Gå til innhold

Foræder

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Foræder sine prestasjoner

13

Nettsamfunnsomdømme

  1. Tilkobling av blandebatteri og oppvaskmaskin er tilkobling av utstyr og er helt OK for hvem som helst å gjøre. Det er kun byggtekniske installasjoner det kan være krav om ansvarsrett til å utføre. En rørlegger vil selvfølgelig anbefale at du bruker vedkommendes tjenester, men den anbefalingen henger ikke sammen med lovverk. Forøvrig, om det står i egenerklæringa er du veldig safe, dersom kjøper er en kranglefant!
  2. Hvilken grense er dette? Aldri hørt om før?
  3. Det er påbudt å oppgi totalsummen ink. skatter og avgifter ved forbrukerkjøp, så summen skal inkludere mva. Dette er forøvrig grunnen til at det er viktig å få slike bestillinger skriftlig, saken er vesentlig enklere å klare opp i, dersom det er skrevet. Like fullt har du en sak, dog noe vrien å bevise. Lykke til!
  4. Denne ligger på finn: https://finn.no/309933180 Vet ikke åssen det er å få tak i slange mellom høytrykkspyleren og trommel, men det kan jo ikke være umulig? Rimelig var den hverfall..
  5. Foræder

    Dagmulkt?

    Dette var jo en veldig spennende start på tråden, håper TS kommer med litt mer input etterhevert! Såpass lang forsinkelse vil jo normalt ha konsekvenser, med mindre det er finurlige formuleringer i den kontrakten vi ikke vet noe om..!
  6. Jeg frakta ei seng en kilometer eller to på longboard en gang. Funka overraskende greit, om du ikke har ett selvbilde å ivareta for naboen.
  7. Det var strengt.. Jeg kopierte opp noen ekstranøkler til både leilighet og inngangsdøra til blokka uten spørsmål hos en trivelig kar på Tveita senter. Det var en systemnøkkel 😅
  8. Neivel, takk for opplysende svar!
  9. Hva står det i avsnitt #2 som tilsier at utleier ikke kan sette prisen fritt ved inngåelse av leiekontrakt? Jeg finner det ikke..
  10. Nei, reglene gjelder kun for et pågående leieforhold. Ved inngåelse av nytt leieforhold/ny kontrakt står utleier fritt til å sette hvilken som helst pris.
  11. Du kan jo søke som selvbygger, da kan du i prinsippet gjøre alt. Det forutsetter at du kan du kan underbygge kompetanse, slik at kommunen kan godkjenne søknaden. Det er slik jeg forstår det ikke noe i veien for å søke om personlig ansvarsrett på deler av byggesaken og samarbeide med andre ansvarlige foretak på øvrige deler. Lovhjemmelen for dette ligger i SAK 10 § 6-8. Selvbygger. Tipper veiledningsteksen kan hjelpe deg på vei, om det er aktuelt.
  12. Jeg har akkurat gjort det samme og fyllte fugene med en miks av flislim og mørtel, som er ganske billig, og sparklet over med WallCraft: https://www.obsbygg.no/maling/lim-fug-og-sparkel/2199085?v=ObsBygg-7612895334820 Den ga veldig fin overflate, tilnærmet gips. Bare pass på å treffe på vannmengde og få ut all lufta når du legger på. Den har litt kort brukstid, så lurt å ikke blande for mye. Og den kan/må slipes etter påføring. Lykke til!
  13. Du trenger en slik: https://www.megaflis.no/bad/sluk-vann-og-avlop/ror--avlopsdeler/fix-pro-platealbu-med-muffe-15mm-x-12-til-pexkobberror Albue med plate for montering på vegg og en kran som passer til, feks en slik: https://www.megaflis.no/bad/sluk-vann-og-avlop/ror--avlopsdeler/fix-pro-tappekran-12-med-slangeforskruning Du må sjekke hvilken dimensjon røret som står der i dag har, sånn at du får riktig. Albuen jeg har linket til er 15mm. Hvis du skal gjøre dette selv må du pusse godt av røret som står der og ha på gjengetape mellom kran og albue. Jobben er ganske enkel og grei, når du forstår hvordan albuen skal festes på røret. Jeg er ikke rørlegger, men skulle jeg gjort det selv ville jeg prøvd sånn. Optimalt skal du ha en selvdrenerende kran med rør fra innsiden av veggen, men det er en større jobb å legge om.
×
×
  • Opprett ny...