Gå til innhold

pndjo

Medlemmer
  • Innlegg

    347
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av pndjo

  1. lefse:hva skal man med en inverter?? skal ikke konverteres fra 12DC til 230AC også igjen til 12DC.... eller omvendt... ;) smør på flesk et par ganger det :)

     

    ladder + en kondesator vil GARANtERT ødelege forskterkeren da spenningen øker med ca 20% ved utglating med kondis... om det ikke trekkes noenlunde konstant med strøm. Den resterende brummende støy kalles "rippel", men en vanlig ladder med et batteri skal gi vanligvis en rippel fritt spenning....

     

    enkleste er å gjøre som epifant og andre anbefaler, skaff deg vanlig elektronikk som går på vekselspenning :)

  2. hvis du mener med ISO den kontakten som er i selve kroppen til spilleren så er det feil.... da dette ikke er ISO ;) og du kan være glad at det ikke passet den gamle pluggen ellers hadde du ødellagt spilleren. ISO kontakten sitter i endene på kablene som går ut av pluggen og dette må som regel monteres i ettertid da ISO er ikke "standar" i japanske merker.

  3. Jada, jeg er svært kresen til lydkvalitet, så jeg merker rimelig godt når høytalerne sliter. De spilte jo svært bra, så jeg mistenkte ingen fare.

     

     

    hvis det er tilfelle så har du for mye effekt over elementene og disse elementene er ikke beregnet til å tåle så mye effekt over TID.... da begynner isolasjonen (lakk) på spole å smelte og lukte.... men som det ble nevnt så kan du self øke nedre delefrekvensen til frontsystemet men kan risikere å ødelegge frekvens gangen og tar som selfølge at du bruker HP filter på frontsettet.... Andre merker med høyere effekt tålighet er det eneste alternativet, Morel har 4" med 2 veis frontsett som har en spole på 3".... noe annet enn hva andre "pinglete" elementer har :D ellers er vel også Dynaudio som har tilsvarende størrelse på spolen.

     

    når elementen får for mye "ren" effekt over tid vil du risikere at spolen minker i impedansen og kan risikere å ødelege forsterkeren eller at den går i protection ofte. ;)

     

    ang jordings feil intern i forsterkeren kan jo også ha mye å si da jord en er selv referanse punktet for den symetriske spenning og ved at den blir "flyttende" kan gi "forskyvelser" i sekundær spenningen og forårsake til tider store menbran utsving med lav frekvens -gjerne 1-10Hz- og disse dreper bokstavelig talt en liten spole på frontsettet... hjelper ikke å ha Hp filter på forsterkeren heller om noe lurte på det. :)

  4. dynamon har 12volt selv om motoren ikke er i gang... det sørger for kablen som går fra + i batteriet ned til + på dynamon -selv om motoren ikke er i gang.... :innocent:

     

    starteren har 3 tilkoblinger: + som kommer rett fra + batt og jord gjennom starterens chassis og styre kablen.

     

    og JA, du kan koble ampen til + på dynamon men som du sier de kablene er ikke akkurat av stor diameter... så bytt/parallel koble extra/større kabler mellom dyanmo og bateri også kobler du forsterkeren til dynamon så får du også bedre ladning på batteriet og mindre spenningsfall til forsterkeren....dog du kan risikere å få noe dynamo støy når motoren er i gang men bruk en STØY kondesator ved dynamon -ikke en vanlig kondensator- :)

     

    forresten: starterens + er vel også koblet til dynamos + da "begge" punktene skal jo til samme + i batteriet... isåfall er det "feil design" fra fabriken med "overdimensjonering" :) -ford mondeo gjør det forresten- og enkelt logik tilsier det også som det mest fornuftig....

  5. hadde ikke tenkt å svare men nå skal jeg være stor i kjeften: dere begge 2 tar feil... :) fordi den transistoren du nevner sitter i strømsforsyningen og ikke i utgangsdelen... så: ingen DIREKT betydning om man justerer hvilestrømmem på utgangene... det andre som høres rart for meg er at det er "BARE" 2 stk switch trasistorer (den IRF brukes som switch transistorer) og med bare 2 stk vil den ikke kunne levere nok strøm så jeg tror at det finnes 2 transistorer til som er i den andre halv perioden/vikling av toroid trafon og sansynligvis disse også burde vært skiftet da du har usymetri i trafon og da vil de rykke -av samme grunn som jonepet nevner og pga 2 forkjellige typer... :cool:

     

    Når du bytter ut disse transistorene til andre enn originaler bør man justere andre parametre... selv om de fleste ganger funger ok men ikke optimal hva effekt gjelder. :innocent: kanskje forskelleng på å betale for en "billig reparasjon" eller en ordentlig reparasjon...

     

    håper for din egen del at jeg tar feil eller har misforståt da :)

  6. håper ikke du mente å kjøpe "brukte komponenter" :) men bestilt fra ELFA ellers er jo Blekken elektronik men de selger ikke til private, hvilken mosfet er dette? er det en ic? siden den kommer i "forbedret utgave"? finnes mange som selger deler i oslo ville jeg tro, Arne Green var greie sted å handle i "gamle dager"

     

    merkelig at den går i stykker for andre gang... da har du nok ikke finne rottårsaken til feilen ;)

     

    lykke til anyway ;)

  7. hehe... mange forslag ja.... lyder blir påvirket da høytalleren er en "dynamisk motstand" som variere med frekvensen, og så fort en annen last kobles i parallel vil påvirke frekvens responsen pga en annen impedans/motstand (motstand som endres med frekvensen) og som regel vil låte DÅRLIGERE...

     

    og om du skal drive lyspærer med en forsterker så vil de lyse men de vil IKKE blinke noe særlig da frekvensen er for høye og filamenten på pærene sløkner ikke fort nok for å vise "pulserende ritmer".... frekvenser over 40-50Hertz vil øye oppfate som "konstant på" -tekniken brukes på tv bildet 50/60Hz til å friske opp bildet på tvn- desuten er ikke nødvendig med symetrisk spenning til lyspærer så da burde den være likeretter da du vil "halvere" utgangs frekvensen.... ;)

  8. jeg kjører selv 6 dager i uka horten til oslo, og kjøpte en Chrysler Stratus... 0,7 på mila på lang kjøring og meget god å kjøre, kjørte nå om vinteren med piggfritt og bilen sitter meget godt på veien, sprekk nok og aller viktigste: en sikker bil om uhellet skulle være ute. Airbag på begge sidene foran. Stor laste kapasitet om det skulle være behøv for det. Svigefar anbefalte meg den bilen siden han har hatt sitt i mange år og kjørt mye med den. Kjørte Escort en god stund men forkjelleng er enorm :) ang konfort. Kan du skru noe selv er bilen ganske rimelig å eie, har selv byttet hjul lager og var veldig greit å få gjørt, delene var også rimelig -ikke merke deler- men dyrt om det skal gjøre på verksted.

     

    En ting som er vitkgi for min egen del er stor plass til stereo anlegg! siden det kjøres en del så skal det være plass til en stor og meget bra SQ anlegg :w00t:

  9. Du kan få dc til dc;) jeg har selv laget dette på elektro gk i fjord

    8152367[/snapback]

     

    Beklager men du kan IKKE minke 24volt DC ned til 12vDC med en trafo -eneste måtte å redusere ned til 12volt slik du tenker er ved å ha så pass stor motstand i viklingen på PRIMÆR siden som blir en motstand i serie med lasten og siden "lasten" (forsterkeren) ikke er en konstant motstand så vil variere mye strøm den trekker ERGO vil spennings fallet over viklingen variere og ifølge ohms lov så vet du resten....:)

     

    Ellers: ved å tilføre 24volt DC på primaær siden av en trafo vil ALDRI redusere/øke spenningen på sekundar siden... ;) -elementær elektronikk/elektro dette disaster ;) -se i bøkene dine ;) for at spenningen skal induseres i en trafo må strøm retningen variere/endres eller "hakkes" opp -som i coilen på en bil.

     

    Grunnen til at du kan få høyere/lavere er ved og ha det dobbelte av viklinger på primørsideN(24) enn på sekundær(12). da kan du få til dette

    8152455[/snapback]

     

    Ja, men da må det være VEKSELSPENNING.... ;) og IKKE DC :)

     

    sorry mac, tidiligvis så sov i du timene :D

  10. Tror du kan få kjøpt en transformator. denne endrer spenningen:) usikker på hvor du kan kjøpe dette

    8151015[/snapback]

     

    sorry, men det du sier er feil... ;) da dette er sansynligvis 24volt DC og DC kan ikke omformes til hverken høyere eller lavere spenning ved hjelp av en transformtor. ;) da måte 24volten vært AC -da hadde fungert det :)

     

    men det finnes omformere som regulerer ned spenning fra 24vDC ned til 12vDC, mye amperer de levere varierer jo -også prisen.

  11. hvilken model er det du prøvde?? :hmm: synes det er merkelig uansett, bor selv i Horten og nabohuset har en annen hus/gate adresse og selv dette viste den gps riktig (i forbindelse med kommune sammenslåing) den jeg prøvde var den nyeste model. Det var Travel Pilot Lucca 3.3 Det eneste jeg ikke vet er om det går a koble "stemmen" til stereo anlegget -hadde vært glimrende isåfall- og om den kan også mute stereon når den "prater". :yes: ellers som jeg sa tidligere så er det Blaupunkt som levere navigasjons sytemene til bilfabrikanter.

  12. Bare ikke kjøp Blaupunkt. Mine erfaringer viser at det skal være litt problematisk å oppdatere kartet, og den modellen jeg prøvde en liten stund kom med noen ruter som virkelig var på tur, samt at flere adresser manglet.

     

    Også ba den meg ofte kjøre inn steder med innkjøring forbudt, mot påbudt kjøreretning e.l.

    8102574[/snapback]

     

    høres rart synes jeg... siden Blaupunkt er OEM leverandør til de fleste europeiske biler som leveres med original navigasjon... og først og fremst tyske biler. På den modelen jeg prøvde kunne man ha forkjellige oppset så har bestemmer du hvordan den skal oppføre seg. De kan også oppdateres gjennom usb porten, så kanskje det burde vært gjørt med den modelen du prøvde?? :yes:

  13. som pantera sier så er det flere faktorer som er avgjørende men at den er lett å navigere i menyen og visning av kartet er noen av de viktigste, prøvde den nyeste Blaupunkt TravelPilot og jeg ble meget overrasket over hvor rask den oppdaterte seg hele tiden og talen som den ga var meget behagelig og lett å forstå, selv om bilstereon spilte i tilleg. Eneste "irriterende faktor" var den søtte stemmen som til stadighet sa til meg: "kjør forskitig" -så fort jeg kjørte for fort.... :tease: men heldigvis kan man endre dette også.

     

    Ellers kjekt med en del andre funskjoner som mp3 avspilling, bilde fremviser, Usb tilkobling -så man kan spille mp3 eller andre filer med samme enhet og minebricke i tilleg. Ellers følgte med DVD med kart over 41 land men tror det gikk også å laste ned kart med advarsel for fotobokser -glemte å spørre om det egentlig- :roll:

  14. Det finnes flere rimelig og veldige gode alternativer med mye kvalitet.... feks Blaupunkt Nashville DAB eller Woodstock DAB med Bluetooh/USB interface er en av de bedre handsfri løsninger som jeg har prøvd, gjennom USB porten kan du styre de fleste mp3 spillere med usb port ifra cd spilleren :)

     

    Woodstock har minne bricke som ved å trykke record knappen innen 10 sekundeer fra du hørte en sang du likte så vil den bli lagret i minnen og du kan ta den ut for å komponenre din egen spille liste med mp3 filer :)

     

    diverse Blaupunkt

  15. skal ikke "krangle" med deg men du sier en del feil.... :) det "pulserer" ikke noe spesielt da rippel frekvensen er godt over 600Hz og spenningsfall over 1volt vil skade kablen etterhvert. Men ved hard belastning vil spenningen over batteripolene variere noe, litt avhengi av kavliteten/type/tilstanden på batteriet og tilstanden på dynamo. Dårlig børster gir en stor variasjon i spenningen over batteriet ved belastning.

     

    for å få så stor spenningsfall mellom dynamo og batteri må avstanden mellom disse være mye større men det viktigste parameter du glemmer er det faktum at "lasten" vil trekke mest strøm fra nærmeste kilde med laveste indre motstand-gjerne batteriet- og som sagt dynamon regulator regulerer sin spenning utifra batteriets spenning... ;) men, men. Nok OT tror jeg.

     

    Du har rett at batteriet fungerer som en extrem stor kondensator for den likerettede spenning og det vi kaller "rippel spenning" er veldig liten siden rippelfrekvensen er godt over 600Hz fra en trippel likeretning...altså: ikke 100Hz som du kjenner til fra 240VAC/50Hz strømsforsyninger.

     

    Som mange andre har sagt det tidligere så må kabler og tilkoblinger være i orden -noe som allrede er- derfor må det være noe annet som er defekt og da er regulatoren det første som bør byttes, ellers er også dyanmon defekt eller batteriet, men ikke kablene som gir så stor spennigsfall uten å smelte eller bli veldig varme. :) -man MÅ være metodisk når man skal feilsøke etter feil....

  16. nei, slik er det ikke.. desverre. altså 14v-9volt=5volt over kablen?? aldri sett det, og dessuten vil ikke dynamon ha 14volt heller hvis batteriet har 9volt, og det pga av regulatorens elektronikk. Den spenningen som går inn i selve regulatoren er likt batteriet - 1,4volt.dvs 12volt-1,4volt=10,6volt, slik greier rotoren å generere høyere spenning enn batteriets... ;) og 5volt spennings fall over denne "mellomkablen" vil gjøre at den blir varm og smelte etterhvert, noe jeg tviler veldig sterk på... feilen er noe annet enn det du påstår -ret og slett ;)

  17. UsCarvor er en billig merke -og greit nok det- men å tro at dette er en kjempe bra kjøp er feil... de går som regel fo rudnt 200-800kr på qxl -og greit nok det og- men å påstå at slike forsterkere kan levere så mye effekt er det aller verste... og verre med de som tror de har gjørt en kjempe kupp...

     

    de har for eks en 4kanaler som speces til 4x250watt -eller noe sånt- som består av den samme type forsterker som er innebygd i spillerne.... dvs 4x15 "ekte watt". Den spec er ikke akkurat spesielt bra , Mosfet transistorer i power delen er brukt siden 90 tallet, ellers er nok veldig overpriset til den kvaliteten man får. Kjøp heller kjente merker da du vil garantert få mer "ekte watt" og bedre kvalitet.

  18. altså: hvis spenningen faller under 12volt så ladder ikke dynamon... enkelt og greit, hjelper ingen verdens ting å koble større kabler... :whistle: den skal være over batteriets spenning eller vil ikke den bli ladet opp. amatører.... :tease: og de fleste forsterkere slår seg av når spenningen er mindre enn 11volt.

     

    hvis batteriet har så lav spenning er som sagt dynamon som ikke ladder og da kan det være flere årsaker til det, les det jeg skrev ang børster og slik i min prosjekt tråd. Det kan også være defekt batteri....

×
×
  • Opprett ny...