Gå til innhold

andeik

Medlemmer
  • Innlegg

    463
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av andeik

  1. Bor i et kollektiv i en splitter ny leilighet. Strøm er separat, imens varme og varmtvann fra ovnene kommer fra et felles anlegg i blokken og er dermed inkludert i fellesutgiftene. Huseier har nå et halvt år etter at vi flyttet inn krevet at vi skal betale et estimat på 2400 kr pr år pr person. Han har imidlertid ingen tall han kan vise oss og vil heller ikke få det ettersom at det ikke er noen måler pr. leilighet.

     

    I standardkontrakten står det at vi skal dekke strøm, oppvarming og varmtvann, men i HL står det spesifisert at det skal være oppmålt etter forbruk:

    § 3-4. Betaling for elektrisitet og brensel mv.

    Er det avtalt at leieren skal bidra særskilt til utleierens utgifter ved forbruk av elektrisitet eller brensel i eiendommen, kan leieren kreve at utleieren hvert år legger fram regnskap som viser størrelsen på kostnadene og fordelingen av disse på eiendommens husrom. Det samme gjelder hvis leieren skal bidra særskilt til utleierens utgifter ved forbruk av vann og avløp i eiendommen.

     

    http://www.boligjegeren.no/Underleieforholdet/Temasaker/Gebyrersomregelulovlig.aspx

     

    Har han krav på at vi skal betale andel av fellesutgiftene, eller burde ikke de i utgangspunktet vært dekket inn av husleien?

  2. Et par ting jeg ikke helt har skjønt ennå.

    Er det fortsatt slik at filDELING er ulovlig, men det er lov å laste ned fra f.eks. Pirate Bay så lenge man ikke laster opp?

     

    Dersom jeg har et åpent trådløst nettverk, er det jeg som blir stilt ansvarlig ved et evnt. lovbrudd, eller må det bevises at det er jeg som har lastet det ned til en av mine enheter?

  3. Vår og sommer er i full anmarsj, men nå innser jeg at alle skoene mine suger til seg vann som en svamp. Finnes det noen hverdagslige sko som tåler vann? Er lei av å bli våt i sokkene bare ved å gå til butikken. Min stil er en blanding av Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Abercrombie osv.

  4. Da er det oppfattet. Greit å få synspunkter, med tanke på at jeg ikke har så mye erfaring om dette. Uansett har alle kollektiv jeg har bodd i tidligere hatt dekket lisensen, fordi det er praktisk umulig å fordele lisens pr. person. Folk flytter i hytt og pine.

     

    NRK kan visstnok kreve tilbake lisens for siste tre år dersom man blir tatt. Bygget jeg bor i er nyoppført november 2012 og jeg har selv bodd i utlandet siste to årene (frem til da). Vil jeg allikevel kunne risikere tre års krav?

  5. 1: Du skal betale lisens. At TV-abbonnement er inkludert betyr ikke at avgift for å eie TV er det.

    2: Nei, det er du, for det er du som har TVen. Abbonnementet er ikke relevant, det er TV-mottakere som er avgiftspliktig.

     

    Det stod "TV og internett er inkludert". Ikke "TV-abonnement og internett-abonnement er inkludert".

    Når man skriver dette i en annonse, så er det vel å oppfatte at TV og dens kostnader er inkludert i prisen? Ikke at det kommer en drøss med tillegg?

  6. Spørsmål: Dersom man skal bli tatt for stjeling i butikk, er det ikke nok å spise opp sjokoladen, og fylle opp lommene dine med varer. Du må faktisk ha forlatt siste betalingspunkt, før du kan bli tatt for det.

     

    I butikker som Plantasjen osv. hvor de har varer stående på utsiden, kan du heller ikke bli straffet for stjeling før du har passert disse varene (Fordi du kan jo ha tenkt å ta med deg en pose med jord og ta med inn å betale)

     

    Hvordan vil dette fungere i praksis på utesteder? Når de forlater utgangsdøren på utestedet uten å ha betalt?

  7. Bor i kollektiv og overraskende nok kom NRK sine lisenskontrollører på besøk og sa at lisensen ikke er betalt. (Han slapp ikke inn) I annonsen for kollektivet stod det at "TV og internett er inkludert".

     

    I kontrakten vår står det "Husleien inkluderer standard kanalpakke som er inkludert i fellesutgiftene".

     

     

    Huseier hevder at det er vi som må dekke TV-lisensen fordi han mener at "Når det står at TV er inkludert, så mener jeg den fysiske TVen".

     

     

    Så mitt spørsmål er:

     

    1. Hvem skal betale for lisens?

    2. Nå står GET-abonnementet i huseiers navn. Er det han som får svi om NRK ringer på igjen, eller er det den i kollektivet som er så uheldig å åpne døren?

  8. Går på flyskole nå! Ikke begynn med en flyutdannelse med mindre du har råd til å "ikke jobbe som pilot". Skaff deg en Bachelor i et eller annet så du har et ekstra bein å stå på dersom du ikke skulle få jobb. Spesielt også med tanke på at det er vanskelig å betjene et lån hvis du ender opp som First Officer på Rema 1000 etter endt utdannelse!

    • Liker 1
  9. Skal begynne på et studie med nominert studietid på 14 måneder som totalt gir en 192 000 kroner i studielån derav 40% blir stipend.

     

    Av økonomiske årsaker må jeg jobbe 50% deltid for å dekke husleie og mat.

    Er det slik at dersom jeg ikke har tatt eksamen innen nøyaktig 14 måneder mister jeg stipendet mitt? Eller hva er det som egentlig skal til for å miste stipendet?

  10. Har en 3 år gammel Western Digital USB-powered harddisk av typen WD5000MER som jeg bruker omtrent 8-10 ganger i året til å gjøre backup med.

     

    I dag da jeg skulle koble den til Macen, skjedde det ingenting! Vanligvis kunne du merke og høre at disken går rundt og rundt, men i dag var det helt dødt. USB-lampen viser derimot at den er tilkoblet en strømkilde, men ingen bevegelse i det hele tatt kan merkes. Kun en høyfrekvent lav konstant pipelyd.

     

    Any ideas?

  11. Ford Mustang 2003 3.8 liter.

    Bilen går røft og jeg får feilmelding om Misfire in cylinder nr. 3.

    Har byttet alle sparkplugs og wires, så nå har jeg fått beskjed om at coilen kan være synderen.

     

    Spørsmålet er hvordan jeg kan feilsøke denne? Må jeg koble den fysisk av og få verksted til å sjekke, eller kan jeg ganske enkelt bare koble tennpluggledningen til nr. 3 fra coilen og se om bilen går bedre?

  12. Har to biler jeg bruker til like formål.

     

    En Ford Mustang 2003 V6 3.8L http://www.fueleconomy.gov/feg/noframes/18408.shtml

    En Chevrolet Monte Carlo 2001 V6 3.8L http://www.fueleconomy.gov/feg/noframes/16755.shtml

     

     

    Eneste som har slått meg er at Ford Mustangen bruker nærmere 35% mer bensin enn Monte Carloen på nesten nøyaktig de samme stedene målt i kroner og øre. Det skal også legges til at jeg kjører veldig økonomisk med Mustangen (Ingen raske aksellerasjoner osv) Mustangen har også nettopp fått en Tune Up med nye tennplugger, tennpluggledninger, fuelfilter, luftfilter, renset fuelinjectors osv.

     

    Noen idè om hva årsaken kan være?

×
×
  • Opprett ny...