Gå til innhold

Ekspertkommentator

Medlemmer
  • Innlegg

    1 296
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Ekspertkommentator

  1. 12 hours ago, Inspector said:

    Kontekst og bakgrunn i de to konfliktene er vesensforskjellige og kan ikke sammenlignes. 
    Greit nok å hjelpe norske statsborgere som uforskyldt har kommet opp i problemer i utlandet, men hvor sannsynlig er det at så mange barnefamilier har fått fri fra skoler og jobb i Norge for å dra på korttidsferie til Palestinapå denne tiden av året?

    Oppholdets lengde, motivasjon for besøket, bosted, hvem har oppfordret dem til å reise osv blir interessante spørsmål i neste runde

    Jeg stoler på at de norske barna på langtidsopphold i Gaza ikke var innom barnehagen der.

    image.png.d3be4201aa57cf778451c5625ecc3b55.png

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 3
  2. 17 hours ago, Inspector said:

    En gladnyhet i og for seg. https://www.tv2.no/direkte/jpybz/siste-nytt/6554ea8977e65853e37af1cf/direkte-fra-1715-store-og-barth-eide-om-evakuerte-nordmenn-fra-gaza 

    Barth-Eide og Støre presenterer dette med lettelse og stolthet, men når man hører at dette hovedsaklig gjelder sårbare familier med mange barn begynner jeg å stusse.
    Er dette norske leger, hjelpearbeidere, rådgivere, FN-ansatte o.l eller er dette egentlig palestinere med dobbelt statsborgerskap som har vært en periode i Norge som asylanter for å oppnå norsk statsborgerskap ?
    Mennesker som deretter frivillig har reist tilbake til landet de flyktet fra, helt klar over at de kunne benyttes i et politisk spill ?

    Nordmenn som trengte evakuering fra Israel etter 7 oktober måtte vente lenge på UD, måtte komme seg til flyplassen selv og betale opptil 7000,- for reisen hjem til Norge.

    Hva må Gaza nordmennene ut med for transport fra Gaza til Kairo, opphold på Marriott Mena House hotel (2,500 per rom/n), eget UD team i Egypt samt fly til Norge? Håper ikke de blir flådd av UD.

    https://www.nrk.no/norge/huitfeldt_-_-noreg-hentar-heim-nordmenn-fra-israel-1.16590801

    • Liker 2
  3. Just now, shockorshot said:

    Og hvordan forventer du at Israel skal greie å fratra makt fra Hezbollah etter Israels fiasko i 2006? Den gang feilet totalt mot Hezbollah i Libanon og fikk dem til gå fra en liten statløs hær som ingen likte til å bli den største hæren uten en stat i verden som mange i Libanon nå støtter pga. Israels krigføring og "tap" mot Hezbollah i 2006? Libanonkrigen er en av de største feilgrepene Israel har noen gang gjort.

    Hva er Hezbollah sin plan med de mere enn 100,000 rakettene de har på lager. Dette er angrepsraketter som ikke kan benyttes for å skyte ned "incoming".  

    Svaret er at Hezbollah har den samme målsettingen som Hamas, nemlig å utslette Israel. Du kan anta Hezbollah tar tiden til hjelp inntil de føler at de har en mulighet til å ramme Israel hardt. Hezbollah trenger ikke vinne "every battle". De trenger bare å terrorisere nok til at Israel begynner å se befolkningen gradvis forlate landet. Alle har bomberom i Israel, hvor de benytter mye tid. En uholdbar situasjon som jeg tror lederene i Israel vil ha slutt på.

    Israel har allerede antydet at denne gangen bomber de (Hezbollah sine områder i) Beirut i grus, så der har du starten på aksjonen. Deretter må de ta ut posisjoner som truer Israel og finne ut hvor våpnene er lagret og bombe disse. Hvordan Israel har tenkt å avradikalisere Hezbollah slik at de blir en "vennlig" nabo er en helt annen utfordring da Hezbollah er mye mere opptatt av å utslette Israel på religiøs basis enn Hamas (som også vil erobre land).

    • Liker 7
  4. 2 minutes ago, the 3 X said:

    Kan vel si at Hamas dager er talte  nå... enten det går dager eller uker før alle er terminert...

    Men hva er veien videre nå..? En stads løsning, eller to statsløsning...?

    Det ble diskutert i går på NRK diskusjonen..,

    Ytre venstre fløy er åpenbart fremdeles i "blodtåka" og mener de bør gå for en 1 stadsløsning..

    Jeg kan umulig se at det kan være en løsning.. etter dette kan disse befolkningene umulig bo sammen i samme land...eller ?

    Kanskje tiden etter krigen fortjener en egen tråd..?

    Krigen er ikke over. Sør Gaza gjennstår. Deretter Hezbollah.

    • Liker 6
    • Innsiktsfullt 1
  5. 37 minutes ago, the 3 X said:

    Dette burde vært vist på stor skjerm under neste palestina demonstrasjon... er usikker på om det hadde blitt stille da.. eller om de hadde heiet på Hamas overgriperen.. hva tror dere..?

    Det er forjævlig at Barth Eide, Støre og ordføreren i Tromsø har fortsatt "samtaler" med denne monsterorganisasjonen.

    "Ja men vi snakker bare med den sivile delen av Hamas" sier de vel. Det spiller ingen rolle om Hamas har på seg dress og hilser pent. De er alle kapable massemordere etter årevis med indoktrinering.

    • Liker 6
    • Innsiktsfullt 2
  6. IDF rapporterer at de har allerede levert kuvøser, kritisk medisink utstyr og babyfood til Shifa. Se, ikke så vanskelig straks sykehuset fikk nytt management (IDF).

    IDF har funnet endel våpen i Shifa og drept noen terrorister på vei inn men holder tilbake informasjon da operasjonen er fortsatt pågående. Ingen info om IDF har kommet seg ned i tunellene enda.

    https://www.jpost.com/breaking-news/article-773285

    image.png.248beec8707ee36be72ee40170151851.png
    image.png.239b6f9cdf3112d9818c2c57842c731e.png
    image.png.800c1f2916d2ee134225b14bf070f833.png

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 4
  7. 4 minutes ago, Rhabagatz said:

    Gjorde de? Eller er dette barn som snek seg over den åpne grensen og benyttet anledningen til å plyndre?
    Altså, på egenhånd eller styrt av Hamas?

     

    Hadde du sjekket ut lenken så er alle svarene der. Det spiller ingen rolle hvordan de dukket opp. Poenget var at de deltok i massakrene iflg øyevitner.

    https://freebeacon.com/national-security/children-as-young-as-10-took-part-in-hamass-oct-7-terror-attack-survivors-say/


    image.png.f58f01425a3998bc91e04585ffeb6929.png

    • Liker 8
  8. Hamas terroristene lot kvinner og barn delta under massakrene 7-10. Noen barn bare 10 år gamle.

    Hamas har brukt de siste 20 årene til å indoktrinere en ny generasjon som er fortapt og hvor hvem som helst av disse synes å kapasitet til å støtte eller delta i massemord.

    Norge må derfor ikke ta i mot "flyktninger" fra Gaza. Det er og et spørsmål om "nordmenn" som reiser frem og tilbake mellom Norge og Gaza og som bor i Gaza i lange perioder har det samme tankesettet. Hva gjør PST med denne radikaliseringen?

    https://freebeacon.com/national-security/children-as-young-as-10-took-part-in-hamass-oct-7-terror-attack-survivors-say/


    image.thumb.png.a0317d1adeba7155d7d4f4e9b2b9c821.png

    image.png.d53a8c4330889278bdf120e08efe67cf.png

    • Liker 5
    • Innsiktsfullt 4
  9. Israel har startet etterforskning av alle voldtektene utført 7-10. Et arbeid som er vanskelig fordi mange av likene var i for dårlig forfatning eller utbrent.

    Artikkelen nedenfor beskriver noe av det sykeste som har kommet frem fra massakrene 7-10. Jeg ble selv helt svett av å gå gjennom artikkelen. Ingen bør være i tvil om at araberne som angrep Israel 7-10 er noe av de sykeste og mest inhumane mennesker som har vandret på denne planeten. De som kler seg ut som terrorister i vestlige demonstrasjonen må tvinges til å lese disse historiene der de sår tvil om hva som skjedde 7-10.

    https://www.timesofisrael.com/police-start-building-oct-7-rape-cases-focusing-on-footage-and-testimonies/

    Noe av de værste hendelsene er rapportert av øyevitner fra NOVA festivalen (IKKE for de med svak mage)
    image.thumb.png.e6c462a0ecd1ffeacb05c4b93c939732.png

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 3
  10. 6 minutes ago, Snikpellik said:

    Jeg tror nok ikke terroristene i Hamas tolker dette som en seier akkurat, snarere motsatt - hvis de bryr seg. Hamas er mot en tostatsløsning mens Norge er blant de største pådriverne for en tostatsløsning globalt.

    Det opprinnelige forslaget nevner ikke to-statsløsning. Jeg har ikke lest siste versjon. Uten å definere "grensene" for "Palestina" er det ikke vanskelig for terroristene å tolke dette som "from the river to the sea" Palestina. Mere grunn for krig.

    • Liker 6
  11. 3 minutes ago, Snikpellik said:

    Nei hva? Dette er akkurat hva jeg skriver.

    Det betyr at Norge gjør som mange av våre allierte har gjort før oss, som for eksempel Storbritannia, Frankrike og Spania. Jeg tror det vil ha en symbolsk effekt, og for partier som f.eks. Høyre vil det bidra til å forplikte i fremtiden.

    Problemet er ikke beslutningen, men timing nå som Israel fortsatt prøver å identifisere sine døde etter 7-10. Islamistene tolker dette som en seier. Det var vel ikke meningen?

    • Liker 7
  12. 39 minutes ago, Camlon said:

    Å annerkjenne Palestina som et stat er for show. Palestina er de facto ikke en stat.

    Dette har symbolsk betydning da forslaget antagelig går gjennom etter at Høyre er enig med Ap sin omskriving. Dette hadde aldri skjedd uten 7-10. En klar seier for terroristene som nå ser at vesten lar seg bevege som resultat av demonstrasjonene etter 7-10. En elendig dag.

    image.png.5cd3d75be7cb082ef6ef3787fa990b4b.png

    image.png.84f218102fb01993c39a6358262aa245.png

    https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/LlbJRq/ap-og-sp-fremmet-nytt-palestina-forslag-gaar-mot-flertall-paa-stortinget

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 2
  13. Terroristene i Hamas påstår nå at et gissel (kvinnelig soldat Noa Marciano, 19) beleilig nok ble drept i et israelsk bombeangrep.

    Video viser henne snakke til kamera 4 dager etter at hun ble tatt til fange. Nå er det kommet en ny video som viser at hun er død. Israel på sin side hevder de har kilder som sier hun ble slått ihjel av Hamas terrorister. 

    https://www.i24news.tv/en/news/israel-at-war/1699955219-idf-confirms-death-of-corporal-noa-marciano-while-in-hamas-captivity-in-gaza

     

    image.thumb.png.c069b2dbcd72d91b6c7558ef50c98cc9.png


    Video by the "Al-Qassam Brigades" of Hamas, displaying what was purported to be the body of Noa Marciano. Hamas claimed she was killed by an Israeli airstrike in Gaza on November 9th. 

    However, reports from Palestinian sources on social media conflict with this account, suggesting that Noa may have succumbed to multiple strikes to the head inflicted by her Hamas captors.

    The IDF denounced Hamas for its psychological terror tactics, including the dissemination of stolen videos and photos, describing such actions as inhumane and reprehensible.

    • Liker 6
  14. Presset på jødene er ikke nytt og etter årevis med kampanjer mot Israel fra venstresiden. Nå med økende andel muslimsk innvandring blir forholdene for de knapt 1400 jødene i Norge snart ulevelig. Noen av de tenker allerede på å forlate Norge både av frykt og religiøse grunner, se nedenfor.

    https://cne.news/article/304-jews-will-run-away-from-norway-author-says

    image.thumb.png.3597075e4d9cc43a9f8cdcec75ab1470.png


    image.png.045a33e455d44e7eb8e2e98966825d61.png

    image.png.6784c340848294ee480e91196445fa0c.png
     

    • Innsiktsfullt 5
×
×
  • Opprett ny...