Gå til innhold

sindreij

Medlemmer
  • Innlegg

    457
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sindreij

  1. Jeg har ikke noe imot de som arrangerer ISFIT, men jeg mener at festivalen lider av en viss naivisme og overidealisme. I bunn og grunn går den ut på å invitere noen hundre utenlandske studenter som til veldig varierende grad tar festivalen seriøst, og snakke om krig og fred og sånt i 10 dager, avbrutt av konserter med band som uansett ville kommet til Trondheim før eller senere (om de ikke faktisk er lokale band). Temaene på workshopene er mildt sagt klisjéfylte: "health and wealth" og "a disposable society" er ikke radikale diskusjonsemner og det er ærlig talt lite noen få hundre studenter kan si om de temaene som ikke er blitt sagt før. Kronen på ISFIT er studentenes fredspris, som ingen bryr seg om utenfor Norge.

     

    Jeg vet ikke om de som arrangerer ISFIT ærlig talt tror at de kan gjøre en forskjell ved å invitere noen få hundre studenter til Trondheim og snakke om hva som er galt med verden, men markedsføringen og de store ordene festivalen bruker får meg til å tro at de gjør det.

     

    Når det gjelder konserter så arrangerer ISFiT en del konserter som jeg tror ikke ville blitt arrangert om det ikke hadde vært for ISFiT. Moddi-konserten hadde for eksempel en stemning som jeg aldri har sett i storsalen før. De har også tradisjon for å arrangere flotte konserter i Nidarosdomen som jeg heller ikke tror er så vanlig.

     

    Når det gjelder fredsprisen så er dette ganske stort i utlandet, det betyr ganske mye for personen som får prisen og miljøet rundt. Det at nordmenn ikke bryr seg om det, er ikke ISFiT sin feil (selv om de kanskje kunne vært bedre på markedsføring, dog har de vært bedre i år med direktesending av både offentliggjøringen og sermonien).

    • Liker 1
  2. Sant nok, dataene sendes jo framdeles. Men her går dataene helt utenom resten av kommunikasjonen med nettbanken og går til et separat uavhengig autentiserings system som igjen forteller nettbanken at denne brukeren får logge seg inn fra sin maskin, det utgjør sikkert ikke store forskjellene men det er vel et ekstra tynt lag med sikkerhet, pakker du inn noe i nok clingfilm så er det helvetes vanskelig å få det ut liksom.

    Dette kan man fint gjøre uten å bruke java-løsninger, det kalles sso, single sign on, men betyr akkurat det du sier. Autentisering skjer via en ekstern tjeneste, og websiden får ikke vite passordet. Tipper minID gjør det på samme måten. OpenID er også en implementasjon av dette, og gjør at man kan logge på f. eks. stackoverflow ved hjelp av din google-konto.

  3. frisøren min fortalte meg noe snodig. Han foretrekker å benytte seg av sin egen saks når han klipper folk. Hvorfor, spurte jeg? Jo, han mente han hadde innarbeidet et trykkpunkt på saksa, og at dette ble annerledes om han måtte benytte en annen saks. Samtidig mente han å kunne kjenne når andre hadde benyttet seg av hans saks, for da vil trykkpunktet forandre seg på saksa hans.

     

    Stemmer dette? Eller er det bare innbilning? Trodde ikke de fysiske egenskapene til ei saks kunne forandre seg noe..

     

    Hva mener han med trykkpunkt? Alle materialer forandrer seg når de blir brukt ved slitasje og ved forskjellig bruk vil saksen slites annerledes, men spørsmålet er vel om frisørene bruker saksen så forskjellig at det merkes.

  4. Enkelt trivielt eksempel:

     

    How to mix HTML and PHP

     

    Mer avansert:

     

    http://stackoverflow...p-code-and-html

     

    http://stackoverflow...javascript-code

     

    Søkestrenger:

     

    mix php html code

     

    mix php html javascript

     

    Jeg liker at de to siste linkene handler om nettopp hvordan man separerer php, html og javascript. Det at det ikke er mulig å blande python og html direkte er en feature. Bruker du et skikkelig rammeverk i php, så vil du også ha så adskilt kode som overhodet mulig. Det samme gjelder naturligivs javascript (som din andre link nevner)

     

    Når det gjelder python og bakoverkompabilitet, så er det sjeldent at python bryter det. De gjorde det mellom python2 og python3, men har hele tiden hatt en plan der migreringen til python3 går stille og rolig for seg, det var aldri meningen at folk skulle begynne å bruke det med en gang. Grunnen er (kort sagt) fordi mange linux-distroer kommer med nye versjoner veldig sjeldent, og ikke oppdaterer python-versjon mellom hver gang. Nå begynner støtten å komme seg, og neste versjon av Django støtter både 2 og 3 (den som kommer nå veldig snart har eksperimentell støtte for 3).

  5. Men uansett hvor god den er, vil den aldri kunne *vite* hva jeg ønsker, bare gjette.

    for i in range(5):
    print "haha"
    print "ferdig"
    

     

    Og så limer jeg inn print "hehe" etter linje 2. Begge disse er muligheter:

    for i in range(5):
    print "haha"
    print "hehe"
    print "ferdig"
    

    for i in range(5):
    print "haha"
    print "hehe"
    print "ferdig"
    

    Som gir helt forskjellig resultat. Enkelte ganger er det nr. 1 jeg ønsker, andre ganger nr. 2. I språk med definitive blokker ( "}", "end" osv.) ville jeg bare satt markøren på riktig side og alt ville vært som det skulle. (Dette tilfellet blir litt kunstig, og enkelte editorer klarer å skille basert på hvor caret er plassert, men fortsatt ikke like "definitivt" som i andre språk, og i mer kompliserte tilfeller opplever jeg ofte kluss)

     

     

    Du skjønner ikke poenget mitt. Det er ikke snakk om duplisering av kode, men refaktorering/flytting av kode. Kopiert kode i andre språk vil legge seg riktig og få riktig indentering og layout om man har en editor som støtter det (noe de fleste gjør).

     

    Slik jeg gjør dette:

    Når jeg skal lime inn kode i editoren min, så velger jeg hvilket indentasjonsnivå jeg skal legge de på, dvs det samme som du gjør med brackets, bare at du må finne ut hva de forskjellige bracketene betyr, jeg bare finner riktig nivå. Så setter jeg markøren her og limer inn koden med Ctrl + Shift + V i Sublime Text, slik at all koden får riktig indentering. Jeg kan også lime inn vanlig, men da må jeg indentere koden riktig etterpå.

     

    Så forskjellen er at du har to forskjellige ting å forholde deg til, indentering og brackets. Et menneske som leser ser på indenteringen, og en maskin ser på bracketsene. Så lenge disse har overenstemmelse, så er det greit, men med en gang det er en forskjell, så blir det kaos. I Python er det bare en ting å forholde seg til, nemlig indentering. Slik leser menneskene og maskinen den samme koden for å se hva som hører til hvor, og man er sikker på at det man ser som menneske er det samme som en maskin ser.

     

    Ja, det er problemer med Python sin måte å gjøre det på, men med en skikkelig editor og kodestandarder så er ikke dette et problem. Jeg har aldri hatt problemer med python sin måte å gjøre ting på, men jeg har flere ganger glemt et semikolon i en kode og holdt på litt for lenge med å lure på hvor problemet ligger.

  6. Noen klarer seg uten VCS, noen klarer seg med svn og noen må ha mulighetene git tilbyr. Selv ser jeg ingen grunn til å bruke noe annet enn git (eller Mercurial, bruker git siden det er det jeg kjenner). Jeg brukte en gang svn, men ser meg aldri tilbake. Jeg kjenner også folk som jobber i store selskaper som bruker svn og ikke kan bytte over til git fordi det er en for stor jobb og holder på å gå på veggen av irritasjon over svn. Den største fordelen til git mener jeg at det faktisk er mulig å jobbe med brancher, og det gjør det til en utrolig bra workflow. Det er også mulig å jobbe med brancher i svn, men da må du bruke tredjeparts verktøy, og selv da har det en tendens til å gå skikkelig dårlig.

     

    Den store bakdelen med git er at det er et kraftig verktøy, og dermed er det veldig mulig å skyte seg selv kraftig i foten, for eksempel rebase på commits som allerede er pushet. Dog er det vel hindre for å gjøre slik (som man kan fjerne ved å bruke --force).

     

    Eneste grunnene jeg kan se til å bruke svn er enten at man har en stor kodebase som man ikke har tid til å endre til noe annet, eller at man ikke har tid til å lære alle utviklerne noe annet.

  7. (mangler ae o og aa)

     

    Forst og fremst utrolig bra musikkvideo:

     

    http://www.youtube.com/watch?v=IihhAnqJDv8&list=FL7PwaRS63iIR4dj2mIjQm-w&index=1&feature=plpp_video

     

    Men hvordan faar de til det store hodet han har i noen av klippene?

     

    Jeg vil tippe at det er en annen film som er lagt over den orginale filen. Dvs de tar først opp klippet ute, for så å ta opp film av ham foran en greenscreen. Så klipper de ut ut hodet av det siste klippet og legger det på det første. Så bruker de en form for tracking for at hodet fra det siste klippet skal følge kroppen fra det første.

    • Liker 2
  8. Aha! Trodde dette var første batch. Forhåndsbestilte når ubekreftet inndato til lageret var 24 feb.

     

    Akkurat ja, ubekreftet. Som om ikke seriøse forretninger kan garantere leveringstid på et så stort produkt...

    Går du inn på bestillingen din på "mine sider", så ser du når din enhet er forventet levert.

  9. Hei

     

    Jeg har problemer med en disk som står i raid. Jeg har 3 disker i et raid5 (md0), som igjen er sammensatt med lvm. Maskinen kjører Arch Linux. Plutselig har den begynt å gå tregt til tider. Jeg ser mdstat og den sier at raidet blir resyncet. Console spytter ut kontinuerlig meldinger som ser helt like ut:

    [ 4769.012968] ata7.00: failed command: READ DMA EXT
    [ 4769.016866] ata7.00: cmd 25/00:00:95:a2:60/00:04:03:00:00/e0 tag 0 dma 524288 in
    [ 4769.016867]          res 51/40:33:62:a5:60/40:01:03:00:00/e0 Emask 0x9 (media error)
    [ 4769.024780] ata7.00: status: { DRDY ERR }
    [ 4769.028720] ata7.00: error: { UNC }
    [ 4769.176554] ata7.00: configured for UDMA/133
    [ 4769.176592] ata7: EH complete
    [ 4770.155856] ata7.00: exception Emask 0x0 SAct 0x0 SErr 0x0 action 0x0
    [ 4770.159815] ata7.00: BMDMA stat 0x24

     

    Når jeg sjekker kernel.log, ser jeg starten på rebyggingen:

    Jan 25 22:09:39 localhost kernel: [    2.330640] md: md0 stopped.
    Jan 25 22:09:39 localhost kernel: [    2.748465] md/raid:md0: device sda3 operational as raid disk 0
    Jan 25 22:09:39 localhost kernel: [    2.748468] md/raid:md0: device sdc3 operational as raid disk 2
    Jan 25 22:09:39 localhost kernel: [    2.748469] md/raid:md0: device sdb3 operational as raid disk 1
    Jan 25 22:09:39 localhost kernel: [    2.748822] md/raid:md0: allocated 3220kB
    Jan 25 22:09:39 localhost kernel: [    2.748855] md/raid:md0: raid level 5 active with 3 out of 3 devices, algorithm 2
    Jan 25 22:09:39 localhost kernel: [    2.748892] md0: detected capacity change from 0 to 1996108070912
    Jan 25 22:09:39 localhost kernel: [    2.758811]  md0: unknown partition table
    Jan 26 02:19:56 localhost kernel: [15025.695448] md/raid:md0: read error corrected (8 sectors at 50342784 on sdc3)
    Jan 26 12:13:17 localhost kernel: [    3.334721] md: md0 stopped.
    Jan 26 12:13:17 localhost kernel: [    3.751772] md/raid:md0: not clean -- starting background reconstruction
    Jan 26 12:13:17 localhost kernel: [    3.751782] md/raid:md0: device sda3 operational as raid disk 0
    Jan 26 12:13:17 localhost kernel: [    3.751784] md/raid:md0: device sdc3 operational as raid disk 2
    Jan 26 12:13:17 localhost kernel: [    3.751786] md/raid:md0: device sdb3 operational as raid disk 1
    Jan 26 12:13:17 localhost kernel: [    3.752135] md/raid:md0: allocated 3220kB
    Jan 26 12:13:17 localhost kernel: [    3.752167] md/raid:md0: raid level 5 active with 3 out of 3 devices, algorithm 2
    Jan 26 12:13:17 localhost kernel: [    3.752202] md0: detected capacity change from 0 to 1996108070912
    Jan 26 12:13:17 localhost kernel: [    3.752733] md: resync of RAID array md0
    Jan 26 12:13:17 localhost kernel: [    3.790583]  md0: unknown partition table
    Jan 26 12:13:17 localhost kernel: [   58.787694] md/raid:md0: read error corrected (8 sectors at 52436232 on sdc3)
    Jan 26 12:53:30 localhost kernel: [ 2474.146713] md/raid:md0: read error corrected (8 sectors at 45753344 on sdc3)
    Jan 26 12:53:30 localhost kernel: [ 2474.146720] md/raid:md0: read error corrected (8 sectors at 45753352 on sdc3)
    Jan 26 12:53:30 localhost kernel: [ 2474.146723] md/raid:md0: read error corrected (8 sectors at 45753360 on sdc3)

     

    Den fortsetter å spytte ut "read error corrected" på forskjellige sektorer kontinuerlig.

     

    Output fra smartctl -a /dev/sdc: (Jeg har kjørt en lang og en kort test nå nylig)

     

     

    smartctl 5.42 2011-10-20 r3458 [x86_64-linux-3.1.8-1-ARCH] (local build)
    Copyright (C) 2002-11 by Bruce Allen, http://smartmontools.sourceforge.net
    
    Smartctl open device: /dev/sdc failed: Permission denied
    [sindre@sindreLinux ~]$ sudo smartctl -a /dev/sdc
    smartctl 5.42 2011-10-20 r3458 [x86_64-linux-3.1.8-1-ARCH] (local build)
    Copyright (C) 2002-11 by Bruce Allen, http://smartmontools.sourceforge.net
    
    === START OF INFORMATION SECTION ===
    Model Family:     SAMSUNG SpinPoint F3
    Device Model:     SAMSUNG HD103SJ
    Serial Number:    S246J1CZ302338
    LU WWN Device Id: 5 0024e9 0032f56c0
    Firmware Version: 1AJ10001
    User Capacity:    1,000,204,886,016 bytes [1.00 TB]
    Sector Size:      512 bytes logical/physical
    Device is:        In smartctl database [for details use: -P show]
    ATA Version is:   8
    ATA Standard is:  ATA-8-ACS revision 6
    Local Time is:    Thu Jan 26 13:41:48 2012 CET
    SMART support is: Available - device has SMART capability.
    SMART support is: Enabled
    
    === START OF READ SMART DATA SECTION ===
    SMART overall-health self-assessment test result: PASSED
    
    General SMART Values:
    Offline data collection status:  (0x80) Offline data collection activity
                                           was never started.
                                           Auto Offline Data Collection: Enabled.
    Self-test execution status:      ( 121) The previous self-test completed having
                                           the read element of the test failed.
    Total time to complete Offline 
    data collection:                ( 9360) seconds.
    Offline data collection
    capabilities:                    (0x5b) SMART execute Offline immediate.
                                           Auto Offline data collection on/off support.
                                           Suspend Offline collection upon new
                                           command.
                                           Offline surface scan supported.
                                           Self-test supported.
                                           No Conveyance Self-test supported.
                                           Selective Self-test supported.
    SMART capabilities:            (0x0003) Saves SMART data before entering
                                           power-saving mode.
                                           Supports SMART auto save timer.
    Error logging capability:        (0x01) Error logging supported.
                                           General Purpose Logging supported.
    Short self-test routine 
    recommended polling time:        (   2) minutes.
    Extended self-test routine
    recommended polling time:        ( 156) minutes.
    SCT capabilities:              (0x003f) SCT Status supported.
                                           SCT Error Recovery Control supported.
                                           SCT Feature Control supported.
                                           SCT Data Table supported.
    
    SMART Attributes Data Structure revision number: 16
    Vendor Specific SMART Attributes with Thresholds:
    ID# ATTRIBUTE_NAME          FLAG     VALUE WORST THRESH TYPE      UPDATED  WHEN_FAILED RAW_VALUE
     1 Raw_Read_Error_Rate     0x002f   100   100   051    Pre-fail  Always       -       17078
     2 Throughput_Performance  0x0026   252   252   000    Old_age   Always       -       0
     3 Spin_Up_Time            0x0023   070   069   025    Pre-fail  Always       -       9348
     4 Start_Stop_Count        0x0032   100   100   000    Old_age   Always       -       40
     5 Reallocated_Sector_Ct   0x0033   252   252   010    Pre-fail  Always       -       0
     7 Seek_Error_Rate         0x002e   252   252   051    Old_age   Always       -       0
     8 Seek_Time_Performance   0x0024   252   252   015    Old_age   Offline      -       0
     9 Power_On_Hours          0x0032   100   100   000    Old_age   Always       -       13588
    10 Spin_Retry_Count        0x0032   252   252   051    Old_age   Always       -       0
    11 Calibration_Retry_Count 0x0032   252   252   000    Old_age   Always       -       0
    12 Power_Cycle_Count       0x0032   100   100   000    Old_age   Always       -       40
    191 G-Sense_Error_Rate      0x0022   252   252   000    Old_age   Always       -       0
    192 Power-Off_Retract_Count 0x0022   252   252   000    Old_age   Always       -       0
    194 Temperature_Celsius     0x0002   062   059   000    Old_age   Always       -       38 (Min/Max 17/41)
    195 Hardware_ECC_Recovered  0x003a   100   100   000    Old_age   Always       -       0
    196 Reallocated_Event_Count 0x0032   252   252   000    Old_age   Always       -       0
    197 Current_Pending_Sector  0x0032   099   095   000    Old_age   Always       -       147
    198 Offline_Uncorrectable   0x0030   252   252   000    Old_age   Offline      -       0
    199 UDMA_CRC_Error_Count    0x0036   100   100   000    Old_age   Always       -       1
    200 Multi_Zone_Error_Rate   0x002a   100   100   000    Old_age   Always       -       8277
    223 Load_Retry_Count        0x0032   252   252   000    Old_age   Always       -       0
    225 Load_Cycle_Count        0x0032   100   100   000    Old_age   Always       -       40
    
    SMART Error Log Version: 1
    ATA Error Count: 2940 (device log contains only the most recent five errors)
           CR = Command Register [HEX]
           FR = Features Register [HEX]
           SC = Sector Count Register [HEX]
           SN = Sector Number Register [HEX]
           CL = Cylinder Low Register [HEX]
           CH = Cylinder High Register [HEX]
           DH = Device/Head Register [HEX]
           DC = Device Command Register [HEX]
           ER = Error register [HEX]
           ST = Status register [HEX]
    Powered_Up_Time is measured from power on, and printed as
    DDd+hh:mm:SS.sss where DD=days, hh=hours, mm=minutes,
    SS=sec, and sss=millisec. It "wraps" after 49.710 days.
    
    Error 2940 occurred at disk power-on lifetime: 13588 hours (566 days + 4 hours)
     When the command that caused the error occurred, the device was active or idle.
    
     After command completion occurred, registers were:
     ER ST SC SN CL CH DH
     -- -- -- -- -- -- --
     40 51 0d b8 a6 3a e3  Error: UNC 13 sectors at LBA = 0x033aa6b8 = 54175416
    
     Commands leading to the command that caused the error were:
     CR FR SC SN CL CH DH DC   Powered_Up_Time  Command/Feature_Name
     -- -- -- -- -- -- -- --  ----------------  --------------------
     c8 00 80 45 a6 3a e3 08      00:00:04.617  READ DMA
     27 00 00 00 00 00 e0 08      00:00:04.617  READ NATIVE MAX ADDRESS EXT
     ec 00 00 00 00 00 a0 08      00:00:04.617  IDENTIFY DEVICE
     ef 03 46 00 00 00 a0 08      00:00:04.617  SET FEATURES [set transfer mode]
     27 00 00 00 00 00 e0 08      00:00:04.617  READ NATIVE MAX ADDRESS EXT
    
    Error 2939 occurred at disk power-on lifetime: 13588 hours (566 days + 4 hours)
     When the command that caused the error occurred, the device was active or idle.
    
     After command completion occurred, registers were:
     ER ST SC SN CL CH DH
     -- -- -- -- -- -- --
     40 51 0d b8 a6 3a e3  Error: UNC 13 sectors at LBA = 0x033aa6b8 = 54175416
    
     Commands leading to the command that caused the error were:
     CR FR SC SN CL CH DH DC   Powered_Up_Time  Command/Feature_Name
     -- -- -- -- -- -- -- --  ----------------  --------------------
     c8 00 80 45 a6 3a e3 08      00:00:04.614  READ DMA
     27 00 00 00 00 00 e0 08      00:00:04.614  READ NATIVE MAX ADDRESS EXT
     ec 00 00 00 00 00 a0 08      00:00:04.614  IDENTIFY DEVICE
     ef 03 46 00 00 00 a0 08      00:00:04.614  SET FEATURES [set transfer mode]
     27 00 00 00 00 00 e0 08      00:00:04.614  READ NATIVE MAX ADDRESS EXT
    
    Error 2938 occurred at disk power-on lifetime: 13588 hours (566 days + 4 hours)
     When the command that caused the error occurred, the device was active or idle.
    
     After command completion occurred, registers were:
     ER ST SC SN CL CH DH
     -- -- -- -- -- -- --
     40 51 0d b8 a6 3a e3  Error: UNC 13 sectors at LBA = 0x033aa6b8 = 54175416
    
     Commands leading to the command that caused the error were:
     CR FR SC SN CL CH DH DC   Powered_Up_Time  Command/Feature_Name
     -- -- -- -- -- -- -- --  ----------------  --------------------
     c8 00 80 45 a6 3a e3 08      00:00:04.613  READ DMA
     27 00 00 00 00 00 e0 08      00:00:04.613  READ NATIVE MAX ADDRESS EXT
     ec 00 00 00 00 00 a0 08      00:00:04.613  IDENTIFY DEVICE
     ef 03 46 00 00 00 a0 08      00:00:04.613  SET FEATURES [set transfer mode]
     27 00 00 00 00 00 e0 08      00:00:04.613  READ NATIVE MAX ADDRESS EXT
    
    Error 2937 occurred at disk power-on lifetime: 13588 hours (566 days + 4 hours)
     When the command that caused the error occurred, the device was active or idle.
    
     After command completion occurred, registers were:
     ER ST SC SN CL CH DH
     -- -- -- -- -- -- --
     40 51 0d b8 a6 3a e3  Error: UNC 13 sectors at LBA = 0x033aa6b8 = 54175416
    
     Commands leading to the command that caused the error were:
     CR FR SC SN CL CH DH DC   Powered_Up_Time  Command/Feature_Name
     -- -- -- -- -- -- -- --  ----------------  --------------------
     c8 00 80 45 a6 3a e3 08      00:00:04.611  READ DMA
     27 00 00 00 00 00 e0 08      00:00:04.611  READ NATIVE MAX ADDRESS EXT
     ec 00 00 00 00 00 a0 08      00:00:04.611  IDENTIFY DEVICE
     ef 03 46 00 00 00 a0 08      00:00:04.611  SET FEATURES [set transfer mode]
     27 00 00 00 00 00 e0 08      00:00:04.611  READ NATIVE MAX ADDRESS EXT
    
    Error 2936 occurred at disk power-on lifetime: 13588 hours (566 days + 4 hours)
     When the command that caused the error occurred, the device was active or idle.
    
     After command completion occurred, registers were:
     ER ST SC SN CL CH DH
     -- -- -- -- -- -- --
     40 51 0d b8 a6 3a e3  Error: UNC 13 sectors at LBA = 0x033aa6b8 = 54175416
    
     Commands leading to the command that caused the error were:
     CR FR SC SN CL CH DH DC   Powered_Up_Time  Command/Feature_Name
     -- -- -- -- -- -- -- --  ----------------  --------------------
     c8 00 80 45 a6 3a e3 08      00:00:04.609  READ DMA
     27 00 00 00 00 00 e0 08      00:00:04.609  READ NATIVE MAX ADDRESS EXT
     ec 00 00 00 00 00 a0 08      00:00:04.609  IDENTIFY DEVICE
     ef 03 46 00 00 00 a0 08      00:00:04.609  SET FEATURES [set transfer mode]
     27 00 00 00 00 00 e0 08      00:00:04.609  READ NATIVE MAX ADDRESS EXT
    
    SMART Self-test log structure revision number 1
    Num  Test_Description    Status                  Remaining  LifeTime(hours)  LBA_of_first_error
    # 1  Extended offline    Completed: read failure       90%     13587         49946309
    # 2  Short offline       Completed: read failure       70%     13587         50082807
    
    Note: selective self-test log revision number (0) not 1 implies that no selective self-test has ever been run
    SMART Selective self-test log data structure revision number 0
    Note: revision number not 1 implies that no selective self-test has ever been run
    SPAN  MIN_LBA  MAX_LBA  CURRENT_TEST_STATUS
       1        0        0  Completed_read_failure [90% left] (0-65535)
       2        0        0  Not_testing
       3        0        0  Not_testing
       4        0        0  Not_testing
       5        0        0  Not_testing
    Selective self-test flags (0x0):
     After scanning selected spans, do NOT read-scan remainder of disk.
    If Selective self-test is pending on power-up, resume after 0 minute delay.
    

     

     

     

    Er det noen som kan hjelpe meg? Er der hovedkortet som har gått, eller er det disken? Eller er det linux som tuller?

  10. I forhold til lånekassen spiller det ingen rolle når du tar fagene, så lenge du i gjennomsnitt har 30 eller flere studiepoeng i semesteret mens du studerer. Dvs hvis du tar 15 stp første semester og 45 siste semester og ellers 30 stp hvert semester, så får du fullt stipend. Mangler du noen stp vil du bli trukket i stipend, og vil få mer lån- Unntaket er hvis du på et punkt henger 60 stp etter, da vil såvidt jeg har skjønt utbetalingene stoppe. (Det vil si hvis du for eksempel tar 60 stp på to år).

  11. Da ser jeg at det er 10 feb, hos komplett også. Da tror jeg nok at jeg står over denne gangen og venter på noe bedre til våren.

     

    Komplett opererer fortsatt med 30. januar for de som forhåndsbestilte, det er neste forsendelse som kommer 10. februar.

    Nope.

     

    10 feb, gjelder alle :/

     

    Hvor har du det fra? Det står fremdeles 30. januar som forventet sendingsdato på min forhåndsbestilling.

  12. GPS farten måles bare i det horisontale planet.

     

    "The speed entry on this page displays only the horizontal speed component"

    Fra "A GPS User Manual. Working With Garmin Receivers"

    hmmm, jeg får en følelse av å ha vært i en slik diskusjon før, kan ikke huske om jeg tok feil eller begge hadde rett :p

    tok sikkert feil. :D

    En gps er såpass unøyaktig i høydemålig at jeg tipper det ville bli mer unøyaktig å ta det med i beregningen enn å ikke ha det med. Prøv å se på høyden på en gps en gang, så vil du se at den går veldig mye opp og ned.

    • Liker 1
  13. Det står at det er Network Availability min. 99%, er det da vanlig å kreve en gratis mnd elns?

     

    Husk at 99% oppetid vil si at de kan ha 1% nedetid, eller til sammen tre og en halv dag i året (365*0.01). Altså er 99% oppetids-garanti egentlig ganske dårlig.

  14. Skrev fra telefon i går kveld så orket ikke kommentere :p

    Kom så langt, spørsmålet er hva du dytter inn i hashen. Dytter du inn alle foreldrene, er det lg(n) foreldre, og du får O(n lg(n))

    Grafen trenger heller ikke være balansert, så kan faktisk bli opp til n foreldre, så blir O(n^2)

    Ja, men med mindre den ikke har forgreninger i det hele tatt blir det etter det jeg husker O(log(n)). Det blir det samme som at Quicksort _egentlig_ er O(n^2) i worst-case, men

    med randomisering så kommer det aldri til å skje, så vi sier den er O(n*log(n))

     

    Du lagrer barnet som key og parent som value. Så henter du ut parent og slår opp på nytt til du har enten roten eller den du leter etter. Alle oppslag skjer i konstant tid.

    Oppslagene skjer i konstant tid, ja. Men du må nøste deg igjennom, som ikke blir konstant.

     

    Vet noen også fikk til "når er x = z + y" i lineær tid ved å hashe alle x - z, så hashe y og se etter kollisjoner.

    Jeg hashet hele B-tabellen, regnet ut z=x-y for hver x i A, så slo jeg opp z i B. Kjøretid: O(n)

  15. Dfs, der man setter venstre verdi på vei ned, høyre på vei opp. Lagrer i tabell for konstant oppslag.

    Ser at e har 5 og 6 som ligger i mellom 2 og 9 ergo er det en etterfølger.

     

    Vet ikke hvordan du gjorde hashgreiene, men andre brukte hash og fikk tregere enn n.

    Genialt, nå kommer jeg til å irritere meg i lang tid over at jeg ikke kom på det.... Hadde en slags sånn løsning på tunga (men bare ett tall pr node), men den virket ikke. Såvidt jeg vet er det ikke mulig å gjøre hash i linær tid, å samtidig få konstant oppslag av etterkommer (min løsning brukte hashing, men O(n*lg(n)) for å generere og O(1) for å slå opp, med en todimensjonal hash-tabell.

  16. Du lagrer barnet som key og parent som value. Så henter du ut parent og slår opp på nytt til du har enten roten eller den du leter etter. Alle oppslag skjer i konstant tid.

    Ja, men det blir (i snitt) lg n oppslag. lg n oppslag i konstant tid = O(lg n). Altså blir det O(n) for å lage tabellen og O(lg n) for å sjekke om en er etterkommer, og ikke O(1) som oppgaven spurte etter.

×
×
  • Opprett ny...