Gå til innhold

Fotopiloten

Medlemmer
  • Innlegg

    109
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fotopiloten

  1. Det som dpreview skriver om her er jo akkurat det jeg opplevde. Kameraet klarer å opprettholde ledig plass i bufferet til det har tatt 100 bilder. Dvs at kameraet egentlig burde 4,5 bilder/sek til minnekortet er fullt.

     

    Dpreviews kommentar:

    "The camera will shoot very comfortably at its advertised rate for the first 100 frames, then stop, for no apparent reason - the buffer counter suddenly runs to zero and the camera stops."

     

    Men, som sagt(skrevet), 100 bilder eller ca 22 sekunder med 4,5 b/s holder for meg.

  2. Det ser ut som det er noen praktiske tester som må til for at jeg skal kunne vite hva jeg har å forholde meg til.

     

    Prøvde kjapt og bufferstørrelsen sank sakte fra 13 til 5 og holdt seg der til jeg hadde tatt ca 100 bilder.

     

    Så da er jeg egentlig fornøyd. Da er det bare å passe på å stille inn kameraet så det viser at det har plass til ca 13 bilder så klarer kameraet i praksis 100 bilder med 4,5 b/s.

  3. For å konkretisere litt:

    Ved å trykke ned utløserknappen halvvegs vises det i displayet + søkeren hvor mange bilder det er plass til i bufferet feks (r 13).

     

    Det er denne verdien jeg ikke får til å stemme med bruksanvisningen.

     

    Jeg har ikke gjort noen nøyaktige praktiske forsøk, men merker jo at hastigheten faller drastisk etter at bufferet er fullt.

  4. Dette er det teoretiske antall bilder som kameraet viser at det skal være plass til i bufferet. Dvs før ev. autofokus eller andre faktorer kommer inn.

     

    Om kameraet står på cont. high eller low har vel ikke innvirkning på bufferstørrelsen. Antall bilder det er plass til i bufferet vises uansett hva slags "skytemodus" en velger.

     

    Jeg bruker vanligvis Sandisk Extreme 20MB/s, men prøvde med ett gammelt mikroSD i adapter som garantert er mye tregere. Bufferstørrelsen som vises forblir det samme.

  5. Emnet har vært opp i forbindelse med D7000, men jeg har enda ikke blitt helt klok på mitt D90.

    Har hastigheten på minnekortet noe med hvor mange bilder en klarer å ta i full hastighet ?

     

    Problemet er at jeg ikke klarer å oppnå det antallet bilder, som det etter tabellen i bruksanvisningen, kameraet skal klare å ta i full hastighet.

    Iht tabellen skal bufferet ha plass til 25 bilder ved følgende oppsett:

    - JPEG fine

    - ISO 200

    - Støyreduksjon v/høy ISO AV(skal egentlig ikke ha noe å si ved ISO 200)

    - Støyreduksjon v/lang eksp. AV

    - Aktiv D-lightning AV

     

    Infoen om antall bilder det er plass til i bufferet viser 13. Det som er litt rart er at antallet ikke endrer seg ved å slå Aktiv D-lightning av eller på.

     

    Er det noen som har en ide om hva jeg ikke har fått med meg ?

  6. Synd at de ikke har gjort noe med bufferkapasiteten. Jeg er relativt godt fornøyd med D90, bortsett fra bufferkapasiteten.

     

    Og en trenger ikke ta opp i RAW for at skuddtakten synker drastisk. Fineste oppløsning på JPEG begrenser fort skuddtakten. Og skrur en opp på ISO800 så er det bare plass til 2 bilder i fullt tempo. Så noen oppgradering til D7000 er derfor uaktuellt.

  7. Etter litt research på nettet så fant jeg noen tester av objektivet. Og de fleste hadde samme erfaring som meg med zoom-ringen. Den ble stort sett omtalt som "sticky". Dessuten har ikke 55-300mm objektivet i motsetning til 18-105mm objektivet mulighet for å fokusere manuelt kombinert med autofokus. Så der er de ikke like.

     

    Sammenlignet med 70-300mm av forskjellige slag så regnet jeg med at en brennvidde ned til 55mm ville gjøre objektivet mer anvendelig.

     

    Da jeg konkluderte med at det ikke var noen spesielle feil på objektivet jeg hadde fått så returnerte jeg det iht angreretten (Japan Photo gjorde opp dette veldig raskt og greit selv midt i julestria).

     

    Objektivet ble kjøpt mtp bruk inntil jeg fikk råd til et mer lyssterkt objektiv.

    Så nå sparer jeg til en 50-150mm f/2.8 Sigma eller en brukt 70-200mm f/2,8 Nikkor. Jeg driver mye med sportsfotografering så da trenger jeg lukkertiden disse objektivene gir meg mulighet til.

  8. Har akkurat kjøpt dette objektivet, men er usikker på om jeg vil beholde det. Jeg trodde dette var et sikkert kjøp, kanskje ikke det beste objektivet optisk, men ellers et OK objektiv. Men dengang ei. Zoom-ringen gikk tregt og ujevnt, spesiellt ved 135-300mm. Så det var vanskelig å få stoppet zommen på riktig utsnitt. Så oppdaget jeg en ting til. Da jeg stillte over objektivet på manuell fokus så hadde fokusring, i motsetning til zoom-ringen, ingen motstand.

     

    Er det noen andre som har testet dette objektivet ? Har jeg fått et dårlig eksemplar ? Eller er ikke kvaliteten bedre ?

    Standardobjektivet jeg har, 18-105mm, har jevnere zoom-ring og "passe" motstand på fokus-ringen.

  9.  

    Da vil du ha en 70-200 2.8.

     

    Så lett er det ikke. 50-200mm Zuiko'en er ikke mulig å erstatte fullt ut da brennvidden på nevnte objektiv er ekvivalent 105-300mm mot Zuikoens 100-400mm.

     

    Og skulle jeg skifte til Canon eller Nikon tror jeg faktisk at jeg vil kjøpe Sigma 50-150mm 2.8 til sportsfotografering da selv Zuikoen blir for "trang" i enkelte situasjoner. Og eventuellt supplere med en rimelig 70-300mm for å bruke til annen fotografering som ikke krever så mye.

     

    Litt av problemet med optikkjungelen til Canon og Nikon er at det finnes mye av varierende kvalitet og en må innhente erfaringer før en kjøper noe som helst.

  10. Tenkte meg egentlig på forhånd at det er 7D og D300s som vil være aktuelle.

     

    Det er snakk om sportsfotografering. Først og fremst sykkel og langrenn. I forbindelse med fotografering av sykkelkonkurranser er det nødvendig med svært korte lukkertider da syklistene gjerne beveger seg i 50 km/t på flatmark og ved fotografering av langrenn kan lysforholdene være varierende.

     

    Mtp D300 i forhold til E-510 så kan jeg "tjene" over 2 blendertrinn på følsomheten da E-510 helst ikke skal over ISO400 for et brukbart resultat. Dvs at jeg kan komme ut med samme resultat mtp lukkertid med relativt rimelig Nikon glass.

     

    Så da er spørsmålet om fokuseringen til de rimeligere Nikon objektivene er rask nok til at følgefokusen fungerer optimalt ? Og hvordan er det med Nikon objektivene med stabilisering. Har de en egen modus for panorering ?

  11. Jeg kan desverre ikke si noe annet enn at følgefokusen på mitt nåværende kamera fungerer svært dårlig. Vurderte å oppgradere til E-3, men leste i "FourThirdsPhotoForum" at følgefokusen på dette kameraet heller ikke er spesiellt bra. Dessuten er jeg lite lysten på å kjøpe ett så gammelt hus.

     

    Er relativt åpen for alle merker selv om jeg ser for meg at aktuelle alternativer først og fremst er Canon/Nikon. Jeg synes Olympus de siste årene har konsentrert seg altfor mye om PEN og ligger derfor ikke lenger i forkant av utviklingen av dSLR, men langt etter. Eneste store utfordringen med å skifte merke er å finne en erstaning for mitt 50-200mm f:2,8-3,5 til en vettug pris.

     

    Er det noen som har erfaring med følgefokusen på Canon/Nikon-modellene 550D, 7D, D90 og D300s ?

    Er det stor forskjell fra 550D til 7D og fra D90 til D300s på følgefokusen ?

    Jeg ser på dataene i prisguiden at det skilles på kontinuerlig fokus og intelligent følgefokus. Har Nikon eller Canon systemer som skiller seg ut fra hverandre på dette området ?

     

    Hvor høyt tåler følsomheten og bli skrudd opp på disse kameraene uten at støyen blir merkbar ? (mtp kjøp av mindre lysfølsom optikk enn 50-200mm'eren jeg må bytte ut)

  12. Jeg har ikke hørt om større problemer med kompabilitet mtp xD kort. De fås i dag med størrelse inntil 2GB. Etter at de første xD-kortene kom så var det også en variant med raskere kort som het H før M og M+ kom.

    Min sønn bruker mitt gamle Fuji s5500 kamera som også er ca 5 år gammelt med nytt xD-kort på 1GB.

    Tror det er vanskelig å få tak i mindre enn 1GB, men dette koster da bare litt over hundre kroner, så det er ingen stor økonomisk risiko å prøve.

    Ellers så må du prøve bruktmarkedet for å få tak i 256MB.

  13. Har ikke noe direkte modell å foreslå, men jeg vil anbefale minnekortbasert istedet for harddisk.

    - Kameraet tåler mer, harddisk tåler ikke støt.

    - Lettere. Harddisk veier mer enn minnekort.

    - Bruk flere minnekort, oppbevar de på forskjellige steder. Skulle i verste fall kameraet bli stjålet, så har du noe opptak.

    - Minnekort er såpass rimelige at nok opptakskapasitet er ikke noe problem.

     

    Du vil nok finne flere digitalkameraer som egner seg som videokamera enn omvendt. Endel digitalkameraer begynner å få bra kvalitet på videoopptak. Du har jo faktisk også muligheten til å kombinere speilrefleks med videoopptak.

  14. Jeg ønsket meg ett kompaktkamera i tillegg til speilreflekskameraet og havnet på

     

    Fuji FinePix F100fd pris ca 2200,-

     

    Det som først og fremst gjorde at jeg havnet på dette kameraet var:

    - Relativt stor bildebrikke, gir bra bilder i svakt lys.

    - God vidvinkel, tilsvarende 28mm og grei zomm, 5x.

    - God generell kvalitet på bildene iht. tester.

     

    Kameraet kan ikke måle seg opp i mot speilreflekskameraet, men gir brukbare bilder

    i de tilfeller hvor det er uaktuellt å drasse på ett stort kamera.

  15. Anew: kun blitzen som er innebygd i kameraet.

     

    Da kan du gjøre nesten hva du vil med eksponeringskompensasjon, blender, lukker og iso - blitsautomatikken kommer uansett til å ta rotta på deg. Her må du nok heller pøse på med eksponeringskompensasjon på blitsen. Jeg kan ikke Olympus, men det er nok en egen knapp ett eller annet sted.

     

     

    Knappen med eksponeringskompensasjon på Olympus har jeg forklart. Og den vil kompensere for eksponeringen uansett om det blir brukt blits eller ikke. Intern eller ekstern. Men en må prøve seg frem med hvor mye kompensasjon en trenger.

  16. Problemet er at snøen "lurer" lysmåleren til å tro at det er enda lysere enn det egentlig er og kameraet undereksponerer.

     

    Du må kompensere for dette. Det kan du gjøre i både Auto, A, P og S.

     

    Du holder nede den lille knappen ved siden utløseren og bruker hjulet til å stille inn mot plus-siden når du tar bilder i snøen. (vises på skjermen og inne i søkeren). Du kan starte med +1,0, og prøve deg frem i fra det.

     

    Husk å stille tilbake til 0 før du tar andre bilder.

  17. Allværshus til kamera har jeg ikke hørt om til noe modeller. Men noen kamera leveres ferdig med allværshus, mtp Olympus så gjelder det E-3. I tillegg må objektivet være værbestandig.

     

    Jeg har brukt kameraet mitt i lett regn/snøvær uten at det har vært noen problemer.

     

    Alternativet er regntrekk en får kjøpt forskjellige steder. Her er ett eksempel:

     

    http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdinfo...aspx?plid=33248

  18. Whipslash og eCo, hvorfor er dere så opphengt i Nikon/Canon. Jeg tok et objektivt valg i fjor (hadde ingen "bindinger" til noe merke). Og dere ser hvor jeg havnet. Hadde jeg gjort valget nå, så hadde tilbudet på E-520 hos JP gjort valget enda enklere.

     

    Utvalget av objektiver til Canikon er nok større, men det er mest snakk om kvantitet, ikke kvalitet.

     

    Men som mange tråder har presisert før. Det er ingen "dårlige" dSLR'er på markedet. Det er mye snakk om smak og behag. Derfor kan det hende at du blir misfornøyd og vil prøve et annet merke eller kamera. Mtp kameraer som er nevnt vil jeg tro at det som er vanskeligst å få solgt igjen er Nikon D80 da dette er et relativt gammelt kamera.

×
×
  • Opprett ny...