noen annen nettbutikk.

    - Ikke mulig å videreselge konsollen på noen 3 parts side for høyere enn ordinær pris (finn.no,ebay etc.) skulle vært opprettet regel.

    Problemet et også at scalpers tjener penger så lenge folk kjøper fra dem, stopper folk å kjøpe fra dem taper de på sikt. Men de vet at folk gjør alt for å få en ps5/XSX, de blir matet..

    Er redd for at dette blir å vare veldig lenge...er for ille at scalpers har mer konsoller lagerførte enn nettbutikkene.... noe må helt klart gjøres/endres lovverk.

     

    Enig i at det er en uting, men krav om verifisering med bank id og at de deler persondata syns jeg blir for meget. Til syvende og sist er det tross alt snakk om underholdningsutstyr, det brenner ikke så hardt uansett hvordan man vrir og vrenger på det. Skal dog si meg enig i Finn forslaget ditt. 

     

    Jeg er gira på konsoll selv, men syns dette hysteriet begynner å bli latterlig. 

  3. Hei,
    kjøpte en gassgrill fra Weber tidligere i vår. Det nærmer seg punktet hvor vi må klargjøre grillen for vinteren, og kvier meg til å presse den i boden. Jeg lurer derfor på om det er mulig å oppbevare grillen utendørs uten at den tar skade eller at vi forkorter levetiden.

    Vi har dog ikke gunstige forhold for dette prosjektet. Vi bor nordpå og kan forvente stabile minusgrader gjennom vinteren. Vi har ikke noe tak grillen kan stå under, den står derfor i dag med beskyttelsetrekk. Dette trekket vil dog føre til kondens på innsiden av grillen da bunnen er åpen. Si at jeg får tak i en tett og tykk pose jeg kan pakke grillen inn i, vil dette bedre situasjonen?

     

    Setter pris på innspill.

  4. CaZpeR skrev (6 timer siden):

    Oculus Link. Den originale fra Oculus på 16fot/5meter

    Kikket på Anker og Partylink som flere nevner. Anker var bare 3 meter og PartyLink-kabelen klarer ikke å lade headsettet mens man bruker det. Derfor gikk jeg for originale da dette er en hybridkabel med både optisk for data og en kobberdel for lading.

    (Kjøpte den fra Amazon for veiledende pris på USD79)

    Jeg har sett det samme, men så at Oculus var utsolgt (ikke tilgjengelig her til lands). Tenkte derfor du muligens hadde funnet et godt alternativ her til lands. Da får jeg bestille fra Amazon selv.

  5. Hei, 

    er det noen her som har erfaring med denne modellen? Er på utkikk etter en fornuftig bil med firehjulsdrift. Med fornuftig hadde jeg i utgangspunktet ikke tenkt på Mini, men det kan tyde som kvaliteten på disse bilene er nokså god. 
     

    Man finner relativt godt utstyrte biler som

    har kjørt under 100.000 km mellom 110-140.000. 

  6. oophus3do skrev (14 minutter siden):

    Hvor store er batteriene i en prius? 1 kWh? Jeg står nok på mitt, og bruker kun uttalelsen til Toyota CEO selv som sier de ønsket å hoppe over dagens teknologi, for å fokusere seg på morgendagens teknologi. 

    Nyeste generasjon Prius er utstyrt med et 8,9 kWh batteri. Øker faren for selvantenning i takt med størrelsen på batteriet, i og med du nevner dette? Jeg spør da jeg ikke har sett noen som har hevdet dette tidligere, og høres ut som interessant lesing.

    Hva CEOen til Toyota sier er en ting, men du hevdet Toyota hoppet over bruken av lithium-batterier i denne diskusjonen. Om ikke annet kan du i det minste sitere han korrekt. Om det ikke er mye å be om foretrekker jeg at vi holder oss til fakta, men jeg mistenker enkelte her inne er upresise med vilje.

    • Liker 6
  7. oophus3do skrev (47 minutter siden):

    De må jo bruke batterier de også, men de hoppet over det å bruke mye av dem per produkt, siden de for nesten 10 år siden forstod allerede da at li-ion teknologien kun er et mellomsteg til det neste hoppet i batteri-teknologi. Toyota er en av de som har jobbet lengst med SSB.

    Du går med andre ord fra "Toyota hoppet over disse batteriene" til at "de må jo de også". Hjelper lite hva de har jobbet lengst med nå dagens Prius leveres med lithium-ion celler. Når det gjelder batterier og den slalgs er det fordelsaktig å forholde seg til det som er realitet her og nå.

    • Liker 6
  8. oophus3do skrev (6 minutter siden):

    Fakta er at lithium-ion battericeller kommer med sin egen "fail-rate" ut av fabrikken. Det er statistisk en umulighet at vi ikke får flere elbil-branner når bilbestanden vokser med li-ion batterier. Toyota har nok gjort et sjakk-trekk når de hoppet over disse batteriene og heller kastet alle sine kort på å utvikle SSB så kjapt som overhodet mulig. 

    Har Toyota hoppet over lithium-ion batterier? Er ikke de fleste moderne hybrid-bilene fra denne produsenten utstyrt med lithium-batterier?

    • Liker 2
  9. Agentspoon skrev (8 timer siden):

    Jaja, jeg har satt ned enda mer til 8k nå inkl. veggfeste. Jeg hadde nok selv slått til på den prisen, med mindre jeg er en av relativt få som er veldig avhengig av eARC funksjon. :) Sier for all del ikke at LG B9 er et dårlig valg det heller. Stusser kanskje mer på de som velger Q60R og RU6475 etc. til 10k i stedet for å handle fjorårets toppmodell (lite) brukt til i praksis 7k.

    1. Det er kanskje ikke like mange som ønsker å handle slikt brukt.
    2. Du har satt sperre på at tv-en må hentes (den kan fint sendes til omlag 400 kr via Posten).
    3. Markedet du prøver å nå er ikke Norges største; ting tar tid.

    Hjelper egentlig lite at TV-en din er "lite brukt". Når den først er brukt, og man kjøper fra privatperson, faller nok prisen mer enn du tror.

    • Liker 5
  10. Anonymsoldat skrev (11 timer siden):

    Har sagt det. Gikk som forventet, men det ordner seg nok. Tillit gis i cm, å mistes i meter som man sier, så har nok litt å gjøre opp for med dama. Men skal spørre om hun vil hjelpe meg, men har noen noe tips til hvordan jeg kan prøve å gjøre det godt igjen? Hun ble veldig såret for at jeg ikke hadde sagt noe. Trenger tips ASAP?

    Leste du linken jeg ga deg?

    Du har et problem. Løsninga er å oppsøke profesjonell hjelp. Ring gamling-telefonen i dag og prat med dem, og fiks en time med fastlegen. For hva som gjelder kjæresten din burde dette komme i andre rekke, da det er i utgangspunktet du som trenger støtte. Derfor foreslo jeg at ho tar del i problemet ditt. Ring gjerne hjelpetelefonen sammen. Dette er noe dere kan gjøre i dag.

    Post gjerne hvordan du går frem. Det er nok mange i samme båt som deg. Lykke til, jeg heier på deg!

     

  11. Hei,

    har et lite dilemma. Det står mellom to modeller; LG OLED55B9 eller Philips 55PUS7354. LGen er jo først og fremst en OLED sak som har vunnet en del tester, så det er ingen tvil hvem av de som leverer best bilde. Samtidig er jeg dypt investert i Philips HUE verden, og har i dag montert HUE-led striper bak min nåværende Samsung TV for å etterligne ambilight-effekten. Jeg har også automatisert leiligheten med Home Assistant, og her er mulighetene mange når TV-en kjører Android (LG Webos er også støttet).

    Det koker egentlig bare ned i om jeg vil ha OLED og supert bilde - eller ambilight og en helt OK+ TV. I begge tilfeller er det snakk om 55". TVen skal brukes til litt av hvert, men mest til strømming av tv-serier og noe film. TVen skal henges på en slett vegg med skjulte kabler og uten mediabenk, da vi ønsker et minimalistisk oppsett i denne omgang. Foreløpig heller jeg mot Philips da jeg tror jeg vil sette mer pris på ambilight enn dyp kontrast, men samtidig er jeg litt usikker....

    Budsjettet er maks 10 K.

  12. Niram skrev (7 timer siden):

    Vurdert Mondeo?

     

    https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=165459532

     

    Jeg kjøpte en slik for ca 6 mnd siden (ganske lik bare med skinn). Fantastisk kjørekomfort, god plass, utrolig fremkommelighet og sprek motor. Anbefales! Utrolig mye utstyr også på disse; webasto, city nødbrems, parkerer av seg selv, automatisk blending av fjernlys, adaptiv cruise-control, varme i ratt osv osv. Den er også sterk som juling til å dra henger. 2 tonn hengervekt mener jeg det er.

     

    Pen pris også! Jeg betalte 279,- for en som hadde gått 10k mindre.

     

    Nope, men skal ta med denne i vurderinga. Behovet har dog endra seg, og budsjettet må strammes nokså heftig inn. Nå er målet å finne en grei bil med AWD til rundt 90-120.00,-.

    Har sett litt på Subaru XV. Noen som har erfaring med denne? Driftsikkerhet, typiske feil? Google i denne omgang gir ikke mange svar.

  13. Voosj skrev (På 17.12.2019 den 11.27):

    Skyactiv generasjonen går vel for å være blant de mest driftsikre bilene du får nå til dags. NA og alt. 

    Takk for tipset, dette var jeg ikke klar over. Synes også at CX-5 er meget pen til å være en SUV.

    Zeph skrev (På 17.12.2019 den 12.16):

    Har du sett på eller vurdert Skoda?

    Jepp, har sett på både Octavia og Yeti. Yeti ser jeg har høste mye god omtale, og virker praktisk med en "varebil+personbil+suv" kombinasjon. Ikke akkurat en plakatvennlig bil, men det er heller ikke formålet med dette kjøpet. Har du personlig erfaring med Skoda, og kan du isåfall skrive litt om hvordan eierskapet ditt har vært?

    Jeg tenker også at det kan være fornuftig å sammenligne service- og reparasjonskostnader. Dette er litt verre å kartlegge, og det virker som prisene stort sett er nokså like i dette segmentet.

     

    onkel_jon skrev (På 17.12.2019 den 12.48):

    peugeot 508 rxh?

    Diesel hybrid som gir lave drivstoff utgifter

    https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=165713751

    Denne kjente jeg ikke til. Ser ut som man får mye utstyr for pengene også, webasto er jo ikke å forakte. Har dog lest at det er en del grums med sistnevnte.

     

    liehen skrev (22 timer siden):

    Samme tenkte jeg, det er jo det man kan kalle fornuftig. Mye for pengene i en Octavia, med både god plass og komfort. Mindre feil enn på VW sies det. 

    Det har jeg også hørt. For meg virker det som Skoda er det rette valget (rent økonomisk) om man ønsker noe fra VAG konsernet. Syns Kodiaq ser svært fristende ut, men den er i en helt annen prisklasse.

     

     

    Jeg har forøvrig også sett på Peugeot 4008 (og de to andre søstrene). Denne har jeg lånt en del ganger via svigers, og syns det er en grei bil å kjøre. Ser også et par av de er relativt lite kjørt og selges til rundt 100.000. Dette kan også være et godt alternativ.

  14. Takk for gode tips, @Habla Møberg.

    Jeg er litt usikker hvorvidt det vil lønne seg med plug-in-hybrid da jeg ikke får et fast ladepunkt til den. Når batteriet må lades vha. kjøring går nok forbruket opp i vinninga.

    Jeg liker å skru, men må nok velge det bort i denne omgang. Leiligheten vi flytter inn i har parkering i felles opplegg, og jeg orker ikke å skru et sted hvor jeg må pakke sammen absolutt alt for hver gang jeg er ferdig med noe. Ellers var ideen god!

  15. Hei,

    er på utkikk etter en fornuftig bil med litt plass og firehjulstrekk. Prisområdet er nokså vidt og spenner mellom 150-250 (ca). Alt avhengig av hva som virker mest fornuftig. Tenker å ha bilen i minst 5-6 år. I utgangspunktet var jeg bestemt på elektrisk, men da det enda ikke foreligger en plan for ladere i borettslaget vil jeg avvente med dette.

    Biler jeg har sett på:

    • BMW 2-Serie
    • Mitsubishi Outlander

    Det ser ut som begge disse bilene har vært populære i leasingmarkedet, og nå får man en velutstyrt 2-serie til en OK pris. Noen som har erfaring med denne? Frykter også høye driftkostnader da bilen i utgangspunktet er laget av en 'premium produsent'.  Outlanderen har samme historikk, dog, dette er en langt større bil som muligens er bedre på dårlige føre (??).

    Andre biler som kan være aktuelle:

    • VW Passat / Passat Alltrack
    • Toyota Rav-4
    • Mazda CX-5

    Bilen skal brukes nordpå (Troms og Finnmark), og ønsker god fremkommelighet på traktorveier. Er det noen andre biler jeg bør sjekke ut? Setter pris på innspill.

  16. Er det egentlig god presseskikk å poste slikt uten kontekst? VGs utdrag inneholder kun deler av stikket, og det er dette klippet folk flest kommer til å høre. Jeg forstår dermed godt hvorfor folk blir krenket og velger å kalle han en rasist.

     

    Jeg syns egentlig hele saken bør vendes mot dette problemet. Folk gidder ikke å høre hele stikket - og folk konkluderer uten å sette seg inn i saken. Hører man hele sendingen forstår man godt dette ikke er Tores egne meninger.

     

    Greit nok at folk blir lett krenka i disse dager, men det virker som mange aktivt leter etter ting å bli krenka av.

     

     

    Ref. https://www.vgtv.no/video/187197/reagerer-paa-radioresepsjonen-klipp

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...