Gå til innhold

Rogernen

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rogernen

  1. VifteKopp skrev (2 timer siden):

    Har sett den fire ganger. Fantastisk film!

    Rart, den filmen der drepte min filmglede i mange dager etterpå, men fint ut du koser deg med den, er ikke noe fasit på hva som er rett og alle sin mening er like viktige. Når det gjelder barbie så vil jeg si den var ok, terningkast 4

  2. Comma Chameleon skrev (1 time siden):

    Kunne ikke vært mer uenig angående begge filmene 😂.

    Det eneste dårlige med Oppenheimer er gjenskapelsen av selve trinity testen. Nolan burde gått for litt cgi. Det så bare ikke ut som en atombomben.

    Rart, men bra vi er forskjellige☺ Hva synes du forresten om barbie, jeg gir den terningkast 4.

  3. Dersom noen ønsker å se oppenheimer så tenk på nytt, en av de kjedligste og lengste filmene jeg og kona noen gang har sett. Nesten ingen høydepunkter og alt for mye politikk, var også vanskelig å følge med. Møkkafilm. Vil heller anbefale the tomorrow war med chris pratt, underholdende og med virkelig skremmende monstere.

    • Liker 1
  4. Jeg har hatt den massasjestolen du viser til i snart 2 år og har ikke hatt noe problemer. Bruker den ca 1/2 time annenhver dag og det er fantastisk, sovner neste alltid. Bare å løpe og kjøpe, men pass på at du har plass og at dørene er store nok, jeg måtte ta av den ene sidearmen for å få den ned kjellertrapp, men det var ikke noe problem. Er også veldig tung.

  5. N-4K0 skrev (På 14.10.2023 den 7.02):

    Svaret til Sycen, men jeg blir ikke så lett "satt ut" av ting som kan føles ekle å snakke om.

    Har du skutt med våpen før?
    Luftgevær/paintball teller ikke, vanlig våpen enten i militæret eller øvelsesskyting på skytebane.

     

  6. 2N1711 skrev (På 15.3.2023 den 20.07):

    Hele brevet fra Elsäkerhetsvetket med kunngjøringen om salgsforbud.

     

     

    22EV1261-22-Beslut-Easee-AS.pdf 460.92 kB · 7 Nedlastninger

    Som elektroingeniør uten spesiell kompetanse på elbilading så tror jeg at ungguttene fra Stavanger har vært litt for smarte og ikke skjønt alvoret av samsvarserklæringen. Når de sier at de oppfyller en norm så kan ikke de se på den som veiledende. Det har dessuten gått prestisje i saken og svenskene gir seg nok ikke så lett. Blir nok ikke så lett å hente 0,5-1 milliard i dagens marked. Dessverre Easee, NAV next.

  7. Jeg fikk 45 000 i lønnsøkning i fjor (tror det var ca 5,5 %). Siden jeg vanligvis sparer 50% av lønnen min og har veldig små utgifter på strøm, drivstoff og ikke har renteutgifter så mener jeg at jeg har fått en reallønnsøkning selv om konsensus er at alle har fått reallønnsnedgang. Poenget mitt er at det må da bli litt for enkelt å si at alle har fått reallønnsøkning i fjor, vil ikke dette være veldig forskjellig fra person til person. Jeg vil få en marginalskatt på 43 % på denne økning imens andre får andre prosenter. Vil det ikke også være naturlig å se på lønnsøkning etter skatt for å sammenligne med inflasjonen, 5% lønnsøkning kan da vel ikke sammenlignes med 5% inflasjon. Ser faktisk ut som det er bra for meg at inflasjonen er høy selv om lønnsøkning blir mindre en inflasjonen.

  8. Gavekort skrev (15 timer siden):

    Problemet med Resett kan ikke beskrives med at de ligger på høyresiden. Det FrP har med høyre har  med samarbeidspartnere å gjøre, ikke faktumet at Resett og FrP er kritikkverdige for helt andre ting enn at de ligger til høyre. At man er uenig med den økonomiske høyresiden er helt greit, men det blir litt som å begynne å blande Stalins Sovjet inn i en debatt som omhandler SV, begge langt til venstre, men det er ikke der man finner problemene.

    Jeg foreslår å droppe begreper som høyre og venstre og heller beskrive Resett som en autoritær, nasjonalistisk, populistisk og reaksjonistisk avis.

    På hvilke måte er de autoritær, de ønsker minst mulig stat og er for ytringsfrihet.

  9. Snikpellik skrev (16 timer siden):

    Nei, Aftenposten anbefaler sine lesere på lederplass å stemme borgerlig. De er ikke en venstreside-avis.

    "Woke", kjønn- og rasepolitikk er heller ikke mer typisk for venstresiden enn høyresiden. Jo lengre til høyre, jo mer er dette en del av retorikken og jo mer skal dette bringes opp. Det er bare forskjellige syn på løsningene mellom de politiske sidene. Resett var jo eksempelvis fylt til randen av artikler om disse temaene. Ellers er vi ikke så polariserte på disse temaene i Norge, her er jo eksempelvis f.eks. Høyre og SV stort sett enige om det meste.

    Høyre er også på venstresiden selv om de er glad i noe kapitalisme.

  10. ITtraktor skrev (På 15.12.2022 den 9.34):

    Bra. Vi trenger ikke slike aviser som stort sett bare er opptatt av å henge ut og hetse oss med feil farge. 

    Jeg savner resett og kan være enig i at de av og til var litt negativ til de med feil farge. Men det viktigste er at noen tør å henge ut de med feil farge når de fortjener det, og når vi ser på kriminalstatistikken så er det kanskje fortjent.

  11. infoerbra skrev (6 minutter siden):

    Jeg er usikker på om jeg skal investere i en varmepumpe og bruker mye ved uansett.

    Utfordringen er når man står opp og det er 12 grader på hjemmekontoret og i stue kjøkken som er åpen felles løsning.

    Finnes det da f.eks. noen "super vifte ovner" som sprer lufta i fler retninger på 2-3000 KW effekt som raskt kan ta en oppvarming av et rom på 45 kvadrat fra 12 grader til 20 grader? Jeg jeg har sjekket finn.no bl.a. det finnes mange vifteovner, men de syntes å være låst i en retning med vifta.

    Kanskje en løsning med en plate som dreier rundt av seg selv som vifta står på. Altså at vifta roterer 360 grader rundt i rommet slik at blir spredd maksimalt?

    La oss si den står på full guffe 2000 KW i en time? Ja da bruker man jo 2 KW strøm så det blir ganske dyrt, men så slipper en varmepumpe investering som også er i størrelsen 23-30 K og kan ta ta over med vedfyring når er oppe i 20 grader?

    Finnes det noen utregninger på dette hvor lang tid det tar å komme opp fra 12-20 grader f.eks.?

    ,

     

    Propanovn som brukes mye på hytter, varmer med 4 kW. Er billig i innkjøp og gir varme med en gang og sprer også varmen godt synes jeg. Er ikke så gunstig for langvarig oppvarming.

  12. Regenburg skrev (1 time siden):

    Saken er henlagt av bevisets stilling.

     

    Da har altså Ali trolig latt seg friste til å overdrive litt...

    Hvorfor trenger vi politiet, du har jo allerede bestemt at han er skyldig og da er det fasit og alle får værsågod være enige.

    • Liker 1
  13. sedsberg skrev (36 minutter siden):

    Det er i såfall du som er idiot som anbefaler TS å lage en potensiell dødsfelle når det er både enkelt og billig å unngå denne.

    Det var tydelig på bilde at dette var en taklampe som skulle brukes i et typisk tørt rom, kan du forklare meg under hvilke omstendigheter han kan få strømgjennomgang, det betyr at han må ta på lampen (som må ha feil) og jord, hvor er dette jordpotensialet?

    Du får ikke automatisk strømgjennomgang i deg selv om du tar på en strømførende leder/fase, ved dobbel jordfeil vil sikringen gå.

    Jeg presiserte også at dette gjaldt dersom det var en lampe som ikke normalt berøres, dersom den derimot henger på vegg og det er jordede gjenstander i nærheten så er jording mye viktigere, da kan jeg se for meg situasjoner hvor strømgjennomgang er en reell fare.

    De som har laget lampen vet ikke noe om hvilke miljø/høyde den skal stå i så de må selvsagt si at den skal jordes. 

    Regner også med at du vet at forskriftene tillater avvik når elustyr er utenfor berøringsavstand, så det er ikke svart hvitt.

    • Hjerte 1
  14. Regenburg skrev (1 minutt siden):

    At du er for mørkhudet til å være her, mens man fillerister dem, er ikke rasistisk nok?

    Herregud. 

    Du ser så veldig svart hvitt på det, kan du ikke akseptere at folk kan si og gjøre ting som oppfattes som rasistisk en gang uten at de er rasister. Du er med på bygge under det største problemet i dagens samfunn, enten er du med meg eller så er du fienden. 

    • Liker 1
  15. knutinh skrev (1 minutt siden):

    Det har vært endel diskusjoner her om hva rasisme «egentlig» er.  Jeg heller vel til at man kan være rasist ved å mene at andre etnisiteter er «dårligere», eller ved at man synes at det er ekkelt å sitte sammen med noen som ser annerledes ut på bussen, uten at man nødvendigvis ville la dem ligge og blø ut etter en ulykke.

    Dvs at «testen» du beskriver ikke er tilstrekkelig til å fastslå at en person ikke er rasist.

    -k

    Men er du ikke enig i at det må være mer grunnlag for å kalle noe rasister en det Atle sa en gang i fylla, blir noe annet dersom du har egen blogg hvor du stadig gjentar at andre raser er underlegne og at du ønsker å krenke andre og ikke ser noe problem med det. Atle har tidligere kommentert positivt til Ali på facebook, det gjør vel ikke en rasist. Det er ikke rasisme dersom Ali ikke blir innkalt til jobbintervju, dette er egoisme, fremmedfrykt og latskap, og når en ser på språkkunnskapene til mange innvandrere så skjønner jeg arbeidsgiver hvor dette er viktig.

  16. Powertrainer skrev (1 minutt siden):

    Det er ikke alltid at forskrifter og forsvarlighet går hånd i hånd, men i tilfellet der lampen blir montert i våtrom eller annet rom med jordede konstruksjoner som for eksempel murgolv/vegger, vannrør eller andre gjenstander tilkoblet jord så mener jeg det er uforsvarlig å ikke jorde lampen pga dens metalliske gods. Man må tenke på at det andre enn seg selv som også skal bruke rommet, og som ikke nødvendigvis har kunnskap til å være obs på faremomentene. Et barn som står i barføttene i en gardintrapp som tilfeldigvis står borti et vannrør eller står lent mot en murvegg og skal svinge metallsverdet høyt i lufta og leke zorro for eksempel.

    Enig i at våtrom øker risikoen veldig.

     

  17. Regenburg skrev (2 minutter siden):

    Etter alle beretninger å dømme, samt hans egne innrømmelser, er Atle et udyr med oppførsel som ikke hører hjemme noe sted.

    At han er rasistisk, mobbende, hater handicappede og ellers håner de svake i samfunnet har jeg all tro på. Har egentlig aldri sett ham harsellere med mektige eller viktige mennesker. Det er lett å sparke nedover. 

    At han er rasistisk eller hater handicappede har du ikke noe dekning for å si, at han har gjort teite ting og vært drittsekk har du dekning for. Du er vel klar over at ekte rasister er veldig sjeldne, eller tolker du all fremmedfrykt og drittslenging er lik at du er rasist? Tror du ikke Atle ville hjulpet Ali dersom hun var påkjørt og lå skadet i veien?

    • Liker 1
  18. Powertrainer skrev (15 minutter siden):

    Du får si det til barna til neste eier når de skal være flink å hjelpe pappa med å skifte pære og gardintrappa tilfeldigvis står borti en murvegg eller vannrør, hvis du kan si det til de da, de kan jo allerede ha fått torvtak til den tid.....

    Selvsagt er det en liten risiko for at du kan få strømgjennomgang fra en taklampe med overledning og som ikke er jordet, graden av sannsynlighet må neste hver enkelt vurdere, jeg mener den er liten. Misforstå meg rett, jeg har jobbet med strøm hele livet og er selvsag enig i at det beste er at lampen er jordet dersom den ikke er dobbeltisolert, da ville også en eventuell jordfeilbryter løse ut. Opplevde nylig at kona hadde tatt ut en pære fra en vegglampe og ikke satt i ny pære, med resultat at sønnen vår fikk strøm når han stakk fingeren inn i sokkelen, det var en virkelig farlig situasjon med høy sannsynlighet for skade.

  19. sedsberg skrev (14 minutter siden):

    Ikke veldig mye nei.

    Det er snakk om å bytte en kabel til... en hundrelapp? Så er man innenfor alle regler og slipper å risikere at noen blir drept av en overledning. Er det virkelig verdt å sloss for???

    https://www.elektroimportoren.no/namron-nettkabel-3x1-5-2m/1504935/Product.html

    Så du vurderer at risikoen ved å kjøre for fort er mindre enn sannsynligheten for at en person skal holde på en taklampe (jeg satt dette som forutsetning) og samtidig berøre noe som er jordet. Eller er du en idiot du også?

  20. Powertrainer skrev (2 minutter siden):

    Dette stemmer nødvendigvis ikke, er strømmen gjennom kroppen din over 30mA så vil jordfeilvernet slå ut såfremt det er jordfeilvern på kursen, men da er det allerede for sent med tanke på nerve/hjerteskader. Å koble opp en lampe med metallisk gods som i utgangspunktet skal være jordet uten å jorde den i et rom med andre konstruksjoner som er jordet er idioti, da har man ikke tatt innover seg eller mangler kunnskap om hvaslags konsekvenser det kan få for andre.

    Som jeg sa så vil ikke jordfeilbryteren koble ut bare fordi det er overledning på lampen når den ikke er jordet, strømmen har ingen vei å gå. Men dersom du tar på lampen og andre jordede gjenstander samtidig så får du selvsagt strøm, men dette kan være mindre strøm enn 30 mA og jordfeilbryteren redder deg ikke nødvendigvis. Jeg jobber med strøm og mitt svar på jobben vil være å jorde lampa, men privat så vil jeg si at risikoen er veldig liten og jeg hadde ikke giddet å bytte ledning. Er verre med vegglamper som normalt er tilgjengelig for berøring.

×
×
  • Opprett ny...