Gå til innhold

t0ffemannen

Medlemmer
  • Innlegg

    419
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av t0ffemannen

  1. corvy skrev (7 timer siden):

    Hei @t0ffemannen! Jeg kjører UDM Pro med Model A. Den trenger kun internett, ikke behov for dette spesielle TV VLANet. Model A er i praksis bare en Android enhet som trenger tilgang til Internett.

    Jeg bruker SFPen rett i UDM Pro + Model A. 

    Dog - skal være ærlig, jeg bruker faktisk mye altibox appen direkte på TVene mine som alle kjører Android. 

    Takk for svar. Må sette opp internett på VLAN 102 ? Du har VMG og bruker medfølgende sfp fra denne?

  2. Hei

    Kjøp en dobbellader fra Defa elns. Da får du en boks med 2 ladeuttak. Legg opp en 16/32 A 3fas kurs så er du sikret i framtiden med tanke på bilbytte.

    Du kan også kjøpe 2 Easee ladere å montere disse på samme kurs å kjøre lastbalansering. Disse koster vel 7-8 k stk. ( Får de til 6995 vis du er Tibber kunde)

    Ikke anbefalt å lade på stikk. Da skal det være maks 10 A og jordfeilbryter klasse b isåfall. 

  3. CAT6 (A) er det som blir installert idag i alt fra hus til største industribygg. Så si at det er ubrukelig sier vel mer om deg :)
    Kobber kommer til å være framtiden i lang lang tid internt i bygninger.

    CAT5E er på vei til å bli ubrukelig innen 3-5 år garantert.

    Framtiden er fiber så klart , men brukes mest fra nettversskap til nettversskap.

    • Liker 1
  4. Det er jo kun et tidsspørsmål før de lokale fiberleverandørene blir pålagt å ha "åpne nettverk" slik at tredjepartsleverandører kan komme inn og konkurrere. Når Telenor (og andre aktører, forsåvidt) er klar over denne framtidige utviklingen - hvorfor skal de da gidde å bygge ut et fullgodt alternativ til de små lokale fiberselskapene?

     

    Å bygge ut mer enn en fiberlinje til hver husstand er stormannsgalskap! Å la små aktører få nærmest monopol på rask internett der de bygger fiber med massive subsidier er også dumt. Den logiske løsningen er å påtvinge disse småleverandørene samme type "åpent nettverk"-status som det Telenor har. (Det jobbes med saken, men sånt tar tid!)

    Hvordan er det mulig å tvinge disse til åpne nett? Er vel de som eier de..Telenor er jo statseid.Er vel derfor de er pålagt å ha åpne nett?

  5.  

     

     

    Gått nesten ett år nå uten noe som helst oppgradering.

    Da vil de jo ha et problem. For de er No i en fase der de skal begynne å rulle ut 1/1 k, etter hva jeg hørte hos en som jobber der. Det er iallefall lov å være optimist på at de får fingen ut og oppgradere før den tid iallefall :)
    Rulle ut gbit nå i nærmeste framtid? Veldig spent på pris

    Dyrt etter hva det jeg forsto. Kan faktisk se om jeg får sjekket opp i pris. Men ja, det er snakk om i "nærmeste" fremtid. Men akkurat hva det vil si, vet jeg ikke.

     

    Vet bla at sentralen i nærheten av meg er bygget ut for NG-pon, som i teorien vil si at de skal kunne kjøre 40gbit downstream per fiber?

     

    Gi oss en lyd om du finner ut mer om priser osv da :)

  6. For ca. et år siden så fant telenor ut etter mye mas at det var noe feil og at de som hadde problemet skulle få hastigheten de fikk for 649 kr/mnd frem til det ble fikset, men nå ser jeg prisen ar gått opp til 1049 kr/mnd igjen uten at det faktisk har blitt fikset. Noen andre som har opplevd det samme eller har Telenor fikset det for alle andre enn meg?

    Dette skjedde meg også.Tok kontakt med de og fikk beskjed om at jeg ikke skulle betale inntil videre til de hadde fikset fakturaen.

  7. Jeg prøver igjen å oppgradere til 500/500 tross tidligere dårlige erfaringer fra i våres. Samme beskjeden om "sentralen er ikke oppgradert, vi kan ikke garantere.." vel jeg påsto jeg ville prøve, og fikk oppgradert da.

     

    Får 465/497 på den gamle grå I-020G-F , og denne gangen klarer jeg faktisk å få det i reel speed og via f.eks å laste ned ett spill fra Battle.net / Steam , så det er forbedringer i nettet.

     

    Har uansett fått tak i en ny I-010G-U og skal aktivere den i morgen, da flere på eltel sønnico anbefaler å oppgradere og at den gamle flate grå 020'n ikke er god nok for 500/500.

     

    Kommer tilbake med målinger i morgen når den nye er ringt inn til backend og aktivert ;)

     

     

    Jobber forøvrig fremdeles som montør for altibox tjenester, og kan skrive under på at Altibox 500/500 allefall leverer hastigheten det loves jevnt over. Tester jo når jeg er hos kunder og aktiverer. får 507/507 ca , så provisioningen er spot on og ;)

     

    laster fra ftp.uio.no med over 50 MB/s på dagtid i arbeidstiden (ikke peak hour)

    Jeg får eksakt samme hastighet som deg med I-020G-F. Virker jo som denne ikke tåler 500/500 mbit. Fikk du ny av Telenor?

    Betaler for 100 mbit mens de oppgraderer nettet.

     

    Venter i spenning på målinger :)

  8. Ringte nettopp Telenor for å høre om oppgradering til 500/500, men det var vist ikke mulig :closedeyes: Har 100/100 idag.

     

    Fikk høre de drev å oppgraderte sentralene, men hvor lang tid det tok viste de ikke..

     

    Noen som har noe mer info en hva de kan fortelle på kundeservice?

    Er nok pga de vet det er problemer med å levere riktig hastighet.De som ikke får riktig hastighet på 500 mbit får jo nedsatt pris :)

  9. Støtter Rim her, men kan du si ca kostnader på fiber uavhening PON\P2P AON?

    mellom 300-400 kr per måned ca uavhenging hastighet? Er vel kanskje gjennomsnittlig driftkostnader.

    Da å tilby 1 gigabit vs 100 mbit er omtrent samme prisen som bayonete\homenet vil frem til.

     

    La oss ta gjenomsnitt bruker som laster ned kanskje 400 GB data i måneden med tanke på peringavtale.

    Men tanke på alle ikke har samme forbruk tror jeg ikke dette er særlig stort problem.

     

    Nå overvåker neppe ISP annet en bedriftslinjer mistenker jeg, vet om flere kunder som klager ting ikke virker, det blir kun oppdaget hvis flere i samme området klager, ofte da får levrandørene 3-4 dager på seg å bedre problemet før det blir vurdert kompensasjon. Så å kalle det kostnad er vel samme å si det koster mye med fiber.

     

    Nå trenger nok de ferreste support 24\07.

    De fleste som tar kontakt er for bedre tilbud eller ved feil av utstyr.

     

    Nå tror jeg kabelTV blir omtrent f.eks docsis 3.1 ca samme pris for fiber.

    G.fast sies er vesentlig billigere kanskje ca 30 000 kr å oppgradere til g.fast men uten om det koster det minimalt er kun peringavtale i så fall.

    Slutt å søple til posten min med ting som ikke hører hjemme her..Denne gjelder for Telenor fiber...Ikke det pisset du kommer med.

    • Liker 6
  10.  

    Har noen hørt fra Telenor angående fixen på 500 mbit ? Oppgraderer de nodene til høyere kapasitet?

    Blir vel ganske fort tom for hastighet vis de har 2,5/1,25 gbit tilgjengelig på 32/64 kunder? :hmm:

     

    Hvorfor skal det ganske fort å tomt da mener du?

     

    Vis de har 4-5 stk med 500 mbit på samme linje og xx antall 50/100 mbit kunder? Skjønner jo at ikke alle bruker alt samtidig,men kan vel peake alt ettersom.

  11. Jeg har ikke hørt noe fra telenor om når det blir fikset, de måtte visst bytte noe utstyr hos seg.

     

    Har hatt 465/495 Mbps stabilt siden de lanserte 500 Mbps, så jeg skal ikke klage siden jeg betaler for 100 Mbps inntil det er fikset. Noen steder har telenor utstyr som ikke klarer i nærheten av 500 Mbps, så jeg er visst en av de minst uheldige.

     

    Håper de etter hvert kan komme med gbit, og at prisen forblir på 1049 kr/mnd, det hadde vært noe, men det er det vel noen år til.

    Faktisk dønn lik hastighet her.

×
×
  • Opprett ny...