Gå til innhold

Reign

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Reign

  1. skaftetryne32 skrev (3 timer siden):

    Ja for bare det kommer fra riktig land så blir det automatisk bra 🙄

    Så lenge det kommer fra Jack Daniels-fabrikken, så er det ikke bra. Jeg sa tross alt skikkelige saker. Skotsk og irsk whiskey er generelt langt bedre enn amerikansk bourbon.

    Bjerknez skrev (3 timer siden):

    De fleste drikker en likør som den Jack Daniels'en jeg postet bilde av rent. 

    Dette er ikke blandevann (selv om man selvsagt kan blande den med hva som helst om man ønsker det).

    Hvor god drikken er handler veldig lite om hvilket land den er laget i. 

    Likør faktisk. Mens butikkØL ikke er godt nok.

    Dette må jo være satire.

  2. Bjerknez skrev (9 timer siden):

    En flaske Paulaner på systembolaget koster 22.50,- NOK pr. Flaske. Det er billigere enn den billigste butikkøl'en her hjemme og under halve prisen av hva den koster på Vinmonopolet. 

    Du har lov til å ha med deg rundt 10 liter ØL uten å fortolle og vil du ha med mer så koster det kun 10ish kroner pr. Flaske å fortolle over de 10 literne. Jeg kjøpte på det meste 4 stk kasser (12 stk. pr. Kasse) med paulanere og det kostet meg totalt rundt 1400 kroner. Inkludert fortolling. 

    Til sammenligning koster 4 kasser med det billigste butikkølet her hjemme rundt 1600 kroner.Er liksom ikke så mye å lure på mener jeg. Vertfall ikke for min egen del. :)

    Eh nei, du har lov til å ha med deg fem liter øl tollfritt om du ikke har med deg andre alkoholholdige varer over 2,5%. Og i tillegg til de fem tollfrie literne, kan du fortolle inntil 27 liter til 23 kr/l i kvoteappen.

    Enkelt regnet kan du da ha med deg fire brett/kasser med 0,33 bokser/flasker, uten å stanse på tollsted, så lenge du har fortollet de nevnte 27 literne i appen.

    I tillegg glemmer du at ikke alle bor innen kort distanse fra Sverige, slik at "harrytur" ikke er aktuelt.

  3. Bjerknez skrev (11 minutter siden):

    Det hjelper vel lite om Paulaner er butikkøl i Tyskland når man ikke får tak i Hveteøl eller Paulaner i norske matbutikker?

    Vi snakker om ØL her som koster 20-50 kroner flaska. Er fint lite som er fjongt og flott med det. 

    Butikkølen i Norge er stort sett det samme skvipet alt sammen. Tynt og smakløst ØL. Dog er noe butikkøl bedre enn annet. Personlig sverger jeg til Frydenlund fatøl hvis jeg MÅ kjøpe butikkøl. 

    Når man har drukket ØL  i over 30 år, så bygger man seg til slutt om en mening. 

    Om ØL'et selges i matbutikker i Tyskland spiller liten trille. jeg går etter smaken JEG liker og ikke etter hvor ØL'en selges.

    Finnes da hveteØL på butikken i Norge.

    Jeg har ikke sagt noe at man ikke får ha en mening. Jeg sier bare noe om hvordan meningen din oppfattes når du ordla deg som du gjorde.

    Nok om det, poenget var ikke en lengre diskusjon, det var bare påpekning.

    • Innsiktsfullt 1
  4. Bjerknez skrev (45 minutter siden):

    Breial? 😅

    Vi snakker ØL her ikke sant? 

    Bjerknez skrev (5 timer siden):

    Men ja, det er mye dårlig ØL også. Jeg drikker sjelden eller aldri såkalt ButikkØL i "Pils" klassen. Det synes jeg er skikkelig dårlig greier. Det går ned på en fest en varm sommerdag, men jeg går ikke inn på utesteder og restauranter som ikke tilbyr annet enn ett par slag med lys pils. 

    Selv liker jeg Hveteøl og spesielt Paulaner, men nå er jo det Tysk da.

    Paulaner er jo butikkØL i Tyskland, det er ikke noe spesielt med det. Og da fremstår det litt sånn "breialt" å rakke ned på norsk butikkØL. Og man blir fort en sær type dersom man er en gjeng folk i lystig lag, som brått nekter å gå inn på et utested eller restaurant som ikke har "fint" nok ØL. 

    Jeg aner ikke hvorfor du skriver ØL med store bokstaver.

    • Liker 3
  5. Rune_says skrev (19 minutter siden):

    Rangerer den noe over mye av dagens butikkøl - den har sjelden klarhet og presisjon og fravær av usmak.  Ikke uenig i TS som mente den norske pilsen var bedre før.  Frydenlund smakte bedre før de ble produsert av Ringnes.

    Mythos er overraskende god på glassflaske, det samme gjelder Efes. Drukket MYE av det på ferie der nede, og de gjør seg godt på sommerdager her i nord også.

  6. Bjerknez skrev (3 timer siden):

    Joda, men nå er vel ikke Nøisom akkurat ØL som kan ta overpris på varene sine. Man får tross alt en EKTE halvliter med ekte tysk Paulaner hveteøl med 5.2% alkohol på polet for samme summen som 0.44 liter'n med 4.7% alkohol fra Nøisom.

    Nøisom Bondfire er en god drikkeøl, å det hender jeg kjøper den, men den er ikke verdt pengene. Da kjøper jeg heller Paulaner på polet til samme prisen. Eller enda bedre Paulaner i Sverige for 22.50NOK. I Sverige får man nemlig ikke kjøpt Nøisom. (Så vidt jeg har sett vertfall)

    Alltid fascinerende når folk er litt sånn småbreiale på at de drikker skikkelig "godt" øl, så kommer de med noe som f.eks. Paulaner, som i det store og hele smaker lite. Altså, det er på ingen måte et vondt øl, drukket det masse, men selv min kone som ikke like pilsner, lager eller andre vanlige typer med øl, kan drikke Paulaner nettopp fordi det smaker så lite øl.

    Mine vanligste kjøp pga god smak (etter mitt syn) og god pris på Systembolaget er Brooklyn Lager, Brooklyn East IPA og Amundsen Helles Good Lager og Zlatopramen Half'n'half.

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 1
  7. Aiven skrev (På 24.4.2023 den 21.03):

    Slik loven er i dag står private nettsteder fritt til å slette som de vil, som er et problem siden nettet består av private sider og dagens samfunnsdebatt foregår på nettet. Jeg og mange andre har derfor tatt til orde for å begrense nettsiders rett til å slette innlegg som ikke strider med norsk lov.

    Så start opp ditt eget forum, og se hvor lang tid det tar før du begynner med det samme.

    • Liker 1
  8. Oslogutt12 skrev (3 timer siden):

    Ikke så altfor sikker på det. Nå til dags er det ekstremt mange som er utrolig komfortable foran at kamera, men ikke aner hvordan man skal snakke til folk i virkeligheten. Og mange som er veldig flinke til å samhandle med andre mennesker, men er helt talentløse foran er kamera. Vil tro hvem som er hva vil være vanskelig å si av å se på 5 ferdiginnspilte videosnutter.


    Ifjor var det i tillegg til intervjuet en gruppe oppgave på 40-50 minutter hvor 8 pers måtte samhandle og samarbeide med hverandre. Der var det veldig lett å se hvem som var altfor sjenerte, hvem som aldri lot andre komme til og hvem som var gode på samarbeid. Personlig tror jeg det er en bedre måte å se hvem som er egnet på. Men, jeg kan ta feil, plutselig funker dette nye opptaket veldig veldig bra. Så skal ikke si noe sikkert;)

    Fullstendig klar over hvordan opptaket har vært på PHS - jeg har kommet meg gjennom det og blitt tatt på studiet på første forsøket.

  9. Salvesen. skrev (5 minutter siden):

    Dette er min 5 tesla, jeg har ingen grunn til å se meg rundt etter annet da jeg er så fornøyd. Men jeg har prøvd ett par Taycan, fine biler men jeg trives best i en Tesla. Skal til USA neste uke, har leid meg en model 3. 

    Jeg forstår ikke folk som leier seg den samme eller tilnærmet samme bilen som de selv eier, spesielt når man skal til et annet kontinent der man har tilgang på helt andre biler. Ikke at jeg noen gang hadde kjøpt den selv til en edruelig pris i Norge, men det var veldig artig å kjøre en Dodge Charger med V6er da jeg var i USA i 2015. Jeg hadde jo blitt særdeles skuffet om jeg fikk ut f.eks. en Ford Mondeo (Fusion).

    Men det er nå bare meg da 🙂 

    • Liker 3
  10. DrAlban3000 skrev (8 minutter siden):

    Litt merkelig spørsmål, det er da ikke det rareste i verden? Om du leser igjen ser du at den ene bilen skal selges. Jeg visste ikke om regelen at om man har tre biler må en være sommerbil.

    Hadde forøvrig en Superb som du skriver om, svær bil. Fikk litt utfordring med DSG6, da dobbelmassesvinghjul kastet, sjekk dette ved kjøp :) 2015, 190 L&K stv. 

    Neida, det rareste i verden er ikke, men alle jeg kommer på som jeg kjenner godt nok til å vite hvor mange biler de eier, så er den ekstra bilen tilnærmet alltid en veteran eller en cab. Sånn sett var kombinasjonen din litt merkelig. Den blir langt mindre merkelig når du får deg en cab. Vi har kun en garasjeplass og økonomi til en bil, så situasjonen din fremstår som utopisk for min del, og jeg misunner deg 🙂

    Takk for tipset! Utenom utfordringen, hvordan var den generelle opplevelsen din med denne bilen?

    • Liker 1
  11. Oslogutt12 skrev (På 26.4.2023 den 23.05):

    Spørsmålene var greie nok å svare på. Men følte det var sykt rart å snakke til en skjerm istede for en faktisk person. Vil jo også anta man får et mye bedre inntrykk av hva slags person en er om man faktisk møter dem i person enn om man ser en video av noen snakke.

    Jeg hadde tre jobbintervjuer via videochat i 2020 - jeg fikk tilbud om jobb alle tre stedene. Om man er en egnet kandidat vil det skinne gjennom også i en videochat.

  12. DrAlban3000 skrev (8 minutter siden):

    2022 Mazda MX30 - god pendlebil / bil nr2. Ble valgt pga komfort, utstyr, lydanlegg og pris. Synes ikke den ser så hakkanes gæren ut heller.

    2017 BMW 225xe - Fin pakke for en grei pris, 4x4, kick-åpning er så genialt med unge,  barnevogn og handleposer.  En favoritt hos min samboer, vi har eid to stk. Kjørt 70 000 totalt med disse uten feil, med serviceavtale er de billige å eie. 

    2017 BMW 530e -  Deilig bil for lange etapper. Komfortseter passer den lange rare kroppen min fint. Jeg har likt og liker 5-serien godt, det går mest sannsynlig over snart med beverdilla i designavdelingen. Skal selges etterhvert, sikler på cab. 

    Hvorfor har dere tre biler, når ingen av dem er en typisk sommerbil? Ser at du lukter på en cab altså, men merkelig å sitte med alle disse tre, hvis dere ikke har voksne barn i husstanden som dere lar ha tilgang på bil da?

    • Liker 1
  13. 2010 Audi Q5 2.0 TDI 143HK med manuell girkasse. Jeg må si at jeg er meget fornøyd med den. Har straks hatt den i tre år, og kjenner godt han som hadde den fra 2014 og solgte den til meg. Det har - bank i bordet - ikke vært noen problemer med den, så med tanke på at vi ikke har lån på den og den gjør jobben som familiebil, så beholdes den nok i hvert fall et år til. Vi har et stykk småtroll i bakovervendt stol, så hvis det blir et småtroll til ila de neste 1-2 årene lukter jeg på en Skoda Superb stasjonsvogn. Jeg er såpass lang at det kun er et fåtall biler der jeg kan sitte i en forsvarlig stilling samtidig som jeg har en bilstol bak meg, og Superb fremstår som den beste totalpakka mtp pris, pålitelighet og utseende. Tenker da på en 2.0 TDI med 190 HK eller 1.8 TSi med 180 HK, og 4x4, fordi hver gang jeg har kjørt bil med forhjulstrekk på vinterstid de siste årene, så har jeg vært uheldig med å havne på stedet som har vært glatte og jeg har slitt med å komme meg løs. Det sånne ting man slutter å tenke når man er vant til å ha 4x4 og bakkeklaring, og jeg har ikke lyst til å bry meg med sånt med neste bil heller. Spesielt ikke med to troll i baksetet.

    • Liker 1
  14. Vi kjøpte en ny Soul i 2016 og hadde den noen år før vi kvittet oss med den pga ikke lenger behov for privatbil. Fantastisk bybil med god plass inni. Man sitter litt høyt, den er god å kjøre over fartsdumper og trikkeskinner, og det er en VELDIG enkel bil å parkere pga sin firkantete form (i tillegg til parkeringssensorer og kamera selvfølgelig). Generelt en god bil å kjøre syntes jeg!

  15. plankeby skrev (14 timer siden):

    At matbutikken ikke kan ta imot penger som maskinen ikke godtar. 

    Så et barn som handlet noe på Kiwi. En tikrone ble ikke akseptert av automaten. Mynten var selvsagt ekte.

    Hvorfor i all verden kan ikke ansatte få lov til å slå inn småpenger i kassa? Slike automater nekter jo gyldige mynter av og til. 

    Barnet handler kanskje for første gang og blir avvist fordi en maskin ikke godtok noen av de gyldige pengene. 

    Drittledelse som ikke tillater kassapersonalet å løse dette enkelt. Det er jo bare småpenger i løpet av dagen. 

    Vennligst ingen kommentarer om at barn bør bruke bankkort... Penger er fortsatt gyldig i matbutikk. 

    Har selv jobba 9 år i Kiwi. Problemet er at de ikke renser maskinen ofte nok.

    Jeg har aldri avvist noens betaling fordi mynten ikke gikk gjennom. Løste det alltid på en eller annen måte.

  16. Gjest 3b585...5d3 skrev (7 timer siden):

    "Kommer kanskje an på hva slags jobb man har, men om jeg klarer å sitte oppreist og yte 30% av normal kapasitet, så gjør jeg heller det enn å gjøre fritidsaktiviteter for arbeidsgivers/NAV/deg og meg sin regning. Sagt annerledes: Klarer jeg å vaske bilen, så klarer jeg å jobbe."

    ... skrev jeg. Antar at for enkelte er bilvask terapi.

    Anonymous poster hash: 3b585...5d3

    Det er en flust av jobber der belastningen ikke har noe med det fysiske å gjøre.

    Slutt å importer amerikansk arbeidsmentalitet. Er du syk, så er du syk.

    • Liker 1
  17. Gjest 3b585...5d3 skrev (1 time siden):

    Fordi ungen hadde 40 i feber, ikke klarte å spise noe og trengte febernedsettende. Barnehagen er ikke spesielt interesserte i å passe er sykt barn.

    Jeg jobbet hjemmefra samtidig fordi jeg hadde avtalt med en kunde å programmere noe den dagen. Uten at jeg hadde gjort mitt hadde de kasta bort en dag (og rørlegger, elektriker som også stilte opp for jobben).

    Jobba 4 timer denne dagen, mens ungen sov.

    Skal jeg føre resterende 3,5 timer på avspasering/fleksing?

    ...

    Uten å dømme noen synes jeg også det virker rart å melde seg syk for så å stikke hjem og f.eks. vaske bilen eller hogge ved. Kommer kanskje an på hva slags jobb man har, men om jeg klarer å sitte oppreist og yte 30% av normal kapasitet, så gjør jeg heller det enn å gjøre fritidsaktiviteter for arbeidsgivers/NAV/deg og meg sin regning. Sagt annerledes: Klarer jeg å vaske bilen, så klarer jeg å jobbe.

    Når man hører om folk som rett og slett fører regnskap og planlegger å være syk månedsvis frem i tid for å kunne dra på hytta, så blir man jo litt oppgitt som kollega i en bedrift der alle drar på samme lass.

    Anonymous poster hash: 3b585...5d3

    Problemstillingen går over hodet på deg. Når ungen din er syk, så tar du sykt barn dag. Da jobber du ikke hjemmefra. 

    Du virker også veldig uvitende og naiv når du lever etter mantraet "klarer jeg å vaske bilen, så klarer jeg å jobbe." Alle jobber ikke på bilvaskeri.

    • Liker 3
  18. Gjest 3b585...5d3 skrev (5 timer siden):

    Ny i tråden. Sistnevnte angående barns sykdom har blitt et problem for oss her hjemme. Vi har en tass som begynte i barnehage i januar, og som siden har fullført bare 2 hele uker før de ringer og sier han er syk.

    Og han ER syk. Akkurat nå er han hjemme med over 39 i feber på tredje døgnet.

    De sykedagene vi har er snart brukt opp. I går tok jeg ut en av mine, samtidig som at jeg jobbet hjemmefra. Barnet trenger nesten konstant omsorg, får ikke spist og må ha smertestillende. I dag tar kona en dag med ham.

    Det å jobbe samtidig som man passer et sykt barn gjør at man føler seg utilstrekkelig på begge områder. Jeg fører 7,5 timer sykt barn, pluss 4 timer programmering/testing/prosjektmøte.

    Skal jeg føre overtid for arbeidet tid utover de normale 7,5 (som NAV dekker for arbeidsgiver?).

    Kan man ta ut sykt-barn-dager timevis istedenfor dagevis?

    Jeg føler jeg bruker de 10 dagene uten å "bruke dem".

    Anonymous poster hash: 3b585...5d3

    Hvorfor tar du ut sykt barn dag når du jobber hjemmefra?

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  19. :utakt skrev (14 minutter siden):

    https://www.dagbladet.no/nyheter/hjemsokes-av-traumene-har-mareritt/79149537

    God og full, og med kniv i lomma? Kan vel hende han har slengt litt med leppa her. Det må jo være noe som har provosert politimannen til å reagere som han gjorde.

    Selvfølgelig uten at det forsvarer å bli banka opp av politiet. Jeg har sett videoen mange ganger nå, og det er fortsatt like drøyt å se på. 

    Mulig han slang med leppa, men kroppsspråket hans var rolig rett før han blir deiset i bakken. Og det skjer ingenting i videoen som tilsier at det skal være nødvendig å slå ham med knyttet neve eller batong.

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...