Gå til innhold

Ether

Medlemmer
  • Innlegg

    78
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Ether

  1. Industrien i Norge mangler strøm, mens 'vi' eksporterer strøm fra vannkraften til utlandet hvor Acer har råderetten over hvor mye som skal eksporteres ?! Hvorfor har politikerne i Norge gitt fra seg råderetten over vannkraften ?? Og hvorfor gjøres det ingen ting med å ta tilbake råderetten ?? Det finnes ikke begrep på hvor tullete dette er. Tenker man for mye på alt dette tullet som foregår i dette landet, så er det stor sannsynlighet for å utvikle demens. Kanskje ikke så rart mange får denne diagnosen i Norge.
  2. "Lavere priser fører bare til økt knapphet og rasjoneringer. Noen vil lide som følge av de lavere prisene," Kommentar: Det er vel noen, eller svært mange, som lider med disse høye prisene også. Vannkraften, som vi i utgangspunktet har tilstrekkelig av i Norge, burde Norge hatt råderetten over, og ikke Acer nede i Slovenia. Det er bare Norge som kan finne på å gjøre sånne idiotiske ting. Hadde feks Tyskland vært selvforsynt med energi fra egen vannkraft, så hadde ikke Tyskland eksportert en eneste Wh og i allefall ikke gitt fra seg råderetten. Tyskland ville brukt denne billige vannkraften selv, og ikke flådd forbrukerne og industrien i sitt eget land. Energi er 'såkornet' i hele økonomien, men Norge selger såkornet ut av landet og tar en svært høy pris fra innbyggerne i sitt eget land. Produksjonsprisen på vannkraften i Norge er som kjent lav, 10-15 øre/kWh. Ett påslag på 100% burde vært tilstrekkelig, i tillegg til moms. Feks 50% av dette påslaget kunne øremerkes til varmepumper i privat og offenlige bygg osv. Når det gjelder Tyskland så har de seg selv å takke. Legge ned atomkraft nå når dem mangler energi. Å gjøre seg så mye avhengig av energi fra Russland, er ikke nødvendig å kommentere.
  3. "Hvem i alle dager styrer denne dumskapen?" Svar: Støre og Vedum med flere.
  4. Ja, i artikkelen nevnes det ikke noe om produksjonsprisen på den elektriske strømmen, som i Norge er omlag 10-12 øre/kWh for vannkraft som Norge i utgangspunket har nok av. Produksjonsprisen på elektriske strøm i land som benytter andre energikilder, feks gass hvor prisen er høy pga begrenset tilgang og den må importeres fra andre land. Det er bare Norge som kan rote det til slik at forbrukerne i Norge må betale for en vare som vi selv har, med lav produksjonpris, med priser som knyttes til den høyeste energiprisen i EU. Tviler på at feks Tyskland har lagt strømkabler til feks Norge hvis Tyskland var selvforsynt med billig vannkraft, og knyttet seg til høye energipriser bestemt i andre land. Politikerne i Norge evner ikke å tenke tanken om at billig energi til bedrifter og innbyggerne er grunnfjellet i økonomien, det er såkornet i hele økonomien.
  5. Å trekke inn kjøpekraft fra kunstige høye energipriser, 'spesialavgift' på 8 kr/l for bensin og omlag 7 kr/l for diesel samt uttenlandskablene og Acer er IKKE en god måte for å motvirke den spekulative prisveksten på boliger. Kunstig høy inflasjon på energi fører til kunstig høye matvarepriser, transport osv som fører til krav om lønnsøkninger for å kunne betale regningene. Å heve renten på boliger, for å reduserer prisveksten på boliger, er absolutt nødvendig. Det er i utgangspunktet ikke mangel på energi i Norge.
  6. Støre og Vedum er Norges Knoll og Tott, makan til tullballer som får holde på med sine fantestreker. Støre har tatt rollen som Benny i 'The Julekalender', jakter etter boken som avslører hvordan oppnå 100% skattetrykk. Får disse to holde på, blir dette resultatet. Hvorfor ikke bare innføre 100% skatt på alt, og oppnå 100% velferd.
  7. Deler av avkastningen, feks 50%, som Staten henter fra oljefondet, burde benyttes til å redusere avgifter som 'spesialavgiften' på drivstoff, som utgjør 8kr/l for bensin og 7kr/l for diesel, og i tillegg halvere momsen. Men hele overføringen går til offentlig sektor som opprettholdelse av unødvendig administrasjon og byråkrati. I prinsippet burde eierandelene i oljefondet utland overføres direkte til innbyggerne i Norge, Staten forvalter nå rundt kr 2 mill fra hver og en i dette landet, eller kr 10 mill av en familie på 4. Dette er statskapitalisme, på samme måte som i Russland. Og det er ikke sterke ord, det er sanne ord ang Quislinger som styrer og forvalter Norge. Representerer du 'myndighetene' for å tåkelegge hva som egentlig foregår i dette landet, det skal ikke så mye 'tåkelegging' til for å overbevise 'Ola og Kari' som du helt sikkert vet. Fra 2003 til 22 juni i år så har det været forbudt å stryke toppene fra valglistene i Norge og føre opp egne alternativer. Dette er vel definisjonen på et diktatur, eller er det ikke det ?
  8. Ja, dette vil redusere 'veksten' i den private sektoren, men veksten i den offentlige sektoren vil i allefall ikke reduseres. Administrasjon og byråkrater får nå ende bedre tider, menneskeenheter eller parasitter som ikke produserer noe som helst matnyttig.. Det er jo Quislinger som styrer og forvalter Norge.
  9. Hva skal Staten med disse ekstra inntektene ? Dette er statskapitalisme. Overskuddet fra olje og gass går til et fond i utlandet, som ikke kan investere i næringer i Norge ?! Deler av avkastningen fra 'Oljefondet' går direkte til Staten, for å opprettholde ineffektiviteten i den offentlige sektoren. For høye skatter og avgifter fører til mindre investeringer og utvikling av lønnsomme næringer i Norge. Ekstra skatt på vannkraften er total skivebom. Støre burde forvalte sin formue til å utvikle lønnsomme 'arbeidsplasser' i den private sektoren, og gå av som Statsminiseter.
  10. Kanskje det er Norge som står bak, for å øke gassinntektene til Norge. Gassprisen øker.
  11. Det bør settes fyr på gassen, for bl a å redusere muligheten for en svært stor og utbredt eksplosjon.
  12. Eller at de kutter de to siste eksportkablene, slik at det blir mere normale strømpriser igjen i Norge.
  13. "Da er spørsmålet hvorfor planlegger dages politikere veldig energikrevende næring uten å ha sikret planer for at både kraft og overføringskapasitet er på plass først??" Jeg har et veldig godt forslag, rart ingen har kommet på dette før, og en behøv ikke være geni for å løse denne vanskelige utfordringen, men det kreves hjerne: Hva med å slutte å eksportere strøm gjennom kablene til utlandet samt elektrifisering av 'sokkelen'.
  14. "I denne saken, så sier EU at Norge er med i et økonomisk samarbeid gjennom EØS, så vi kan derfor ikke umiddelbart strupe kapasitet på utveksling derover bare fordi vi vil." Og dette er pga 'utvekslingskablene', spesielt de to siste, som er 'forhandlet frem av norske 'politikere' uten at 'vi' selv kan bestemme når strupingen eller avstengingen skal effektueres ?!?, feks når magasinfyllingen til de viktigste magasinene er under 85%. Kablene i seg selv er bestemt av politikerne i Norge, og ikke av folket i Norge. Både EØS og kablene er IKKE forankret demokratisk av folket, men av 'Quislinger' på Stortinget uten å foreta en konsekvensanalyse før beslutninger tas. Men det er vel mest sannsynlig at dette er bevist for å flå strømkundene i Norge. Nå betaler norske forbrukere flere hundre %, eller flere 1000%", over produksjonsprisen på rundt 12 øre/kWh og for en vare som Norge i utgangspunktet har nok av. Norge styres og forvaltes av idioter og Quislinger. Selv om 'vi' er med i EØS, så er det Norge som har bestemt å legge disse kablene, det er ikke EU som i utgangspunket har bestemt dette.
  15. "Resesjon er uunngåelig med et slikt politisk styre. 😑" Den reelle inflasjonen i Norge skyldes den spekulative prisveksten på boliger. Denne inflasjonen bør eller kan motvirkes ved å øke renten, men den kunstige inflasjonen som skyldes høye energipriser forsvinner ikke av å øke renten. Eksportkablene med dårige vilkår, Acer, resulterer i høye strømpriser også i Norge for en vare som vi i utgangspunktet har nok av. Produksjonsprisen på vannkraften i Norge er lav, 12-15 øre/kWh. Bensin og diesel er avgiftsbelagt med en 'spesialavgift' som utgjør 8 kr/l for bensin og 7 kr/l for diesel. Staten tar inn mer enn nok fra den ikke variable prosent-momssatsen. Den kunstige infllasjonen på strøm og drivstoff resulterer i høyere matvarepriser, krav om høyere lønninger osv. Den kunstige inflasjonen kan bare fjernes ved å fjerne 'spesialavgiften' på drivstoff, samt ta tilbake vannkraften slik at forbrukerne i Norge betaler en pris på strømmen som svarer til produksjonsprisen, gjerne med et påslag på feks 100% til Staten, slik at prisen til forbruker ligger rundt 24-30 ørekWh. Staten kan øremerke halvparten av disse inntektene til energisparingstiltak som varmepumper, isolering av offentlige og private bygg/boliger osv. På 'nyhetene' så argumentere det med at renten må økes for å få ned inflasjonen i Norge, hvor både de kunstige høye energiprisene samt den spekulative boligprisøkningen sidestilles ?!? Dette er jo fullstendig 'skivebom'. Hvor har 'økonomene' i Norge lært å regne ?! Den økonomiske infrastrukturen i Norge raseres pga kunstig høy inflasjon fremsaffet av politikerne i Norge. EU ler av Norge.
  16. "Helt konkret er det snakk om en ordning der strømeksporten automatisk reduseres når fyllingsgraden i flerårsmagasinene blir for lav." Dette burde vært implementert i avtalen tidligere. Det er utrolig hvor naive norske politikere er, eller er de korrupte, eller begge deler. EU advarer Norge mot å begrense eksporten selv om magasinene kan gå tomme, det er bare å gjenta; Det er utrolig hvor naive norske politikere er. De to siste eksportkablene bør 'kuttes', Norge har bruk for vannkraften selv.
  17. Ja, vi har historisk stor knapphet på energi pga de to siste eksportkablene, eller mer presist, pga. politikere i Norge som ikke evner å foreta konsekvensanalyser før beslutninger tas. Og det kommer ikke til å endre seg i Norge. Det var først etter den 2 verdenskrig det ble en del industrialisering i Norge, hovedsakelig pga Nazistene som satte igang smelteverkene i Norge under krigen. Før 1940 drev Norge i all hovedsak med jordbruk og fiske. Det er for mange bøgdatullinger, idioter og Quislinger som styrer og forvalter Norge.
  18. Vi har i utgangspunktet ingen knapphet på energi i Norge, hverken på fossilt drivstoff eller vannkraft. Det er spesielt de to siste eksportkablene som implementerer Acer og EUs energibyrå som resulterer i disse unødvendige høye strømprisene i Sør Og Øst. Men jeg har ingen tro på at Norge går ut av Acer og EUs energibyrå, så dette kommer til å se ille ut i Norge etter hvert. Mengden trafikk på veiene har blitt redusert betraktelig det siste året, og personlig synes jeg det er bra.
  19. Men dette er vel ikke 'billig' vindkraft Norge Importerer ?! Og produksjonsprisen på vannkraften i Norge ligger på rundt 12-15 øre/kWh, som selges til forbrukerne i Norge flere hundre eller tusen prosent høyere, som igjen fører til prisøkning på varer og tjenester i Norge, altså en kunstig form for høy inflasjon i økonomien for en vare som Norge i utgangspunktet har nok av. Lønningene må øke pga kunstig høy inflasjon, og renteøkning på gjeld for å dempe inflasjonen ?!?! Norge styres og forvaltes av tullinger og idioter. Å øke renten pga den spekulative prisveksten på boliger er på sin plass, men ikke for å få ned den kunstige inflasjonen på energi som vi har nok av. Den ikke variable 'spesialavgiften' på drivstoff, som utgjør omlag 8 kr/liter inkl mva for bensin og 7 kr/l for diesel burde fjernes, samt de to utvekslingskablene som implementere Acer og EUs energibyrå, for å eliminere de kunstig høye prisene og inflasjonen. Dette ville vært en fornuftig energipolitikk i Norge. Inntekten fra den ikke variable momssatsen vil endres med fatprisen på oljen, og Norge håver inn svært høye inntekter bare fra momsen på bensin og diesel fra forbrukerne i Norge. Hvis Staten manglet penger etter at unødvendige avgifter og prisen på vannkraft ble redusert ned mot produksjonsprisen, så er det bare å hente penger fra 'oljefond utland'. Hvis en eliminerte i størrelsesorden 150k unødvendige administrative 'arbeidsplasser' i den offentlige sektor, så hadde det ikke vært behov for pengeoverføringer fra oljefondet. Land som ikke har kapital saltet ned i utlandet, har det rimelig bra.
  20. Nen hva betaler importøren i Norge for den 'billige' vindkraften fra EU ?
  21. Hva er importprisen på 'billig' vindkraft fra EU? Og hva er prisen forbrukerne i Sør og Øst betaler for strøm i forhold til importprisen på vindkraft ?
  22. Ammoniakk har høy antennelsestemperatur, som gir ekstra NOx. Det forskes på katalytisk forbrenning, som kan være en løsning på NOx problemet, men utfordringen er holdbare katalysatorer. Bruk av brenselcelle forskes det på.
  23. Å benytte tre i bærekonstruksjoner hvor mange bolter sammen skal motstå varierende krefter er en utfordring, spesielt 'utendørs'. I utgangspunktet er boltene dradd til med samme moment, men med tid og stunder vil noen av boltene kunne 'løsne' litt slik at det er bare noen få av boltene som skal motstå store påkjenninger. Disse boltene vil lett overbelastes og 'slites', og de andre boltene må motstå alt for store krefter som også vil 'slites'.
×
×
  • Opprett ny...