Gå til innhold

Chatrine17

Medlemmer
  • Innlegg

    359
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Chatrine17

  1. Jeg konkluderer vel med at dette ikke kan fikses og at jeg har en unnskyldning for å koste på meg en ny maskin med USB3 :) Vi får se...har egentlig akkurat oppgradert til SSD disk i denne og kjøpt windows som ikke kan installeres på flere disker (såvidt jeg vet)...men disken kan jeg vel bare flytte over til en annen maskin?

  2. Takk for at du hjelper meg! Tror jeg har gjort slik du sier nå...

     

    Jeg har tilkoblet trådløs mus og ekstern harddisk på høyresida som virker.

    På venstresida har jeg tilkoblet minnerkortleser og minnepenn...

     

    Jeg fjerna den avhukinga anng. at datamaskinen kan slå av strømmen tidligere uten at det hjalp.

  3. OK. Da får jeg presisere.

     

    1) Ingen ting skjer når jeg kobler noe som helst i portene på den ene sida av maskinen, dee er døde. Eks ved tilkobling av minnekortleser, harddisk, minnepenn...nada.

     

    2) godt spørsmål! Jeg har igrunn alltid lurt på hva alle oppføringene der betyr..tenkte vel at noen skulle si til meg noe lurt ut fra det. Legger ved et screenshot av enhetsbehandling filtrert på "devices by connection".

    post-62963-0-37828400-1371083515_thumb.png

  4. Emnetittelen beskriver problemet. Det er ingen feilmeldinger under "enhetsbehandling", de 2 andre portene virker. Disse portene HAR virket etter at jeg installerte Win 7 pro på en ny SSD disk.

     

    Hvordan feilsøker jeg dette? Kan det være noe mekanisk? De 2 portene det er snakk om er en vanlig USB-port samt en kombinert e-Sata/USB-port.

     

    Takk for inspill!

    post-62963-0-23895100-1370974235_thumb.png

  5. Har hatt samme problem og var nødt til å gå innom Enhetsbehandling og skru av at diverse enheter kunne vekke maskinen fra dvale. Typisk nettverkskort og mus.

     

    post-4862-0-37545000-1362152580_thumb.jpg

     

    Takk. Da prøvde jeg å slå av muligheten for at nettverkskortet kan starte maskskinene, men det virket ikke. Det er vel meningen at musa skal kunne vekke maskinen? Kan jo prøve å skru av det også, men det var ikke noe problem på den andre maskinen med Win 7 Home premium...

  6. Morn!

     

    Min nybygde PC ser slik ut: http://www.prisjakt.no/list.php?l=2463&view=m

     

    Det går fint å sette den i hvilemodus, men den starter opp igjen av seg selv med etter en stund. Noe som vet hvordan jeg kan fikse det?

     

    Vet ikke om det har noen sammenheng, men ikonet for "Nettverk" i systemstatusfeltet har et utropstegn ved seg. Det har det hatt hele tiden. Det står at jeg ikke har nettverkstilgang, men det har jeg likevel (kablet). NOen som kan forklare det?

     

    Takker! :)

  7. Da er det på tide, nok en gang, at fattern får overta den gamle maskinen min og jeg kan kjøpe julegave til meg selv.

     

    Jeg er deltidsfotograf og maskinen brukes primært til å tygge RAW-filer, men jobber også litt med video. Jeg jobber med 2 skjermer (DVI). Jeg trenger en maskin som jobber mer effektivt med bildene enn den jeg har i dag (Asus P5Q deluxe med intel Q9450 og 8 gb ram, passivt kjølt billig Radeon skjermkort).

     

    Jeg har prøvd å oppdatere meg på "det nye" og kommet frem til denne listen:

    http://www.prisjakt.no/list.php?l=2463 (skal ha 32 gb ram)

     

    Jeg har alt av harddisker fra før. 1 SSD og 3 x 640 gb og 1 x 2 TB. Kommer til å smekke inn en 2-3 TB disk til. Har også kortleser og DVD-rom

     

    Jeg er ute etter en kraftig, men stille PC som mange andre. Budsjett opp til ca 15 000. Forslag til forbedringer for merkbar bedre ytelse?

     

    Kyss klapp og klem til alle som bidrar :O)

     

    God Jul!

  8. Okei, jeg prøvde meg litt frem og disablet driveren for en av diskene i disk management. Alt så bra ut og disken forsvarnt fra utforsker. Jeg kunne også enable driveren og vips så dukket disken opp igjen. Men etter restart finner jeg ikke den disken i det hele tatt. Hvordan skal jeg få den til å vises i disk management igjen? Jeg har også problemer med å finne min eksterne harddisk som er tilkoblet med e-sata, det gikk fint før. Rescan disks i disk management funker ikke...Setter stor pris på rask hjelp! Kanske er det en enkel løsning?

  9. Ja, det kan du sette i alternativer for strømsparing. Men nytteverdien av dette er begrenset. Hver gang man åpner Utforsker vil disken starte, og Utforsker vil vente til disken er klar.

     

    Disker tåler å stå med strøm på i mange år, så det er ikke noe å bekymre seg over.

     

    Problemet mitt er at jeg er redd for å jobbe opp mot feil disk siden jeg har samme innhold på 2 ulike. Tror bare jeg kobler den fra fysisk. Men er det ikke mulig å "disable" driveren under harddiskbehandling (velg properties -> driver -> disable)...hva skjer da? :)

  10. Hmm, har ikkje drevet med bilderedigering. men tror nok att kjappere cpu vil ha litt å seie.

    Men vist det tar 6 sec og overføre bilder fra kamera til pc så er vel det ikkje gale mtp att det er usb2?

     

     

    Nei det er ikke overføring til pc, men "loading" av bildet i programmet lightroom for å si det enkelt. Er filer med ca 25 mb størrelse...Men bør ha en del å si med kjappere prosessor.

  11. Du vil nok merke litt forskjell ved å overclocke. kommer an på kva du er ute etter. Spilling ol?

    Det kommer godt med litt ekstra frekvens vist ein bruker spill som bare bruker 1-2 kjerner. Kanskje ikkje like mykje for de som bruker alle 4, da skjermkortet kanskje blir en flaskehals.

     

    Med for mykje NB volt vil man ødlegge hovedkortet.

     

    Slike temperaturer som man får på Prime95 opplever man aldri ved normal bruk, men slike prog er får å sjekke kor stabilt systemet faktisk er, noken setter prime på over natta får å sjekke om det faktisk er stabilt.

    Finnes andre prog også. OCCT, linx og sikkert flere.

     

    NB vil vill rett og slett gi NB mer volt slik att ein kan oppnå høgere FrontSideBus frekvens. Men kun vist dette er problemet.

    De gamle Asus P5Q Delux (p45) hovedkortet mitt klarte FSB på 533 med 2 ekstra knepp opp med volt. Dette var da med En C2D.. så hadde blitt mer skulle det vert en quad core. da desse er tyngre får hovedkortet å overclocke.

     

    Maskinen brukes til bildebehandling. Noe av det mest prosessorkrevende i min pc-hverdag er selve innlasting av RAW-filer fra Canon EOS 7D i 100% visning i Adobe lightroom. Det tar ca 6 sekunder uavhengig av prosessorens klokkefrekvens...bare sånn cirka målt. Men det er mulig en del andre ting går raskere, bør vel egentlig det. Tror jeg klokker den prosessoten tilbake siden temperaturene er de samme. Hovedkortet ser for øvrig ut til å måle en lavere cpu-temp sammenlignet med Core temp...

     

    Jeg bruker ikke maskinen til spilling og har et totalt rævva skjermkort :) Men det er vifteløst og stille som natten

  12. Mål temp ut ifra load, bruk for eksempel Prime95 i ca 20 min får å oppnå max load temp.

    Max temp er lik tcase, altså 71C*

    Max anbefalte volt er 1.3625v

     

    Temp har mest med v-core å gjere. men også litt med frekvens, sjølv om ikkje dette utgjer så alt for masse.

    Du må kanskje øke NB volt også vist ikkje v-core hjelper. da NB sliter med FSB frekvens :)

     

    Nei vist du har 50C* load så slapper du helt av :) Sjølv liker eg ikkje 65 på de cpu'ene. Hadde E8500 får en tid tilbake. og den fikk eg oppi 4.2ghz Med nok volt. men ikkje meir enn 4ghz ved 1.3625v-core.

     

    Hmm...skrudde prosessoren tilbake til normal tilstand men ser at temperaturene er de samme idle (ca 46 grader i core temp). Min overklokking bidro altså ikke til særlig termperaturøkning når den er "idle". Jeg har vel for dårlig kjøling. Da jeg kjørte Prime95 på den overklokka prosessoren nådde den 70 grader etter ca 15-20 min...stoppa bare da. Men under normal bruk kommer man jo aldri opp i slike temperaturer...

     

    Hva kan man ødelegge ved for mye volt på NB? Hva er det som for vplt fra NB? Sikkert sabla lurt spørsmål :) Maskinen funka greit når jeg kun økte FSB og volt på CPU...

     

    Ellers takk for kommentarer!

     

    P.S Er i grunn usikker på om jeg merker så stor forskjell i praktisk bruk mellom 2,66 gHz og 3,14 gHz...

  13. Takk for svar :) Har lest litt, men egentlig ikke nok. Men har kjørt maskinen i flere dager på 3,14 gHz uten problem. Men temp ligger på 45-50 grader idle. Tcase fir min prosessor er 71.4 grader, men jeg vet ikke eksakt hva Tcase er...Har også lest at 4-kjerneprosessorer tåler litt mer varme enn andre.

     

    Men 50 grader altså...bør jeg stille ned volten litt kanskje? Kommer prosessoren til å gå adundas med denne tempen over lengre tid? Temp nå er 46...

  14. OK, dette har jeg ikke peiling på, men har lyst til å prøve å overklokke likevel :O) Strengt tatt har jeg prøvd litt i blinde allerede...

     

    Oppsett:

    Asus p5q deluxe

    INtel Q9450

    8Gb Corsair, 1066 mHz

    Kjøling: 1 kabinettvifte + scythe ninja 2 med vifte

     

    Har fyrt opp FSB til 393 mHz x 8 = 3,14 Ghz

    Volt CPU er satt til 1,23

     

    Alt annet på Auto.

     

    Temp på prosessoren idle er ca 45 grader på den varmeste kjernen (målt med Real temp og Core Temp), er det for mye?

    Når jeg kjørte Prime95 stoppa jeg tortur testen da den varmeste kjernen kom opp i 70 grader.

     

    Lurer på om teperaturene er for høye, vil jeg ødelegge prosessoren slik det er nå? Kan jeg tyne mer ut av den kanskje?

     

    Takker for litt veiledning!

×
×
  • Opprett ny...