Gå til innhold

covah

Medlemmer
  • Innlegg

    7 770
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av covah

  1. oldboy skrev (7 timer siden):

    Det stemmer at kjernekraft har avfall. Dette har de fleste som driver med dette ordninger for å behandle. Hva skjer med bladene til vindmøller? 

    Kjølevann tror jeg vi greit skal få til i Norge. 

    Det stemmer også at kjernekraft trenger vedlikehold som all annen industri, at vi kan planlegge den og være forberedt tror jeg hjelper, vi slipper å håpe på godt vær.

    Såkalte MSR (molten salt reactors), eller 4. generasjons atomkraftverk, bruker smeltet salt til kjøling, og ikke vann i det hele tatt.  Risikoen for at man får ulykker ved slike kraftverk er LANGT mindre enn ved dagens type kraftverk.

    En av de store ulempene med vannkjølte kraftverk, er at de enten mister kjølevannet, eller at man får en stor, eksplosjonslignende vanndamp reaksjon.

    Dessverre har disse vært dyrere å bygge, så det finnes ikke mange av disse.  Vet at Kina holder på å bygge en slikt kraftverk, som i tillegg skal bruke Thorium som drivstoff, og ikke Uran.  Avfall fra en Torium reaktor må "bare" lagres i 300 år, i motsetning til 1 million år som avfall fra et Uran-kraftverk må.

    En annen fordel er at man ikke kan lage plutonium til atomvåken i Thorium-reaktorer.  

  2. barfoo skrev (3 timer siden):

    Om du sto igjen med nødvendig køyring tipper eg du hadde fjerna 80% - om alle som kunne bruke kollektiv brukte det. Då hadde vi ikkje hatt problem med areal, forurensing (lokal, som støv og forbrenningsrester) og ein haug andre ting som samfunnet bruker enorme summer på.

    Jeg tar tog til jobb hver dag.

    Det er ikke plass til flere på toget.  Kapasiteten på banen er sprengt, så det er ikke plass til flere tog heller.  For å få plass til flere mennesker på toget må derfor kapasiteten utøkes kraftig.  Det er ikke gjort i en håndvending, selv om det både er ønskelig og nødvendig å gjøre det.

    • Innsiktsfullt 1
  3. Dubious skrev (20 timer siden):

    Mange som ligger bak min lastebil, og ikke vil kjøre forbi, selv om jeg kjører i 83 km/t i 90 og 100 sonen. 

    Skal ikke se bort i fra at speedometeret i lastebilen din er langt mer nøyaktig enn i personbilene.  Er ikke uvanlig at speedometeret i personbiler er opp mot 10% feil.  Så når du ligger i 83 km/t så tror de i personbilen at du ligger i 90.

    • Liker 1
  4. Gikk på Wegovy i et halvt år.
    Etter at jeg kom opp i maksdose begynte jeg å slite skikkelig med bivirkninger.

    Hodepine.
    Kvalme.
    Svært lite energi.
    Mageproblemer (luft i magen og hyppige toalettbesøk).

    Plagene var så ille at jeg måtte kutte ut en periode, men har tenkt å starte opp igjen med lavere dose nå i høst.

    Gikk ned ca 7 kg.

  5. Jeg er i et LAT forhold, og det passer oss begge helt perfekt.
    Vi er begge middelaldrede, og har våre særegenskaper som gjør at å bo sammen ikke er spesielt fristende.
    Og ja @Colin., vi er i et monogamt forhold.  Vi er begge er økonomisk uavhengig, så det er ikke snakk om noen maktbalanse, verken økonomisk eller på andre måter.

    Helt greit å ha andre meninger, men å konkludere i at det er noe galt med maktbalansen i en type forhold som er ukjent for deg blir bare sært.  Man kan jo bare spekulere i om folk som gjør dette baserer sine egne fantasier inn i slike utsagn...

    • Liker 7
  6. Har i dag en Asus RT-AC68 hvor jeg har lagt inn Advanced Tomato firmware for å få VLAN støtte (har utleiedel på eget VLAN).  Har litt dårlig Wifi dekning i andre enden av huset, og kunne derfor tenkt meg et nytt AP med Mesh. Asus'en støtter i utgangspunktet Asus egen Mesh løsningn, men dette er ikke mulig å kombinere med Advanced Tomato firmware.

    Er derfor på jakt etter nytt utstyr med routerdel med WIFI + 1 stk. AP knyttet sammen med Mesh (kablet backhaul).

    På routeren ønsker jeg å sette opp 3 VLAN:
    VLAN1 - kablet og trådløst nett til familiens enheter
    VLAN2 - trådløst nett for IoT enheter
    VLAN3 - kablet nett til utleiedel

    Er Ubiquiti den eneste som leverer utstyr med støtte for dette til hjemmemarkedet, eller finnes det andre merker som har tilsvarende funksjonalitet?

    Hvilket Ubiquiti utstyr anbefales til dette?

  7. En fordel med å handle av de store merkene, er at man kan kjøpe ekstra god service.   Flere tilbyr feks. "next business day support".  Dvs. at dersom noe går galt med PC-en, så kommer det en tekniker å bytter delen som har feilet på neste virkedag.

    Vi bruker dette på våre Dell PC-er på jobb, og er veldig fornøyde med denne løsningen.  Dersom du er avhengig av en fungerende maskin for å skape inntekt, spares dette inn raskt.

    • Liker 1
  8. thatguy83 skrev (2 timer siden):

    Tviler jeg på. Det er ikke meningen fra naturens side. Jeg har personlig en teori om at dette er traumer fra barndommen. Vi er derimot født for å elske det motsatte kjønn for det er i vårt DNA ect med tanke på reproduksjon av menneskeheten.

    Homofili er godt dokumenter på godt over 1500 forskjellige arter.
    Hvordan kan du da mene at det "ikke er meningen fra naturens side"?

    • Liker 7
    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 1
×
×
  • Opprett ny...