Gå til innhold

tomviktor

Medlemmer
  • Innlegg

    284
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tomviktor

  1. Hei

    Her om dagen sluttet PC-en min å fungere. Den slo seg rett og slett bare av. Trodde først det var strømforsyningen som klikka, men etter å ha fått en ny psu i hus, funket det ikke med den heller. Tok så ut alt og koblet bare til den 24-pins kontakten, da starter alle viftene, men selv PC-en vil ikke starte. Kobler jeg i P4-kontakten går viftene 1/8-dels omdreining før alt blir helt stille.PC-en min starter altså ikke i det hele tatt når jeg har P4-kontakten i.Er det da mulig at prosessoren er gått til pises?

     

    Fakta om prosessoren: AMD Athlon x2 64, 6400+. Prosessoren har også blitt instillt slik at cool & quiet har vært aktiv. Har hatt denne med en zallman kjøler. i følge programvare har temperaturen ligget på under 40 grader stort sett hele tiden, så kjøling har vell vært ok. Hele maskinen er ca 3 uker gammel.

  2. Jeg har en pc basert på et hovedkort med 690g chipsett, en AMD Athlon 64 x2 6400+ be, grafikkort: HIS Radeon HD 2600 pro med 512mb ram og HDMI-utgang. Maskinen har også 4 gb minne og en 500 gb SATA2 disk. Jeg har en intern Blu-ray spiller og en ekstern HD-DVD spiller (Xbox 360-spilleren). Jeg klarer fin å se Blu-ray filmer uten at det hakker eller spraker, og en og annen HD-DVD film også. Men de fleste HD-DvD filmene hakker en go del. Noen som har en ide om hva det kan være?

  3. Når jegkobler til mitt kamera til pc'en, får jeg overført film som normalt. Men jeg kan ikke se filmen på pc'n før jeg konverterer i.Link fra HDV til DV. Når jeg gjør det, kommer også kameraet fram på åvanlig måte og windows spør hva jeg vil gjøre.

     

    Når jeg bruker Sony Picture motion browser vises klippet som et grått lyn ved HDV-import og som normaltved DV-import. Støtter ikke computeren HD-formatet? Hva kan jeg gjøre?

  4. Kommer an på behovet ditt og hvor mye penger du vil bruke.

    Hehe, godt sagt... Det mest fornuftige jeg har lest på lenge...

     

    Gå for den (de) brennvidden(e) du har bruk for med den største blenderåpningen (så lavt tall som mulig eks. F2.8 er bedre enn F4) du har råd til!!

     

    Når det gjelder bag så prøv div bager med det utstyret du skal bruke...

     

    Anbefaler Sigma 18-50mm F2.8 + Sigma 70-200mm F2.8... Dette er to knallbra objektiver som dekker de aller fleste behov!

     

    512mb er et passende størrelse på et kort! Kjøp heller flere 512MB kort! Dette kan være lurt da du slipper å miste så mange bilder dersom et av kortene skulle svikte på tur...

  5. Riktig som du sier, signalene går digitalt rett til forsterkeren din. Derfor har hverken kabel eller  lydkort kvalitet noe å si på lydkvaliteten.

    Hmm, dær tar du feil!!

    Kabling og lydkort har noe å si for lydkvaliteten. Det er ikke uten grunn at man får kjøpt digital (coax og optisk) til flere tusentalls kroner. Informasjon går tapt i signalveien og dette påvirker det endelige resultatet. Dessuten re-sampler de fleste lydkort lyden og dette påvirker også lyden betraktelig!

     

    Oppsamplet lyd kan både gi bedre og dårligere kvalitet.

     

    Et eksempel på god oppsampling er Elctrokompaniets cd-spiller. Den oppsamplede versjonen låter fantastisk.

     

    De fleste Soundblaster-kort ol bruker billige komponenter og har generelt dårlig lydkvalitet, men kvaliteten holder i massevis til spilling og musikk fra MP3, WMA ol...

  6. Har et problem:

     

    Jeg vi lha mikrofonen på, men ikke høre lyd fra mikrofon gjennom mine høyttalere! Hvordan kan jeg slå av slik at lyden ikke kommer gjennom høyttalerne mine? Har gjort dette før, men får det ikke til nå...

     

    En ting til:

    Jeg kan ikke vise volumkontrollen på oppgavelinjen (ved siden av klokken)! Når jeg går på kontrollpanelet for å krysse av for å sette denne på oppgavelinjen kommer følgende beskjed opp:

    "Kan ikke vise volumkontrollen på oppgavelinjen fordi volumprogrammet ikke er installert. Bruk legg til /fjern programmer i kontrollpanel for å installere det".

     

    Finner ikke ut hvilket program jeg skal installere, Hva kan jeg gjøre?

  7. Om noen sier et av mine bilder er kult - så blir jeg veldig glad faktisk og jeg kjenner at jeg får lyst til å ta mer bilder. Og jeg vet faktisk at jeg gjør noe riktig når noen synes bildet er kult.

    Selv om du like etterpå klikker deg inn på en annen tråd der du ser et dårlig bilde, overeksponert, fullstendig fokus-bom med elendig komposisjon, og finner at samme person har sagt 'Kult bilde!' til det også...? :)

    er.

    Ja selvfølgelig er det like mye verdt med slike kritikker selv om denne personen liker bilder som DU karakteriserer som "feileksponert" etc. Mange bilder er forresten flotte selv om de ikke er etter boka. (MIN subjektive mening)

     

    Noen ganger bare liker du et bilde uten at du kan si hva det er som gjør at du liker det. På samme måte som med musikk du bare digger rått. Du vet kanskje ikke hva det er med låta som gjør at du liker`n så utrolig bra. Noe med...... men hva?

    Og la det være helt klart. Musikk, bilder, film etc som man kan kalle kunst, eller estetisk nytelse. Kall det hva du vil, men det er ihvertfall subjektivt om det er "bra" eller ikke. Finnes det "dårlig" musikk? I tilfelle hva gjør musikken dårlig? Er den dårlig fordi ikke du liker den? Eller fordi det synges småfalskt? Man kan ikke si om musikk er dårlig eller ikke. Man kan si om man liker den eller ikke, og man kan se hvor mange i allmuen som liker den. Det er alt man kan. Det er det samme med bilder. Det finnes en del lover og regler man kan følge innen foto, men de er på ingen måte absolutte. De beste bildene er kanskje utenfor rammene som er satt. Det finnes de samme reglene innen musikk, men den beste musikken er etter min mening den som er utenfor disse reglene. Og de fotografene som har gjort det stort og levd godt av det, er kanskje ikke de som har holdt manisk på det gylne snitt og 1/3 regler og lys/mørke etc etc....

     

    Bare noen tanker. Og jeg vil gjenta, og støtte andre i denne tråden som tar til orde for å slippe dette tullet som har herjet på dotten. La AKAM være en hyggelig sosial plass hvor man har det OK.

     

    F828

    Enig, faktisk den posten som jeg har vært mest enig i her på forumet...

  8. Enkel løsning på problemet: Hver person som legger inn et bilde til kritikk kan bestemme hvilke kriterier han vil bedømmes etter.

    f.eks dele det inn i kategorier:

    Nybegyner:

    -Her kan kommentarer som "kult bilde" og "ender er kjedelige" være akseptert.

     

    Lykkelig Amatør, men ønsker særiøs tilbakemelding:

    -Her kan kommentarene være litt mer særiøse og fototekniske tilbakemeldinger med en "amatørmessig undertone" være akseptert.

     

    Proff:

    -Kun fototekniske tilbakemeldinger, samt grav-alvorlig kritikk...

     

    Dette hadde gjort livet bedre for alle... kanskje...

     

    Gjør oppmerksom på at kategoriene og kritteriene under kategoriene var/er ment som et eksempel...

×
×
  • Opprett ny...