Da høyesterett for et par år siden vedtok at bruk av mobiltelefon når man står stille på rødt lys var å betrakte som bruk av mobil i trafikken og kunne bøtelegges fullt, fikk jeg sjokk!
Jeg er helt enig at all bruk av mobil når man er ute i trafikken er trafikkfarlig og skal ikke forkommen. Men hva er fornuftige regler? Og begynner vi å leve i land hvor myndighetene ønsker å bøtelegge (trakasere?) publikum for hver minste liten hendelse? Hvorfor skal det være så vanvittig stor forskjell på Norge og vårt naboland Sverige, hvor det iallfall inntil nylig ikke var forbudt å bruke mobiltelefon i trafikken (det kan man sikkert ha mange meninger om)? Hvor 'rimelig' er det å bli bøtelagt selv om man står bom stille i en kø og eksempelvis ønsker å sende beskjed om at man blir forsinket? Hvor et det blitt av 'frihet under ansvar' i vårt samfunn? Og har politiet virkelig ikke andre og mer presserende oppgaver?
I to rettssaker (lavere rettsinstanser) ble bileierne frikjent for bruk av mobil da bilen sto stille. Har virkelig ikke høyesterett mer respekt for hva tidligere rettinstanser fatter av beslutninger, men ønsker i stedet å forholde seg til hva påtalemyndighetene ønsker å oppnå?! Hva slag demokrati og rettsikkerhet er dette?
Vi trenger trolig en skikkelig opprydding i et mer og mer destruktivt byråkrati her til lands. Et byråkrati som jeg av og til synes minner om et totalitært tankegods og hvor byråkratene bak er mer opptatt av å rettferdiggjøre sine stillinger og lønninger. Hvorfor finner folk seg i alt dette? "Frihet under ansvar", burde være en bærebjelke i ethvert demokratisk samfunn!