Jump to content

Cirriform

Medlemmer
 • Content Count

  59
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

30 :)

About Cirriform

 • Birthday January 23

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Er litt på gjerdet selv. Har lyst på å prøve meg på VR headset, og det står mellom Q2 og Reverb G2. Blir hovedsaklig brukt til simulator-type spill, men sikkert litt beat sabers og andre greier også. Skulle likt å se en sammenligning av Q2 vs G1 på spill som DCS osv, siden G1 og G2 har samme oppløsning
 2. Er det noen som benyttet seg av cashbacken som Asus + Intel hadde i slutten av 2019 på prosessor + hovedkort? Skulle kjøpe ny pc selv da, og iom at det var bortimot helt nøyaktig det jeg skulle kjøpe, så ble det et Z390F fra Asus + Intel 9900k. Dette sa Elkjøp/Asus/intel skulle gi en cashback på ca 1000kr. Sendte inn cashback claim til Asus med kvittering osv, og fikk det godkjent, så da skulle pengene komme da, men nei. Sendte Claim i starten av Desember 2019, i slutten av Desember spurte jeg hvordan prosessen gikk, og de sa at pengene skulle være på konto innen 90 dager. Nå har det gått 180 dager snart, og fortsatt ingen penger. Har søkt en del på google, og ser at en myriade med folk har hatt samme problemene med Asus opp gjennom tidene, i andre cashback promo, inkludert den her. Er det noen andre her på forumet som har erfaring med dette? Har sendt en mail til Asus Norge nå, for å se om det hjelper i det hele tatt. Hvis ikke det funker vet jeg ikke hvor jeg kan ta neste steg. Kredittkortselskapet? Forbrukerrådet? Irriterende at et relativt reputabelt selskap som Asus driver slik.
 3. 34-årig gamer her. Går for det meste i Apex nå. Noen andre som spiller?
 4. I ettertid så hadde det nok vært bedre alternativer å gå for når man stod der, men ignorant forbruker som jeg var, så trodde jeg prisen han kom med var veloverveid og fair. Var først når jeg fikk sett nærmere på hva de hadde gjort at jeg begynte å forstå at prisen ikke var fair i det hele tatt. Jeg har nok lært personlig, og kommer forhåpentligvis ikke til å gjøre samme feil igjen, men er jo en first time for everyone.
 5. Ja, også blir du fakturert for tiden elektriker allerede har brukt, pluss utkjøring osv, og du står igjen med null. Super idé.
 6. En avtale er ikke en avtale. Du inngår en avtale med fagfolk, som skal vite hva som trengs, og hva ting koster. Du som kunde kan ikke forventes å vite alt som trengs, og hva vanlig pris for dette er. Ihvertfall ikke on the spot. Som forbrukerrådet selv sa "Du har krav på en spesifisert faktura uansett. Og hvis den prisen er urimelig høy sammenlignet med andre tilbydere, så kan du insistere på å betale den "vanlige" prisen. " Glad for at det er sånn
 7. Jeg synes det er ganske rævva business etikk. Jeg sendte først email og tok bilde og sa hva jeg skulle få gjort, og da sa de at det bare skulle koste noen tusen. Når elektriker først er på stedet, så ser de at de må gjøre ekstra arbeid fordi kursen ikke er dimensjonert for 16A lading. Er først da, on the spot, at de gir meg litt sånn take it or leave it pris, for å få det jeg vil ha. Ga meg ingen andre alternativ. Når man blir satt litt opp mot veggen mens klokka går, så synes jeg det er dårlig at de da gir en pris langt over hva man kunne forvente seg, om man hadde all info. Forbrukerrådet var heldigvis på min side, og jeg sparte 4000kr. Synes ikke man skal forsvare slik oppførsel.
 8. Hvis noen finner denne på Google, eller lurer på hva saken endte med: -kontaktet forbrukerrådet, de mente at jeg 1. Hadde krav på spesifisert faktura 2. At om de ikke kunne dokumentere avtale om fastpris, så kunne man også se bort fra dette 3. Om prisen er langt over hva man kan forvente for arbeidet, så kan man kreve å betale gjengs pris - regnskapsfirmaet til elektrikeren truet med inkassovarsel, men jeg skrev tilbake at fakturaen er omstridt, og ikke kan sendes til inkasso - til slutt, etter å ha sett andre fakturaer for lignende arbeid, og siden elektrikeren ikke ville gi meg spesifisert faktura, så betalte jeg 8000kr i stedet for 12,000, med priser jeg hentet selv etter hva de selv sa de hadde gjort Dette er nå 2 måneder siden, og jeg har ikke hørt noe mer
 9. Ja prisen du fikk virker litt mer realistisk. Selv om jeg ikke hadde kabelen og sikringen, så virker det litt rart at det skal utgjøre så mye. Jeg er jo ganske noob på dette. Var ingen skriftlig avtale om fastpris, ei heller ble ordet "fastpris" brukt. Elektrikern ringte sjefen, og sa til meg muntig at "det kommer til å koste 12,000". Elektrikern var på stedet, og hadde undersøkt sikringsskap, og alt som trengtes før denne prisen ble gitt, så om den var helt urealistisk høy, så føler man seg litt lurt da...
 10. Live and you learn I guess. Sendte mail og spurte om han kunne laget en spesifisert faktura på dette, så får vi se hvordan regnestykket går opp.
 11. Det var bare synsing fra min side etter ha sett spesifiserte fakturaer fra andre elektrikere jeg har brukt
 12. Han har sagt selv hvor mange timer han "fakturerte", som var 4.5. Tiden han var hos meg var ca 3 timer.
 13. Ja, det er vel inkludert i en vanlig elektriker-pris på ca 1000kr timen?
 14. Heisann, Har hatt en elektriker på besøk ganske nylig, for å koble til en elbil-lader jeg hadde kjøpt selv. Nye ladeboksen var for lading på 16A, så vi måtte oppgradere kursen. Dette var i garasje-annlegg, med skinne i taket for å dra ledninger osv. Før arbeidet startet, så ringte elektriker for å snakke med sjefen og regne ut pris osv, for å få dette til å funke. Han/de fant ut at dette ville koste 12,000, og spurte meg muntlig om jeg ville akseptere dette. Jeg tenkte at jøss, det var mye, men det var kanskje mye ekstra han måtte gjøre da, og aksepterte prisen. Fant ut at siden en elektriker hadde vært her før, og installert kurs for lading av elbil (med schuko), så var det allerede jordfeilbryter osv allerede installert, men kursen var bare for lading på 10A. Jobben tok ca 3 timer, og dette endte elektrikern opp med: 4.5h jobb, inkludert kjøring hjemmefra og kjøring for å hente materiale 25m med 3g4mm kabel en 20A automatsikring festemateriell dokumentasjon retur el-avfall utkjøring (jeg har ikke fått en spesifisert faktura, fakturaen sier bare "kostnad etter avtale", 12000 kr) Etter å ha prøvd å regne på det selv, 4.5h jobb, ca 1000kr timen inkl moms: 4500kr 25m 3g4mm kabel: sjekket flere steder online, finner priser til rundt 40kr/meter, så ca 1000kr 20A automatsikring, dyreste jeg finner er 250kr festemateriell: kabelen ble laget i allerede installert takskinne, og ca 3m langs en betongvegg, kan ikke forestille meg at dette koster mer enn et par hundre kr: 200kr dokumentasjon: fra elektrikere jeg har brukt før, ca 1000kr retur el-avfall: var ikke mer enn en liten handlepose med avfall, kunne gjerne tatt det selv, kan ikke forstå at dette skal ha en høy pris: 100kr utkjøring: kjørte totalt ca 75km. om man runder opp kraftig med 15kr/km så 1100kr Totalt: Rundt 7-8000, kommer ann på hva faktiske priser er, siden jeg bare synser. Noen andre som syntes 12,000 for denne jobben er dyrt? Har brukt elektriker til jobber av lignende lengde med ca halvparten av denne prisen, og jeg syntes det var dyrt. Er en muntlig avtale om "fastpris" bindende? Kan jeg kreve å få en spesifisert faktura?
×
×
 • Create New...