Gå til innhold

Rugboy

Medlemmer
  • Innlegg

    263
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rugboy

  1. Men å hevde at SVs partiprogram og politikk stemmer overrens med sosialismen som ideologi blir for dumt. Samme kan en si om FrP som har liberalismen som ideologi, men en partiprogram som til tider neppe er særlig liberalistisk.

    Ja, du mener vell det.. På en annes side så er det rimelig hjernedødt å si at politikken må stemme 100% i samsvar med ideologien for å kunne kalle den sosialistisk. Har man en slik standard, så vil det jo i realitet være umulig for et seriøst parti å kalle seg noe annet enn sosialdemokratisk/konservativt. Grunnen til det er jo at et seriøst parti, uannsett hvor sosialistiskt eller liberalistiskt det måtte øsnke være, faktisk må å ta hensyn til hvordan verden virkelig er og ikke slik de skulle ønske den var i hodet sitt. Når de gjør det blir det UMULIG å føre en rendyrket ideologisk politikk. En slik standard blir derfor helt meningsløst. Det blir da også rimelig idiotisk å bruke PARTIPROGRAMMET for å finne ut hvor det hører hjemme. Vil du vite hvor et parti virkelig hører hjemme så leser man derfor PRINSIPPPROGRAMMET!

     

    En annet problem som oppstår er jo når folk som Baltazar94 og andre likesinnede putter ulik politikk under samme navn. Slik som Sosialisme og konservativisme under sosialdemokrati. Nå blir pluteslig både SV OG Høyre, i tillegg til AP sosialdemokratiske. Da opphøre jo f.eks sosialdemokratiet å stortsett være den politikken vi fører i skandinavia. Når blir plutselig Tyskland, Frankrike og storbritannia, faktisk også USA ifølge Simon Aldra, sosialdemokratiske. Oppegående mennesker vet jo at disse landene fører en helt annen politikk enn den i skandinavia. Hva skal vi da kalle politikken i Skandinavia for å skille den i fra andre land? Det må vell finnes på et nytt navn..

     

    En annen ting er jo at de aller fleste ikke er enig i definisjonen av sosialdemokratiet til Baltazar94, Simon Aldra og likesinnede. Det gjør derfor deres definisjon ubrukelig. Dere gjøre dere selv til en patetisk liten nerdegjeng som kun diskuterer seg imellom med helt andre definisjoner enn det en gemene hop har. Egentlig derfor jeg aldri gidder å skrive nå særlig her inne...

  2. Kan noen forklare forskjellen på sosialisme og sosialdemokrati?

     

    Det er ikke mulig å forklare forskjellen på sosialisme og sosialdemokrati, fordi dette er samme ideologi under forskjellige navn.

    Ap er sosialdemokratisk, mens SV er sosialistisk. Det at de fører rimelig ulik politikk vise vell egentlig at det IKKJE er samme ideologi.

  3. Jeg sa ikke at det var helt prikkfritt, jeg mente det på en måte slik at folk flest lever bra der uten å frykte for å bli drept dersom man går imot regjeringen, som f. eks. i Sovjet.

    På en annen side så fungerte jo nazismen også ganske bra, hadde det ikke vært for at de var i krig med så og si hele verden. Og krig er jo noe som kan felle enhver nasjon.

    Poenget er det at uannsett om en styreform fungere eller ikke, så er det befolkningens lykke som står som det høyeste mål. Og sist jeg sjekket så gjør ikke Cuba det særlig godt på slike rangeringer.

     

    En annen ting er at når DU faktisk reduserer alvorlige brudd på menneskerettigheter som simple "prikker" på en styreform, så viser jo det hvor lite sympatisk du egentlig er. Det er liksom ikke så viktig at folk har det bra, så lenge staten klarer å holde dem i sjakk..

  4. Jeg vil ikke kalle dette populistisk. Det ytterste venstre er rimelig skeptisk til eiendomsrett generelt og dette er i tråd med deres filosofi.

    På en annen side, så er jo skattelettene Frp fremmer helt i tråd me deres egen filosofi. Det stopper dog ikke venstresida å kalle dem populister når de sier de vil senke skattene..

     

    Uannsett så er jeg ikke særlig enig med deg i definisjon du åpenbart bruker om populisme. Det er nok mere fruktbart å definere populisme som "det å fremme forslag som man tror blir tatt godt imot bare for å sanke stemmer".

×
×
  • Opprett ny...